במתכון הזה נתקלתי כבר לפני בערך שנה, ואחרי שניסיתי ונהניתי אני שמחה להמליץ לכם על תמצית וניל ביתית ופשוטה להכנה.
כמעט ולא יוצא יקר יותר מהדבר הסנטטי שמוכרים לנו, והרבה, הרבה (הרבה...) יותר טעים
אז זה המקור : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1422727&r=1 ויש שם גם תמונות של השלבים.
ואני במקום וודקה השתמשתי בכהל נקי 95% ומהלתי אותו חצי חצי במים (כדי לקבל ריכוז אלכהול דומה לזה של הוודקה) עשיתי את זה משתי סיבות
א. כשרות לפסח. מאחר וזה לוקח 3 חודשי הכנה, והכמות גדולה מאוד, סביר ביותר להשאר עם תמצית וניל בפסח. אנחנו משתדלים שלא למכור חמץ גמור, וודקה לעיתים קרובות היא חמץ. הכהל לעומתו היה כשר לפסח
ב. זה יוצא כמעט חצי מחיר...\
אז לוקחים בקבוק של אלכהול נקי, ו10 מקלות וניל. (ל750 מ"ל תמצית וניל). לוקחים גם בקבוק ריק ונקי של 750 מ"ל, אני ליתר בטחון גם הרתחתי אותו. שופכים לפנים חצי כהל נקי, חצי מים. את מקלות הוניל חוצים לאורכם, ואת הגרגרים שלהם מגרדים עם סכין לתוך הבקבוק. מכניסים גם את המקלות עצמם, סוגרים ומדביקים פתק עם תאריך, שמים בארון. כל פעם שנזכרים מערבבים את הבקבוק.
אחרי 3 חודשים פותחים ונהנים מתמצית וניל איכותית בשפע.
וכבר אמרו לי יודעי דבר שאפשר להשתמש רק בכהל נקי ולשים יותר מקלות וניל לתמצית מרוכזת יותר.

)
)