לכמה מכם יצא להיות בפסח ובסוכות בירושלים?
ולכמה בשבועות?
אצלי בישיבה(היא לא בירושלים),נשארים בשבועות בישיבה,כדי שנוכל ללמוד בנחת.אני מניח שבכל הישיבות זה כך.
למה?למה בפסח ושבועות משחררים את כולם הביתה,ורק בשבועות,שהוא הרגל שהכי נח לעלות אל עיר הקדש,משאירים בישיבה? אפילו בחלק מהאולפנות הבנות נשארות בשבועות.
התשובה פשוטה-אם היו יכולים,הישיבות היו רוצות שהתלמידים יספגו את אוירת החג הקדושה בישיבה גם בסוכות ושבועות.מה לעשות,וקשה מאוד להערך לדבר כזה(מבחינה טכנית,וגם לשנות את ההרגלים של התלמידים והמשפחות)
בזמן בית שני לא היתה אפילו מחשבה על דבר כזה כי:א.היתה מצוה לעלות לרגל.ב.האוירה בירושלים היתה הרבה יותר קדושה ומרוממת מבאיזו ישיבה של ימינו.
אני חושב שעליה לרגל יכולה לאחד מאוד את עם ישראל,להעלות את קרנה של עיר המקדש,להאדיר את השאיפה לבנין המקדש,ולתת מימד ציבורי ליהדותינו ברמה שאנחנו לא מכירים.לתת תוכן מיוחד לחגים,וטעימה מתוקה של אמונה לאחינו שרחוקים מתורה ומצוות.
אני מנסה לארגן עליה לרגל לירושלים,כך שבעוד 50 שנים בערך,רוב עם ישראל יגיע לראות את הר הבית(מלמטה או מלמעלה)במהלך החגים.אני מניח שבשנים הראשונות לא ימצאו יותר מקומץ משוגעים לדבר,אבל עם קצת עזרה,כל אחד כפי יכולתו,זה בכלל לא מופרך.
אם אתם יכולים לעזור ב:
א.להעלות את המודעות לזה שיש כזה דבר שנקרא עליה לרגל,שאתם רוצים להגיע לעיר הקודש בחגים.אם אתם מגיעים,לעשות מזה הרבה רעש.
ב.להגיע בפועל לירושלים בחג,אפילו לכמה שעות,באופן פרטי.
ג.לחשוב, איך מארגנים עליה משותפת(אפילו של 10-20 אנשים)עם החברים שלכם בחג הסוכות.(אני מניח שקצת קשה להתארגן לשבועות השנה)באים,רואים את הר הבית וחוזרים,אולי בתוספת פעילויות בירושלים(הרבה מקומות בירושלים פתוחים חינם בחול המועד)
ד.לעזור לארגן משהו ציבורי בחג הסוכות הבא עלינו לטובה(ציבורי,כוונתי,משהו שכל אחד יכול להשתתף בו,גם אם האירוע מיועד ל50 איש).כאן דרושים רעיונות לדברים שימשכו אנשים לבוא,פתרונות אירוח,פרסומות ודרכים להודיע על זה,פעילויות,ואנשים שיעזרו לבצע את כל זה.
ה.רעיונות אידיאליים. איך נראה לכם שיראה חג הפסח בעוד 30 שנה?וסוכות? ושבועות? איך כולם יצליחו להכנס לירושלים?מאיפה ניקח להם אוכל ומים?האם תהיה תנועת רכבים בעיר?באיזו שעה יכבו הפנסים לאפשר לינה ברחובות?
איך תיראה הדרשה של הרב הראשי ל200000 אנשים נשים וטף?
יש לכם רעיון,תגובה,ביקורת?אתם מוזמנים להגיב כאן,או במסר אישי.
שנזכה שיתקיים בנו הפסוק:
"ולא יחמוד איש את ארצך בעלתך לראות את פני ה' אלוקיך שלוש פעמים בשנה"