במדור הדרכה לשדרוג מכנסיים למכנסי הריון וכן גזרות חינם לבגדי ילדים, אביזרים לתינוקות ועוד.
בקרוב יועלו שיעורי ם נוספים לבגדי הריון ואביזרים לתינוקות.
לשימושכן, תהנו!
http://www.avonlea.co.il/index.php/pregnancy-and-babies.html
במדור הדרכה לשדרוג מכנסיים למכנסי הריון וכן גזרות חינם לבגדי ילדים, אביזרים לתינוקות ועוד.
בקרוב יועלו שיעורי ם נוספים לבגדי הריון ואביזרים לתינוקות.
לשימושכן, תהנו!
http://www.avonlea.co.il/index.php/pregnancy-and-babies.html
השיטה שלמדתי בה כ"כ מורכבת שזה מוציא לי את כל החשק להתעסק עם זה ויש לי עוד שיטה אבל היא על בסיס גיזרות מוכנות
בקיצור אני אשמח לדעת את הכללים של בניית כתף בית שרוול ומידות לזה ...יש מצב למשהו כזה?
תודה על כל תשובה שרית
ד"א הייתה פה מישהי שאמרה שיש לה גיזרת חולצה כפרית מי זאת? את זוכרת?
שרית
![]()
יש לאמא שלי (ז"א פה בבית)
אני מחפשת שנים גיזרה כזאת
כבר חשבתי לוותר ולהעתיק ממה שיש לי, אבל בחולצות זה תמיד יוצא פחות מוצלח
אני אולי יכולה לנסות אבל זה יהיה קשה
אין לי מושג איך עוד אפשר להעביר את הגזרה לפה....
ולהעלות בתור תמונה עם קצת הסברים?
תודה רבה
אבל גיזרה של חולצה עם שרוך היא אחרת לגמרי.
הגיזרה הבסיסית דומה לזאת של חולצה אמריקאית, וכמובן שהכל רחב יותר כי מכווצים עם שרוך.
לחולצה מאריג אני לא מכירה משהו ממש פשוט....
בכל זאת זה נגזר משרטוט החולצה, ושונה בחלק הקידמי והאחורי וכו'...
שרוול לסריג זה יותר קל...
אז לא נראה לי בזמן הקרוב שאני הולכת לבנות חולצת אריג זה היה הסיוט שלי בקורס וזה הספיק לכל החיים אבל..
כן אשמח לקבל הסבר לבניית חולצה בסיסית כולל שרוול רגיל לחולצת סריג
תודה
שרית
נעמה ושירהההוראות פשוטות ככל הניתן, ומצורף שירטוט לנוחיותכן.
http://www.avonlea.co.il/index.php/patterns/101-ti-shirt.html
תהנו
נעמה ושירהתודה רבה מקרב לב אבונלי ![]()
עשית אותי מאושרת יותר
אני מחפשת את הגזרה הפשוטה הזאת כבר למעלה מ7 שנים
....
שה' ישלח לך שפע, ברכה והצלחה
ממש מעריכה
שרית 
בשמחה ואושר ותודה על האיחולים!אבונליאז מגילת השאלות
(אם לא בא לך תרגישי בנוח לא לענות ....;)....)
לפני כן יש כמה דברים שאולי לא היו ברורים רק לי אבל בכל אופן אעלה אותם :
בחולצה:
1)•"מנקודות 22 ו – 23 למדוד מרחק ולחלק ב – 4. מתקבלת תוצאה x ".המרחק הכוונה לנק' 14,15?
2) האם בתפר צד זה צריך להיות זויתי ? לא צריך לעגל בנקודת המותן?
בשרוול:
1) מה זוית האלכסון בין 2-3? ז"א מה המרחק בין 1-3?
2) במה מתבטא ההפרשים שכתבת 1.2 -1.5 , 0.5 - 0.7 איך אני יודעת במה לבחור ? במה זה בא לידי ביטוי ?
שאלות כלליות:
1) אם בחולצה אני בונה ללא אחוז המתיחה בד האם יצא לי חולצת אריג ללא מתפרים? או שאני סתם חולמת ...
2) טבלות המידות שאיתם אני עובדת זה מילר וגזרה לכל גזרה . מילר= קטנות
וגזרה לכל גזרה =גדולות ..לפי מי את עובדת? ומה עם ילדים?
אני מקווה שלא הכבדתי עלייך וגם על המשתתפות של הפורום אבל את באמץת כ"כ שליחה נאמנה שאני מעדיפה לשאול אותך מאשר להתקע ולשבור את הראש לבד
אבל כמובן אם לא בא לך את לא חייבת לענות....
תודה רבה על כל תשובה
שנזכה לעצמאות מלאה ויתקיים הפסוק הן עם לבדד ישכון במהרה בי-מ-נ-ו אמן!
תודה שרית 
באתר שמלמד איך לשרטט גיזרות, ההוא באנגלית שנתנו פה קישור, לא הצלחתי להבין מה צריך לעשות כי לא הצלחתי להבין מה הDART - מתפר שמדברים עליו שם כל הזמן. את יכולה להסביר בבקשה מה זה מתפר? אני רואה שאת דווקא מכירה את המושג.
*התפקיד שלו להצר או להוריד/לסדר שארית של בד מיותר במקרה של תיקון או מבנה גוף מסויים.
*יש מתפרים בחלק תחתון=חצאית, ובחלק עליון =בית החזה .
ויש גם גזרה שנקראת פרינסס שהיא נראת כמו שמלת 4 חלקים שנבנת על בסיס הפנסים=מתפרים על מנת להושיב את הבגד יותר יפה עלייך..כמובן שבחלק עליון היא יושבת עלייך כפשוטו..
*בדר"כ הוא נמצא בחצאית אם תשימי לב בחלק שבין ה.מותן לה.ירכיים.
הרי המותן שלנו יותר צרה מהירכיים וכאשר אנו בונים גזרה ורוצים שהיא תשב עלינו יפה אז אנחנו מצרים את איזור המותן ומשאירים את איזור הירכיים בגודל שלו.
את רואה את הפסים הקצרים משני צידי הרוכסן אלו מתפרים

בחולצ
ה מוסיפים אותם למי שיש הבדלי גדלים משמעותיים בין חלק עליון למותן
את רואה את חלוקת השמלה היא נסנת מחולצה וחצאית בסיס וחיבור הפנסים שבה...
לא מצאתי שמלת פרינסס אבל זה מאוד דומה רק יוצא מהכתפיים ולא נקודת החיבור בשרוול...
מקווה שהבנת כבר אמרתי שאני לא טובה בהסברים...
בהצלחה אולי אבונלי תכול להסביר יותר טוב
שרית 
אבל לא הבנתי איפה המתפרים בשמלה.
אשמח אם תסבירי
תודה רבה
אהבתי ממש את השמלה בדוגמא האחרונה שהבאת, ורציתי לתפור לעצמי כזאת בהזדמנות. אבל כשפתחתי את הקובץ העיגולים שציירת לא יצאו במקום, בגלל הבדלי תוכנות כנראה.
אבל לא חשוב, לא נורא.
בחולצה:
1. אכן המרחק בין 23 ל- 22 שווה למרחק בין 14 ל - 15.
2. אכן צריך להיות מעוגל אבל בחולצה מסריג זה לא קריטי וכשבניתי את השיעור ניסיתי לפשט את הגזרה.
בשרוול:
1. המרחק בין 1 ל - 3 שווה לגובה בית השחי. ותודה כי צריך לתקן בגזרה!
את אורך בית השחי מודדים כך: מכניסים סרגל מתחת לבית השחי ומחזיקים עם היד. מודדים מהכתף עד הסרגל.
2. ככל שמידתך גדולה יותר, ביחרי במספר הגדול יותר. אבל זה לא סופר קריטי שוב בגלל שסריגים נמתחים.
כללי:
1. זה קרוב,
אבל חולצת אריג ללא מתפרים חייבת להיות לא רק ללא הקטנה אלא עם הגדלה על מנת שתוכלי להיכנס אליה והיא כמובן לא תהיה צמודה לגוף. איני לא יכולה להגיד בכמה להגדיל כי זה תלוי בגודל החזה, אני יכולה להציע לך לנסות להגדיל בשני ס"מ לכל כיוון ולתפור עם בד זול שלא חשוב לך, אחרי זה תוכלי לתקן על הגוף ולפי זה לתקן את הגזרה.
2. אני מניחה שזה שילוב של כמה שיטות שלמדתי בכל מיני מקומות אבל בעיקר מילר וקצת בורדה.
ולגבי השאלות, בשביל זה אני כאן
בכיף.
נעמה ושירהואחרון אחרון...
ועוד קצת .. אם אפשר..
1) התכוונתי האם המדידה מתבצעת בין נקודות 22,23 ל14,15 (בהתאמה ) ולחלק ל4 ?
2) אם הבנתי נכון את זורמת עם הטבלת מידות מה נוח לך ויוצא ....
ואשרייך שהסתדרת עם שיטת מילר כי לי זה היה כבד מידי . זה מקצועי אבל כבד כי הדיוקים הקטנים הביאו אותי להגיע לתוצאות של לדוג15.46.....וכו' וזה שבר אותי!
ב"ה אני שמחה בשבילך 
ובע"ה אסתכל באתר ואראה מידי פעם על העידכונים והשרוול
שוב תודה רבה ממש הצלת אותי ונתת לי כח לחזור לבנות גיזרת חולצה ולא להסתמך על משהו קיים לא כ"כ משודרג....
תודה
שרית
1. המדידה מתבצעת או בין 22 ל - 23 או בין 14 ל- 15 ולחלק ל - 4
2. אני זורמת לגמרי, בסוף בכל מקרה עושים תיקונים על הגוף, להצר תמיד אפשר להרחיב קצת יותר קשה, אז אני תמיד מעגלת כלפי מעלה. והסתדרתי עם שיטת מילר בדיוק בגלל זה, בעולם שלי אין תשובה כמו - 15.46, אני מעגלת הכל כלפי מעלה.
שמחה תמיד לשמח 
ודרך אגב לאימי מולידתי, שתחייה, קוראים רחל (גם אמנו) 
כשלימדתי מישהי תפירה ( ואני לא חוזרת על זה ב"נ יותר ) הסתבכתי ....
אבל כשאני רוצה להעלות שרטוט לפורום נראה לי יותר קל לצייר עם התוכנה שיש לך מאשר עם וורד ארט ...
שוב תודה שרית 
שכחתי את השםמשתמש וסיסמה רשמתי להם את המייל שלי ולא קיבלתי את השם והסיסמה למייל למה ?
שרית
אם כן שלחי לי מייל ל - avonlea.co.il@gmail.com
תזכירי לי שזו את, (משמע, כיתבי לי את הכינוי מהפורום פה בערוץ 7) ואשלח לך את השם והסיסמה במייל חוזר.
המערכת של האתר חדשה ודברים עוד לא רצים חלק.....
אבונלייש להם סרגל כלים כ"כ משוכלל ?
איך קוראים לו ?
וכמובן תודה 
שרית
זה סרגל הציור. השרטוט הוא פשוט אוסף של צורות גאומטריות שיוצרות מראה כאילו הן מחוברות לצורה שאני רוצה אבל כל קו שם יוצר בנפרד. בסוף עשיתי איחוד לכל החלקים.
אבל זה לפעמים לא מחבר כמו שצריך . לדוג' כשרציתי להראות למישהי את התוספת של 1 ס"מ במותן החצאית ושהוא מתעגל כלפי מעלה ישבתי די הרבה זמן עד שהצלחתי כי בשביל מישהי שלא יודעת לתפור אם עושים דברים לא מדוייקים ככה גם היא תעשה וחבל
אז תודה על עוד משהו שהארת את עניי
שה' ימשיך לשלוח לך שפע ברכה 
תודה שרית 
אבונלימבחינת אפשרויות הציור אפשר לעשות הרבה יותר דברים.
אני לא אוהבת לצייר בוורד בכלל, בדרך כלל אני עובדת בפאוור פוינט (או בתוכנות אחרות פוטושופ, אילוסטריטור וכו') ומעבירה את הציור לוורד אחרי שסיימתי.
זה אותם כלים כמו צייר בוורד ראיתם משהו שלא ראיתי אשמח לדעת הצורות אותן צורת אוטומטיות...
טוב ל"ראות" אותך...
אוהבת שרית
וורד הוא מעבד תמלילים. הוא אוהב שורות וטקסט ומפריע לו כשממקמים דברים לא בשורות שלו.
פאוור פוינט מיועד לעבודה יותר מפוזרת על פני ה"דף" משום שזה לא דף להדפסה אלא שקופית להצגה על מסך מחשב או מסך. לכן, פחות מפריע לו איך מפזרים גרפיקה על פני ה"דף" ולכן יותר נוח ליצור ציור המורכב מקוים שונים היוצרים צורה.
מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.
סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.
אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.
יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם.
בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים
אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.
(הכיפה נקראת יארמולקא)
כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד
הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.
אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.
אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.
לײַד השול במאה שערים יש חנות.
שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה
זה הסוד
ולסרוג עוד מקטע של פטנט.
(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)
מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם
מקור: איך לתמחר עבודת היד?
נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי
תגל הארץאחרונהדרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
כמה אתן לוקחות על כיפה?
חוט דק?עבה?
לא סגורה על כמה לוקחים🙃