שלום לכולם, יש לי שאלה..אנונימי (פותח)

מהמעט שהכרתי את ברסלב, אתם יודעים, שיחות באולפנה, קטעים מוכרים מלקו"מ ("אזמרה" למשל)

ו"בגן האמונה", ראיתי שאני ממש אוהבת את זה, יש עומק מדהים ומשו שנותן שלווה בעבודת ה',

וכמובן ההתבודדות שבלעדיה.. לא יודעת איך הייתי מסתדרת.

ואני מרגישה שהייתי רוצה ללמוד את זה בצורה רצינית ממש ולהכיר את זה יותר.

אז.. איך? מה לומדים? אני רוצה מצד אחד שזה יהיה ממש לימוד ולא כמו "בגן האמונה",

ומצד שני שזה יהיה עם פירוש והסבר.

(כשחיפשתי בבית ספרי ברסלב היחיד שמצאתי זה "שידוך- זיווג האמת", ויש בו המון קטעים מכל מיני מקורות,

ואני מעדיפה ספר אחד מסודר.. וגם, לא בנושא הזה עדייןחיוך גדול)

אז אשמח להמלצות... תודה רבה!

שתהיה שבת מעלה ומרוממת! מלאת שמחהצוחק

הייהאטורי האנזו

לדעתי, אם הכרת מעט, הדרך הטובה ביותר היא לשמוע המון דיסקים ושיעורים עד שתביני את הדעת הזו של רבינו. מדיסק מקבלים הרבה יותר בהרבה פחות זמן. יכולה גם למצוא ספר טוב אבל תצמדי לשיעורים, זה יתרום המון.

הנה שיעור לדוגמאהאטורי האנזו
הינה קישור לשיעורים מתוקים ממש של הרב מיכי יוספימים רבים
יש ספרים כמו שיחות הר"ן, השתפכות הנפש, משיבת נפש,פשטות ותמימות

ליקוטי עצות וכו'..שהם בסיסיים מאד בברסלב. והם יותר פשוטים להבנה מליקוטי מוהר"ן וליקוטי הלכות,

שבשביל להבין אותם הכי טוב צריך או ללמוד עם מישו שמבין או לשמוע שיעורים או ללמוד עם פירוש. יש פירוש די פשוט יחסית של הרב ארוש בשם "שלום מלכות".

ויש עוד פוול ספרים יותר אחרונים של ברסלב למשל של המוהרו"ש..שיש בהם מלא מלא דיבורי חיזוקים מרבינו.

סליחה על הבורות..אנונימי (פותח)

מי זה המוהרו"ש?

ואיפה אפשר להשיג ספרים כאלו?

בבית שלי לא כ"כ מאפשרים מקום לחסידות, אז גם ספרים אין.

^^^כל הזמן שמח

דבר ראשון ברוכה הבא לחסידות ברסלב,כמעט כולם כאן הרגישו כמוך,אם תכנסי לזה באמת את פשוט תרגישי שאת פשוט מתחייה מזה.בהצלחה

המוהרו"ש-זה רב בברסלב שגר ביבניאל יש לו קהילה מיוחדת שלו.(הספרים שלו ברמה ממש קלה וברורה..)

בכל חנות ספרים אפשר לקנות גם יש הרבה פעמים בבית כנסת....

אולי באמת כדאי לך לשלב שיעורים(אני אשית ממליץ שיעורים של הרב עופר ארז)אם לימוד של ספרים של רבנו.

בכלל ספר ממש מומלץ זה ליקוטי הלכות של רבי נתן(התלמיד של רבנו)

בהצלחה!

וואו יש מלא כאלהדניאלה .ד.

ספרים של הרב משה ארז דורון לדוגמה.

-מסע

-התבודדות

-השראה

-דבר עם אלוקים

ועוד ספרים.

של הצדיק מיבניאל אני קורא מאנשים שמפיצים בת"מ בד"כ :9

שיהיה לך ב"הצלחה

אתרים שאפשר לשמוע שם שיעורים:חכם ותם

לב הדברים (של הרב ארז משה דורון)

ברסלב ישראל(של הרב ארוש)

אזמרה(של הרב גודלבסקי)

האתר של הרב עופר ארז

זה מה שעולה לי עכשיו..

הרב מאיר שלמה- אור ברסלבא.
בהקשר לעניין הזה...נמלה

שאלה..

אני לא יודעת כ"כ איך לנסח את זה..

קראתי ראיון עם הרב יובל דיין שהוא אמר שכל הדור הזה צריך להיות ברסלב... עכשיו, אני לא כזה הבנתי למה,

וגם ישלי עוד שאלה.. הקטע של התבודדות וכל זה- זה ישר אמור לבוא לי ??? כי לצערי זה ממש קשה לי!!! לוידת זה קצת מוזר לי פתאום להתחיל לדבר בלי שיש לי ת'עניין של התפילה הרגילה..

איך עושים את זה??

תודה רבה!!!!

בבקשה..אם מישו יוכל לענות..אני ממש אשמח(:נמלה
ככה זה לכולם בהתחלה..(הקושי בהתבודדות..)פשטות ותמימות

(ולפעמים גם לא רק בהתחלה..) כן, מה לעשות..אנחנו רגילים כל הזמן לדבר רק כשאנשים שומעים אותנו...

אבל כשנמצאים לבד אז מרגישים מאד מוזר להתחיל פתאום לדבר..   אבל אל תדאגי, זה בא לאט לאט..צריך רק לנסות עוד פעם ועוד פעם ולא להתייאש מזה..

לכולם קשההאטורי האנזו

אז פעם דקה ביום, פעם שתי דקות, פעם חמש דקות. לפעמים מצליחים גם יותר.

^^תודה רבה!(:נמלה
_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_תיקון הכללי

שיעורים מומלצים- הרב עופר ארז. פשוט. ברור. מחזק. קל להשיג.

ספרים מומלצים- ספרי הרב גודלבסקי, הרב עופר, הרב ארז משה דורון, הרב ארוש והרב קרמר.

הדבר הכי מתסכל בעולם זה לצאת להתבודדות- ולא יוצאת אפילו מילה. כל אחד נתקל בזה (ואפילו שולי רנד הוציא על זה שיר: מוחין דקטנות...)- אז העצה היא: להתפלל על זה. להגיד לה': "אני ממש רוצה לדבר איתך אבל אין לי מה להגיד...".

לקרוא את הספרים "השתפכות הנפש", "אמנות ההתבודדות" של הרב ארז משה דורון (חוברת קטנה בצבע חום-בז') והספר "בשדי יער- בגן התפילה וההתבודדות" של הרב שלום ארוש- יש שם טיפים, עצות, התחזקויות, דוגמאות ותפילות על התבודדות.

ובכל מקרה- לא לוותר!!! גם אם כל יום זה קורה- לזכור שזה ה"סטרא אחרא" (צד הטומאה) שעושה לנו את כל הבילבולים והקשיים האלו כי הוא יודע כמה זה חשוה התבודדות!!! בכל יום לקבוע זמן של התבודדות ולשבת שם כמה שיותר (בהתחלה זה קשה שעה, אבל זה האידיאל) גם אם לא יוצאים דיבורים, ועם ההתמדה- הדיבורים יבואו, וכבר לא תצליחו להבין איך אפשר לחיות בלי זה!....

בהצלחה!!!

נמלה>>שמחה ואמונה

דבר ראשון, בקשר למה שהרב יובל דיין אמר, אז רבנו כותב שלעתיד לבוא כולם יהיו ברסלברים.. לא יודעת אם זה כפשוטו, אבל זה מה שכתוב..

ובקשר להתבודדות.. אז באמת זה לא כזה אמור להיות קשה כולה מה את עושה?.. 'מדברת לעצמך'?.. אבל רבנו אמר שבגלל שהוא ציווה עלינו לעשות את זה [כי יש לתפילה האישית הזאת כוחות חזקים מאוד בשמים] אז היצר הרע דווקא אורב לנו שם ולא נותן לנו לעשות את הדבר הכי קל בעולם.. ולכן זה הפך לכל כך קשה.. אבל מבחינת האמת אנו יכולים עליו חבל על הזמן.. תתחילי מקצת גם אם תשבי ותשתקי זה מעולה. מסופר על אחד מגדולי ברסלב בתק' של פעם שהייתה לו תקופה של איזה חצי שנה שכל יום הוא עשה שעה התבודדת ובמשך שעה הוא ישב ושתק, זה חצי שנה.!!! אז בסדר.. מה שתעשי יהיה טוב

בהצלחה!!

יש לי וידוי, קשה ממש, אני ממש רוצה להתבודד, אניהודיה...=)

חושבת שזה ממש עוזר ,לקשר שלנו עם ה', ופשוט כמו שאמרתם לא יוצא לי מילה מהפה, אין לי מה להגיד וגם זה כזה מפחיד לדבר לעצמך פתאום, קראתי "בשדה יער" , ועוד ספרים ופשוט לא עוזר, ואני חושבת  שאם אני יצליח בזה אני פשוט ישתנה, אני כ"כ רוצה את זה....זה פשוט השאיפה שלי, ואני כ"כ מקנאה באלה שעושים את זה, אשריהם!!! תגובות בשמחה

הודיי ..מרים מייזל

וואייי את פשוט בנאדםם עם נשמהה טהורהה..!!!!.. הלוואיי שההיתי מגיעה לדרגהה הזאת..!! 

שמעתי שתי עצות בענין ההתבודדותשי"מ

א. לחלק נגיד חלק בבוקר וחלק בערב.

ב. לכתוב לכה על דף בדיוק מה אתה רוצה לדבר ואפילו כל מיני תפילות וככה להתחיל.

להודייירבקה...

מומלץ לקרוא את הספרון "דבר עם אלוקים" של הרב ארז משה דורון ממש עוזר....

שמעי הודיה..שמחה ואמונהאחרונה

מה שממש יכול לעזור זה לכתוב את זה..

או אפילו יותר קל..

קחי לך דקה אחת. דקה לפני שאת נכנסת הביתה מבית הספר דקה לפני שאת יוצאת למפגש בסניף,או כל דקה מתישהו.. את יכולה בחוץ את יכולה בחדר. תעמדי רגע, תגידי.." הרני מקשרת את עצמי לכל הצדיקים האמיתיים אשר בדורנו ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר קדושים אשר בארץ המה ובפרט לרבנו הקדוש צדיק יסוד עולם נחל נובע מקור חכמה רבנו נחמן בן פיגה זכותו  יגן עלינו ועל כל ישראל אמן." ותסתכלי רגע לשמים, ותגידי.."רבונו של עולם.. אין לי מה לומר.. אבל אני באמת רוצה לומר משהו.." ותשתקי.

נגמרה הדקה?.. שלום.. צאי לעיסוקיך...

נכון נשמע פשוט?..

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך