רבינו יכול הכל. הכל?אנונימי (פותח)

מה הקטע בעצם?

רק הרצון כל הזמן?

אנלא עושה איתו כלום בעצם. אפילו לא תנועה קטנט-נה..

רבינו אומר שזה מספיק..שזאת ההתחלה..

ולפעמים זה כל מה שגרם לי לקום מהמיטה..למרות שאנלא מסוגלת לעשות כלום..

רק זה בסדר..פסדר..לא חשוב כלום..

הרי רק תרצי את ה' וזה מספיק..

ועכשיו אני מסתכלת,

וזה לא מספק אותי. ובטוח גם לא את ה'.

נה-נה-נה-נה...בעעע...הכל מבולגן.

כי בעצם המלחמה היחידה היא-על הרצון. זהו.

תלחמו על הרצון..כל השאר שיגיע או לא..לא חשוב..

נכון.

אז בימים שאתה אפילו לא מצליח לרצות???

אבלללל רבינוווו מגיעעע לכוווולםםם...לכללל הנפלטים(: לכללל המדוכאיםם..

אבל אם אפילו במלחמה על הרצון אני מפסידה..אז איך רבינו ייגע בי בכלל?

אז נכון.. רבינו יכול להפוך מרובע למשולש..לשנות אותך בסלטות..

אבל הוא לא יכריח אותי לרצות.

אז איךךךךך??????

מה עוד מחזיקקק????

שאולי מחר בבוקר נרצה???

אני לא חיה בשביל שאולי מחר בלה בלה בלה..

רוצה. לחיות. היום.

כנסי..קראתיך

בואי אני יגיד לך משו שבדיוק אני וחברות שלי התווכחנו עליו בקשר לבגרויות.זה על אותו עיקרון.

למשרד החינוך לא אכפת מהדרך שאת עושה..יענו לא אכפת להם כמה את יושבת וחורשת ועושה לך גהנום בשביל להצליח.

להם אכפת רק מהתוצאה.כמה הציון הסופי שלך בבגרות.

וזה סותר את התורה.

התורה באה בדיוק בגישה ההפוכה.

ה' רוצה את הלב של הבנאדם.

ברגע שהאדם רוצה חזק חזק להצליח באיזה משו,ויש לו רצון מטורף להשיג את אותו הדבר אז אותו בנאדם יעשה ה-כ-ל כדי להשיג את זה.

והוא יהיה מוכן לעבוד על זה קשה קשה!ולה' זה מה שחשוב.

חשוב לו הרצון כי כשיש רצון לאדם אז הוא יעשה מסירות נפש להשיג את הדבר.ה' יודע שהוא לא ישב ויסתכל על השמיים ולכן הרצון והדרך הכי חשובה לה'.

ובד"כ אותו אדם יגיע וישיג את מה שרצה.

ולכן התוצאה לא כ"כ חשובה לה'.

ולכולנו יש זמנים שאנחנו בכלל לא רוצים.אז נשאר פה להתפלל לה' ולהוריד קצת ת'ראש ולתת לגל לעבור..ותנסי בכל הכח לפחות לרצות קצת...

בהצלחה נשמה!!ה' יברך אותך!!

טויב,אני רואה שלא כ"כ עניתי לך על השאלה..קראתיך

כניראה זה כבר יגיע למי שצריך לשמוע את זה!!..

שבוע שמח!!....

בטח שענית לה.האטורי האנזו

ולא, רבינו לא יכול לעשות הכל. רבינו לא יכול להציל מישהו שלא רוצה להציל עצמו.

ורבינו לא יכול להפוך משולש למרובע, הוא אמר שה' ית' יכול לעשות את זה.

וכולנו לא רוצים בדור הזה. ולא רק בדור הזה.. אלא לפני 200 שנה כבר לא רצו ואפילו לפני כן, מישהו בא לרבינו ואמר לו- רבינו, אני רוצה לעבוד את ה' באמת, אמר לו רבינו- אתה רוצה לרצות לעבוד את ה'.

וכולנו שם, מי יותר מי פחות, רוצים לרצות.

אז לא, הוא לא יכריח אותך לרצות, אבל למה שלא תרצי לרצות, בעצם? אם תדעי כמה שאת חולה, שאפילו רצון אין לך, לי, לנו.. ותדעי ותביני שה' ית' זה הבריאות, זה האושר, זה העושר, זה השלמות, זה הכיף שמרגישים.. אז בטח שאת תרצי להשיג את זה. אף אחד לא אוהב להרגיש בדאון, כולם רוצים שיהיה להם טוב, צחוקים ושיגועים.

אני רוצה שיהיה לי טוב, טוב= ה'.. אם יהיה לי את ה' יהיה לי טוב. אוקיי, אז איך רוצים, הרי רצון אמיתי אין לי.. אז איך? אז תרצה לרצות שיהיה לך טוב. תרצה לרצות את ה' לא כי מכריחים אותך, תרצה את ה' כי הבנת שכל הפאן נמצא שם.

יש משהו אחד שליצה"ר אין שליטה עליו, וזה הרצון. זה לא קשה לרצות. אני רוצה עכשיו להיות משה רבינו. אני רוצה לסיים עכשיו את כל ספר תהלים ואת כל הש"ס על אמת, לא בסתם. רואה? לא קשה לרצות.

הבעיה היא שאת חושבת שאת צריכה להיות משהו שאת עדיין לא. את לא מאמינה שה' ית' שם אותך ורוצה אותך בדיוק איפה שאת. אז מה את אומרת- רבש"ע זוז, אתה מפריע לי לעבוד אותך. ואז את בדאון שאת לא הדמות המושלמת שציירת לעצמך בדמיון, איך נראה עבד ה'.

"ועכשיו אני מסתכלת,

וזה לא מספק אותי. ובטוח גם לא את ה'.

נה-נה-נה-נה...בעעע...הכל מבולגן.

כי בעצם המלחמה היחידה היא-על הרצון. זהו.

תלחמו על הרצון..כל השאר שיגיע או לא..לא חשוב..

נכון.

אז בימים שאתה אפילו לא מצליח לרצות???"

בימים שאתה לא מצליח לרצות, תנוח קצת. תאכל טחינה עם כמה חמוצים ותרגע ותשמח על זה שה' הכיר לך כזה רופא שיכול לרפא אפילו את המחלת נפש שלך. לא אולי, בטוח. ותרצה.

יש ימים שאין לך כח לעשות כלום, אתה במוחין דקטנות כזו שאין משחק, עזבו אותי בשקט אתם והחיזוקים שלכם. אבל זה לא קשור לרצון. אתה יכול לא לעשות כלום ולרצות לרצות.

הלא, תביני, רבינו בעצמו אמר שיש לו השגה כזו שהוא יכול לעשות מהקטן שבאנשיו, שזו בעצם את.. כן, את. את שם עם הפוני לצד.. בדיוק את. כמוהו ממש. תארי לך, רבינו יכול לעשות אותך כמוהו ממש. ממש ממש.

הוא יכול לעשות, והוא לא עושה.. אז קודם כל את יכולה לנשום.. אם רבינו יכול לעשות אותך מושלמת והוא לא.. תני טיפה קרדיט, תאמיני לו שהוא יודע מה הוא עושה.

במשיבת נפש כתוב- מה שאתה יכול לעשות עשה, ומה שאין לך כח, תאמין שהצדיקים האמיתיים יעשו בשבילך. אבל זה תקף רק כשהאדם לפחות רוצה ומחובר לצדיק האמת. רבי נתן אומר שאם האדם לא רוצה, אין מצב. אין לאן. האדם לא יכול לשבת רגל על רגל ולצפות שמישהו יתקן אותו בלי לעשות כלום. ושוב, לרצות זה לא קשה.

צאי מהדמיונות שאת צריכה להיות הדמות שציירת לך בראש. את צריכה להיות בדיוק כמו שאת עכשיו. אם הודו, אז הודו, אם במסיבה בערב שבת, אז מתוך המסיבה תרצי.

קראתיך כל מילה בסלע!!''בונייך''

רבינו לא קוסם אם היית רוצה מספיק היית עושה הכל בשביל להשיג את המטרה!לא קראתי את מה שהאטורי כתב אבל בטח גם משו כזה אשריכם!!!

אממ..תודה.אנונימי (פותח)

באמת תודה.

רק מחזק את זה שאותי רבינו..כבר לא יוכל לתקן.

(אולי זה בקטן כדי שאני לא יראה. אולי כדי שהוא לא יראה.

אחרי הכל..כל דקה שאני אצל ה'..בזכותו.)

בטח שהוא יכול לתקן!!פשטות ותמימות

את כולם!!!! כ-ו-ל-ם!!!!! אבל...זה רק אם תרצי..(כמו שכבר אמרו פה)...ורבינו הק' יכול לעזור לך לרצות..אמנם ברור שלא להכריח לרצות..אבל לעזור-כן..   

ובכלל- את תמיד רוצה, רק שלא תמיד את רואה את זה ומרגישה את זה...ר'צ'ו'ן' אותיות נ'ו'צ'ר'.. הרצון זה חלק מההיווצרות של האדם..מרגע שאדם נוצר, הוא תמיד רוצה באמת.. עמוק עמוק בתוכו...אבל, ה' ית' ברא גם את היצר הרע ואת כח הטומאה בעולם ובכל אדם..וזה עיקר עבודתו של היצר הרע -- לשכנע אותך שאת לא רוצה...

אז זה מה שרבינו אומר, שהעיקר הוא הרצון..ברגע שתתגברי על היצר הרע, ותביני שאת באמת רוצה...את תנצחי במלחמה בסוף...וגם אם כשאת רוצה זה עדיין לא עובר למעשה, את תראי איך לאט לאט זה עובר למעשים..לכן העיקר הוא הרצון..כי כשאדם באמת רוצה הוא גם יעשה לאט לאט...וכשאדם עושה משהו מתוך הרצון האמיתי...זה הכי הכי אמיתי וקדוש..

אהה...שנזכה להבין שאנחנו רוצים באמת.... 

פשטות ותמימותאנונימי (פותח)

בברר..חיזקת אח שלי.

לשכנע אותי שאני לא רוצה? זה הוא?

נכון.

אבל אז-מה שזה הוא, בעצם?

לה' לא כפת מי משכנע אותך לא לרצות.

אז זה היצר. אז זה אני. אז זה לא. מזה חשוב.

בתכלס-אתה לא רוצה.

רבינו יכול לעזור לי לרצות? אני טסה אליו עוד שבועיים.

אממ..

הלוואי שהוא יעזור לי לרצות.

איזה שירשור !! השגחה שראיתי אותו !!~~~חסויה~~~

בדיוק בזמן הנכון ..

אשריכם !!

אז זה מה שאמרנו ---פשטות ותמימות

שבתכל'ס - את כן רוצה!!!

ובטח שלה' כן אכפת מי משכנע אותך שאת לא רוצה..אבל זה לא משנה...העניין הוא שאת צריכה להבין

בעצמך שזה היצר הרע ולא את... ברגע שמבינים את זה באמת ומכניסים את זה חזק חזק, אז הכל

מתהפך לטובה..

אשרייך שאת טסה לרבנו..

רק צריך לדעת שעיקר הטיסה לרבנו היא בשביל התיקון שלנו..ולכן לא כולם מרגישים שם באורות..

רק מאמינים בפשטות בהבטחה של רבנו שכל מי שיבא על קברו ויתן פרוטה לצדקה ויאמר שם העשרה

קאפיטלאך תהילים-רבנו יתאמץ וישתדל לכל האורך והרוחב להושיעו ולתקנו..

יכול להיות שזה יעזור לך להבין יותר שאת באמת רוצה אבל גם יכול להיות שאת התיקון של רבנו שתקבלי - לא תרגישי... 

מה שאני לא אוהב בברסלב זה הדבר הזה...הבעטליר החמישי

כלומר, אני אוהב את ברסלב. אבל אני לא אוהב איך שאנשים מסוימים תופסים את התורות העמוקות. אני לא חושב שרבי נחמן יכול לעשות הכל בשבילנו. אני חושב שאדם צריך לעשות את ההשתדלות שלו. לכל אחד יש את המלחמה שלו. נכון שהרבי יכול לעזור, אבל עיקר המלחמה ורובה תלויה בנו.

בכל אופן, אני חושב שהגדרת את עצמך לא טוב. אני חושב שאת רוצה. מאוד אפילו. לכן את כותבת את ההודעה הזאת. את פשוט מתעצלת. אין לך כח מרב כשלונות לעשות משהו. צדקתי?

אם כן, אני חושב שפשוט צריך לעבוד. אין דרך אחרת. סליחה אם קצת ביאסתי חלק מכם, אבל זו דעתי. יש לי עוד הרבה מה לכתוב גם מהצד השני, אבל אין לי זמן כ"כ.

נ נח נחמ נחמן מאומןהאטורי האנזו
הקיצוניים שבכל דרך ..הבת של אבא!

ואללה , מסכימה איתך . אני מתה על הדרך של ברסלב זה כזה יפה בעיניי התפיסה שלה !

אבל פשוט כמו בכל דרך , יש כאלה שהם קיצוניים מידי ותופסים את זה בצורה שונה וקצת מוזרה שמעוותת את כל התפיסה ..

-ביפ-135792468אחרונה

כן הגדרתי את עצמי טוב! זאת אני אחרי הכל..(:

יש ימים שמישהו רוצה-רוצה-רוצה, ופשוט אין לו כוח כבר. פשוט אין. כלום. וזה מה ש'תה מתכוון.

אבל לפעמים מישהו באמת כבר לא רוצה. פשוט לא רוצה. ולא רוצה לרצות.

אני חושבת שבמקרה הראשון..שאתה הכי רוצה שאפשר..ואתה מוכן להשתדל..ולנסות להילחם..

אז רבינו יכול להושיע אותך לגמרי, אבל לגמרי לגמרי.

אנחנו רק נעשה מה שאנחנו נצליח, והשאר על רבינו. לא לדאוג.

בלי זה, לאפ'חד לא יהיה כוח אפילו להלחם. אז פה רבינו בא ואומר, בואנה, חיים שלי, תרגע.

תעשה מה שאפשר, רק אל תדאג.

אבל יש גם קטעים אחרים..שאתה אומר, אני לא נלחם יותר. לא בשביל לנצח ולא בשביל להפסיד.

ואז אבוד. כי אחרי הכל אפ'חד לא יעזור לך אם לא תעזור לעצמך.

אממ..פה אני באמצע לחשוב...לא סגורה על זה אם זה נכון..

כי זה לא הגיוני בשיט. רבינו יכול-יכול-יכול. לא יודעת.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך