ולא, רבינו לא יכול לעשות הכל. רבינו לא יכול להציל מישהו שלא רוצה להציל עצמו.
ורבינו לא יכול להפוך משולש למרובע, הוא אמר שה' ית' יכול לעשות את זה.
וכולנו לא רוצים בדור הזה. ולא רק בדור הזה.. אלא לפני 200 שנה כבר לא רצו ואפילו לפני כן, מישהו בא לרבינו ואמר לו- רבינו, אני רוצה לעבוד את ה' באמת, אמר לו רבינו- אתה רוצה לרצות לעבוד את ה'.
וכולנו שם, מי יותר מי פחות, רוצים לרצות.
אז לא, הוא לא יכריח אותך לרצות, אבל למה שלא תרצי לרצות, בעצם? אם תדעי כמה שאת חולה, שאפילו רצון אין לך, לי, לנו.. ותדעי ותביני שה' ית' זה הבריאות, זה האושר, זה העושר, זה השלמות, זה הכיף שמרגישים.. אז בטח שאת תרצי להשיג את זה. אף אחד לא אוהב להרגיש בדאון, כולם רוצים שיהיה להם טוב, צחוקים ושיגועים.
אני רוצה שיהיה לי טוב, טוב= ה'.. אם יהיה לי את ה' יהיה לי טוב. אוקיי, אז איך רוצים, הרי רצון אמיתי אין לי.. אז איך? אז תרצה לרצות שיהיה לך טוב. תרצה לרצות את ה' לא כי מכריחים אותך, תרצה את ה' כי הבנת שכל הפאן נמצא שם.
יש משהו אחד שליצה"ר אין שליטה עליו, וזה הרצון. זה לא קשה לרצות. אני רוצה עכשיו להיות משה רבינו. אני רוצה לסיים עכשיו את כל ספר תהלים ואת כל הש"ס על אמת, לא בסתם. רואה? לא קשה לרצות.
הבעיה היא שאת חושבת שאת צריכה להיות משהו שאת עדיין לא. את לא מאמינה שה' ית' שם אותך ורוצה אותך בדיוק איפה שאת. אז מה את אומרת- רבש"ע זוז, אתה מפריע לי לעבוד אותך. ואז את בדאון שאת לא הדמות המושלמת שציירת לעצמך בדמיון, איך נראה עבד ה'.
"ועכשיו אני מסתכלת,
וזה לא מספק אותי. ובטוח גם לא את ה'.
נה-נה-נה-נה...בעעע...הכל מבולגן.
כי בעצם המלחמה היחידה היא-על הרצון. זהו.
תלחמו על הרצון..כל השאר שיגיע או לא..לא חשוב..
נכון.
אז בימים שאתה אפילו לא מצליח לרצות???"
בימים שאתה לא מצליח לרצות, תנוח קצת. תאכל טחינה עם כמה חמוצים ותרגע ותשמח על זה שה' הכיר לך כזה רופא שיכול לרפא אפילו את המחלת נפש שלך. לא אולי, בטוח. ותרצה.
יש ימים שאין לך כח לעשות כלום, אתה במוחין דקטנות כזו שאין משחק, עזבו אותי בשקט אתם והחיזוקים שלכם. אבל זה לא קשור לרצון. אתה יכול לא לעשות כלום ולרצות לרצות.
הלא, תביני, רבינו בעצמו אמר שיש לו השגה כזו שהוא יכול לעשות מהקטן שבאנשיו, שזו בעצם את.. כן, את. את שם עם הפוני לצד.. בדיוק את. כמוהו ממש. תארי לך, רבינו יכול לעשות אותך כמוהו ממש. ממש ממש.
הוא יכול לעשות, והוא לא עושה.. אז קודם כל את יכולה לנשום.. אם רבינו יכול לעשות אותך מושלמת והוא לא.. תני טיפה קרדיט, תאמיני לו שהוא יודע מה הוא עושה.
במשיבת נפש כתוב- מה שאתה יכול לעשות עשה, ומה שאין לך כח, תאמין שהצדיקים האמיתיים יעשו בשבילך. אבל זה תקף רק כשהאדם לפחות רוצה ומחובר לצדיק האמת. רבי נתן אומר שאם האדם לא רוצה, אין מצב. אין לאן. האדם לא יכול לשבת רגל על רגל ולצפות שמישהו יתקן אותו בלי לעשות כלום. ושוב, לרצות זה לא קשה.
צאי מהדמיונות שאת צריכה להיות הדמות שציירת לך בראש. את צריכה להיות בדיוק כמו שאת עכשיו. אם הודו, אז הודו, אם במסיבה בערב שבת, אז מתוך המסיבה תרצי.