מרק לבן
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t331486#4105979
תירס וגזר
קוצצים בצל דק, מגרדים גזר במגרדת גסה.
מטגנים-מאדים את הבצל עם שמן או חמאה עד שיתחיל להיות שקוף.
מוסיפים את הגזר, ומאדים עוד דקה שתיים
מוסיפים תירס, באותה כמות כמו של הגזר, מערבבים.
מתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים גם מלח.
מוסיפים מעט מים, ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות.
שעועית עם שומשום.
מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שומשום ושעועית ירוקה עדינה קפואה. מבשלים תוך כדי ערבוב והקפצה מתמידים עד שהשעועית מוכנה. מוסיפים מלח
וגירסא אחרת - מבשלים את השעועית במים עם מלח, עד לרתיחה. מסננים מהמים ומוסיפים שומשום.
שעועית או קולרבי עם פרורים. לקולורבי - חותכים למקלות כמו ציפסים גדולים.
שמים את הירק (קולרבי או שעועית צהובה) בסיר עם מים עד לכיסוי ומלח. מביאים לרתיחה, משהים, ומסננים מהמים.
מכינים את הפירורים - ממיסים בסיר קטן חמאה או מרגרינה (אפשר עם שמן, לא כ"כ כדאי, הרבה פחות טעים) מוסיפים שום כתוש, מערבבים. מוסיפים פרורי לחם, שומשום אם רוצים, פפריקה וכורכום בשביל הצבע (לא צריך אם משתמשים בפירורים מוזהבים). פירורי לחם - מוסיפים עד שמקבלים תערובת פירורית דביקה.
מטגנים את הפירורים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים
מערבבים את הפירורים והירק ביחד. להגיש חם.
ירקות מוקפצים - תעשי חיפוש בפורום, היה פה הרבה פעמים
אפונה עם רוטב עגבניות:
מטגנים בצל פרוס
מוסיפים את האפונה, רסק עגבניות, מים ותבלינים של רוטב עגבניות (מה שאוהבים לשים אצלכם בבית)
מבשלים עוד כמה דקות, עד שהאפונה מתרככת.
נסיכה זה הדג האוטלמטיבי, שאף פעם לא מתייבש, ותמיד יוצא תמיד. אפשר לעשות איתו הכל
למרוח שמן זית עם תבלינים, ולאפות בתנור
להכין מוקרם עם או בלי פטריות (לאשכנזים בלבד)
להכין עם רוטב חריף - דג מרוקאי
על המנגל
עם בצל ועגבניות - לסדר את הדג בתבנית, מעל בצל מטוגן- שקוף, מעל פרוסות עגבניות שמן ותבלינים. לאפות בתנור
עם ירקות מוקפצים
עם חרדל
שניצלים
אממ, טוב בעצם פעם הכנתי עם חרדל ודבש, ולא יצא טעים.