שאלהרן22

מישהו פה יודע איך ניתן להגיע לרב מקובל בסדר גודל כמו למשל הרב בניהו שמואלי וכמו הרב דוד בצרי? אני שואל זאת מכיון שהחרדות שמהם אני סובל הפכו לבלתי נסבלותבוכה אני ניסיתי לטפל בחרדות  בכל הדרכים,דהיינו בטיפול פסיכולוגי ובתרופות פסכיאטריות,וכאמור זה בכלל לא עוזר לי. אני מרגיש מיואש וחסר-אונים,אני ממש לא יודע מה לעשות עם עצמי כבר.

אתה פשוט הולך..יש גם בנהריהשמחה ואמונה

את הרב דוד אבוחצירא אם אני לא טועה..

נראה לי שלרב דוד אבוחצירא,135792468

שהוא מקובל והכל,

זה קשה בטירוף לקבוע תור.

אנשים באים לשם באיזה חמש בבוקר בשביל לתפוס אותו ישר אחרי התפילה או משהו.

וגם כשכבר נכנסים, יש ממש כמה דקות.

אם אתה מתקשר לקבוע פגישה איתו, זה רק לעוד כמה חודשים ארוכים, כי הוא עמוס.

אבל חושבת שיש אנשים שבאים בלי תור, ופשוט מחכים שם ממוקדם.

אבל זה שווה לגמרי. הוא רואה עליך הכל.

לא צריך לתת לו פרטים בכלל...

אה אויש התבלבלתי. זה הבר ניר בן ארצי בכלל.135792468

להתרחק מהאיש הזהבחור זהב

"הרחמן הוא יצילנו ממפורסמים של שקר"

יש את הסבא בנתניהשי"מ

לדעתי הוא מהד יכול לעזור לכה

בחור זהב...דניאלה .ד.

אסור ביזוי ת"ח הרב ניר בן ארצי הוא אדם צדיק ואסור לדבר עליו כך (כמו שאסור לדבר כך על כל אדם)

אם היה אסור ללכת בדרכו אז רבנים היו יוצאים נגדו.

אני לא רוצה שמהתגובה הזאת זה יסחף ללשה"ר וביזוי כבוד ת"ח

אם תרצה להסביר לי תסביר באישי.

אני יודעת שהוא אדם כשר.. מאמינה ממקור ראשון ולא משמועות, זה חשוב.

ורן22- ניסית ללכת למוהרו"ש?

אולי לרב בזאנסון?

מצטער, אך רבנים כן יצאו נגדובחור זהב

יצילנו השם ממפורסמים של שקר.

גם על רבינו היה מחלוקותשי"מ

ואנשים כשרים חלקו עליו ואני יודע שיש הרבה רבנים צדיקים שמחזקים ממנו כמו הרב בנימין בצרי הרב שמואל אליהו וכו'

ותסתכל בספר קדושת ישראל למואר"ש מה הכתוב על מחלוקות שמפגם הברית אדם חולק על צדיקים ועד כדי כך הוא מבולבל שיש לו גם ראיות וכו'.

יש לי עוד שאלהרן22

האם הרב בניהו שמואלי נחשב למקובל גדול? כי בקרוב אני אמור ללכת אליו.

יש לי סרט בבית שהרב כדורי מבקששי"מ

להריז עליו כממשיך דרכו כנראה שכן.

אז זה כן יעזור לי ללכת אליו?רן22

ואיך בדיוק הרב יכול לדעת למה אני זקוק? כאילו איך הרבנים יודעים ממה אני סובל? אשמח לקבל הסבר.

יש דברים שאנחנו לא מבנים בהםשי"מ

איך צדיק רואה ומה הוא רואה יש צדקים קטנים ויש גדולים וככל שהצדיק יותר גדול הוא יכול יותר לעזור ואין לנו הבנה מה הצדיק רואה ויודע ואיפה השגתו נמצאת.

רן.. בשורות טובות! תהיה חזק. אנחנו איתך דניאלה .ד.
יש הרבה...אבל מה עם רבינו? ניסית אותו כבר?פשטות ותמימות
רן בהצלחה רבה!! מחכים לבשורות טוב!שמחה ואמונה

ותאמין שיהיה טוב!

אני כולי תקווה שזה כן יעזור לי בעז"הרן22

שאלה קטנהרן22

מאחר שאני סובל מפחדים מפני בני-אדם מסוימים אז אמרו לי שאם אני יחשוב ויצליח להפנים שהקב"ה מנשים את אותו בן-אדם שממנו אני מפחד אז הפחד יתבטל,תוכלו בבקשה להסביר לי מה הקשר?

אין החבוש מתיר עצמו מבית האסוריםהאטורי האנזו

אולי נקבל על עצמינו ב"נ לקרוא תיקון הכללי + התבודדות קטנה, לרפואת רן אחינו.

רן בן?דניאלה .ד.

מה השם המלא?

הקשר הוא שאין לך מה לפחוד מהבן אדם הזההבעטליר החמישי

כי רק אם ה' רוצה הוא יכול להפסיק להנשים אותו וזהו. האדם הוא פיצי ולא צריך לפחד מאף אחד.

אם ה' מנשים אותו, אז ז"אשמחה ואמונה

שהאדם הזה תלוי בה', ובשניה אחת הוא יכול להעלם כלא היה, מבין?.. אז מה יש לי לפחד מאדם שבשניות ה' עוזב אותו והוא מת במקום?.. הבנאדם הזה לא שווה כלום אין לו שום דבר מעצמו[אגב, גם אנחנו ככה..כולם ככה] אז ממנו לפחד?.. ממי שעושה את הפלא הזה יש לפחד..

השם המלא הוא רן-ניר בן עדנה..רן22
אז למה בכל זאת אני מפחד נורא?רן22

למרות שאני מצליח להבין שהקב"ה מנשים את בני-האדם בכל זאת יש לי פחד גדול מפני בני-אדם מסוימים.למה זה?

כי כל דבר צורך עבודה ובעבודת השם צריך הרבה סבלנותשי"מ

כי זה לוקח כל דבר לא ביום אחד אדם נהיה מלאך.

וגם להבין בשכל זה לא מספיק צריך להפנים שזה יחדור פנימה וזה לוקח זמן אז על תתיאש אלא כל הזמן תחזק את עצמך ותראה בסוף מצלחים וזה שווה את כל המאמץ כי יש ספוק וזה נותן כח להמשך.

ביום ראשון הקרוב אני נכנס לרב בניהו שמואלי!רן22

נקווה שזה יעזור לי להרגיש קצת יותר טובחיוך נראה מה הרב יגיד לי לעשות.

ודרך-אגב תגידו,מה הכוונה לבטוח בקב"ה? כאילו איך בוטחים בו?

לגבי הפחדהאטורי האנזו

סגולה עצומה ונפלאה לבטל את הפחד, תגיד- ה' צבאות.

ועוד סגולה עצומה לבטל את הפחד, תצייר לעצמך בדמיון אותיות שם- אלהים. ותראה איך תוך דקה הפחד חולף.  <ספר המידות>

למה אנחנו פוחדים?

אנחנו צריכים לפחד רק מה'.. אנחנו צריכים שתהיה לנו יראה מה'.. אבל, אין לנו.

אז מה קורה עם היראה הזו? היא נופלת ומתנפצת ומתלבשת על עצמים.. כמו חיות, כמו אנשים, שופטים, שוטרים וכו'. כי היראה לא יכולה פשוט להיעלם, אז אם אין לנו יראה מה', היראה נופלת למטה. פחד יהיה לך, השאלה ממי.

אז מה עושים?

כשאתה ירא ממשהו, תדע שזו יראה נפולה.. בגלל שאנחנו לא יראים מה'.. אז במצב כזה תגיד- ריבונו של עולם, מן הראוי שאני אפחד רק ממך לבד. תעזור לי להרים את היראה לשורשה, שאני לא אפחד מהם, תיקח ממני את היראות הנפולות. ואז תראה שהפחד יסור ממך ב"ה. <ליקוטי מוהר"ן>

אז למה יש יראות נפולות?רן22

ולמה לא צריך לפחד מבני אדם?

..האטורי האנזו

כי אנחנו לא פוחדים מה' אז אנחנו פוחדים מבני אדם. לכן צריך לבקש מה' שתהיה לנו יראה ממנו ואז לא תהיה לנו יראה מבני אדם.

אבל נסה את מה שרבינו הציע, זה עובד. בכל פעם שאתה פוחד תגיד כמה פעמים ה' צבאות.. זה ממש עובד.

או לחלופין לצייר במחשבה את שם אלוקים?רן22
כןהאטורי האנזו

נסה ותראה איך זה מסיר מעליך את כל הפחדים תוך דקה.

הייתי אתמול אצל הרב..רן22

ופגשתי אותו לאחר השיעור שהוא מוסר בישיבה. דיברתי איתו לא יותר מ2 דקות,וסיפרתי לו על החרדות שיש לי,הוא נתן לי פתקים קטנים כאלו שיש בהם שמות קודש,הוא אמר לי ללעוס אותם ולבלוע עם מים.

עשית את זה?...וואוו אשרייך=]שמחה ואמונה
אז מה לעשות בכדי להפחית את היראה הנפולה?רן22אחרונה

תסבירו לי בבקשה מה עלי לעשות בכדי להגיע למצב של פחות חרדות ופחדים.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך