בס"ד.
מה עשים כשלא מרגישים כ"כ רצון לקדושה וכן מרגישים
רצונות לעוה"ז??????????? כשבכלל לא מרגישים את הי"ת ורק מרגישים את העוה"ז, את השטויות של העולם הזה,
אוףףףףףףף![]()
בס"ד.
מה עשים כשלא מרגישים כ"כ רצון לקדושה וכן מרגישים
רצונות לעוה"ז??????????? כשבכלל לא מרגישים את הי"ת ורק מרגישים את העוה"ז, את השטויות של העולם הזה,
אוףףףףףףף![]()
ולא לאתיאש כי העיקר זה העבודה ולא הניצחון ואין לי זמן כי אני נוסע.
ולדבר עם חברים על התחזקות, רבנו אומר שטוב לשבת כמה חברים ביחד ושכל אחד ידבר דברי חיזוק שהוא למד ויודע...זה מעורר את הלב..תמצאי לך איזה חברה או שתיים. ואל תתיאשי..כמה שזו הדרך הכי קלה..תאמיני שיהיה טוב.. עוד משהו שרבנו אומר, שכדי שאדם יוכל לעלות בדרגה אז הוא חייב לחוות נפילה לפני כי בלעדיה הוא לא יוכל לעלות.. אז תזכרי שאת עכשיו בנפילה כדי לעלות, כי עיקר ההתרחקות הוא כולו התקרבות.
בהצלחה נשמה!!
בסיעתא דשמיא
הוא אמר שכשנמצאים במצבי ההסתרה, אז מוצאים את נקודת האמת. מתוך ההסתרה!
ואיך מוצאים את נקודת האמת במצב הזה? שאתה אפילו במצבים הקשים האלה של ההסתרה, ממשיך להיות יהודי כשר, ועובד את ה' מתוך תמימות שהוא טוב, והכל לטובה..ואז, כשה' רואה שאנחנו ממשיכים למרות הכל, הוא מראה לנו את נקודת האמת. מבינה? כי זה עבודת ה' נטו. בלי תענוג. לשמה לגמרי.
וצריך להיזהר מהסכנה האמיתית בהסתרות. שחושבים מחשבות יאוש. ' ה' שונא אותי', 'אין סיכוי'.
זה שקר!! ש ק ר !! אסור להקשיב לזה!!
מסופר על חזקיה המלך שחלה, וישעיה הנביא בא ל'בשר' לו שהוא ימות, ושאין לו חלק בעולם הבא.. וחזקיה אמר: תפסיק לנבא וצא. "אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים." אע"פ שידע שזו נבואת אמת! ושואלים: מה הקשר אל ימנע עצמו מן הרחמים? צריך להגיד: אל יפסיק לבקש רחמים!! והגמרא אומרת שהאדם בעצמו עושה מניעות ומחסומים לרחמים לבוא.הרחמים פה. פשוט צריך להוריד תמניעות. ומה זה המחסומים? היאוש. העצבות. אז בואי נוריד את המחסומים, את היאוש והתסכול, והישועה בעז"ה תבוא!!
אין על הרב עופר.מדויק בטירוף.. מפחיד.
נשמה, ה' איתך,ע כ ש י ו. בואי נפתח תעיניים. כל הישועות! 
בס"ד.
חיזקתם. תודה רבה
העניין שמה שקשה הוא שזה כבר נראה שזה לא ייגמר מתישהוא ח"ו, זה כבר כ"כ הרבה זמן שאתה בכלל לא מרגיש רצונות אמיתיים להי"ת, וזה כ"כ קשה, כי כל פעם אני אומרת הנה אולי עכשיו ה' יגאל אותי ואולי עכשיו וזה לא מגיע...
בס"ד.
מניסיוני..
הרבה הצלחה.
הצדיק מיבניאל אומר (וזה ידוע)
שמחמת העוונות המרובים שלנו אנחנו בונים מחיצות בינינו לבין ד'
ואז יש חסכי קדושה.!
וזה כואב בלב כי לא מרגישים את אבא שתמיד לידנו, אבל חשוב לזכור שהוא תמיד איתנו!!!
ולכן צריך לעשות תשובה לפני ד' ולספר לו כמה קשה לנו בעבודת ד' וכמה אנחנו נמשכים לתאוות העוה"ז
חרטה וידוי קבלה לעתיד וכ'.
אבא.. תעזור לי! ואם אין רגש א לדבר אפילו כמו רובוט- "ד' אני צריכה עזרה תן לי את זה ותעזור לי בזה"
להודות לו על הקשיים על ה-כ-ל להודות, על הרגעים הכואבים והרגעים שלא מרגישים אותו
הכל לטובה והוא עוד יחזיר את האור הזה..
רק צריך להאמין שזה יגיע ולשאוב מרגליות מהמקום שבו אנחנו נמצאים עכשיו
ללמוד איך להתמודד איתו ולהתמלא לאט לאט!
אחות יקרה שיהיה לך ב"הצלחה רבה!
אוהבת...
שנאמר: "חברותא"
זה מזה עוזר, וגם דיבוק לצדיק והתבודדות!!
והרבה הרבה תפילות זה הכי עוזר
ד' שומע אותנו תמיד..
~~~חסויה~~~בס"ד.
עין שלישית- מה ז"א דבקות בצדיק במילים קצת יותר פשוטות?
-למעשה..?
א.''דיס איז תלייף ''אלו החיים אם לא היינו יודעים מזה רע ומזה רחוקים מה' לא היינו יכולים לדעת ולהריש את הטוב ואת הקירבה פשוט להיתבודד זה משחרר והיתפלל וזה יגיע סוג של עליות ירידות י''ום עסל יום בבעסה'' (משו כזה...)מתי שמיתפללים וכו' להגיד את זה בפה ולהרגיש שאומרים את זה ממש לישמוע את עצמך זה ממש מעורר וההעצה הכי טובה בעולם רבינוו!!!!!!להיתקרב לצדיק ובע''ה יהיה אחלה בחלה אשרינו
שניזכה....
בס"ד.
ההתקרבות לצדיק והדבקות בו??
חוצמיזה-----
התקופה הזו של הירידה היא די ארוכה וזה ממש קשה שאתה נמשך לעולם הזה, ובכלל לא מרגיש רצון וקשר לדברים שבקדושה...![]()
(שאם אני לא טועה כתב אותו הנין של רבנו-ר' שמשון ברסקי זצ"ל) שההתקרבות לצדיק והדבקות בו- הכוונה בעיקר לעצותיו ולתורותיו הקדושות, להידבק בהם ולהיצמד אליהם ולא לזוז מהם..
חייבת להיות תקופת עליה גדולה : תתעודדי!
הרב קוק אומר שהגהנם של הצדיקים הוא חסכי הקדושה שלהם..
הבעסה שאין קדושה. הקושי הזה והכאב הזה מחוסר הקדושה
בס"ד.
ה' יברך אותך!! (תחשבי על זה, זו ברכה ממש מתוקה...
)
שנזכה כבר לעליה הזאת, בקרוב ממשששש!!!!!!!!!
בס"ד.
עכשיו אני מסתכלת על זה ורואה איך שכשלאחד קצת קשה, כולם איתו, וכולם מנסים לעזור ולחזק ולעודד, וזה כ"כ מתוק ונפלא!!! עמ"י אחד... אשרינו שזכינו!!תודה רבה לכם!!![]()
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!