מה דעתכם?אנונימי (פותח)

בס"ד

עד כמה מדריכה צריכה להתערב ברמה ההלכתית של חניכות שלה?

לדוג'- השבת בפעולה, חניכה שלי הלכה לשתות בקולר ליד הסניף, אחרי שהסברתי לה למה זה אסור בשבת (כי זה גם משקה וכו'..) והיא הבינה, היא הלכה שוב לשתות מהקולר..

מה אני צריכה לעשות? להגיד לה שוב ושוב שאסור? להרשות לה?....

מקווה שהובנתי

תודה...  

לענ"דtomerittal

ב"ה

מה שעשית זה בסדר. אמרת לה, היא הבינה שזה אסור.

וגם לפי דעתי יהיה טוב אם היא תראה שאת מאוכזבת ממנה. 

(ולגבי הקולר- צריך לראות כל מקרה לגופו. יש פעמים שהמים לא נופלים ישר לאדמה, ואז יהיה מותר)

בהצלחה

קולר לא אסור רק בגלל משקה...דוסית?

אם זה קולר באמת, כאילו זה מקרר את המים....אז גם עם זה יש בעיה.

אני לא כ"כ יודעת להסביר

אבל אני יודעת שבשבתות אולפנא מנתקים את הקולר מהחשמל ואז יש סתם מים...

ורק אז מותר להשתמש בקולרים...

ולעצם העיניין... גמאני מתלבטת הרבה בנושא, בעיקר בקטע של צניעות, שבת וכו...

לפעמים אני בעירה כזה "שבת נשמה, אסור.." אבל לפעמים אני לא אומרת כלום- בעיקר על צניעות...

כי זה בעצם חשמלי..רחלקה
תלוי איזה קולרדי"מ
לדעתי,פגזניקית גאה!

פעם ראשונה להזהיר בכ"מ, ואין צורך להמשיך להתעקש אא"כ זה מסוכן לחניך עצמו או מסכן חניכים אחרים.

אניבעזרת ה'!!

חושבת שצריך להסביר בעדינות.

בצורה שלא תאשים את החניכה אלה בצורה משתפת כזו.

ואם היא לא שמה על זה-אין מה לעשות.

אפשר לנסות לעשות פעולה על חשיבות ההלכה או משו כזה...

אפשר ללמוד הלכה כל סיום או תחילת פעולה אם זה מתאים לסניף ולשבט.

בכל אופן בהצלחה!!

את אמרת לה את שלך, עכשיו היא עושה מה שהיא חושבת..הודיה...=)

אני לא חושבת שצריך להיגד כמה פעמים לחניכה, היא מבינה טוב מאוד.... והיא מבינה שאת אורמת לה פעם ראשונה ואח"כ תשאירי לה את העבודה....

...אנונימי (פותח)

בס"ד

במקרה הזה היא גם סוג של אלה אותי. היא אמרה: "אפשר ללכת לשתות מהקולר?" ומייד הלכה. הייתי אמורה להגיד שא"א?

ואני מדברת גם על סתם מקרים שאני רואה חניכה שעושה משהו אסור ע"פ ההלכה. אפילו בסתם משחקי ריצה שמישי מרימה ת'חצאית יותר מידי....

זה תלויבעזרת ה'!!

מה הדינמיקה שלך איתם...

אישית-אני לא יעיר על חצאית קצרה\חולצה קצרה אבל יש דברים שהם כבר מוגזמים לדעתי-כמו מכנסיים(אף פעם לא יצא לי לראות חניכה שלי עם מכנסיים אבל אם תבוא חניכה חדשה עם מכנסיים) אני יגיד לה בעדינות שלסניף צריך לבוא עם חצאית...אלו הכללים...

אני לא מעירה.הסנה-בוער

זה עניין אישי של החניכ ושל החינוך שלה מהבית.

אני יכולה לתת דגמא אישית, להסביר, להיות פתוחה לשאלות, לעורר לשאול..

אבל אני לא שוטרת דת.

ברור שיש דברים שקשורים למסגרת התנועה, שעליהם אולי כן צריך להעיר, אבל בזהירות ולא ממקום מורתי.

ממש תלוי..באג2000

אבל אצלנו כשבאה חניכה עם פלאפון בשבת [כן כן ]

אז כזה אמרנו לה בצד שאנחנו לא משתמשים בפלא' בשבת כי זה מוקצה, אז היא הניחה בצד ולא השתמשה בו יותר, ואח"כ פשוט עשינו מערך על שבת, וזה היה ממש יפה לראות שהיו חניכות שפתאום יותר שמרו בזכות זה..

גם אצלנו יש מקרים כאלה חח~adi~

מערך שבת? אפשר?

אין לי אותו..באג2000

אבל בעיקרון זה היה הנושא של החודש וכל מדריכה בנתה פעולות ע"ז לשבט שלה, לפי הצורך והרמה..

אם מדריכה שלי היתה אומרת לי יותר מפעם אחת הייתיכפרעלייך!!=)

מתעצבנת עליה... זה ממש לא עניינה מה הרמה הדתית שלי ושלא תתערב לי בזה...

מעבר לכך שזה גורם לאנטי הרבה פעמים...

אז אוקיי, רוצה להתערב? תגידי יפה שנראה לך שזה אסור... אבל אם כבר עשיתי זה בחירה שלי, ולדעתי אין טעם לומר שוב... העניין כבר הובהר, וגם הובהר שאני לא מעוניינת לחלוק איתך את הנושא.

(דיברתי אלייך כאילו את מדריכה שלי... סורי)

לדעתי צריך להיות ככה:אילה שלוחה

הסניף צריך להגדיר מסגרת - בתוך המסגרת יהיו דברים שחייבים להיות. המסגרת צריכה כמובן להתאים לסניף ורמתו הדתית. למשל: בסניף "דוסי" הגיוני שיחליטו שחייבים חצאית ארוכה וכו' ולסניף חלש מבחינה דתית שגם ככה החניכים בקושי מגיעים לפעילויות בסגנון והחברים שלהם במקום אחר בכלל - אולי אפשר להתפשר טיפה. צריך להכיר את האוכלוסיה והמקום. כך גם בנושא של תפילה - הסניף צריך להחליט אם מכריחים להיכנס\להתפלל\לא להפריע\לא חייבים בכלל לבוא. וכך גם בעוד נושאים.

אחרי שקובעים מסגרת פועלים בצורה כזו:

מה שאסור בגלל המסגרת - אומרים לה שכך מתנהלת המסגרת וזה חלק מהכללים של המסגרת. בלי זה אי אפשר להיות בסניף\קבוצה.

מה שמחוץ למסגרת - לומר לה מיד (אולי היא לא יודעת וכו') ומעבר לזה לא להעיר יותר - כי היא כבר הבינה וזה לא יעזור.

בשני סוגי הדברים (גם מה שמחובר למסגרת וגם מה שלא מחייב מתוך המסגרת) צריך לפעול במקביל במישורשל חיבור וידיעה - אם בלימוד הלכות ואם בפעולות על הנושא. כמובן שכמה שיותר חווייתי, פעיל וכו' עדיף בהחלט!!

אגב - מה שכתבתי מיועד במקור להתנהלות של בתי"ס (וגם לא אני המצאתי את זה). לדעתי זה מתאים גם למסגרת כמו סניף...

שיהיה ב"הצלחה

וישר כח עצום על האכפתיות!!

לא צריך להיות קשוחים,מספיק לעשות פעולה ולהסביראנונימי (פותח)

אני חושבת שלא ממש צריך להיות קשוחים עם חניכות אבל נראה לי שצריך להסביר וגם לעשות על זה פעולה.

לדוג'- רוב החניכות שלי הולכות עם חצאים קצרה, חלק עם מיני וגם יש כאלה שבאות עם שרבולים קצרים (אבל ממש קצרים)...

זו לא אשמתן כי ההורים שלהן קונים להן את הבגדים(הן כיתה ג), אבל עשינו פעולה על צניעות ואח"כ שלוש חניכות הפסיקו לבוא עם מיני.זה ממש שימח אותי ואת מדשיתי כי כשדיברנו איתן לבד זה לא עזר...

דווקא אני מאינה באחד על אחדפאתח תותח

זה יותר אייש ויותר  מלב אל לב ואת הרבה יותר יכולה להפתח וגם החניכה אליך...

אצלי זה עבד ועדיין עובד ככה.

נכון, אבל...אנונימי (פותח)

לפעמים זה באמת יכול לעזור כשמדברים לבד עם חניכה, אבל אם היא חושבת שאת מדברת על זה רק איתה והיא לא רואה שאת מדברת על אותו נושא עם בנות אחרות שיש להן את אותה הבעיה, היא יכולה להיעלב ואל להתייחס לזה ברצינות.

יש יתרון בלעשות פעולה לכולן ביחד, כי החניכות רואות שהנושא הזה נוגע לכולן- ללא יוצאות דופן, וגם לא תמיד יש זמן לדבר עם כולן.

אני יודעת ש"זמן תמיד אין, זמן צריך לעשות", אבל כשיש 30+ חניכות זה קצת מסובך...

לע"נדאנונימי (פותח)

בס"ד

בתור מדריכה את צריכה לחנך אותן  לתורה ,ולאו דווקא לומר "זה מותר -זה אסור", חינוך של מדריכ\ה זה בעיקר (התלבטי אם לכתוב"רק") דוגמא אישית ,זה העניין.

ובפועל: במצב שאת רואה חניכה שעושה משהו שנוגד את ההלכה את צריכה לעשות את השיקול הבא: האם זה יעזור?

אם התשובה חיובית,תעירי ,ואם לא,אז ממש ממש לא,בבחינת"עדיף שישגגו ולא יזדו"

-וזה לא הופך אותך למדריכה פחות "דוסית",זה הופך אותך למדריכה טובה.

"חינוך לא בא ביום אחד ולא ביומים"(אבי מורי שליט"א)

תודה לכולם!אנונימי (פותח)

בס"ד

עזרתם לי מאוד!

מי שפותח מקרר בשבת יכול גם לשתות מקולריזהר

זה אותו עיקרון. מי שע"פ הפסיקה שהוא הולך לפיה לא מקפיד לפתוח מקרר רק כשהמנוע עובד יכול לשתות מקולר בלי בעיה.

לגבי ההשקייה: אם המים לא נשפכים ישירות על הקרקע אלא עוברים דרך צינור והקרקע לא שייכת לך (כלומר: אין לך הנאה מההשקייה)- מותר לכתחילה (מנוחת אהבה חלק ב' פרק ג הלכה ח')

צריך להבין את המציאות ולדעת את ההלכה~adi~

כי יש מקרים שמותר עי' במנוח"א הל' משקה

לא כל כך התבלבלתי א ך כתבתי מהשם שלאחותי~adi~
מוכר!צמבלאחרונה

וואי זה כל כך מוכר...!! לדעתי מספיק שהבהרת את עצמך. נראה לי שלכפות עליה סתם ייצור אצלה אנטי...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך