רציתי לשמוע דעתכם במשהו שהתחבטתי בואנונימי (פותח)

יצא לי לקרוא כאן בעבר ובמקומות אחרים ולשמוע על כך שבנות מתלוננות על היחס הלא מתחשב של הבנים שיוצאים איתן,

על חוסר ההקשבה, על כך שלא מקבלים אותם באיזה חיוך מינימלי וכו'  וידעתי שאני לא שם.

אעפ"כ נחלתי אכזבות חוזרות ונשנות ולא היה לי מושג למה זה קורה לי..

אני לא ממהר "לפסול" ואני חורג מהסטטיסטיקה שאומרת שבנים פוסלים יותר מבנות.

שאלתי את עצמי - אולי המראה שלי כ"כ גרוע אבל אני חושב שאני נראה בסדר - אמרו לי בעבר שאני נראה טוב ואני גם דומה לאחי שנראה גם הוא טוב.

ואז נפל (כנראה) האסימון.

שמעתי במקרה קרובה שלי אומרת לבת שלה - "את רואה את ההוא ? זה הבן של X. יש לך איזו מישהי לסדר לו?"

והבת ענתה : "אבל אמא.. שיוריד קצת מהזקן.."

ואז נזכרתי ביחס המזלזל-מרחם של האנשים ברחוב- פעם זה לא היה ככה..

והתחיל להתחבר אצלי הפאזל- הבנות שפגשתי עשו בדיוק את הטענות שהועלו בתחילת ההודעה- לא התחשבו, פסלו מהר, לא היה שם אפילו חיוך מינימלי..

להסיר את הזקן אני לא יכול מנטאלית ואני גם לא רוצה . אבל החלטתי לקצר באופן משמעותי

כי מצד אחד יש גם בנות שרוצות "מזוקנים". מצד שני פשפשתי ומשמשתי במעשיי, פגשתי גם בנות מכל הקשת הדתית - מתורניות פלוס עד תורניות מינוס וזה היה דפוס שדי חזר על עצמו.

מה אתם חושבים- האם זה גם כלול בהשתדלות ועליי לקצר או שאלה סתם "דמיונות" שלי ולהמשיך כרגיל עד שהקב"ה יזמן את זאת שתתאים?

תודה למגיבים!

מזדהה איתך לגמרי.ארמי

אל תשנה כלום, תמשיך בדרך שלך, כי אתה נשמע בחור מצויין!

בסוף משמים ישלחו לך.

ד"א, מה אתה מחפש?

אחי אל תעשה את השטות הזאת לקצר זקן רק בגלל נישואיןבנדא מצוי!!

אלא אם ממש לא אכפת לך להוריד.
אם תהיה בחורה שתאהב אותך היא תסתדר עם הזקן.

צריך לדעת לשמור על שלך.

כמובן אם אתה שומר על זקן בגלל עניין אידאולגי/הלכתי/קבלי אשריך ואל תעשה את הטעות.

בתור בתטובה12

אני ממש מבינה אותך.. אבל תכלס זה די מפחיד כשאת באה לדייט ורואה איזה מישהוא שנראה כמו רב..

אבל אם בסה"כ אתה דואג להראות מסודר ונקי אז זה אמור להראות פחות בעייתי כי כשאני לפחות רואה מישו עם זקן, אוטומטית עולה לי הסטיגמה של הדוס המוזנח, שלא אכפת לו מעצמו..

אבל ברור שהבעייה היא לא רק שלך אלא גם של כל מי שנפגשה איתך ששפטה אותך לפי הזקן.. בסה"כ נראה לי כל עניין הדיטים כחיזוק לעבודה על עין טובה,ענווה וסבלנות. שבע"ה נצליח.

דעתי היא-תחייך=]

בע"ה

קשת הבנות רחבה וגדולה..יש בנות מכל הסוגים והמינים.

ובהתאם לזאת- ברור שיש אתה אלה שמזדעזעות מזקן / את אלה שמעדיפות שלא / את אלה שלא אכפת להן / את אלה שמעדיפות עם / ואת אלה שחושבות שזה חובה.

אולי לא יצאת עם הסוג הנכון, סתם!

אם הזקן  הוא חלק מ"בדוי אישי" כלומר - חלק ממך, אין שום סיבה בעולם שתוריד את הזקן בגלל שעוד לא מצאת מישהי שמקבלת אותך כמו שאתה!! - בקיצור לדעתי אל תוריד..

חוצמיזה - לא ראית בחורים עם זקן כשהתחתנו?!

בטח שכן! מסקנה - לא כל הבנות פוסלות בגלל זקן

מזדהה מאודרוחקטנה

לצערי, על שטויות האלה גם אותי פוסלים...

זקן? חולצה עם כפתורים? כיפה גדולה? ציציות בחוץ? ואתה גם לא בניש??!?! אתה לא גר בישוב??!? אתה לא מתלבש בסגנון תנ"כי??!?!? אתה לא ואתה לא...?! גועלד!! 

אז אני לא - אני הוא מי שאני - עם כל הדברים החיוביים והפחות חיוביים, לא שייך לשום קופסה,

לא עונה להגדרות (ולא מתכוון).

כן, אני שונה - אני שונה ממשה מהישיבה X, ומיוסי מהישוב Y, ומדויד מהעיר Z.

וזה מה שהופך אותי למי שאני באמת - לא אחד ממני רבבות של "משוכפלים".

מה נסגר היום עם הבנות? (מחילה מכובדכן, בנות, אבל באמת באו מים עד נפש)

כל מי שחורג אפילו במ"מ מאחת "התבניות" המקובלות - מתייחסים אליו כאל אדם "פגום".

במקום לקבל יחס אישי - דהיינו יחס ל"אני" האמיתי שלי, אני מקבל יחס של "חפץ", בלתי אישי - יחס ל"תבנית" שמנסים בכח להכניס אותי לתוכה.

בנות שיצאיתי איתן רוצות להתחתן עם "בניש", או עם "הבחור מהגבעות", עם "עירוניסט", "סטייליסט" או שאר מריעין בישין, אבל לא איתי - לא עם מי שאני באמת

מקווה שאני ברור מספיק

שמעתי את זה מהחברים, שמעתי את זה גם מהבנות שיצאתי איתן (שגם הן מקבלות יחס כזה) - אבל מהחברים שמעתי יותר.

^^^ מקפיץרוחקטנה
גם בנות מרגישות ככה.עניין ה"בייניש" אולי יש בזהקחו עמכם דברים

ממש,כי מי שרוצה בן תורה תחפש לרוב את הבייניש-למרות שאפשר להיות מחובר לתורה ולהקים בית עם יראת שמיים גם בלי להיות כרגע בישיבה אלא להיות עם בסיס ישיבתי ולקבוע עיתים לתורה.

רוב הבנות,לפחות אלה שאני מכירה מחפשות מישהו שעדיף שישב ללמוד בשנים הראשונות של הנישואין,כי אז אפשר להתגדל בתורה ללא עול כבד מידי של פרנסה,ילדים וכו',ואז לצאת לעבוד.מתוך תורה וגדלות. גם אני הקטנה בגישה הזו.

ולענייננו,בהחלט יש ממש במה שאתה אומר-צריך לצאת מהתבניות ויותר לחפש שאיפות.גם אם הוא לא בייניש או מתנחל אבל יש לו רצון לה' ולבית של אמת צריך לקחת את זה בחשבון. כנ"ל בצד הנשי.

אני לא רואה סיבהעדידפ

יש בנות שאוהבות זקן ויש שלא

תלוי אם הזקןהמבקש
משקף את האישיות שלך...כי למשל בד"כ אדם שמזניח עצמו מגדל זקן טבעי ולא מסודר(/מסורק) ומנגד הרבה אנשים שלא מגדלים זקן (למשל-אני...) זה מפני שמרגישים שלא הגיעו לרמה רוחנית גבוהה מספיק שתהיה ראוי להתעטר בזקן...לסיכום: אם הזקן משקף את אישיותך-תשאיר אותו, אם לא-וותר עליו...
ההנחה הסמויה היארוחקטנה

שהזקן אמור לשקף את האישיות שלך

או באופו כללי - המראה שלך (לבוש, צמחיה על הפנים וכד') - אלה אמורים לשקף את האישיות שלך...

אלא אם כן זה חלק מה"מדים" המשייכים אותך לאיזו "שבלונה" של בני אדם - במקרה כזה,כל אלה באמת לא אומרים כלום על האישיות שלך, כי כנראה אין כ"כ על "לומר" משהו, כי ממילא ה"שבלונה" (או כמו שאומרים ביידיש - "התבנית") היא מהווה את עיקר העולם הפנימי שלך ואין לך נקודה יחודית משלך.

דע לך - במקרה זה אתה ממש מציאה.

אני בכלל לא בטוח שזה בגלל הזקן...ארמי

לא ייתכן שכל הבחורות פסלו אותך בגלל הזקן...

יש הרבה בחורות שאוהבות זקן, וכמובן הכל משמים, ובסוף ישלחו לך...

בכל אופן, תנסה להגדיר את עצמך יותר, ולנסות למקד את החיפוש, ולאו דווקא לחפש בנות מכל קצות הקשת.

בתור בת בעייני-1245

זקן- זה מהמם , זה יהודי אמיתי, שלא מתבייש  וחשוב מה יגידו... וכו'!!!!  כנ"ל לגבי פאות וציציות בחוץ.....

אשריך לגמרי!!!!!!!!!

^^^ בטיפוח הראוי...אלירז
מורכבות... כמו שרק בנות יכולות לסבך דבריםמאמע צאדיקה

מצד אחד- זקן זה גברי וזה יפה

מצד אחד- זקן זה דוס. חזק.

מצד אחד- זקן זה המראה שלו ומה שהוא אוהב

מצד שני- זקן זה מבגר

מצד שני- זקן זה דוס חזק. אולי קצת שבלוני

מצד שני- זקן ארוך מידי זה רבי - מה אני אתחתן עם איזה צדיק מהלך?!

מצד שני- זקן פרוע זה -פרוע....

מצד שלישי

אולי הקרובה שלך צודקת?

ומקובלנו- שדרך האמצע  היא הנכונה

לך תשאל את אחותך- תסתכלי עלי- איך אני נראה לך??

היא תענה לך יותר טוב מכולנו נראה לי

הכי טוב!לבי ובשרי

אתה לא צריך להתאים את עצמך בדיוק למה שבנות רוצות.

אם את חושב שהזקן שלך נשאר מבחינה אידיאולוגית-מה תעשה עם מישהי שלא מסכימה לזה?

לעניות דעתי, עדיף לדחות את אותן בנות שלא רוצות זקן, ולזכות באחת שתאמין כמוך שזקן זה טוב, זה חשוב, ומעל הכל-זה דוס!!

הסטייפלר זצ"ל אמר פעםבחור זהב

הוא אמר לאיזו מישהי שבבירורים השכנים היו מקלקלים לה את השידוך, שכאשר יגיע השידוך האמיתי ישאלו את השכנים מלמטה במקום את הלמטה.

ןולענינננו אפשר להגיד אותו דר כשתגיע בעז"ה הבחרה האמיתית המיועדת אז היא לא תפסול בלל זקן אלא אם תוריד אולי היא תפסול...

כך, שאין סיבה להוריד ואשריך אחי.

איזו תמונה מזעזעת שמו באתר,ננשמה!

כקישור לשרשור הזה!!

ננשמה- לפנות לאדמין. תודהמאמע צאדיקה
עכשיו אני מבין מה הבנות רואותרוחקטנה

כשהן רואות את הזקן שלי

לא צריך לקצר כלום. דווקא זה סינון טוב בשבילךד.

למישהי סבירה...

הוספה: נזכרתי...ד.

מעשה שהיה: פעם איזה מישהו מישיבה "חרדית" ששם הולכים בלי זקנים, שאל בימי ספירת העומר אם הוא יכול להתגלח לצורך שייראה "בן אדם" לקראת פגישה.  התירו לו לצורך הענין. בא לפגישה, הבחורה ראתה - אמרה: מה? בחור שמתגלח בספירת העומר.. פסלה, וזהו...

זה אחד שנים רובם אין בעיה עם הזקןמניי770
תתפלארוחקטנה

יש לי סיפור ארוך לספר על זה - אבל אין כאן מקומו

רוחקטנה יש הרבה?מניי770
את הזקן שלי פסלו כבר מספר לא מבוטל של פעמיםרוחקטנה

זה ממש לא משחק אצלי תפקיד...ארמי

יהיה זקן לא יהיה זקן, ממש לא מעניין אותי.

תכלס, שאשתי לעתיד תבחר מה מתאים לה...

תשים לב למה שכתבתירוחקטנה

ישנן בנות שאפילו לא בוחנות באיזה אדם מדובר - הן נתפסות לדברים חיצוניים

ולאו דווקא הדברים שקשורים למראה - יכול להיות שאתה "לא היית בסהדר"

או שתה "עירוניסט"

או שאתה "לא בחור חסידי" (לפחות 3 פעמים פסלו אותי על זה... רחמנות על הסכלות, פשוט אין לי מילים אחרות)

כבר הפסקתי לחפש בזה הגיון

זה פשוט מעצבן, וגם מכאיב באיזושהי מידה וזהו

וכמה פעמים בנים פוסלים בנות כי הןקחו עמכם דברים

לא הפנטזיה (לרוב זו החיצונית) שלהם?

בעניין החסידות בעיניי יש ממש.לבחורה שהיא בעלת נפש חסידית יהיה קשה להיות במערכת יחסים עם "ליטווק". כמובן שזו הכללה ותלוי במידת ההתפשרות וההתאמה בשאר התחומים וכו' אבל כך זה ברוב המקרים.

אני אענה לך בסיפור קטןאנונימי (פותח)

כשעלו החרדים לארץ בשנות ה40/50/60 - שנות קום המדינה, התעשייה היהודיית הייתה ברובה מורכבת מאנשים  חילונים שלא הכירו את היהדות עדיין וכשראו שקשה להם לעבד את האדמה ואת הגידולים ויש בצורת קשה פנו לחרדים ואמרו להם שאם הם רוצים להמשיך לקבל תלושי אוכל אז הם חייבים לעבוד בשבת ולעזור או אחרת לא יקבלו אוכל.

פנו החרדים לאחד הרבנים הגדולים, אני לא זוכר מי, אולי החזו"א, והוא ענה להם גם, שאת התשובה יקבלו ממקרה אחר שהיה עם החפץ חיים זיע"א. הייתה עיירה באירופה שעשו בחירות לראשות העיר. היהודים לא השתתפו באותם בחירות כי לא היה צורך אך משהיה תיקו בבחירה בין שני מועמדים היהודים נאלצו להביע את דעתם. כל מועמד נאם בפני הקהילה היהודית ואמר להם שאם יבחרו בו והוא ייבחר הוא ידאג להם מאוד אך אם לא יבחרו בו והוא ייבחר הוא יתנכל להם מאוד.

הם פנו לחפץ חיים שאמר להם שיעשו שיקול דעת מי יכול להיטיב יותר איתם ואותו הם צריכים לבחור.

אותו דבר ענה הרב לחרדים, מצד אחד יש את החילונים שאומרים לכם לעבוד בשבת וככה תקבלו אוכל ומצד שני יש את הקב"ה שאמר לא לעבוד בשבת. תעשו שיקול דעת מי יכול יותר לעזור לכם, מי הוא הצד הטוב יותר עבורכם ואיתו תלכו.

אותו דבר אני אומר לך,

מצד אחד יש את הבנות שמעדיפות בחור מושקע ומצד שני יש את בורא עולם שאומר לך לגדל זקן (לא מחייב אותך).

תעשה שיקול דעת מיהו הצד הטוב יותר עבורך ובע"ה גם תצליח

כמובן שהלוואי וגם זכותו של החזון איש תעמוד לנואנונימי (פותח)
בחורות ונשים רבות אוהבות זקן, אך שיהיה מסודר ואנונימי (פותח)

קרוב לפנים, כלומר: גזור בצורה נאה.

זקן מאד ארוך פחות מושך נשים רבות, וזה לא שטחי.

גם לגברים יש דברים שלא יקבלו, אפילו שהם טבעיים, כמו שערות על רגלי אשה וכו'.

אתם מצפים שנתגלח?

גם אנחנו מצפות למעט טיפוח.

כן, זה חלק מהשתדלות להיות אטרקטיבי!!!

למה באתר שמ ותמונת מחבל?! בדיחה גרועהעדינה
הגיוני שאולי יש סיבות אחרות חוץ מהזקן.מעבר לזהקחו עמכם דברים

שבעיניי זקן (אומנם תלוי איזה,אבל ברוב המקרים-) זה מהמם.גם פיאות.

זה יהודי ואמיתי ולא מתנצל. וזה מוסיף הרבה יראת שמיים.

וידועים הסיפורים על הבבא סאלי שהוא לא היה מתפלל במניין בו האנשים (ושליח הציבור) היו לא מזוקנים.

מזעזע!!!- פניה למנהל הפורוםאנונימי (פותח)

מזעזע לראות את הקשר שאתם עושים כאתר דתי -ואני פונה פה לadmin.- בין הנושא הזה לתמונת מחבל מתועב...

להזכירכם או לידיעתכם זקן ביהדות ובעצם בזוהר הוא דבר קדוש מאוד... כך שקשה לראות תמונה כזו בהקשר כזה!

אנא מחקו את התמונה של אותו מחבל ושימו בבקשה תמונה ראויה לפורום שמכבד את עצמו ואת הגולשים.

תודה מראש

ממש לא שייך..ערוץ 7...איפה הכבוד?אנונימי (פותח)

מה לא עושים בשביל קצת רייטינג

סתם פרובוקציה מיותרת..לשים תמונה של מחבל

וד"א בנות - אתן מעדיפות עם זקן קצר או לא בכלל?

שואל את זה על עצמימיץ פטל הארנב

אני עםזקן סוג של קצוץ

כלומר לא מקצץ אבל הזקן לא גדל.

מצד אחד זה מפריע לי זקן, כלומר אני חושב שאם הייתי צריך לבחור מישהו הייתי בוחר את האחד שבלי זקן ולא זה שעם זקן. מצד שני.. יש עניין להשאר עם זקן. מצד שלישי, יש כאלו שיגידו למה להתגלח אם אפשר לוותר על זה? קיצור - לא יודע. שאלה בהחלט מעניינת

שאלה לכל הבנות כאן שאוהבות זקןמישהו10

למה שלא תגדלו אחד כזה בעצמכן?

אני מניחה בתור בתronite

שקצת יהיה לנו קשה לגדל זקן משלנו.

בקשר לנושא של ההודעה-

אני חושבת שלא צריך לשנות את עצמך,ולהיות אתה.

נכון,זה לא צודק שבנות פסלו ישר רק כי ראו זקן ארוך אבל אני מסכימה עם דעות שכבר נאמרו פה שזקן ארוך מרתיע אולי בהתחלה.

כן,הבנות היו צריכות להמשיך בקשר ולא לפסול ישר רק על זקן מבלי לדעת מה טיב הבחור,אבל אתה צריך לדעת שאולי זה מעיד על צדיקות מסויימת,וכשרואים גבר עם זקן ארוך חושבים שהוא בדרגה גבוהה מאוד של רוחניות [ולא אמרתי שלא]  ואולי זה גורם לבחורה לחשוב שהבחור ממש צדיק ואולי לא מתאים לה.

ואני חושבת שבתור בת,וממה שאני ודעת מהחברות וכו',אולי זה ישמע שטחי אבל בנות 'אוהבות' זקן,זה לא רק שזה יפה,זה מעיד על משהו.

תודה רבה על התגובות!אנונימי (פותח)

אע"פ אני משיב עכשיו בתגובה אחת , השתדלתי להשיב לכולם כאן אז כל אחד יכול למצוא כאן תגובה לדברים שכתב.

ראשית, מדובר בהשערה. זה לא מדע מדוייק וייתכן שטעיתי . עם זאת, אני חושב שלא מכיוון שהרבה פעמים אני יודע שלא היה דבר אחר שהפריע וזו התחושה שלי – אמנם לנשים יש בינה יתירה אבל זה לא אומר שצריך לזלזל בבינת הגברים.

מבחינה רעיונית באמת אין ממש סיבה לקצר אותו – זה מי שאני, זה מה שאני, אמנם יש בנות שלא אוהבות אבל יש אחרות שלא יכולות בלי..  ואם נוסיף את העניין שאני דואג לסדר אותו לפני פגישה עם מלכה – שבת ובת ישראל (ולפעמים גם לפני פגישה עם חג או אירוע משפחתי) וגם להגיע מסודר באופן כללי , אז הסיבה לקצר קטנה בהרבה.   

אבל אין טעם להתווכח עם המציאות. זה בערך כמו שאדם מלא, שלדעתו זה משהו שמפריע יאמר – "אני מרים ידיים.זה מי שאני וזה מה שיש". כנראה שאדם מלא,כעור או מזוקן יתקשה יותר למצוא בת זוג כי כמו שבנים רוצים מישהי נאה יותר, ככה גם בנות רוצות והן מעדיפות (באופן כללי) גבר מגולח או עם זקן קצרצר. כשמשהו מפריע בעין האידאלים (גם אצל גברים) נשארים מאחור ומפנים מקומם לרוח הפמיניזם (גם את זה צריך לומר – חדי עין יבחינו בטביעות אצבע של פמיניזם. אם זה טוב או לא ,זה כבר דיון בפני עצמו).

לא תמיד מדובר בסינון טוב כי לפעמים זה גם עניין של מצב רוח וכד' או כמו שכתבה רונית – לפעמים הבנות חושבות שמדובר באיזה צדיק גדול אז הן מוותרות על זה כי הן חושבות שהן לא ברמה הזו. ד"א, בד"כ זה קורה דווקא אצל הצדקניות יותר..

אין לי אחות או מישהי אחרת לשאול אז "ייעצוני כליותי" ובערב חג, אמנם אחרי חצות יום, כיוונתי בדעתי לשם ייחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה וקיצרתי את הזקן לשם שמים. ללא שום עצב. לשם שמיים.

אל דאגה – אחרי כמה פגישות מוצלחות הוא יגדל שוב <(-:   

וב"ה לא יהיה בצבע כתום (לא צריך לקחת את הבדיחה הזו אישי.. אני צחקתי. [למרות שתמונה של הרצל הייתה הרבה יותר מוצלחת..])

הערה קטנה: ציצית בחוץ לא מעידה על צדיקות או להיפך(בפנים על אי-צדיקות) מכיוון שזה מנהג.

הצעה למנהל הפורום: תמונת נאצי התולש זקן יהודיאנונימי (פותח)

יש דברים שאינם בדיחה כמו מחבל עם דם על הידיים בהקשר לפורום הלכתי... יכול להיות שתמונת נאצי התולש זקן של יהודי הייתה מתאימה יותר!

חבל שאין למנהל רגישות!

אחלה מנהל, תפסיקו להיות רגשניים כאלה.ארמי

לא צריך לבכות מכל שטות.

שמעתי שיעור של הרב שלום ארוש שליט"א על זיווג ..~~~חסויה~~~

והוא אמר ..

שאסור לאדם לרדת ביראת שמיים שלו בשביל "למצוא" את הזיווג ,

אסור לבחור להוריד זקן בשביל "למצוא את האחת" (- האחת שלו תקבל אותו עם הזקן.. )
אסור לבחורה לרדת בצניעות, (עם החצאית הזאת-אני בטוח(!!) לא אמצא את הזיווג- (שטויות!)..) או בכל דבר אחר בשביל למצוא את הזיווג שלה.

הוא סיפר שבחור אחד הלך לבבא סאלי אחרי שגילח את הזקן וביקש ברכה לזיווג , הבבא סאלי אמר לו שבלי הזקן הוא לא ימצא את הזיווג שלו .

לכן .. תישאר איך שאתה, אל תשתנה .. ואני מאמינה שלכל אחד יש את המחשבה הזאת--אם אעשה כך / אם אשתנה בזה.. אז- בטוח שאמצא את הזיווג שלי 
הרבה פעמים אנחנו חיים בסרט ! ,שוכחים ש-  ה' מעלינו !!! .. אנחנו הרבה פעמים שוכחים שהוא זה שמחליט על הזמן שנקבל את הזיווג, על הדרך שנקבל את הזיווג , ועל הזיווג עצמו . 

אנחנו צריכים להתפלל.. וכמה שיותר להתקרב ל-ה' יתברך וחלילה.. לא ליפול ביראת שמיים.

ושמעתתי פעם . . שיש לאדם 3 זיווגים , ככל שהוא קרוב ל-ה', מקיים את התורה והמצוות כך הוא מקבל את הזיווג שה-כ-י מתאים לו , זאת אומרת , שיהיו ביניהם פחות ריבים, יותר שלום בית , יותר אחדות ..

שנזכה בקרוב בעזרת ה'  למצוא את הזיווג שלנו ולחיות איתו בשלום בית אמיתי עם קדושה והשגחה פרטית בכל דרך שנלך  !   

אגב.. בדוי אישי, יש בנות שאוהבות זקן ויש כאלה שלו - שלך , בטוח שתאהב .
ועוד משו..לעניות דעתי על הלכה או על כל דבר רוחני משמעותי (כמו שלך ..) כדאי לשאול רב ולא פורום .. כי לכל אחד יש דרך משלו ויראת שמיים בדרגה שלו ואתה יכול לצאת מפה מבולבל .. ברכה והצלחה

לגבי הזקןברוךש

אני חושב שזה מאוד תלוי איזה מקום הוא תופס אצלך. 

אם בשבילך הזקן זה חלק מיראת השמיים וחיי התורה שלך - אל תוותר

אם סתם אין לך חוש אסטתי או כוח לסדר אותו - תקצץ  או תגלח.  (במידה ונראה לך שזה נכון)

והעיקרון נכון לדעתי לגבי כל דבר. 

תשאל את עצמך איזה מקום תופס כל הנהגה, התנהגות, דיבור או לבוש אצלך בעולם. 

ותראה אם זה משהו מהותי ועקרוני אצלך, או שמא סתם הנהגה גרועה שאימצת עם השנים. 

בנוסף חשוב להשוות את זה למקובל בחברה. יש נורמות וחוקי נימוסים והם חשובים ורב בהם טוב. 

אל תתן לחברה או למה שאתה חושב שהחברה לדרוס אותך, ומאידך אל תתעלם ממנו. לך באמצע וקבל החלטות מחושבות שלדעתך הנכונים ביותר. 

אל תפחד מפני המעליזים במידה וזו אמונתך. 

אבל אל תפחד גם לשנות כאשר החברה דורשת זאת, במידה ואין זה עניין מהותי. 

עולם חסד ייבנה. 

שום דבר הוא לא דמיון!!!אמת ואמונה

חשוב שתדע שכל מחשבה שעולה לך בנושא זה לא דימיון... הכל יכול להיות! הענייין החשוב זה להיות מה שאתה! ואם אתה משדר שטוב לך עם הדרך שלך ואתה מאמין בגידול זקן אז לך על זה ובע"ה תתחתן עם מישהיא שתאהב אותך עם זקן!!!

לפי דעתיאופטימיתמיד

אני חושבת שכל העניין של הזקן הוא מאוד שולי אם לדעתך מבחינה אידיאולוגית צריך זקן אז ברור שתישאר איתו ובעז"ה משמיים תמצא את היחדיה שמתאימה לך בלי זקן..

אומנם כשנפגשים ומכירים צריך להיות פתוחים וגמישים אבל כמובן צריך גם לדעת במה ולא על כל דבר לוותר.

לא צריך להתפשר על הדברים החשובים לך ואני מעריכה שאם הזקן לא היה חשוב לך לא היית מתלבט על זה בכלל..

אז יאלה תפסיקו לחשוב שאנחנו לא מתחתנים בגלל הזקן או בגלל החצאית הארוכה או המראה הדוס כי לכל אחד יש משיהו בעולם שמתאים רק לו ובעז"ה עוד נמצא אותו!

יום טוב ובהצלחה!

קרא את שיחת השבוע לפרשת בהעלותךאנונימי (פותח)
כך אני חושבת..אנונימי (פותח)אחרונה

לדעתי, אם אתה מרגיש (ולפי מה שכתבת) שהזקן "מעכב" את מציאת הזיווג , זה לא ירידה לקצר וגם לא בעיה. 

תבין, זה לא שבנות לא אוהבות זקנים, אלה זה פשוט נראה יותר מידי בשביל התחלה ,בחורה צעירה שרוצה להקים בית ואז פוגשת בחור טוב והכול.. אבל שכבר גידל זקן ,כאילו כבר בנה את עצמו ושלם,.זה אמור להיות בשלב יותר מאוחר ,וגם לפי מה שידוע לי הזקן מהווה שפע וברכה אך אחרי החתונה, יש לי אחים וגיסים שגדלו זקן לאחר החתונה ורואים את זה אצל הרבה משפחות,

וחוץ מזה אפשר להיתחשב בבנות ולהודות שזקן (ארוך) זה לא הכי נאה וזה בנוסף מבגר. לאחר החתונה שום דבר לא מפריע בחיצוניות ולכן רוב הגברים עם זקנים גדלו את זקניהם לאחר החתונה.

בהצלחה בהחלטתך!!

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך