צעיר תושב אשקלון, נשוי טרי, גילה לאחרונה שהוא סובל ממקרה קשה של אי ספיקת כליות, וכפועל יוצא של הדברים חייו נמצאים בסכנה מוחשית. עלותו של הניתוח שיכול להציל אותו היא כ-200 אלך דולר, סכום שאין ברשותו. השבוע יצאו בני משפחתו בקריאה לתרומות על מנת לסייע לו להחלים.
מאיר כאשר היה נער מתבגר, נפטרה אמו לאחר מאבק קשה וממושך במחלת הסרטן. רק מספר שנים חלפו, ומאיר עודו נער, וגם אביו נפטר.
למרות תקופת נעורים קשה במיוחד, מאיר לא נשבר וניסה לחיות את החיים בשמחה. לפני מספר חודשים התחתן עם צעירה תושבת העיר והיה מאושר ככל שניתן להיות. במקביל, החל מאיר לעבוד בחברה גדולה, שאחד מסניפיה באשקלון. במסגרת בדיקות רפואיות שגרתיות שביצעה לו החברה, קיבל את הבשורה שהוא חולה במחלה קשה, ואז חשך עליו עולמו.
תוצאות הבדיקה הועברו להנהלת החברה, שהעדיפה לסיים את הקשר עמו בעקבותיהן. מאיר נותר מחוסר עבודה, חולה במחלת כליות קשה ועם צורך לגייס סכום כסף שהוא בלתי נתפש מבחינתו כדי להחלים: 200 אלף דולר. אם לא ישיג את הסכום, לא יוכל לעבור את הניתוח הנדרש וההידרדרות במצבו תמשיך.
גם כיום מאיר סובל מכאבים עזים ומטופל על ידי כדורים. תפקודו היומיומי נפגע באופן משמעותי, ובשבוע שעבר הוא החל בהכנות לקראת טיפול הדיאליזה הלא נעים. עם זאת, מאיר נותר אופטימי. "אני מאמין שכל מה שהקב"ה נותן לאדם, הוא עושה לטובתו", אמר מאיר השבוע. "אני משתדל להאמין ולהתחזק. אני מאמין שהקב"ה ישלח לי אנשים טובים אשר יוכלו לסייע לי ולהציל אותי".
למרות מצבו הבריאותי הקשה, מאיר מעדיף שלא להיחשף. מאז ומתמיד היה צנוע והמצב שאליו נקלע מביך אותו. "מעולם לא הזדקקתי לסיוע של בני אדם והשתדלתי להתמודד לבדי עם כל הקשיים אשר ניצבו בפניי", הוא אומר. "כיום אני יודע שרק על ידי סייעתא דשמייא אוכל למצוא אנשים טובים, אשר יסייעו בגיוס הכספים לממן ניתוח זה".
מאיר ובני משפחתו מקווים שבעזרת תרומות הציבור, יוכלו להציל את חייו. "זה נותר המוצא האחרון שלנו", אומרת קרובת משפחה של מאיר, "בלעדי התרומות, לא נוכל לממן את מחיר הניתוח היקר ונאבד את התקווה שנותרה לנו".
כל המעוניין לסייע למאיר, אפשרות נוספת היא הפקדה ישירה לחשבון בנק הפועלים, רחוב הרצל 28, מספר בנק 650/12, מספר חשבון 557664. לפרטים נוספים ניתן לפנות לקרובת משפחתו של מאיר, בטלפון נייד מספר 052-6776111.