מישהי מהפורום כתבה..אם היא רוצה היא מוזמנת להזדהות.
היום הייתי אמא.
היום הייתי מורה- ישבתי עם הבן שלי על שיעור שלם בתוכנה ללימוד אנגלית ונהננו ללמוד יחד ולראות איך הוא מתקדם. עזרתי לבת שלי למצוא חומר לעבודה בטבע שהיא צריכה להגיש, לימדתי אותה איך מוציאים את העיקר מן הטפל בחומר הכתוב, ואיך מסדרים את החומר בפרקים לפי תתי נושאים.
היום הייתי גננת- ציירתי לבת שלי דפי עבודה שתתאים בין שני חלקי ציור, שתשלים ציור ל 4 פריטים, שתצבע היכן יש רק 3 פריטים, ותצביע היכן מופיעה האות א'. קראתי עם הבן שלי ספרון קטן ומצאנו בו את כל הפעמים בהן מופיעות אותיות המנוקדות בקמץ ופתח וחילקתי דבק, גלילי נייר, קרטונים שאספנו ליד המכולת וחול מגן השעשועים כדי שידביק יצירה שלמה.
היום הייתי מטפלת- החלפתי המון טיטולים, עזרתי בהאכלה, שכבתי על הבטן על הרצפה עם הילדים מול התינוקת ושרנו שירים נעימים, השחלתי חרוזי ענק על שרוך עם קצה קשיח.
היום הייתי שוטר- כיביתי מחשב לילד שלא ידע לסיים בזמן את המשחק על אף התראה מראש של כ 10 דקות, ( לא לפני שהזהרתי פעמיים) , זימנתי את הילדים בחזרה לבית לאחר שיצאו לחצר והשאירו אחריהם פינת אוכל הפוכה ומלוכלכת והפסקתי להקשיב להפגנות של הילדה שיצאה ממיטתה אין ספור פעמים.
היום הייתי שופט- שלחתי ילדה מכה לחדרה להרגע, ועמדתי על כך שההחלטה שהוטלה בשבוע שעבר שלא יהיו סרטים השבוע- לא בטלה ולא מבוטלת
היום הייתי מעודדת- נתתי צ'ופר לילדה שהופיעה בסיום חוג ריקוד: "היה כיף-כיף לצפות בך מופיעה", התקשרתי בלילה לסבתא למרות שידעתי שהיא טרם נרדמה ושהיא מאזינה בסתר לשיחתי וסיפרתי לה איך ההופעה היתה מיוחדת ושהנכדה היתה ראשונה בטור הרוקדות. שלחתי בפקס הודעה משמחת מהמורה של הבן היישר לסבו שבירושלים. הצגתי לראווה את היצירות המיוחדות של ילדי הגן והנחנו אותם על אדן החלון למען יראו כולם.
היום הייתי כובסת- 3 לקיפול, 3 לכיבוס, 2 למייבש ואחת לתלות, ואפילו 4 פריטים לכביסה ביד נכנסו יחד איתי למקלחת.
היום הייתי טבחית- כריכים לכולם בבקר, מרק וקוסקוס לארוחת הצהרים, פירות לארוחת הביניים, לזניה וסלט לארוחת הערב, ושוקו על חלב עם קוביית שוקולד לשעת הלימוד עם הגדול.
היום הייתי אם בית- קניות במכולת, טאטוא הרצפה, בדיקה שיש מספיק נייר טואלט בשירותים, סידור החדרים. כמובן שנעזרתי בצוות מיומן.
היום הייתי אחות- בדקתי כינים לשלושה ילדים, שטפתי ידיים של נופלת אחת, נתתי תרופה לגברת עם פריחה אלרגית וציידתי אותה בפתק לבית הספר שאין לבצע לה חיסון בשום אופן לאור מצבה.
היום הייתי היועצת- שוחחתי עם אחד על החששות לקראת כיתה א', מהשניה בקשתי לנשום, לאכול ולהרגע לפני שהיא מספרת לי למה "רשמו אותה" בהסעה ברשימה המופנית למנהל ואז , כשיכלה סוף סוף להסביר נתתי לה להבין שהיא מאמינה בצדקתה וכשדברים נאמרים בנחת ובתבונה הם ישמעו גם על ידי המנהל, בדיוק כפי שנשמעו על ידי. לא, לא פניתי במקומה למנהל. ועם השלישי תכננתי קידוש לשבת חתן כדי שירגיש שותף ובוגר ואח"כ שוחחתי איתו על דרכי פתרון לעניין המחשב. פתרון שלא אהבתי , אבל גם זו שיטה.
היום הייתי תדמיתנית וספרית- הלבשתי שלושה ילדים לקראת יציאה עם אבא לבר מצוה של חברים: הבנות בחרו עימי בגדים נעזרו בי עם התסרוקות והבן בחר לו חולצה תואמת מתוך 2 שהומלצו על ידי.
היום הייתי קצת ילדה- התעצבנתי על ילדה שהתווכחה איתי על שטויות, נרדמתי סתם באמצע היום מרוב עייפות ואכלתי בסתר שוקולד כשאף אחד לא יראה כדי שלא כולם יתחילו לבקש...
היום הייתי סתם אמא, כנראה רגילה לגמרי.