בעונה זו המלפפונים זולים, וגם יש מלפפונים שמתאימים להחמצה. כדאי לנסות
הכי חשוב למלפפונים חמוצים טעימים זה מלפפונים שמתאימים להחמצה כלומר קטנים, ומוצקים. כ"כ שהם קטנים יותר הם גם טעימים יותר.
צריך כמובן גם צנצנת מתאימה להחמצה - שנסגרת היטב (אבל אפשר אפילו צנצנת של ריבה, לא חייבים צנצנת מיוחדת)
אז צריך:
מלפפונים להחמצה
שיני שום פרוסות דק (או פרוסות שום יבשות) (כחצי ראש)
פלפל אנגלי שלם (כף-שתיים)
פלפל שחור שלם (כף-שתיים)
פלפל חריף מיובש או טרי (2 סודני מיובשים)
עלי דפנה (2-3)
זרעי כוסברה (לא שמה, אין לי)
שמיר טרי (או יבש)
2 כפיות מלח לכל ליטר צנצנת, עדיף מלח גס
חצי כפית סוכר לכל ליטר צנצנת (תוספת שלי)
מים רותחים
חומץ
שוטפים את המלפפונים, מסדרים אותם בצנצנת, דואגים שכל התבלינים יהיו מפוזרים בצורה אחידה בין המלפפונים. אם המלפפונים נכנסים בכמהב שכבות לצנצנת שמים שכבה של מלפפונים ואז שמים תבלינים, ועוד שכבה של מלפפונים, ועד תבלינים. אבל זה לא קריטי.
מפזרים את המלח והסוכר למעלה
ממלאים 1/3 צנצנת בחומץ
את השאר ממלאים במים רותחים
מנערים לערבוב טוב
פותחים ומוסיפים עוד קצת חומץ
אם המלפפונים לא ממלאים את הצנצנת - שמים מים עד לגובה שצריך כדי לכסות אותם (אם הם צפים, עד לגבוה שהם יהיו מכוסים אם לא יצופו) ואז שמים בפנים שקית עם קשורה עם מים, כדי למלא את החלל שנשאר.
סוגרים היטב
משאירים במקום מואר
המלפפונים מוכנים תוך 2-7 ימים, תלוי במזג האויר
וכו'..
)
)

