אוקי- נראלי שכבר כתבתי את זה פה מתישהו..
בקשר להדרכת חוץ-
הדרכת חוץ זה באמת אחד הדברים!! אבל צריך לדעת למה אתה נכנס וצריך לבא בגישה הנכונה.
אני לא רוצה להפחיד או לגרום לך לא לסגור, אבל יש לי כמה נק' שחובה לחשוב עליהם לפני שהולכים על הדרכת חוץ-
סניפים קמים ונופלים על מדריכות חוץ. אם הן רציניות, הסניף יפציץ ואם הן סתם באו לסמן V , הוא לא יזוז והן אפילו יכולות לפגוע לבמה שכבר יש.
אם את יוצאת להדרכת חוץ את צריכה לדעת שאת נכנסת למשהו שונה. זה בד"כ לא סניף רגיל. זה סניף שצריך המון המון השקעה והרבה שעות 'מעבר' . לכן צריך שהמדריכה תבוא בגישה נכונה. גישה של נתינה נטו. שאני כולי בשביל הסניף כרגע. לא לפספס אף פעולה, לתת הרבה יחס אישי, להגיע לכל אחת.. להראות רצינות כי לא באת לשם בשביל להגיד שהיית מדריכה ולסמן V, באת בשביל לקדם פה משהו. ולקדם באמת, אי- אפשר בלי רצינות.
זה תכל'ס להשקיע את כל התקופה הזאת בסניף. זה כמו שאמרו- לצאת שעה לפני הפעולה, לתכנן אותה ימים מראש, לעבוד הרבה פעמים ל-ב-ד כי הסניף לא מתלהב, כי הצוות יבשן ולא מאמין והחניכות- לא כ"כ מעניין אותן. זה לחזור הביתה בשעות הזויות קצת, זה לפעמים גם תקלים עם ההורים, התנגשות עם הלימודים ועוד, ועוד..
זה הרבה פעמים מאד מאד מייאש ומדריכות רבות נופלות מזה מהר מאד.
למרות שזה דבר שבאמת נותן המון, למרות שזה מספק- יש המון קשיים ורגעים שפשוט בא לך לעזוב הכל וללכת.
מי שנכנסת לזה, חשוב שתדע למה היא נכנסת. שתדבר עם הקומו' של הסניף [ואם אין, אז מישהי מהצוות] שתבין קודם מה נדרש ממנה שם בתור מדריכת חוץ, מה אופי הסניף ואיפה הכי צריך עבוד. שתדע בדיוק לאן היא נכנסת.
אח"כ, שתעשה לעצמה הכנה נפשית לכל הבעיות שכתבתי למעלה ועוד כאלו שיכולות לצוץ באמצע.
והכי חשוב- א-מ-ו-נ-ה-!-!
בלי זה שום דבר לא הולך.
אמונה בעצמך, שאת מסוגלת לעשות את הכל אם רק תרצי, אמונה במונהגות [חניכות] שלך, אמונה בסניף שיש לו פוטנציאל ע-נ-ק. וכמובן גם אמונה בקב"ה, שיעזור לך לעבור את הכל בשלום ובהצלחה.
אה, ובקטע הטכני-
עקרונית שבתות אני ישנה בדירת שירות ואוכלת אצל חניכות/מדריכות מהצוות. הרבה פעמים אנחנו גם עושות סעודות שבטיות או סעוד"ש סניפית כשיש שבתות עם הרבה מדריכות חוץ.. [היו.. עכשיו אנחנו רק 2..
], היו זמנים שהייתי הולכת ברגל.. אבל זה היה מזמן..
זה אחלה דבר, זה מגבש ומקרב אותך לחניכות. באמת שזה אחד הייתרונת בהדרכת חוץ.
מאחלת הרבה הצלחה בהחלטה ואחריה 
תעדכני מה בחרת בסוף.. [באמת באמת!]