לא מגבים. [תסכולים]*נעמה*

[על אותו משקל של: "לא מקשיבים"/אפרים קישון]

לא יודעת. בא לי ללכת. לעזוב הכל.

נמאס לי מהמשברי זהות האלה. נמאס לי שאף אחד לא מאמין ב-א-מ-ת במה שהוא עושה! נמאס לי לנסות לשכנע אנשים. פשוט נמאס!

נתחיל מזה שמהרגע שנכנסתי להדרכה, ההורים שלי שואלים כמעט כל יום: "נו, מתי תפרשי?" או משפטים בסגנון של:" צריך לפרוש בשיא.. אהההממ.. אההממ...!!" או- "תפסיקי כבר לארגן דברים!" וכד'

אבל ריבונו של עולם- אמא שלי תמיד היתה כועסת כשלא הייתי לוקחת ראש גדול על דברים, אז עכשיו שזה סוף-סוף קורה, אז אסור יותר? צריך להיות בטלנים?

אני לא יודעת מה אנשים חושבים לעצמם ומה הם מצפים ממני, אבל לפני כמה שבועות רכז החינוך ביישוב שלנו, אומר לי בערך ככה- "חשבנו בשבילך, ותכנסי להרא"ה לקראת המחנה.."

מי זה אנחנו?? קבענו אבל לפני חודשיייים שזה לא רלוונטי! ומה עם ההורים שלי? אם עכשיו הם בקריזות עלי, אז מה יהיה שאני פתאום אבוא ואגיד להם- "אה, אני נכנסת להדרכה שוב.." ??

ואני אומרת לו, זה לא רלוונטי, אני עסוקה עכשיו יותר בעניינים תנועתיים, בחב"ב, אני לא אעמוד בזה, ומה?

- "אז למה את מתעסקת בזה?! תהי מרוכזת בסניף!"

ו-מה עם ההורים?

-"אז לא תכנסי ברשמי ותהי בפרופיל נמוך"

מה אנחנו עושים צחוק? כיבוד הורים זה מעל הכל! והם ביקשו שלא, אז מה? נעבוד עליהם?

ובכלל- אין כזה דבר הדרכה בפרופיל נמוך! זה או בפרופיל מלא- או לא בכלל! אין לי כח למשחקים.

<ע"כ קבוצת הלא מגבים הראשונה>

טוב, עד כאן הכל טוב ויפה [סוג של..] ופה נכנס הקטע היותר משמעותי והיותר מעצבן שבעסק-

יש לנו עניין בצוות כזה שכולם חושבים שנעמה היא סתם ילדה מתלהבת ו"לא צריך להקשיב למה שהיא אומרת בישבצים כי היא סתם מתלהבת ואנחנו לא אוהבים אנשים מתלהבים [ונאיביים, וחיים בסרט.. וכו'..]"

וכשאני אומרת שסמינריון הדרכה זה אחד ה-דברים ושאסור להן לפספס את זה ושגם מחנה זה מאד-מאד כיף אז הן מבטלות אותי ב- "עזבי אותך, זה רק בגלל שאת שרופה"

וכשאני אומרת שחשוב להסתובב ביישוב עם חולצתנועה- "נכון שיש לך 10 חולצותנועה בארון ואת הולכת איתן לאולפנה?"

די! נמאס לי!

מה קרה? למה אנשים כ"כ אנטי? למה להיות כאלה מייבשים, כאלה חסרי התלהבות.. סמינריון הדרכה באמת שזה אחד הדברים! באמת שזה מוציא אותך מדריכה אחרת וזה ארבע ימים שהן ר-ק בשבילך ובשביל לשפר את ההדרכה שלך ולתת פתרונות לכל מיני מצבים. ולכל הרוחות, אם אתן רוצות שיכירו בכן בתור תנועה ביישוב [ויפסיקו  לירוק עליכן ועל חניכות שלכן]- אז קודם כל תכירו אתן בעצמיכן כמפעל חוקי ואל תשבו במחתרת!

ניסיתי לפתוח את זה בישבץ האחרון. אמרתי מה אני מרגישה ושנראלי שאם רוצים לקדם משהו אז קודם כל לדעת למה אתה נמצא פה בכלל, לדעת את המהות של זה. כי אם לא היתה מהות, אז למה לנו לפתוח תנועת אריאל? אפשר להקים סניף עצמאי!

אמרתי גם שנמאס לי שאין התלהבות בסניף. שאף אחת כאן  לא פה כי היא מאמינה בדרך של התנועה ושאולי כדאי שנתחיל לקחת את עצמינו לידיים..

קיבלתי את אותן תגובות.

אין לי כח יותר.

אני חושבת שאם היתה להתלהבות כלשהי בעבר לגבי זה. אז כאן היא נגמרה.

לא רוצות? לא צריך.

עצוב לי שככה אני מסיימת שנתיים של הדרכה. בתחושה שלא הזזתי כלום במצב של הסניף. אולי זה בכלל היה מיותר?

עצוב לי לשבת עם חניכות שלי [החלק שנכנס כבר להדרכה] בישבץ ולשמוע כאלה לתגובות. לשמוע שאין טעם להדרכה בכלל ושזה כמו קייטנה ושזה סתם. שמעתם? כל מה שעשיתי שנתיים היה פשוט- סתם!!!

אולי באמת זה סתם. אולי עשיתי טעות. אם גם ההורים שלי טוענים ככה וגם זה מה שמקבלים כתגובה מחניכות, מהצוות מאנלא יודעת מי.. אז זה כנראה באמת 'סתם'.

"אולי צריך להגמר כדי מחר להתחיל במקום אחר.."

תודה על ההקשבה.

אשמח לשמוע דעתכם/ן בעניין..

חיים שמחים!

אני לא מאמינה ששום דבר לא השפיע...~מישי~

עכשיו זה מתסכל אותך כי את מרגישה שאין שינוי אבל שינויים לוקחים זמן. אני חושבת שעוד כמה שנים אולי יהיה יותר משמעות למה שעשית. מה שכן אם את מרגישה מתוסכלת עכשיו וההורים שלך לא רוצים שתכנסי שוב להדרכה נראלי תגיד את זה לרכז שאת לא נכנסת שוב...

..*נעמה*

הלוואי שזה היה כ"כ קל להגיד "אני לא נכנסת"

אבל תביני, זה שבט מתפורר. בעצם לא מתפורר. הוא מפורר. לגמרי.  הוא התחיל ב-14 ועכשיו הוא 3 וחצי. זה שבט שאיבד את האמון בסניף. זה שבט שצריך עכשיו מישהו שיקפיץ אותו, שיכניס בו את כל הכוחות שלו. וזה לא שמחכות 20 בנות בתור לראיון עכשיו. אין לך אף אחת שתקח את זה על עצמה.

וזה שיקול מאד כבד- לוותר על השבט לטובת דברים אחרים? אבל אבאמא?

אוף.

ואת רוצה לגרום לשאר הבנות בשבט לחזור?~מישי~

או לשמור על ה3\4 בנות שבאות?

באמת לא יודעת מה להגיד לך. איפה את מדריכה?

>>*נעמה*

הגדרת התפקיד הוא - להעביר אותן את החודש ארגון..

זה לא כזה משנה איפה אני מדריכה, אבל שיהיה- אלו"ש.

את יכולה להגיד להורים שלך שזה רק חודש ארגון וזהו~מישי~

ואת מצדך באמת תוותרי על דברים בחודש ארגון וזהו תסיימי. אולי זה באמת נראה כאילו רק כדי לעשות "טובה". אבל זה נראה לי הדרך היחידה שתצאי מזה טוב...

את לא תראי את זה עכשיו...ירון קורצן

את תראי כמה השפעת עוד כמה שנים תאמיני לייי

אווץ'.פלספנית

בעזהי"ת

אני אגיד ואני אגיד עוד פעם,

ואנשים אחרים שלא יבינו את כוונתי כמו שהיא הוסברה כבר לנעמה לא להגיב ולא לתקוף- ואני אדגיש את זה שוב כי באמת שאני לא אוהבת דיונים עם מלא אנשים ע"ג הפורום, אז מי שיש לו השגות שיפנה באישי ואני מבטיחה להסביר, אבל פה לא אם אפשר-

אין חכמה להנהיג ציבור שהולך שבי אחרייך.

מנהיגות לא תלויה בציבור.

הנהגה, זה תכונות אופי וזה לא להתייאש. ואם את הולכת עם המנהיגות שלך עד הסוף ולא מתייאשת- לעזאזל הגיבויים, את לא צ'כה שום אדם שיגבה אותך. כי את המנהיגה. וה'גיבוי' הכי הכי גדול שלך נובע מכח האמונה שלך- בעצמך, באידאל, בציבור, במטרה.

ונכון שזה קשה, מאוד. אזמה. הנהגה זה לא דבר שמלמדים בסמינריוני הדרכה. גם לא כל אחד מסוגל לזה. אבל מנהיגים כאלה, העם חייב. העולם חייב. התנועה חייבת. אנחנו חייבים.

----------------------------------------------------

[ובכל אופן, לעת עתה, כשקשה- אני מוכנה לגבות אותך במליון אחוז, זוכרת?]

וואי נשמה קודם כל קחי חיבוק ותנשמי עמוווווק...!~אורית~

בס"ד

אני בטוחה, בטוחה, בטוחה, בטוחה (כפול מיליון) שכל ההשקעה וההתלהבות והעבודה שלך לא היתה סתם!! גם אם עכשיו נראלך שלא הצלחת להזיז למישהו, בטוח בעתיד את תראי תוצאות, וגם אם לא תראי אתזה באופן ישיר תאמיני שבטוח קידמת ושינית משהו!

לדעתי אל תפסיקי עם ההתלהבות הזאת שלך ועם הדרך שלך! אנחנו זקוקים לאנשים כאלה בתנועתינו החביבה!

וגם את מאמינה באמת שזאת הדרך, אז....

לגבי היחס בצוות- אולי את יכולה לדבר בנפרד עם איזה מישהי מהצוות שאת בקשר טוב איתה ואת חושבת שהיא תבין אותך, אולי קומו' או משהו, ולנסות להסביר לה מה את חושבת והיא תעביר אתזה לכל שאר הצוות.. גם אם הן לא יבינו, לא כל הצוות אמור להיות בדעה ובסגנון שלך... אבל אולי לפחות הן יבינו אותך...

לגבי הכניסה להדרכה שוב-- לענ"ד, קודם תעשי 'חושבים' עם עצמך, ותחליטי אם זה באמת הדבר הטוב והנכון בשבילך עכשיו, ואם את באמת תועילי ותצליחי לעזור ולקדם וכו' וכו', ואח"כ תבואי להורים שלך ותנסי להסביר ולשכנע אותם בדרכים יצירתיות (שאת צ'כה לחשוב עליהם לבד כי את זאת שמכירה ת'הורים שלך...=)), אבל אם בכל זאת הם מתנגדים נחרצות ולא מוכנים לקבל ולשמוע, אל תכנסי-- כיבוד הורים הוא באמת מעל הכוווול!!! 

קיצצצר...... המון ב"הצלחה!!!אוהב

יאא כתבתי משהו כזהההה ארולהמדריךהאידיאלי
אוף הכל תקלות היום! כתבתי לך משהו כזהה ארוך ונמחקהמדריךהאידיאלי

אז אני אכתוב רק את הסוף

הקטע עם ההורים הוא קשה אבלצריך לקחת אותו בפורפורציה

שמינית זה כבר גיל שאפשר לבוא להורים ולהודיע  הרי בנים לא מקבלים הוראות מההורים שלהם לאיזה ישיבה ללכת  (כנל בנות? אני לא יודע) אז גם את אם תחליטי להיכנס לסיבוב שני (כתבתי לפני שנמחק שלפני שחוזרים להדריך פעם שנייה [וגם לפני שניהיים קומונרים]חייבים להתנתק להתרענן ולשאוב כוחות אם תכנסי ככה לחוץ את סתם תשרפי כוחות) להדרכה את לא צריכה להמנע רק בגלל שההורים שלך חושבים שאת משקיעה יותר מידי... 

זה לא אומר שצריך לזלזל ולהתחצף -תיגשי לאבא ואמא ותגידי "תשמעו החלטתי להמשיך ולתרום ואני רוצה לשמוע ממכם מה יקשה עליכם ואיך נצליח להסתדר" לא תהיה להם ברירה אלא להגיע לתיאום ציפיות

"לסיכום תלכי עם האמת שלך" כל כך נדוש ולגמרי נכון

אה ואל תשימי על כל הבנות המבאסות כי האמת שגם הם מקנאות (שלא לומר מעריצות) על זה שאת כל כך חדורה אידיאלים ועם ניצוץ בעיניים ולגבי הסמינריון דברי עם הקומונרית אצלנו הקומונר פשוט הודיע המדריכים האלו והאלו (כמעט כולם) חייבים לבוא לסמינריון בעיקר בגלל שיש חלוקה למדריכים ותיקים וחדשים מי שלא מוכנה לבוא כנראה שהיא בהדרכה מהסיבות הלא נכונות והיא מוזמנת לפרוש

יישר כח! צריך אישיות חזקה בשביל לעמוד בכל הלחצים האלה!

סתם קטע חמוד ומעודדאנונימי (פותח)

קטע שמצאתי באינטרנט...

ומאז אני שומרת עליו מכל משמר...

היו כבר כמצה חברות שלי שזכו לקבל אותו כצ'ופר חמוד לכניסה להדרכה....

(הוא כתוב בלשון זכר אבל כמובן מתאים גם לבנות)

להיות מדריך זה לא סתם כך

להיות מדריך זה יחס של תן וקח

להיות מדריך זה להיות כל היום שוטר

להיות מדריך זה להתמודד עם קולות של בכי וקיטור

להיות מדריך זה לעבוד סביב השעון

להיות מדריך זה להוציא את הגרון

להיות מדריך זה מקצוע כפוי טובה

להיות מדריך זה לא לצפות לקבל אהבה

להיות מדריך זה לרצות שהפעולה תיגמר

להיות מדריך זה כשהפעולה נגמרת, להצטער

להיות מדריך זה שבסוף הפעולה לשמוע מילה טובה מהקבוצה

להיות מדריך זה אח"כ לאהוב את השיטה

להיות מדריך זה להיות ראוי לחנך דור חדש

להיות מדריך זה להיות רך וקשה באותו זמן ממש

להיות מדריך זו לא עבודה קלה

להיות מדריך זה לתת את הנשמה

ואם אתה באמת מדריך, אז בסוף השנה יאמרו בקול:

המדריך אתה גדול!

ואז זה יהיה שווה את הכל.

בהצלחה בהמשך הדרך

תנסו, זה עובד גם הפוךasw

ההורים שלוחצים להכס להדרכה וכשאתה עוזר לאנשים בצורה קצת אחרת (אהמ...גרעין) על כל דבר שמסתבך קצת מגיע ה- אמרנו לך להכנס להדרכה וכו'....

השאלה היא מה יותר גרוע...

אהבתי... למה עשית אנונימי?sasad52
חולקת על כמה דברים.פלספנית

בעזהי"ת

יחס של תן וקח?

להיות שוטר?

לרצות שהפעולה תיגמר?

לשמוע מילה טובה?

אח"כ לאהוב את השיטה? למה לא לפני?

יהיה שווה את הכל רק אם יאמרו שאתה גדול?

המום

..אנונימי (פותח)אחרונה

זה לא נראלי בדיוק מה שהיא כתבה..

בכולופן, מה שכן, ..אולי זה בשביל החרוזים..

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך