סמינריון הדרכהalezish

כאילו מה זה המחיר הזה?????

מה הקטע רוצים שאני אהיה מדריך מחייבים אותי ללכת 4 ימים לסמינריון ואז לוקחים על זה 300 שקל????

לעשות עלינו קופה????

מה הם רוצים???

קופה?!?!?! |מזועזע|פלספנית

בעזהי"ת

לך תחפש אכסניה זולה יותר.

ארבע ימים, לינה+אוכל+מדריכים+חומרי עזר+אוטובוסים, 300 שקל לא מכסה חצי מזה. באמת.

------------

ולגבי ה'מחייבים'.

אתה מדריך; וזה אחריות. כן, לא נכנסים להדרכה כי מתחשק להדריך או כי זה מגניב לקבל את התואר הזה או כי טוב לכתוב את זה בטפסים לשירות; הדרכה זה אחריות.

ובשביל להדריך נכון, לשמור על החניכים, להעביר את התכנים הרצויים- אתה חייב לקבל הכשרה; לא כי אתה לא מוכשר, אלא פשוט כי זה דברים שלומדים מהניסיון.

ובמקום שתלמד מניסיונך בדרך של ניסוי וטעיה, ותטעה בדרך [לפעמים טעויות דרסטיות, הלו! מדובר פה על חיים, פיזיים ורוחניים, של חניכים!], מנסים לעזור לך ללמוד מניסיונות של אחרים. לראות את הנולד.

סבבה.. אז שלא יחיבו מדריכיםצעיר רענן

ללכת לסמינריונים...

לדוגמא גם המסע הכנה למחנה... למה שאני אשלם אפילו 10 שקל?????

אני מ-ת-נ-ד-ב ואני בוחר אם לשלם או לא! אם בא לי גם לשלם אני אשלם אם לא לא...

לא רוצים אין בעיה אל תוציאו אותי.. יהיה מאוד חבל מאוד פה מאוד שם.. אבל בעיקרון למה לעזאזל לשלם???

..אנונימי (פותח)

כי אתה אוכל ,שותה, יישן...

מאיפה נראלך הכסף לזה מגיע...??

מהחברות...?

>>דואגת!

אתה לא מחוייב לצאת לסמינריונים, היית אמור לשקול את זה לפני שנכנסת להדרכה, ואם היית חושב על זה היית מגלה(די מהר אם מותר לי לציין) שהדרכה עולה כ-ס-ף, זה לא שעושקים אותך, אני יכולה להבטיח לך שהתנועה 'מפסידה' כסף עליך, לא עושה עליך קופה ואתה לא מפרנס אותם, רוב הכסף שאתה משלם הוא על תנאי המחיה שלך (כן, כן, קשה להאמין) אתה משלם על האוכל שלך על האכנסיה שאתה ישן בה, על הדרך שלך להגיע למחנה, על הציוד שאתה מקבל. ותהיה בטוח שזה עולה יותר ממה שאתה משלם ואתה מסובסד מכל מיני גורמים (התנועה ואולי גם הסניף שלך מסבסד את זה)

אם קשה עליך העול הכספי של ההכנה למחנה, אני אשלם

וכמו שאמרתי- לא מחייבים אנשים לצאת לסמינריונים, מחייבים אנשים שהחליטו שתנועה מספיק חשובה והם מוכנים להוציא עליה כסף זמן וכח (יש המכנים אותם 'מדריכים') ואחרי שנכנסת להדרכה אחרי שידעת את כל זה ^^ מותר לתנועה ל'כפות' עליך להגיע לדברים אשר ישפרו את תפקודך כמדריך.

בתקווה להבנה

--צעיר רענן

אני לא מתנגד לשלם, וזה לא מקמצנות! ואני לא חושב שהם עושים עלי קופה!

אני חושב שהתנועה לא יכולה לחייב אותי לצאת למשהו כדי שאח"כ אקח את החניכים שלי...

אני בבחירתי בלבד יחליט אם אני רוצה או לא.. שזה יהיה לבחירתי!

התנועה לא עושה לי טובה שאני מתנדב בה!

בעצם סמינריונים זה נפרד - בגלל שהרבה אנשים באים לשם לא כדי להדריך דווקא בתנועה ופה זה אשכר'ה בשביל עצמך לדעת להדריך( למרות שהתנועה צריכה להוריד מחירים הרבה יותר-אפילו שאין כסף) במקום לבזבז כסף על שטויות! (כמו בשנה ההיא שבכו התנועה בעוברים... ובסוף קנו אוטו חדש מרשים מאוד(כן כן נסעתי בו והרגשתי כמו ב"אוטו מלכים") )

כמו שבעבודה המעסיק צריך לשלם למתנדב על הגעה ודמי סעודה אחת -  אבי אביו של ק"ו בהתנדבות!

בשמחה אם את מוכנה לשלם לי, בבקשה פני אלי באישי אני אביא לך את המספר..

ולא יודע מה אם המצב שלך, יש מקומות שהתנועה כרעה על ברכיה למדריכים לבוא להדריך והבטיחה הבטחות מפה - עד לשם ובסוף כלום... (הר חומה וכו'..) - בד"כ הם עשו טובה לתנועה...

אחד הדברים שאני כועסת מהם-דואגת!

זה להיכנס לכיס של מישהו אחר, חשבת פעם על העובדה שמישהו נוסע שעות רבות ברכב הזה, ואם הרכב היה פחות איכותי, הוא היה צריך להשאיר אותו כל הזמן במוסך/ הוא היה מפסיד המון זמן כי לרכב (אם הוא לא איכותי) היו מצבי רוח, ובעליות הוא היה מגיע ל20 ק"מ??

אני בטוחה שהעדיפו לקחת את התשלום הרב החד פעמי מאשר תיקונים מצטברים/רכב אוכל דלק.

לכן- אל תיכנס לחשבון של במה עדיף להשקיע או על מה להוציא כסף.

ושים לב, שאתה משלם רבע (לפחות) ממה שהחניכים משלמים, וזה בדיוק בגלל שאתה מדריך, בהתנדבות, אתה משלם פחות חברות אתה משלם פשוט סכומים קטנטנים בהשוואה לחניכים. אז, למה להתלונן ולא להודות לתנועה שהתחשבה בזה ונתנה לכם לשלם פחות, למה להתלונן?!

אם, היית צריך לשלם אותו סכום כמו החניכים, היית מתלונן, ואז, התנועה בהתחשבותה הייתה מורידה את הסכום ואז היית מודה לה, ומספר לכולם שאתה משלם רק75 ש"ח על שתי מחנאות (גם הכנה וגם מחנה עצמו) ואיזה אדירה התנועה.

ובגלל, שמישהו נלחם כבר את המלחמה הזו^^ אז אתה מתלונן על מה שהם נלחמו, כי טבע האדם הוא להתלונן.

זו דעתי.

וגם יכלו לצמצם עלויותalezish

בדוק שיכלו לחידון למצוא משהו יותר זול ממרכז מורשת בגין...

אני אומר...אנונימי (פותח)

נעשה את החידון בגינה מתחת לטלית....

בשביל מה יש כסף לתנועה..?

זה בחירה של התנועה במה להשקיע כסף...אנונימי (פותח)

את זה הם רוצים לקדם לכן הם עושים אירוע יפה... מה רע?

ואז כולם היו קופצים.אנונימי (פותח)

"מה זה? על מה אנחנו משלמים כ"כ הרבה?"

חבר'ה, בתור אחת שהיתה הרבה שנים בתנועה, והייתה גם בתפקדים ארגוניים (במקומות אחרים) אף אחד לא חייב אתכם להדריך. ככל הזכור לי- חניכות התפללו להיכנס להדרכה. וגם מי שלא נכנסה בסניף- חיפשה סניף חוץ. 

וכמו שכשאני הדרכתי בסניף רחוק מהבית- הייתי משלמת נסיעות (והרבה)

והייתי עושה שבתות מחוץ לבית (והרבה, בכל השנתיים שהדרכתי הייתי אולי 7 שבתות בבית.)

שילמתי על צ'ופרים (והרבה) ועל טלפונים (והרבה)

הפסדתי פעילויות באול' שהיו על חשבון הסניף,

הפסדתי זמן (והרבה)

ולמרות שיצאתי לשני סמינריונים (כן,כן.) ולכל הימי עיון שהיו בתק' ההדרכה שלי, ולשלושה מחנות, ולחמשו"ש ועוד כהנה וכהנה דברים כאלו- ושילמתי על כולם מחיר מלא, 

1. אני עדיין חושבת שזה היה שווה את זה. זאת אחת התק' הכי יפות בחיים שלי וב"ה גם אחרי שנים עדיין יש לי קשר עם החניכות שלי.

2. תאמינו לי שדווקא על הסמינריונים והמחנות הוצאתי הכי פחות כסף. לצורך העניין- רק על נסיעות הוצאתי כרטיסיה בחודש לפחות. (45 ש"ח 24X חוד'..) 

תפסיקו להתלונן על כל דבר!!

תפסיקו לעקוב אחרי כל דבר שההנהלה משלמת עליו! ורק שתדעו שההנהלה שלנו היא בין החסכניות בארץ! ולגבי כל החפירות שלכם על ציוד יקר שההנהלה קונה- אז פלא' היא מקבלת בדילים מטורפים- כי הם צרכנים עסקיים (כבר הנחה משמעותית) וכבדים (עוד הנחה רצינית) כנ"ל לגבי דברים אחרים- עסקים מקבלים דילים שונים. 

אתם מקבלים פה דברים על רמה במחיר לא כזה יקר. היום- למרות שהתנועה העלתה את הרף, וגם הכל התייקר משמעותית המחירים כמעט ולא עלו.

בצלב"א!

אתה בוחר אם לשלם או לא?פלספנית

בעזהי"ת

זה כמעט כמו שתשאל, 'מה, אם אני ממלצר במסעדה, למה שהם לא יספקו לי חולצת בסיס וגופיה וחצאית שחורה מתחת למדים שהם כן מספקים?'

הלו, זה חיי אדם. זה אחריות.

וגם, זה בשבילך. אתה לא עושה טובה לאף אחד.

צריך לשלם על הכנה?asw

יענו מחנה הכנה?

יש'ך דו"ח עו"ש של התנועה,פלספנית

בעזהי"ת

שאתה מדבר בכזה ביטחון?

סליחה, אבל קצת כבוד ואמון בבני אדם. אני- סומכת על ההנהלה שלי- שתנהל את הכספים לפי דעתה.

ושהיא לא תעשה עלי קופה.

וזהו.

אה?פלספנית

בעזהי"ת

לידע הכללי.

הפלאפון טאץ' של מי-שיש-לו-כזה, ולרוב הרכזים אין כזה- לא עולה להנהלה יותר כסף. ובציטוט- 'מי שהמכשיר 3100 שלו היה בתיקון 3 פעמים בחצי שנה האחרונה, זכאי לקבל שידרוג.'

ולגבי הרכבים.

אני לא המנהלת חשבונות של ההנהלה, כמו ששמתם לב, אבל אני באמת מאמינה שכנראה-זה-הסוג-הכי-יעיל.

ולא, בשיקולים כנראה לא נלקח רק 'מחיר נטו ברגע הקניה', כי אז כנראה שסובארו מתנחלים היה יותר זול- אלא גם כמות התיקונים, כמות הזמינות, המהירות, וכו' וכו'.

ורכבים בהנהלה זה אחד הדברים החשובים.

אז מה קרה עכשיו ראית לאיפה הלך כל הכסף??!!!מטכ"ליסט 007
איזה כסף הלך?פלספנית

בעזהי"ת

אני אגיד לך לאן הולכים כספים לתנועה.

למשל, לשבוע התנדבות- שיוצא בחישוב מינימלי כ- 480 שקלים לבת, ואעפ"כ משלמת כל בת 100 שקלים בדיוק. שאר הסכום מסובסד ע"י התנועה.

בממוצע של 20 בנות למקום, כפול עשרה מקומות- 200 בנות. 76,000 שקל.

תדמיין סכומים דומיים לסמינריון הדרכה, למפעלים תנועתיים אחרים- לחידון תנ"ך למשל, למחנה ולמחנה הכנה, למשכורות מינימאליות לאנשים שיושבים שעות על גבי שעות ועובדים שעות נוספות בלי לספור את זה בכלל,

וגם, תנסה לדון לכף זכות. זה חשוב.

סמנריון? עושים עלינו קופה וחצי...החניך החתיך...
אני מצאתי!בת שמש

סמינריון שירות לאומי בעפרה. הסעות מירושלים, לינה מלאה שמונה ימים [ראשון עד ראשון], ובתוכנית: הופעה של אהרון רזאל, הופעה של הקאמרי, הופעה של נויה מנדל ועוד.

והמחיר-

חינם אין כסף.

זה במימון המדינה...רחלקה

בעזהי"ת.

מסתבר שמינהלת השירות הלאומי יושבת יותר טוב מהחינוך הבלתי פורמלי.

--tomerittal

מה נשמע חניך?  

תשמע, בהחלט התנועה לא עושה עליך קופה. 

כמו שאמרו- אתה צריך להבין- יש הוצאות על הסמינריון, וזה עולה לתנועה...

אם זה הרבה כסף עד כדי כך שאתה שוקל שלא לצאת- תתקשר אלי.. נדבר עם ההנהלה בלנ"ד!

(קח בחשבון שכשאתה מדריך- אתה משלם ממש קצת על המסעות, מחנות, טיולים...)

נראלי יש'ך טעות...אנונימי (פותח)

התנועה לא עושה לך טובה שאתה מדריך, אבל גם אתה לא עושה משו דומה...

נכון שיש מקומות שמחפשים ממש בנרות מדריכים חדשים אבל זה ממש לא אומר שהצלת ת'מדינה בזה שיש לך חולצה עם שרוך..

תדע שאתה אדם גדול, אם הגעת למעמד הזה, אם אתה מדריך.

יש לך שליחות, אתה חייב למלאות אותה הכי טוב שרק אפשר, אין פה יחס של תן וקח בטח שלא של טובות..

מדריכים שבאים בגישה כזאת מוצאים עצמם המון פעמים גם לא נהנים, מתוסכלים ועם רחמים עצמיים כאילו מה...

הסמינריון נועד לתת לך כלים לאתגר קשה, קשה אבל עם המון סיפוק, אם רק תדע להנות מזה...

אתה לא חייב לצאת לסמינריון, אתה תפסיד בענק לדעתי...

ובקשר לרכב...זה קצת מסובך..תקציבים מיוחדים, השכרות לא כזה פשוט ומתסכל כמו שזה נראה..

הייה חזק...קורץ

...איללה

סליחה..אם כל הכבוד לכל הטענות שאתם אומרים..ויש כבוד..אני חושבת שבסופו של דבר ההנהלה דרשה קצת יותר מדי...כשמחשבים בסה"כ את כל המחירים שאני בתור מדריכה צריכה להוציא בקיץ הזה על פעילויות של התנועה זה יוצא בסביבות ה-500 ש"ח..אני לא חושבת שיש בזה דבר הגיוני..במשך השנה אני מוציאה הרבה מאוד כסף לפעילות בסניף..יש לי אחים שנמצאים בסניף..ובסה"כ באיזשהו מקום..גם אם זה לא מפורשות-אנחנו באמת באים ממקום של מתנדבים..אין לי בעיה שידרשו שנשלם כסף על הפעילויות בקיץ..יש לי בעיה כשזה מגיע למחיר מוגזם כלשהו..זה הכל! חופש מהנהחיוך גדול

'על פעילויות של התנועה'?פלספנית

בעזהי"ת

מצחיק לחשוב על זה ככה;

הפעילויות נעשות בשבילך, את זאת שמקבלת מהם, וכו' וכו'..

-------------------------------------

גם על נסיעות לסיירות לשירות לאומי את משלמת; אותו עיקרון.

אולי כשנפסיק לחשוב על זה בתור 'ההנהלה מחייבת- איזה באסה', נחשוב על זה כ'יש לי אפשרות לבוא לסמינריון', ובכלל לא נשים לב שבעצם גם ההנהלה מחייבת את זה, גם התשלום יהיה הרבה יותר פשוט.

ברור לי שהשאלה היא העניין של ההסתכלות...renanushy2555

יש כ"כ הרבה דברים טובים ומדהימים בתנועה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

צודקים לא?sasad52

למה שהם ישלמו?

למה שיקבלו חינם?פלספנית

בעזהי"ת

תנסה לדמיין את זה ככה:

הם מדריכים. הם חייבים לעבור הכשרה.

ההכשרה ניתנת חינם. אבל, בגלל שזה בפריסה ארצית, אי אפשר לעשות הכשרה לכל סניף בנפרד; לכן, הם צריכים להגיע כולם ולשהות במקום אחד מרוכז.
השהיה, בהכרח תבוא על חשבונם; ההכשרה חינם, אבל השהיה במקום- עולה כסף.

במקום לשלם מחיר מלא על השהיה, נותנים להם סיבסוד של מעל 50%; ואנחנו עוד מעיזים לבוא בתלנות על זה?!

אבל אין לי אפשרות רק לבוא לשיחות, נכון?בת שמש
נכון.פלספנית

בעזהי"ת

'ערבות הדדית', זוכרת?

אם הסמינריון בבית אל, זה לא הוגן שסניף בית אל לא ישלם; אחרת, כל סניף יירצה שזה יהיה אצלו.

כמו שלמפעלים תנועתיים נקבע מחיר אחיד, בין אם צריך הסעה של שלוש שעות לבין אם צריך הסעה של 10 דק'.

^^צעיר רענן

בדיוק על אותו עיקרון!!! אני מסכים שסמינריון צריך לשלם זה קדם הדרכה ויש גם כאלה שלא מדריכים דווקא בתנועה או משתמשים לזה לקיטנות וכו'.. וזה תאכל'ס בשביל עצמך... (ועדיין להוזיל מלא מלא...)

אבל ברגע שהתחלתי להתנדב, כמו בשירות לאומי - מה קרה שאני אשלם על להגיע למקום עבודה? נסיעות חינם!

אותו דבר כשאני נמצא במחנה אני עושה את זה בשביל החניכים! (כמובן שאני נהנה ופה ושם.. אבל זה תאכל'ס לחניכים) למה שאני אשלם על זה?

^^=פלספניתצעיר רענן
[גם בשירות לאומי אתה משלם על זה.פלספנית

בעזהי"ת

מביאים לך 400 שקל לחודש, ולך תחיה מזה- אוכל, קופת דירה- טישו, כלי ניקיון, וכו']

גם בתוך ההדרכה; אתה משלם רק על השהות במקום. וגם זה מסובסד ממש.

וגם על המחנה, אתה משלם את המינימום שלא מסוגלים יותר לסבסד לך.

תנועת נוער זה לא גוף כלכלי.

סבבה -צעיר רענן

כי זה כבר מחוץ לפעילות, זה כמו אחרי פעולה אני לא חייב לעשות דברים לחניכים, כך את לשרות.

לעומת זאת בצבא שכל הזמן נמצאים הצבא דואג לביגוד מים חשמל אוכל וכו'..

כך כשאני במחנה מתנדב לאריאל התנועה צריכה לדאוג לצרכים שלי...

אחרי שאני כבר לא בחסות התנועה, אני צריך להסתדר לבד..

רשימת דברים מיותרים לענ"דalezish

זה מה שיראה שלתנועה- יש כסף!

1-מרכז מורשת בגין לעשות אירוע באודיטוריום זה פווול כסף.

2- חניך שנרשם לסמינריון לפני שבת (הזאת) הסניף יקבל 150 ש"ח = חצי מעלות הסמינריון!!!

3- פרסים בחידון תנ"ך- פעם זה היה משהו כמו פרפאות לתורה היום הפרסים ממש יקרים(ש"ס=1000 קהתי=300 ומחנה שעולה לתנועה כסף)

4- שבע התנדבות מסובסד וסמינריון לא(סמינריון= פחות זמן)????

5- האתר של התנועה- הוא ממילא לא מעודכן וזה משכורת למתחזק...

6- סמינריון הדרכה- תמיד אפשר למצוא מקום שהוא לא מדרשה ושייצא הרבה יותר זול...

גבר!!!!אנונימי (פותח)

מה נסגר????

1.צריך אולם גדול, ואולם שקרוב יחסית לכולם..!

2. הסניף מקבל וזה צ'ופר לצוות! מגיע להם!

3.בשביל זה יש כסף לתנועה ובשביל זה משדרגים...!

4. הגיוני לסבסד שבוע שאתה במיילא מתנדב בו... לעומת במינריון בו אתה לומד..

5. אולי אתה הלא מעודכן...הוא כן...

5. אתה יכול לחפש...לא רואה חסרון..!

תקשיב אחי... תחפש ותמיד תמצא חסרונות...ייתכן ואפילו יש...כמו אצל כולם! אבל סתם חבל...תהנה..!

לא תמיד צריך לראות את הרע כפרה...! יש לנו תנועה נהדרת...!

שמעalezish

1מרכז מורשת בגין = חוווור בירושלים הרבה יותר קרוב איפה שעשו פעם שזה באולם נועם בנות...

2 אתה נורמאלי??? יאללה שכל מדריך שנכנס להדרכה ישלם 100 שקל צ'ופר לצוות הישן מגיע להם???

אם לא היה את הצ'ופר העלות הייתה יורדת ל200-

3- עם הכסף עדיף לעשות דברים אחרים כמו לסבסד פעילויות(גם לחניכים המחנה "לא זול")

4- סמינריון אני לומד בשביל להתנדב שזה יותר חשוב מלהתנדב שזה כל אחד יכול לעשות במקומו הוא.

5- מי מסתכל שם???

שבוע טוב!!ינוקא

מקורה? הרבה זמן לא נפגשנו... קודם כל כמו שתומר אמר אם יש בעיות למישהו לשלם, בעז"ה הסניף יעזור לו כמה שאפשר...

המחיר עכשיו ממש מסובסד כמו שהוא... אבל נביא דוגמא:

קורס מד"א שחייבים לעשות ולשלם בשביל להיות מתנדב וכדו. מה לעשות, אנחנו צריכים לקבל הכשרה בשביל להתמקצע במשהו...(ולכן התנועה מחייבת לצאת לסמינריון...) אז אם אתה חושב ורוצה בשנים הבאות לעשות את התפקיד הכל כך חשוב הזה בעם ישראל ובסניף שלנו בפרט(אני יודע שכןחיוך) , צריך ללמוד בשביל שתוכל באמת להשפיע כמה שיותר... 

אני אישית קיבלתי מהסמינריונים הרבה מאוד גם בכלל על החיים ולא רק על ההדרכה(-תגובה לדאץ) אז מה לעשות, תאמין לי שההנהלה מנסה כמה שאפשר להוזיל את העלויות- אני פעם ישבתי עם מישהו בהנהלה שהראה לי את ההוצאות על כל מדריך בסמינריון...

אקיצר תהנה ממש ממש בסמינריון!

שיהיה שבוע טוב לכל עם ישראל!!

בצלב"א 

סמינריון זה שטות!!!דאץ
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ' תמוז תשע"א 17:35

אבל זה כיף.

ולא באמת חייבים לעשות.

קפצו לי כוווולם

אוקי,*נעמה*

עכשיו שמיצינו את עניין ההתלוננות,

יש לי שאלה:

מי מכם היה לוקח על עצמו נגיד [נגיד] להשיג תורם לעניינים האלה?

אף אחד.

נכון?

אז חבר'ה, ההתלוננות הזאת- אם לא יצא ממנה כלום, היא חסרת טעם ומיותרת.

זה לא שאנשי ההנהלה יושבים לקרוא את השרשורים שלכם ולפי זה מחליטים החלטות.

יש לכם בעיה? תרימו טלפון, דברו. [ותעשו טובה, בצורה מכובדת]

אולי תבינו ככה מה באמת עומד מאחורי הדברים.

וכפיות הטובה שנוזלת מההודעות שלכם, הכניסה הזאת לכיס של ההנהלה, עברה ממזמן את הגבול. אני מאמינה שאם תשנו גישה, הכל יסתדר.

[ואפחד כבר לא יקשיב, אז אני לא אחפור לכם למה סמינריון הדרכה זה חשוב.]

זהו.

שבוע טוב.

מסכים...ליעד

באמת שנעמה צודקת....

אם אתה לא עומד לשנות את המצב....בבקשה אל תכנס לכיסים של אנשים....

באמת שההנהלה עושה מה שהיא יכולה..אף אחד לא מוציא סתם כסף, וגם אם נראלך שכן אז יש תקציבים מיוחדים לדברים מסוימים שלא עוברים למטרת משו אחר...

דרך אגב איך מגיעים לשםalezish

כל צורה.

אוטובוס\טרמפים מירושלים או אם אפשר מאזור רחובות-רמלה.

המחיר שזה עולה לתנועה זה מעל 600די"מ

וחוץ מזה גם מי שמתנדב במד"א ובכבאות צריך לעשות קורס שעולה לו כסף

וזה שאתה משלם מראה על רצינות ומי שבאמת יש לו בעיה שידבר עם משה ואין מדריך שהיה לא בעיה כספית ובגללה לא יצא

בואנה חבר'ה אתם חיים בסרט!!!! כנסו >>>>>אנונימי (פותח)

לא קראתי את כל התגובות פה (רק את הראשונות), אז יכול להיות שאני אחזור על דברים שכבר נאמרו.

דבר ראשון, חשוב שתבינו: אתם לא עושים טובה לתנועה!!! ולא לאף אחד בהנהלה!

אתם עושים טובה ענקית לעצמכם שאתם מתנדבים ותורמים לעם שלכם!

צאו מהסרט, אתם לא עושים טובה לאף אחד בתנועה הזאת, אתם מתנדבים בשביל עם ישראל! והתנועה היא זאת שנותנת לכם את הבמה, המקום והמסגרת להתנדבות שלכם!

מי שמתנדב צריך להבין שהוא קיבל על עצמו מחוייבות! הוא לא מחוייב להנהלה הארצית הוא מחוייב לחניכים שלו, כי אם הוא לא מסכים להשקיע בחניכים שלו אז היה עדיף שהוא לא ייכנס, ואני לא סתם אומר לכם את זה, כי באמת עדיף שלא יהיה מדריך מאשר שיהיה מדריך מזלזל, מחפף ושלא מוכן להשקיע!

ועכשיו לטענה המטופשת: "איך התנועה יכולה לחייב אותי ל..." קודם כל חשוב להבין- מי זה התנועה? - יוסי ורדי? משה גוטסמן הרכז הדרכה? דביר עמיאור הרכז קומונרים? ואולי זה הקומונרים?

אני אגיד את זה שוב: צאו מהסרט!!~! התנועה זה אתם! אתם אלו שמובילים אותה! אתם אלו שנמצאים בחזית!

עכשיו תחשבו רגע על מתנדב במד"א (אם אתם לא יודעים איך זה אז תשאלו חברים), אתם יודעים כמה כסף הוא צריך לשלם כדי לעבור הכשרה? וכמה זמן ומאמץ הוא צריך להשקיע בהכשרה הזאת? ועוד אח"כ גם עושים לו מבחן! ואחרי כל זה זה לא מספיק: הוא צריך לשלם עוד 180 ש"ח על ביטוח וגם אח"כ אם הוא לא מגיע למספר מסויים של משמרות בחודש מוציאים אותו ממד"א!!!

אבל למה? הרי הוא מתנדב!! איך זה יכול להיות?

קחו גם לדוגמא את קו לחיים או את זכרון מנחם וכו' וכו' עוד רשימה ארוכה של מקומות התנדבות, לכולם יש מחוייבות!

אתם שואלים למה?

אני אסביר לכם: כי להתנדב זה זכות! כי בשביל להתנדב צריך להשקיע! וצריך לעמוד בקריטריונים של האחראים על אותה התנדבות.

כל מקומות ההתנדבות (כולל תנועת אריאל) נותנים לך במה לתת משלך, להתנדב, אבל אתה צריך לעמוד במחוייבויות שהם מציבים לך! ובדיוק כמו שבמד"א או בזכרון מנחם, אם אחד המתנדבים מחליט שהוא עושה רק חלק, שהוא חצי מתנדב, ושהוא מחליט מה הוא יעשה ומה לא, אז יומרו לו ללכת אחר כבוד הביתה שלו. כך גם בתנועת אריאל, אתה רוצה להתנדב? יפה מאוד אז בא תצא להכשרות ותעמוד בכל המחוייבויות ואנחנו נזכה אותך להתנדב במסגרת שלנו.

בקיצור: התנדבות זו זכות, התנדבות זו מחוייבות!

אתה לא מסוגל לקחת על עצמך מחוייבות? אז או שתישאר בבית או שתמצא

פריירים אחרים שיסכימו לקבל אותך להתנדבות אצלם... 

נ.ב.

אני קומונר בתנועה ומכיר את הדברים מקרוב: אף אחד לא נמצא בהנהלה בשביל הכסף או בשביל הרכב!

לאנשים שם היו אפשרויות והצעות לעבוד במקומות הרבה יותר מכובדים ומכניסים, אז בואו לא נדבר עליהם עד שאנחנו לא נצטרך בעצמנו להתמודד עם מדריכים חוצפנים ועוד עם משכורת לא גבוהה בכלל

^^^^^^די"מ

כל מילה בסלע

הבהרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אני שמח סתם!

קפץ...אני שמח סתם!

בזה שאני מדריך אני בהחלט עושה טובה לתנועה, אתם ילדי כאפות שאתם לוקחים מאילו את ה315 שקל האלה של הסמינריון, זה פול כסף, סבבה??  

בשביל איזה כמה שיחות משעממות שהתנועה רוצה שתשמע, ומחייבת אותך ללכת אליהם, אתה משלם פול כסף, התנועה לא מסבסדת כלום יחסית למה שמצופה ממנה לסבסד!!!

אני מזועזע מהקופה שהם עושים עלינו... 

ו... זה שאח"כ אנחנו משלמים על דברים יותר בזול, זה חוצפה פי 4 כי לא שאנחנו נהנים מזה או משו!!!

התנועה הזאת סוחטת אותנו, ושלא יעבדו עליכם...

מצטער, התגובות פה פוצצו אותי, שאתם רק מודים לתנועה הכושלת הזאת יעני בעיוורון מוחלט.

אברהם.

גבר תרגיע....ומהר!לב אדום.

התשלום שאתה משלם על ארבעה ימים לא מחסה את ההוצאות של התנועה ולא משנה איך תסתכל על זה!

אף אחד לא סוחט אותך..פשוט התקציבים מחולקים. לתנועה יש כסף- תלוי למה!

אתה לא חייב לצאת לבמינריון...אבל בתור אחד שכבר היה בזה...זה הופך אותך לאחר!

האנשים שם מטורפים וזה יעזור לך בלי סוף!!

שיחות משעממות? איפה אתה חי???

וממש סליחה...אבל אם אתה חושב שאתה עושה טובה לתנועה...ייתכן שאתה צודק אבל טובה אמיתית אתה תעשה אם לא תשאל את זה..! התנועה לא צריכה מדריכים חסרי מוטיבציה קטרנים.... ממש לא אישי, אבל חלאס לרדת על התנועה בכל הזדמנות!!!

ושוב סליחה...התגובה שלך פוצצה אותי גם קצת...

ברוגע...אני שמח סתם!

# מאמין שהתשלום לא מחסה על 4 ימים, אבל הייתי מצפה שהתנועה תסבסד עוד יותר כי וואלה זה בשבילם...

# לא מטריד אותי התקציבים, כי לדעתי יש דברים מיותרים שהתנועה מבזבזת עליהם כסף, אז זה כבר שיקול שלהם, אבל למה מה קרה שאני ישלם כזה הרבה, להשתתף סבבה, אבל לא לסחוט...

# לי דווקא אמרו שחייבים לצאת לסמינריון כדי להכנס להדרכה, ואם אתה נכנס לפני, אז להתחייב ללכת אח"כ לסמינריון (שמעתי אפילו את זה)...

# "אנשים מטורפים"  ממ... לא לדעתי, ומה זה קשור??

# אז השיחות לא משעממות.

# בסניף שלי אני עושה טובה לתנועה בזה שאני נכנס, לא יודע מה הולך אצלכם, ועובדה שהתנועה כן צריכה מדריכים, ואפילו "קטרנים".

# מה לרדת על התנועה?? אני חולק (כועס) על התנועה בקטע הזה, אסור??

מקווה שהבנת, וסורי פשוט התגובה ש'ך נורא פוצ....

אחלה...ברוגעלב אדום.

# היית רוצה שהתנועה תספסד עוד יותר.... גם אני רוצה הרבה דברים... לתנועה יש כסף, לא יותר מידי.

# זה ממש לא נקרא לסחוט.! אתה לא חייב להדריך ואם אתה רוצה אז אין מה שיבנה אותך יותר מזה להדרכה...

# לך אמרו שאתה מחויב לצאת לסמינריון...? זהו...בינגו! כל מה שמלווה אותי מהתגובה שלך מתברר כנכון... אתה לא מבין כלום מהחיים ש'ך... התנועה אולי תחייב אבל אין לה שיניים...ואם אתה אומר שאתה עושה טובה...זה לא מה שימנע ממך להדריך...!

# אנשים מטורפים ושיחות משעממות זה ביחד...אתה אמרת שזה משעמם ואני אמרתי שלא...ההבדל הוא שאני כבר הייתי בסרט הזה..

# בסניף שלך צריכים גם קנטרנים? אחלה...! אני ממש לא אפתח על זה דיון...אבל תעשה לי טובה...לי ולכל באי הפורום ובכלל לכל תנועת אריאל...קיטור זה לא מה שנצרך וב"ה יש לנו ממנו בשפע...תחסוך את זה מאיתנו....מדריכים קטרנים נותנים הרבה פחות עם הרבה פחות שמחה...אבל זה כבר לא משנה...!

אני מאחל לך עבודת שליחות נהדרת במדים התנועתיים..! עבודה שתהנה ממנה...לא כמו מה שאתה מפגין עכשיו..!

...אני שמח סתם!

יופי, אז אתה לוקח את הכל בצורה של "אל תהיה מדריך", "לא צריך קינטורים", "לא מבין כלום מהחיים ש'ך"... סבבה, אה??

אני  פשוט כועס על אריאל ש... כן, סוחטים אותנו, אז פסדר, אני מקבל את זה (איכשהו) ושלמתי אני על הסמינריון...

אבל לפי כל התגובות שלך (ושל כל מי שהגיב בערך בשרשור הזה) אתם לוקחים את אריאל כתנועה מושלמת, שהכל מחושב וכו', וכל מי שמביא טיפה ביקורת הוא אדיוט שלא מבין כלום מהחיים שלו...

אז לא!!

נ.ב. אריאל לא צריכה מדריכים קנטרנים, קנטרנים זה כלפי התנועה לא כלפי החניכים ככה שזה לא אמור להשפיע על מה שהוא נותן, ומה שאמרתי לא נחשב קינטור, זה ביקוש צדק.

אוקי...לב אדום.

#אז אתה דורש צדק וזה לגיטימי....

אף אחד לא לוקח את התנועה כמושלמת...יש כאלו שלוקחים אותה ככזאת שמנסה להיות הכי טובה שאפשר!

# ותרגע...אני  אמרתי שאתה לא מבין...ולא צריך אותך...ממש לא כדי לפגוע..! אלא כדי להציע הצעה נחמדה...אל תכפה את ועל עצמך...

ביקורת זה דבר חשוב, נכון ובריא...לא כשהוא מגיע בצורות כאלו...!

ואל תשאל אותי"באיזה צורה הוא הגיע...?" פשוט תגדלו ומתישהו זה יתבהר לכם...

ולהזכיר לך מי קרא לתגובות שלי פוצ!

הלו הלו....אני שמח סתם!

חח, אמרתי "פוצ..." התכוונתי פוצצו כמו שכתבת תגובה לפני!!! (כאילו זה כבר נדוש לומר "פוצצו")

ואוקי, סבבה, הבנתי מה  התכוונת לומר...

אתה בחור טוב אתה...

לאני שמח סתם!אנונימי (פותח)אחרונה

הבעיה שלך זה שאתה עדיין חושב שאתה עושה טובה לתנועה, כנראה שעוד לא קראת את מה שכתבתי למעלה (ואם קראת כנראה שלא הבנת והפנמת)...

נ.ב.

תשמח! אפילו סתם...

לא יש נושאים ויש נושאיםדי"מ

בנושא הזה מדריכים נוהגים לבלבל את השכל

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך