שלום!
לפני שלוש שנים עשיתי קורס מע"רים של מד"א, והתוקף של התעודה פג לא מזמן.
מה הפרוצדורה של חידוש תעודה? צריך לעבור את הקורס מחדש, או רק ריענון/ מבחן וכו'?
תודה למשיבים...
בהצלחה.
אם היא רוצה תעודה, כנראה שהיא רוצה עבודה בתור מצילה/מלוות טיולים/גננת/מדריכה וכו'.
במידה ובשלוש השנים הללו היא לא התנדבה באופן פעיל, כמות החולים והנפגעים שהיא ראתה באופן מעשי, מועטת. ומכאן יוצא שהיא לא תירגלה את התיאוריה. מה גם שיש נהלים ששונו בשלוש השנים האחרונות, כגון סדר ההחייאה וכמות יחס הנשמות ועיסויים.
למה שתחפף? מדובר כאן בחיי אדם.
בס"ד
כמובן שאתה צודק. אך צריך לזכור שבסופו של דבר בקורס לומדים גם הרבה דברים חשובים שאין להם נגיעה או צורך ממשי בשטח.(ובאופן פחות אפילו יותר אצל מערי"ם מין הסתם).
כמובן שהיא צריכה להיות כינה עם עצמה ולוודא שהיא יודעת את כל מה שצריך כדי לטפל אך זה דבר שאפשר לעשות ריענון חלקי ולבדוק אם עובד.
הלימודים המקיפים חשובים אבל לא ברמה שאם היא לא זוכרת אותם שתעשה קורס חדש עם כל אי הנעימות והכסף הכרוך בכך. ישנם הרי הרבה אנשים ששוכחים את החומר הזה ומתנדבים כשהם זוכרים את השטח.
כיוון שהיא למדה את זה פעם מצבה לא שונה בהרבה יותר משלהם אז שתעשה ריענון.
ותעני בכנות,
היית רוצה שמישהו שלמד בתיאוריה לפני 3 שנים איך תופסים צוואר בצורה הנכונה, כאשר יש חשד לפגיעת עמוד שדרה צווארי לאחר נפילה או תאונת דרכים, יטפל בך ויתפוס לך את הצוואר אם צריך חלילה??
אני אישית, מעדיף שלא יגע בי, ולהישאר ככה עד להגעת איש צוות מיומן.
מעשי.
בטח שלא בקורס מע"ר, שזה הכי בסיסי, וללא דברים "גדולים" כלידה, נהלים, חומ"ר חומ"ס ועוד.
זה ממש חוסר אחריות לנסות להיכנס להתנדבות כשעבר כל כך הרבה זמן מהקורס.
כמו שכבר אמרו לפני, מדובר כאן בחיי אדם!
האמת, אני ממש לא מבינה איך אפשר להגיד שהיא תנסה לחפף. זה ממש לא מובן לי... אסור לחפף בזה!
למרות העלות של הקורס, עדיף לעשות את הקורס שוב פעם. במיוחד אם עברו שלוש שנים וניתן לעשות קורס מתקדם יותר, שנותן יותר ידע (לא חייבים חובשים, אפשר מע"ר בכיר).
וכן, יש כמה דברים מאוד קריטיים שהשתנו מלפני שלוש שנים.
סופיה- אם החלטת להתנדב, שיהיה המון בהצלחה בקורס! 
בס"ד
ראשית כל היא לא דיברה על התנדבות אלא על חידוש התעודה שדומני שיש לבוא לקראתה.
וכעת לנימוק עמדתי - ישנם דברים רבים חשובים מענינים ומרתקים שלומדים בקורס ע"מ להעשיר את ידיעותינו ולתת לנו אווירה כללית שיכולה לעזור ברקע אך לטיפול המעשי בפועל הם לא רלוונטיים עד כדי כך.
בואו לא נביך את עצמינו במספר נושאים ומושגים לטיניים שאם נכתוב פה בטוחני שנגלה ששכחנו אותם או לפחות שהם אינם עומדים במוחינו מוכנים ומזומנים לשימוש.
אפילו במושגים שיותר קשורים לשטח כמו ההבדלים בין הלם היפווילמי לקרדיוגני לא בטוח שנזכור וגם אם כן זה לא ישפיע רבות על דרך הפעולה שלנו ואפילו לא כ"כ על רמת הדיווח והיחס בבית החולים.
בכלל אם כל ההערכה לחובשים במד"א (ומערי"ם בכלל זה גם) אנחנו רק חלק קטן גם אם משמעותי בטיפול הכולל והידע שלנו הוא אפסי נקודה סימן קריאה. גם בבתי החולים בהם מעריכים את דיוח מד"א מהר מאד הדו"ח יגנז והם ישתמשו בהערכה הראשונית שלהם.
אם נחזור לעניננו היא יכולה לרענן את החומר הקשור לשטח ולטובתה ולהנאתה גם את שאר החומר כולל איך האטרופין משפיע וכל מיני הסברים על אציטין כולין ואקסטראז אך לשלוח אותה לקורס שלם חדש זה לא דבר ברור כ"כ.
בקורס מע"ר, שהוא הבסיסי ביותר, כל מה שלומדים, קשור לשטח והיא עלולה להיתקל בו. לכן, אם היא לא התנדבה במשך 3 השנים, היא לא יישמה את השטח, ואי אפשר לברור מה היא יודעת ומה לא. הכל מהתחלה, אלו הנחיות אגף הדרכה של מד"א.
הבעיה הגדולה היא שיש דברים שהשתנו! ולא סתם, אלא בהחייאה!!!
לכן, זה טיפשי לחזור לבד על החומר שהיא למדה, כי החלק הכי חשוב כבר בכלל לא רלוונטי...
וחוצמזה, אם אתה לא יודע את ההבדל בין הלם היפווילמי לקרדיוגני, אני ממליצה לך בחום לחזור על החומר ואולי אף לבקש הסבר ממישהו שיודע ומוכן להסביר.
הדיון שניפתח חשוב וגם מעניין כך שאשרינו...
לא התכוונתי שתחזור לבד אלא אם מישהו על הדברים הדרושים שזה כולל עשית ריענון חדש שבו חלק השטח לא יוזנח בוודאי ויהיה רק קצת פחות מהחלק התאורטי.
ההבדל בין ההלמים ידוע. (על אף שהתכוונתי למדדים) אבל אשמח אם תכתבי לי מה זה ישנה על הטיפול שלך?
לעשות קורס ריענון זה משהו אחר לגמריי, לחזור על החומר עם מישהו זה גם דבר שונה, אבל אם עבר כל כך הרבה זמן מהקורס, אין בשביל מה לעשות ריענון, צריך קורס חדש.
הטיפול בהלם היפוולמי יכלול לרוב מתן נוזלים (לפי הפרוטוקולים!) והפינוי יעשה בד"כ בלבן.
הלם קרדיוגני יכול להתפתח בעקבות בעיה לבבית (לפי אתר infomed, הגדרת הלם קרדיוגני: ירידה מסוכנת בזרימת הדם הנובעת מאוטם בשריר הלב או מתסחיף ריאתי) ולכן יתכן והטיפול בחולה זה יצריך נט"ן...
אם אתה מגיע לטפל בנפגע טראומה, רוב הסיכויים שהוא יהיה בהלם היפוולמי...
אם אתה מגיע לחולה קרדיאלי עם הלם, יש סיכוי שההלם הוא קרדיוגני, הטיפול שלך יהיה מעט שונה...
אני משערת שאתה מבין למה אני חותרת. אם לא, אתה מוזמן לשאול.
בס"ד
בריענון לא חוזרים על כל השטח?
בקיאותך בחומר מרשימה...אבל כיוון שאין הבדלים במדדים בין שני הסוגים אלא רק בסיפור מיקרה (על אף שקרדיוגני יכול גם להגרם מטראומה לשריר הלב או טנשן פנאומוטורקס מצבים שיגרמו אולי גם להיפווילמי) הזמנת האט"ן תעשה בלי קשר לידיעתך התאורטית של החומר אלא לפי המצב. כך ששוב זה כדאי לדעת ואפילו תורם אבל לא במידה מכרעת.
כיוון שבקרדיוגני גם יש ירידה בל"ד לדעתי גם בו ניתן נוזלים במידת האפשר כך ששוב אין הבדל...
יומנעים. (צריך לעשות את זה יותר...)
אבל יש הבדל אם תזמין נט"ן או לא...
צודק בקשר לטראומה ללב. לא חשבתי על זה...
אני חושבת שחשוב לדעת למה קורה מה שקורה ולא רק שאם קרה משהו, אתה תפעל לפי מה שקרה ותגיב בהתאם. אולי החשיבות לדעת מה עומד מאחורי הדברים לא כל כך רלוונטית למע"ר, אבל בשביל ראש הצוות זה חשוב לאבחנה מבדלת על ידי שלילת דברים...
אל תשכח שאם אתה רוצה לתת נוזלים, יש הברבה דברים שאתה צריך לחשוב עליהם לפני שאתה נותן. גם מבחינת פרוטוקול (מעל 20 דק' נסיעה וכו') וגם מבחינת טובת החולה- כאשר יש לך חולה שמדמם לחלל פנימי, אתה צריך להיזהר לא לתת לו יותר מדי, אבל לתת מספיק.
אם מישהו רוצה אני יכולה להרחיב על זה (אם עוד לא יצא לי להרחיב בפורום הזה... ;) )
אם הקבוצה רוצה, ניתן להעלות דיונים (בסגנון הזה ובסגנונות אחרים)
אינטרנט?!בס"ד
אז אם נחזור לשאלה המקורית - האם אין זה מוסרי להמליץ לה לחפף ולחזור על החומר המעשי בריענון/חברה ע"מ לחדש תעודת מע"ר לא לצורך התנדבות?
אתה מוזמן לפתוח שישור חדש ולשאול בו האם יש רצון להעלות דיונים (זה מחייב את חברי הקבוצה להגיב, אחרת זה לא יהיה דיון...) ומי שרוצה שיגיב. ככה נדע אם אנשים מעוניינים.
כרגע רק אתה רוצה... ;)
אם זה לא לצורך התנדבות, אלא רק בשביל עצמה, אין בעיה שתעשה ריענון או שתפנה למישהו שבאמת מכיר את החומר שיעזור לה ללמוד ולהבין את השינויים החדשים (למשל מדריכים או ותיקים במד"א ולא מתנדבי נוער חדשים-בלי לזלזל ).
הבעיה היא שלא כל ריענון יכול לתת לך תעודהת מע"ר חדשה ולפי דעתי, זה לא מוסרי לקבל תעודת מע"ר אם לא עשית ריענון מספיק מקצועי ואמין...
אלא הייתה מע"רית עם תעודה ללא התנדבות(לא יודע אם 60 או 40).
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה