התייאשתי.אהבה של אימא

נמאס לי לנסות בכל הכוח להרדים אותו, כל פעם סרט של שעתיים-שלוש, והכל רק כדי לא להרגיל אותו להנקה כי "אחרי זה הוא יפתח עמידות". יאללה, שיפתח.. במילא מה שיש עכשיו לא יותר טוב...

יש כאן בנות שמרדימות בהנקה? יכולות להחכים אותי? נראה לי שזו השיטה היחידה שיכולה להרדים את הילד הזה... חוץ מטיול בשמש מת

זה באמת הופך להיות כזה נורא כמו שמספרים?! או שסתם מפחידים יותר מדי...?

תודה לעונות...פרח

אני הרדמתי את הבת שלי בהנקה...טוזי

הנקתי אותה עד גיל שנה ו-8 (אולי 9) וכשהייתי בבית היא הייתה נרדמת עליי.

אני כל כך אהבתי את זה, מחכה כבר שהבא בתור יצא רק (סתם, ממש לא רק) בשביל זה....

זה היה כמו חיבוקי של סוף היום עם התינוקת שלי!

לאחרים לא הייתה שום בעיה להרדים אותה כשהיה צורך... היא הסתדרה מצויין!

בהצלחה!

איזה כיף...אהבה של אימא

וכשלא היית? איך היו מרדימים אותה?

האמת, לא כל כך יודעת....טוזי

בערבים כמעט ולא הייתי יוצאת בלעדיה עד שהיא הייתה כבר בת שנה בערך ואז היא כבר למדה להרדם לבד במיטה או אחרי בקבוק של חלב שאוב. קצת טפיחות על הגב וקצת שירים.

נראה לי שבמהלך היום בעלי או המטפלת הרדימו אותה פשוט בנידנוד בעגלה. היא לא הייתה תינוקת ישנונית מגיל מאוד קטן (חצי שנה בערך) היא ישנה רק פעם אחת ביום, בד"כ אחה"צ...

אני גם מרדימה בהנקהשפרלה

זה בכלל לא נורא!!

אבל, לא תמיד זה עובד, לא תמיד הוא נרדם.

אבל הוא יודע שאחרי שאני מניקה אותו (ויש חושך בחוץ/ אחרי מקלחת/קריאת שמע) או כל דבר אחר שאת עושה לו לפני השינה,ושמה אותו במיטה אז הולכים לישון.

בהתחלה, לקח איזה חצי שעה עד שהוא נרדם.הואהיה בוכה והייתי באה אליו כל חמש דקות. שמה לו מוצץ או אומרת שאני פה וכו' אחרי שלוש לילות שהוא בכה כשלא נרדם מההנקה והייתי שמה אותו במיטה, הוא למד שהולכים לישון.

ועכשיו גם אם הוא לא נרדם הוא משחק קצת או שוכב ער במיטה ונרדם לבד.

בובי למדי! החיים הטובים!!

הוא בוכה שלוש שעות? זה המון!! הוא לא מת מעייפות?

הוא ג-מ-ו-ר מעייפות... וגם אני!!אהבה של אימא

גמני- חלק נרדמו בהנקה, חלק לאאחותו

כל תינוק ומה שהיה טוב עבורו.

אני עד גיל מאוחר או שזה לא מרדים אותםנעמה ושירה

כמו עכשיוןשאני מנסה להרדים את הבת שלי והיא מנסה עם הרגל להכניס את המקלדת אמא ... או המחשב או אני ......אני !צוחק

אני עד גיל שנה ומשהויפעת1

תמיד בהנקה שינה של לילה..ביום ניסיתי בלי ההנקה.

גם אני מרדימה בהנקהיוקטנה

הם בנויים להירדם בהנקה.

זה מבטיח להם שאמא לידם (בטבע זה חיוני להישרדותם, ואין דרך להסביר לתינוק שאין סכנה מיידית להישרדותו), ובחלב עצמו יש הורמונים ממסטלים, שעוזרים מאוד להרדם!

אנחנו לא "מרגילים" אותם, כמו שאנחנו לא מרגילים אותם לזחול. הם נולדו לינוק ולזחול, ובהדרגה לעבור להליכה ואכילה. תינוק הוא תינוק, ובהדרגה הוא מתבגר והופך לילד, ובהמשך למבוגר.

וזה לא נכוןאהבה של אימא

שאחרי כמה זמן זה כבר לא באמת מרדים אותם?

זה נכוןיהודיה מא"י

כשהם גדלים ומגיעים לשלב שהם לא צריכים את ההנקה כדי להרדם, הם מפסיקים להרדם בהנקה

אבל אז הרבה יותר קל ללמד אותם להרדם בדרכים אחרות.

אצל שני הילדים שלי השלב הזה הגיע אחרי גיל שנה, ונראה לי שאפילו יותר קרוב לגיל שנתיים.

וואלה? אוף, אז למה זה כל כך מרתיע אותי??? =/אהבה של אימא
תאמיני לי, זה הכי כיף שבעולםיהודיה מא"י

וכשזה יותר מידי, הם לומדים יפה מאוד שיטה אחרת, ובדר"כ עד אז יש להם את ההבנה שצריך להשאר במיטה, וכל מה שנשאר זה לשבת לידם כדי שלא ירגישו לבד, ואח"כ אפילו את זה לא צריך לעשות.

הם גם חכמים, ומבינים שאם אימא לא נמצאת, אי אפשר לינוק כדי לישון, והולכים לישון בדרך אחרת.

וזה ברור למה זה מרתיע אותך, אם טחנו לך בלי סוף שזה לא טוב...

אז למה אצלי, חוץ מבלילה, הוא לא נרדם בהנקה??יום השביעיאחרונה

איני משתגעת מלנסות להרדים אותו בכל צורה אפשרית...

דיווח מהשטח........אהבה של אימא

טוב, לראשונה בחייו (אני מגזימה, אבל לא בטירוף) - הוא נרדם בהנקה...

איך אני מרגישה עם זה? לא יודעת מבולבל

מצד אחד אני מבסוטית... לקח לו רבע שעה בערך, אני לא יודעת אם זה הרבה או מעט ביחס להנקה, אבל יחסית לשעתיים שלוש - זו חווייה נפלאה....ישנוני

מצד שני... קשה לי עם זה קצת. אולי בגלל שככה התרגלתי לשמוע בכל האתרים באינטרנט... "בני בן בשמונה חודשים היה נרדם תמיד בהנקה ופתאום זה פשוט לא עובד, זה יכול לקחת שעות וממש קשה לי" וכו'. או כל האזהרות של לא להרגיל לגורמים חיצוניים שיעזרו בהירדמות כי אז זה כבר לא יעבוד וכו'...
קשה לי להשתחרר מההרגשה שלהירדם בהנקה זה דבר שלילי. תמיד סבתא שלי אמרה לי "תניקי אותו והוא יירדם!" וסירבתי בכל תוקף... ועכשיו ברוב ייאוש אני מוצאת את עצמי תוהה - אז בעתיד הוא לא יצליח להירדם מזה, אז הוא לא יידע להירדם באף דרך אחרת... מה ההבדל ממה שקורה עכשיו?!

ובכל זאת קשה לי עם זה
מרגישה שאני עושה טעות שאני אצטער עליה אח"כ...

נראה לי שגם הוא לא ממש ידע איך לעכל את הרעיון... הוא לא הבין שהוא אמור להירדם ככה... עזב כל שנייה, בכה, חזר, שוב בכה... בסוף הוא נרדם ב"ה, אבל אז כשניסיתי לנתק אותו ולהניח אותו במיטה הוא בכה שוב.... היה לנו חדש כל העסק...

ויש בי רגשות מעורבים של הקלה ודאגה.....

חיוךעצוב

אגב, הוא בן חצי שנה, זה משנה למשהו?

לא יודעת למהנעמה ושירה

אבל משהו לא זורם לי... למה הוא בוכה עד שהוא נרדם הנקה אמורה להרגיע אולי יש בכל אופן רגישות למשהו ... לא יודעת אצלי אף פעם לא קרה שהם בכו אולי הפסיקו הסתכלו אבל בכו? אז למה להעזר בהנקה ?

זו רק תחושת בטן שלי ...

לא יודעת ...

מה אתן אומרות ????

מה אתן אומרות?!אהבה של אימא

תשאלי אותי קודם מנפנף

הוא בכה כי הוא היה עייף ורצה לישון. אני מכירה את הבכי שלו. הוא פשוט לא מבין שעכשיו אני מרדימה אותו, כי בד"כ הוא יונק רק כדי לאכול, ומדי פעם כדי להירגע, אבל אף פעם לא כדי להירדם. בשלב מסוים הוא הבין את הקטע ולאט לאט נרדם.

אין לו רגישות לשום דבר חוץ מלחלב, ועברתי תלאות רבות עד שהבנתי את זה, עכשיו אף אחד לא יגיד לי שיש לו עוד כל מני רגישויות. יש לו קשיים בהירדמות רמקול

הוא מבולבל מהמסר הכפול שלך, וגם מהשינוי המהותי !!!פיגא

ערב שבת עכשיו, אני קבלי התנצלות על הקיצור.

אם חצי שנה לא התאפשר לו להרדם בהנקה, ופתאום מותר, זה בהחלט מבלבל.  הוא לא רגיל להרפיה המחלטת הקרויה שינה כל עוד הוא מחובר להנקה....

הרדמות בהנקה זו הדרך הקלה והנעימה להרדים תינוק, לדעתי.  התינוק הצעיר ממילא זקוק לאמא כל הזמן, וכשהם גדולים יותר, ואמא לא זמינה, גם אבא או אח\ות יצליחו להתכרבל איתם ולהרדים אותו, כי הוא התרגל לישון צמוד לאדם אוהב, לא רק להרדם עם פטמה בפה.  הגוף הגדול והמחבק הוא גורם מאוד חשוב בתהליך ההרדמות.

אנא זכרי\זכורנה - הנקה איננה רק אמצעי האכלה.

הנקה היא גם מציצה לשם מציצה, לכן המציאו גם בקבוק וגם מוצץ כשהחכמים בעיני עצמם פסלו את ההנקה כ"לא מודרני".  נכון וטוב לאפשר לתינוק למצוץ מציצות שאינן לצורך אכילה.

אני אמא אוהבת, לא אמצעי האכלה.

תמיד רצוי לזכור שהילד הזה שלא נרדם, יגדל בעז"ה, ויהפוך לנער שאי אפשר להעיר אותו בבקר...

חשוב לזרום איתו עד אז, ולהמשים לחייך!

אגב - הכוחות והמנוחה של אמא חשובים לפחות כמו ההרדמות של התינוק.

עדיף שהתינוק יירדם בקלות ובנעימות כדי שלאמא יהיו כוחות להמשיך.

חבל לעייף את אמא כדי להרדים את התינוק.

שניכם במיטה, התינוק צמוד לקיר, מוגן, ושניכם נרדמים בכיף!!!   (נא לא לקפוץ עלי בנושא תינוק במיטה, זה יצטרך לחכות לזמן אחר  חיוך גדול  )

שבת שלום ומנוחה!

טוב....... סליחה נעמה ושירה

ברכה והצלחה לשניכם זה נשמע הדבר הכי טוב

לאט לאט...אור היום

אני הייתי מרדימה את הקטנה הרבה בהנקה- זה היה כ"כ קל וכייפי, שהיה קשה להתאפק - אבל החלטתי להפסיק עם זה (בגיל שבעה או שמונה חודשים), ולימדתי אותה בהדרגה (שאפרט אם תרצי) להירדם לידי כשאני לא משחקת איתה. אז נכון שאני כן נוגעת בה ומסתכלת עליה קצת- במיוחד בגלל שהיא אוהבת להתהפך ולהתיישב, וגם למשוך לי בחולצה- אבל היא נרדמת לבד בסופו של דבר. כן, היא מצליחה, ברוך ה'.

ומהנקה היא כבר לא נרדמת בכלל, אגב.

ממה שאת מתארת, לו הייתי במקומך, נשמע לי שהייתי הולכת על הרדמה בהנקה. זה יכול מאוד להקל עלייך בהווה, כי נשמע שהמצב לא הולך ומסתדר בעצמו ושמאוד קשה לכם (מסיבות מובנות מאוד).

תתחילי, תראי איך זה הולך, ואם תרצי- תפסיקי. הבחירה בידייך.

בהצלחה, יקרה.

שיטה שלמדתי מ'לישון בלי לבכות'/ אליזבט פנטליכרובי

להניק לפני השינה, וכשהתינוק ישנון אבל עוד לא ישן לגמרי להוציא בעדינות.

אם הוא מתעורר ומתעצבן, להחזיר אותו,

אחרי כמה פעמים שעושים את זה התינוק אמור להתרגל להרדם בפה ריק.

ככה את מרויחה שהוא נרגע מההנקה, אבל לא מתרגל שהוא חייב משהו בפה כדי לישון.

צריך בשביל זה סבלנות, אבל אצלנו זה עבד,

וזה גם עוזר שאם הם מתעוררים באמצע הלילה לא בשביל לינוק, הם לא צריכים את היניקה כדי לחזור לישון.

וואי, אני כל כך מזדהה איתך! ומזל שפתחת את השירשורחיפושית אדומה

כי לי היתה תקופה (בסביבות 8 חודשים) שהייתי מרדימה בלי הנקה (בעקבות היועצת שינה שדיברה על הירדמות עצמאית בלי סוף)- והלך בסדר ב"ה.

ולאחרונה השתנו שעות האוכל שלה, והיא הייתה אוכלת לפני שעת השינה - ונרדמת כמובן תוך כדי ההנקה.

ואני נלחצתי שעכשיו אני מקנה לה הרגל לא טוב, במיוחד אחרי שהיא כבר למדה להרדם בלי זה....

אז בשבוע האחרון ניסיתי להרגיל אותה שוב להרדם בלי הנקה - והיא ממש בכתה בכי קורע לב!

ועכשיו, אחרי מה שכולן פה אמרו לך - אני כבר לא מרגישה כל כך נורא להרדים אותה בהנקה, ונראה לי שאני אמשיך עם זה, כמו שבנות אמרו כאן, עד שהיא כבר לא תצטרך את זה בע"ה.

אבל יש לי שאלה קטנה - לפעמים אני לא כל כך לאה בחלב, והקטנה די מתעצבנת מזה, גם אם המטרה זה רק להירדם. אז זה אומר שזה לא רק משמש כמוצץ, אלא היא באתמ צריכה את החלב עצמו, לא?

ועוד שאלה:

היתה לי חברה שהבת שלה לא הסכימה ללכת לישון בלי הנקה עד גיל יחסית מאוחר - יותר משנתיים. איך נזהרים שזה לא יקרה?

ומה באמת בעניין ללמד את התינוק "הירדמות עצמאית" כמו שאמרה היועצת שינה כאן לא מזמן?

אשמח לתשובות!

אצלנו ...נעמה ושירה

ברגע שההנקה לא עוזרת להרדים אז אני עוברת לשלב שאור היום אמרה להניח לידי במיטה עם הרבה משחקים עד שהיא נרדמת

הכי קשה נראה לי זה לי כי אני לא צריכה לא להרדם לפניה ...צוחק

מכירות את הסיפור על האבא שהלך להשכיב את הילד לישון ואחרי כמה דקות האמא שומעת שקט היא נכנסת לחדר ורואה את האבא ישן הילד עושה ש........... קורץ

אצלי מהרגע שהם הולכים ...קרוב לשנה ... בדר"כ הם גם רוצים ללכת לישון ליד האחים שלהם ...

זהו.. כבר אין לי מה לומר....אהבה של אימא

כלום לא עובד. כל השבת ניסיתי להרדים אותו בהנקה. במשך יום שלם הוא ישן במצטבר אולי(!) שעה... ואחר כך בלילה הוא לא נרדם, צרח צרח צרח.... כולנו ניסינו - אחותי, בעלי ואני... אני כבר יצאתי החוצה לסיבוב לבד, כי פשוט לא יכולתי יותר, עוד שנייה התחרפנתי....

כל השבת ניסיתי להרדים אותו בהנקה. הוא לא נרדם! וכשהוא נרדם סופסוף - הוא מתעורר כשאני באה להניח אותו במיטה... והכל חוזר מההתחלה... וזה קרה שוב ושוב ושוב... ניסיתי להוציא אותו לפני שהוא לגמרי נרדם, אחרי שהוא לגמרי נרדם... גם הבוקר, עם מוצץ, בלי מוצץ, במיטה שלו, בעריסה, בעגלה.... פשוט סיוט... לא יודעת מה נסגר. אני מרחמת עליו כל כך!! אתמול בלילה כבר העיניים שלו היו אדומותתתת מרוב חוסר שינה... וכלום לא מרדים אותו... היום בבוקר ניסיתי להרדים אותו שוב בהנקה, ולא הוצאתי אותו כדי לחכות שהוא יהיה רדום לחלוטין, אבל כבר הגב כאבבבב לי.... ואף פעם לא כאב לי הגב מההנקה... עכשיו כבר כואב לי הגב, וכואב לי העורף, והוא ער........

דיברתי עם יועצת שינה, היא רוצה 1000 שקל. אין לנו אפילו חצי מזה. אין לי, אין לי מאיפה להביא לה, זה לא הוגן.

כבר אין לי כוח להתפלל, נגמר לי כל הכוח. אני חסרת כוחות...

אני פשוט מרגישה אבודה.

אולי השינה זה רק סימפטום. והשורש שונה לחלוטין---בת מלך

תתחילו לשלול דברים שונים שיכולים להפריע לו לישון. מתתחלה, תעברו אחד אחד.

אפשר להעזר בטיפת אחות חלב כהתחלה לפחות...

טיטול? חם לו? קר לו? רעב? מיטה גדולה? מיטה קטנה?אהבה של אימא

לא אוהב את החדר? לא אוהב חושך? לא אוהב אור? רוצה שמיכה? לא רוצה שמיכה? עם בגדים? בלי בגדים? שערה שהסתובבה מסביב לאצבע? ברגל? ביד? עקיצת יתוש? רוצה מוצץ? לא רוצה מוצץ? מוצץ אחר? בקבוק עם מים? בקבוק בלי מים? חיתול? בובה? עגלה? ידיים? הנקה? ליטופים? שירים? מוזיקה שקטה? עם ששש..? בלי ששש..?

הכל ניסינו. ולא יומיים ולא שלושה...

תודה על הניסיון, נראה לי שזה פשוט משהו שצריך לקרות, בתקווה שאני לא אצא מדעתי עד שזה יעבור..

הייתי הולכת לאוסטאופתיוקטנה

גם אםאהבה של אימא

הוא היה מתפקד מצוין במשך היום? חייכן, זוחל, צוחק לכולם, משחק יפה, אוכל יפה... עד שצריך לישון?

גם אז? אם יש משהו שמציק לו אז למה זה קורה רק כשהוא צריך לישון?

כי כל היום אין לו זמן לתת למה שמציק לו ביטוי, הואבת מלך

עסוק בלחייך-לצחוק-לשחק-להסתכל-לאכול.

ובלילה, כשהיום נגמר וצריך לישון - זה יוצא.. שווה לבדוק גם לענ"ד.

אולי הוא ככה כי את לא רגועה...T.B

לפעמים זה קורה גם אצלי...אם אני לא רגועה ורוצה שהוא ירדם אז הוא לא מצליח.
ברגע שאני נרגעת ומנסה להרדים אותו בלי לחץ אז זה יותר מצליח ב"ה.

אלי הוא בכלל לא נרדם בהנקה, גם כי לא רציתי להרגיל אותו וגם כי פשוט זה לא קורה. ברגע שאני רואה שהוא כבר כמעט נרדם אני מניחה אותו במיטה, מכסה אותו, שמה לו מוצץ עם חיתול ליד ומנענעת את העריסה בעדינות ואחרי כמה זמן הוא נרדם. לפעמים אני ממשיכה לנענע עד שאני רואה שהוא נרדם ממש חזק.
רוב הפעמים זה מצליח.

הרבה הצלחה, מבינה את תסכולך!

אם ככה אולי אוזניים?יוקטנה

א-מ-א-ל-המתנסה

בדקות אלא ממש אני מתיישבת מול המחשב באפיסת כוחות

אחרי מאבק ממושך להרדים את הקטנצ'יק לא בהנקה.

זה לא הצליח פשוט בעלי חס עליי ולקח אותו לסיבוב בחוץ...

נראה לי אני פשוט יורדת מהעניין ומרדימה בהנקה.

הנה הם חזרו.... נרדם.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך