כדי שהפורום יהיה יותר יעיל:טימון!

הנני מכריזה באזת על הקמת שירשור פעולות!! טדדדדדדם...

נושא הפעולה: סטיגמות

מטרת הפעולה: שהחניכות יבינו שלא צריך לשים לב לסטיגמות ולא לשפוט את האנשים על פיהן.

מהלך הפעולה:

1. לשים דף באמצע המעגל ועליו כתוב "סטיגמות" ולשאול את החניכות אם הן יודעות מה זה.. ולפתח דיון על זה..

2. לפני הפעולה מכינים כתרים עם רק מיני סוגי אנשים, לדוג': בלונדינית, פרסי, ערבי, יהודי, סנובית ועוד...

ובפעולה שמים את הכתר של ראש של חניכה אחת והיא צריכה לנחש איזה סוג של איש כתוב לה, ע"י שאלות של כן ולא וכל השבט עונה.

3. מקריאים את הסיפור "מצע של שושנים" (מצורף)

4. לפני הפעולה מכינים משחק זכרון עם צמדי מילים שקשורים לסטיגמות. לדוג': בלונדינית-טפשה, ערבי-מחבל, ערס-מופרע וכו'...

ובפעולה משחקים את המשחק (אפשר לחלק את השבט לשתי קבוצות וכך יותר נעים לשחק.)

5. מעמידים את כל השבט בשורה אחת, והמדריכות מקיאות אימרות וכל מי שמזדהה איתן מתקדם צעד אחד. (האימרות מצורפות)

6. מחלקים צופר (מצורף) ומסבירים את המסר: שאסור לנו לשפוט בנ"א לפי סטיגמות, לפי איך שהם נראים אפילו שזה קורה הרבה, ולא תמיד אנחנו מתסכלים לפנים, לתוך נפש האדם. צריך תמיד לזכור את המשפט :"אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" אסור לנו לפשוט אנשים לפי הלבוש והמראה.
שכויי'ח- מעריץ!מלמעלה אלוקים
איפה מצורף??אפוש
הנה.. בעקרון הוא מצורף לקלסר הדרכה שליטימון!
אבל העתקתי אותו לכאן:
אדם כנהר:
אחת האמונות הטפלות הנפוצות ביותר היא זו שלכל אדם יש תכונות קבועות ומיוחדות לו. אדם זה טוב, זה רע, חכם, טיפש, מלא מרץ, אך בני אדם אינם כאלה...
בני אדם דומים לנהרות
כל נהר נעשה צר יותר במקום זה, מהיר יותר במקום אחר איטי יותר כאן
רחב יותר שם, ולעיתים מימיו צלולים, לעיתים קרים, לעיתים עכורים, לעיתים חמים.
כך גם בני אדם, כל אחד נושא בתוכו גרעין של תכונה אנושית לפעמים מתגלה האחת, לעיתים השניה ובן האדם לעיתים קרובות אינו דומה לעצמו למרות היותו אותו אדם.

השירשור נועד כדי שתוסיפו עוד פעולות... (אם זה לא היה ברור)
גיבוש ושיתוף פעולה!!~אהרלה~!נתניה
נכנסתי להדרכה שבת לפני חודש ארגון, ולכן היה חשוב לי להעביר מיד פעולה על גיבוש וכו'. לכן, הכנתי פעולה שכוללת בתוכה עבודת צוות, גיבוש, חשיבות כל חניך בשבט, אחדות וגיבוש. יכול להיות שכדאי לפצל את הפעולה הזאת למערך פעולות. אני עשיתי - ויצא טוב! בהצלחה!

מהלך הפעולה:
א. משחק
משחקים כל השבט משחק שימחיש לנו כמה עבודת צוות מועילה. (לא חסר, ואפילו לא משחק אלא משימה – לסדר את החדר / הסניף, וכו'). נסכם שראינו והוכחנו, שעבודת צוות היא יעילה, ויכולה לשפר את המצב.

אבל –

עכשיו נעלה עוד שלב. נראה שעבודת צוות או יותר נכון שיתוף פעולה הוא דבר נצרך.
נביא דוגמא מקבוצת כדורסל/כדורגל, כאשר לכל שחקן יש תפקיד. האם משהו יעלה בדעתו, שהשוער – יצא להתקפה?

כלומר, אחרי שהבנו שעבודת צוות – כולם יחד נעבוד למען מטרה כלשהיא – היא תצא טוב יותר, עדיין אנחנו צריכים שיתוף פעולה בקבוצה כדי שנצליח, שאם לא יהיה תיאום והסכמה בעבודה, עבודת צוות לא תעזור.

ב.
(מכינים 2 פזלים עם חלקים שווים, אפשר להכין מפוליגלים. להוציא חלק אחד לפני.)
מחלקים את הקבוצה ל 2, כל קבוצה מקבלת פזל, וכל חניך מקבל חלק. נבקש מהחניכים לבנות את הפזלים בזמן הקצר ביותר.

המדריך יבדוק את מיישמת הקבוצה את הנלמד. חשוב להקפיד על – כך שלכל חניך יש חלק בפזל, כדי להראות את הצורך בעבודת צוות, ולא שאחד בונה...

כשקבוצה סיימה לבנות – חסר להם חלק אחד.

ג. סיכום ביניים:
המדריך מסביר, שעכשיו ראינו נוסף לשיתוף הפעולה ועבודת הצוות הנצרכים לסיום ההרכבה המהיר ביותר דבר נוסף והוא – כמה כל חניך חשוב.

לכל חניך היה חלק, והוא היה צריך לשבצו. הפזל זה בעצם משל לשבטנו – כל חלק זה אחד מאתנו, ואם חסר חלק אחד – התמונה לא שלמה.

ד. סיפור:
מספרים סיפור קטן על אחדות (זה קצר – תאריכו!) מאבא אחד זקן שעמד למות, קרא לשלושת בניו. קרא לראשון ואמר לו: תביא ענף – ותשבור אותו. הביא הבן ענף – ושבר אותו בקלות. כך גם הבן השני והבן השלישי. קורא לראשון ואומר לו – 2 ענפים. מביא ושובר, אבל יותר בקושי. וכך גם השני והשלישי. אומר לראשון: תביא 3. מביא ולא מצליח לשבור. וגם השני לא וגם השלישי לו.

אומר להם האב:
תדעו לכם, שתמיד מתי שתהיו בנפרד – ישברו אתכם מהר, אבל כשתהיו ביחד – אף אחד לא יצליח לשבור אתכם.

נ.ב.
אפשר להכין צ'ופר, חבילה של גפרורים מחוברת, עם פתק 'אם נהיה ביחד, לא ישברו אותנו'

שבת שלום!
כוחה של מילה!~אהרלה~!נתניה
מטרה: לגרום לחניכים לחוש אכפתיות אחד כלפי השני ולהבין את כוחה של "מילה".

מהלך: מכינים מראש ממתק שווה שכדאי להתאמץ עבורו. מחלקים את החניכים לשתי קבוצות ומעלים לפניהם דילמה (אם יש צורך- מסבירים להם שדילמה זה בעיה שאין לה פתרון חד משמעי) למשל: יש לי מבחן חשוב מחר- מבחן "מיצב" (זה עובד עליהם טוב) והיום זה היום היחיד שאני יכולה להתכונן, החברה הכי טובה שלי הזמינה אותי לחתונה של אחותה- אותי לבד מכל הכיתה, והיא ממש תיעלב אישית אם אני לא אבוא- מה לעשות?

בהתחלה לתת להם לגבש עמדה משל עצמם ואח"כ לתת לכל קבוצה עמדה מוגדרת. הקבוצה שמצליחה לשכנע את חברתה זוכה בפרס הנחשק! (אפשר לתת להם זמן להכין טיעונים מראש) אם הממתק יהיה מספיק שווה- הוויכוח יגרר לפסים אישיים ויש מצב שחניכות יעלבו, כמובן שצריך לשמור על איזון מסויים- אבל המריבות חיוניות להבנת המסר.

לאחר מכן משחקים אתם "מלך השבויים" יש להשתדל לבחור כדור כזה שאם זורקים אותו חזק מידי- זה כואב.

סיכום: שואלים את החניכים: איך היה לכם המשחק הראשון? נהנתם? מישהו נעלב? למה? וכו... מפתחים דיון.

לסיכום:
אנחנו רואים שבחיים יש הרבה מצבים שבהם אנחנו "מאבדים את הראש" בשביל להשיג מה שאנחנו רוצים- ולא חוששים מלרמוס את הרגשות של השני בשביל זה. אנחנו צריכים לשים לב לכל מילה שיוצאת מהפה שלנו, לא סתם מילה נמשלה ל"חץ" כי חץ- לאומת כל כלי נשק אחר- לא ניתן להשיב בחזרה לאחר שנורה, כך גם המילים שלנו- ברגע שהן פוגעות- הצלקת בלב נשארת- וקשה מאד לרפאות אותה...

יש לנו הרבה כח בפה, (כמו במשחק השני- כח ביד) ואם לא נמדוד ונשקול אותו- אנחנו עלולים לפגוע קשות באחר, לכן תמיד צריך להיות עם יד אחת על הדופק, ו"לחוש" את האחר.
אולי נעשה את זה מסודר?ישי ויזנר
הכותרת לפי הנושא, סדר מסויים (מטרת הפעולה, מהלך הפעולה, עזרים, מסקנות מאיך שיצא לך כשהעברת את הפעולה, צ'ופר), כולם מגיבים להודעה הראשית והכי חשוב- לא מנצל"שים!!!!
אם אפשר גם לנעוץ את זה למעלה...
אם רוצים אני מוכן להכין תבנית. רוצים?
מזה מנצל"שים??!~אהרלה~!נתניה
נצלו"ש- ניצול שירשורתפוזה 1
בס"ד

שמנצלים את השירשור לכתיבת דברים שלא קשורים לנושא.
זה למשל היה ניצלו"ש.. לא?? ;]]פגזניקית גאה!
סוג של...פלספניתאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך