הי נונה, אני מקווה שקל לכם יותר עכשיו אחרי הקקי. אחד ההבדלים בין הנקה לת"מל הוא נושא הפלורה הטבעית של המעיים, בעוד שבהנקה התינוק מקבל חומרים שמחזקים את הפלורה של המעיים- זו היא למעשה שכבת חיידקים טובים שעוזרים לפרק את האוכל ולספוג אותו, משפיעים מאוד על המע' החיסונית ועוד דברים רבים וטובים, אך בתמ"ל אין את מה שתומך בפלורה הזאת, וכך היא נחלשת, ויכולים להיגרם קשיי עיכול וספיגה, חולשה חיסונית, ליחה בגוף ועוד, אולי שווה לך להתייעץ עם איזה מטפלת אלטרנטיבית ולשקול תוספת של תכשיר פרוביוטי , זו אבקה שמכילה אתהחיידקים האלה- לקטובצילוס, ביפידוס ועוד כמה, בגיל הזה אם אני לא טועה נותנים להם ממש קצת פחות מקורט על בסיס יומיומי, לבת שלי זה היה פתרון נהדר ( ארוך טווח- לא סימפטומטי מיידי) לפטריה על הלשון ( שגם היא למעשה נובעת מחוסר איזון של הפלורה במעיים- יש שם איזון של החיידקים מול הפטריה, ולכן אם הפטריה מתגברת, צריך להעצים את החיידקים שיירסנו אותה קצת). ילדים רבים מקצלים את זה לחיזוק המע' החיסונית, ויש סיכוי לא רע שזה ישפר לה את מע' העיכול. כמובן אחרי התייעצות עם אשת מקצוע שתראה את הילדה.
דבר נוסף שעוזר מאוד לתינוקות עם תסמיני בטן הוא צמח מרפא סיני ששמו MA YA - זוהי למעשה חיטה טרום נבוטה שצפה על המים ( כך ההגדרה הסינית ) וזה עוזר מאוד לשחרר כאבי בטן עצבנות,וכל עודף במע' העיכול, גם בקשר לזה- כמובן להתייעץ עם איש מקצוע ( אם תרצי תכתבי לי מאיפה אתם ואני יכולה לנסות לברר לך אם יש מישהו באיזורך). באופן כללי- הגם שזו תופעה נפוצה ומוכרת, אני אומרת על סמך התמחות בצמחי מרפא לתינוקות שעברתי השנה, לפי השיטה הסינית היתרון בטיפול בבעיה בגיל מוקדם, יכול לאפשר לגוף להתגבר על תופעה שיכולה הייתה להתגבר וליצור השלכות לטווח ארוך יותר, בצורה קבועה. בגיל הזה הגוף שלהם עוד לומד איך לעבוד ולכן בכוחם של צמחים ללמד את הגוף דפוס נכון יותר. אני מאמינה שגם הומאפטיה, פרחי בך- ואולי יש לבנות עוד רעיונות, את צריכה לבחור מה זמין ונח לך.
שיהיה בקלות- תרווי נחת ושמחה מהגידול.