סניף הבנים-אפוש

בס"ד

"אולי לבנות יש במה להתגאות אבל לנו לא"

אם תרצו אין זו הגדה...אנחנו הגענו למה שמגענו בעמל רב ובהשקעה...אם רק תרצו מעט רבע ממה שאנחנו רצינו תוכלו למשוך אליכם חניכים רבים...זה פשוט תלוי בכם.. וברצון ש-ל-כ-ם..אבל אני כבר קלטתי אתכם (אהם אהם..) אתם בדיוק לא רוצים.. או לפחות חלק ממכם..

אם אתם חושבים שהרשור הזה טועה אז תמחקו אותו..אני רק ביטאתי את זכותי הדמוקרטית (חופש הביטוי..)

אני ממש לא מסכים.ישי ויזנר
"אל תדון אדם עד שתגיע למקומו"*מוריה 2*
יקירתי אין לי מושג מה הולך בסניפי בנים .ברור לי שיש דברים שלא תלויים בהם, להתעסק עם 'עזרא' ובנ"ע זה לא דבר מהנה וחוצמזה אפרת תסתכלי מה קורה בסניף שלנו בשבטים הגדולים יותר... מה שברור לי שזה שאין תמיד עזרה ותמיכה מצד גורמים מסוימים בהנא"ר וזה פוגע בסניפים. תאמת שאין לי מה לומר ולייעץ וזה גם לא ממש ענייני מה הולך בסניפי הבנים. עם צריך עזרה אתם יודעים את מי לשאול.
מותר להשחיל גם מילה?מוריונת
אפשר לשאול אותכן מאיפה הביטחונות במה שאתן/ם אומרים?

לפני שמוצאים דיבה- מבררים!

בקשר לסניפי בנים- מאין לכן שאין השקעה? לפעמים מדריך נותן את כל כולו,משקיע מעל ומעבר וכו' ולך- זה יראה כאילו הוא לא עושה כלום.
קודם כל צריך לדעת שהפרמטרים של השקעה בחיים שונים אצל בנים ובנות..
אני אתן לכן דוג'- יצא לכן לשמוע פעם בן שמספר שהוא למד המון והשקיע לפני איזה מבחן??? אח שלי אמר לי את זה לפני מבחן בתנ"ך אחרי שהוא עבר על חצי מהחומר פעם אחת...אצל בנות- זה כלום!לא למדתי!אני אכשל! אצל בנים-השקעתי!!!
חוצמזה יש הבדל מאוד משמעותי בהתפתחות וחינוך של בנים לעומת בנות... בד"כ אצל בנים האסימון נופלל יותר מאוחר והם מתחזקים בגילאים יותר גדולים משל בנות. כך שאם אצלנו חניכה בכיתה ז' יכולה לעבור בגלל אידאלים אצל בנים זה בד"כ יקרה בסביבות י' ומעלה..
עם כל זאת ומנסיון במשפחה של מדריכים בנים- יש נטיה לפעמים (שבד"כ בנות פשוט לא מעזות לנסות אותה מאימת הקומנרית |סמילי מפחיד...;)| ) לבנים להזניח ולהכין פעולה בשבת עצמה או אפילו בדרך לסניף. עכשיו חוצמזה שזה קצת הימור- כי מה אם לא תמצא? הם מפספסים את בנית התהליך החינוכי בשבט...

בקשר להנא"ר- לפני הכל- מי מכל מי שכתב פה בשרשור עבד אי פעם עם ההנהלה או ישב ודיבר עם מישו מההנהלה.
אניא גיד לכם את האמת- גם לי יש ביקורת על ההנהלה אבל קודם כל - לא ככה.
לא בלי לדעת את העבודות, לא בפורום הזה (ולא בפורום בכלל!), ולא בצורה כזו.
*ראשון לראשונים- ר לי להוציא את הרוח מהמפרסים אבל תקנו אותי אם אני טועה- לרובכם לא באמת יצא לעבוד עם ההנא"ר ולראות מה היא כן או לא עושה. בתור קומנרית (ולא בשנה הראשונה... ;) אני יודעת שלפעמים ההנהלה עושה המון למען סניפים ואפילו למדריכים (שלא לדבר על חבבנקים בוגרים וחניכים) לא יודעים על קיומם. אם בגיבוי חינוכי דרך בנית תהליכים עזרה מול עיריות וגופים שונים באזור דרך תמיכה בשעות הקשות וקלה בהזמנות ציוד ברגעי שמחה או מצוקה.שלא לדבר על מהלכים תנועתים שההנהלה מרימה (ולא אני לא מדברת על מסע סוכות או פזומונתנועה...)
אז קודם כל אני חושבת שמן הראוי שלפני שמתלהמים בודקים ומבררים וגם אם מוצאים מקום שבו נעשו טעויות (וסליחה שאני חוזרת על דברי םשכבר אמרתי אלפי פעמים בעבר..) יש דרך להעביר ביקורת... אבל- השאלה היא מה המטרה של הבקרות שלכם. אם אתם רוצים סתם לקטר- תרוחו ותסעדו... אבל אם אתם רוצים באמת לשנות- לא ככה.גשו לקומנרים שלכם או אפילו להנא"ר בכבודה ובעצמה.שלחו מייל להנהלה,התקשרו למשרד ( 02-6510822) או לכל אחד מבעלי התפקידים (הפלאפונים שלהם פנויום ומפורסמים ברבים...) או אפילו טרחו ממש וגשו בכבודכם ובעצמכם להנהלה ושוחחו על מה שמפריע לכם. כולנו יודעים שאחד הדברים שהתנועה מתפארת בו הוא שהיא תנועה של נוער שבה הנוער קובע את סדר היום - יש לכם בעיה? פתרו אותה!!!

יו!קצת נסחפתי..השעה עשתה את שלה כנראה..
שיהיה ליל מנוחה מעיר הקודש תובב"ה!

ואחרון חביב- אפי מאמי- אני נשארתי ואשאר בכינויי הזה... ;)

בצלב"א
אני אשמח אם תוכל לומר למה אתה לא מסכים...אפוש
בס"ד
ומוריה...גם אצלנו אפשר לשנות...וצריך לבוא בגישה הזאת(שהכל תלוי בנו ושאסור להתייאש ושצריך להתאמץ..וכו...)...בלי הגישה הזאת אנחנו ניפול...כן אני מאמינה שגם לכיתות ז' וח' אפשר להכניס עוד חניכות...(וביוחד בשנתיים הקירטיות האלה-כי בסופו של דבר החניכות ילכו לתנועה שתקבע את אישיותם או חלק ממנה..)הקיצר אני מבינה מאוד איפה הם עומדים...הבעיה היא שהם מצד אחד רוצים לצאת מהמצב הזה אבל מצד שני לא עושים כלום (טוב לא נזלזל הם עושים מעט מידי) בשביל לפתור את הבעיות...אז מה שאני אמרתי זה שפשוט לא יתלוננו (ובמיוחד מסטר דום) על כך שאין מה להתגאות בסניפם אם הם לא עושים כלום כדי לשפר אותו...
יומצויין..
אפרת
למה שלוש פעמים?!?!?!?אפוש
בס"ד
ומוריה...גם אצלנו אפשר לשנות...וצריך לבוא בגישה הזאת(שהכל תלוי בנו ושאסור להתייאש ושצריך להתאמץ..וכו...)...בלי הגישה הזאת אנחנו ניפול...כן אני מאמינה שגם לכיתות ז' וח' אפשר להכניס עוד חניכות...(וביוחד בשנתיים הקירטיות האלה-כי בסופו של דבר החניכות ילכו לתנועה שתקבע את אישיותם או חלק ממנה..)הקיצר אני מבינה מאוד איפה הם עומדים...הבעיה היא שהם מצד אחד רוצים לצאת מהמצב הזה אבל מצד שני לא עושים כלום (טוב לא נזלזל הם עושים מעט מידי) בשביל לפתור את הבעיות...אז מה שאני אמרתי זה שפשוט לא יתלוננו (ובמיוחד מסטר דום) על כך שאין מה להתגאות בסניפם אם הם לא עושים כלום כדי לשפר אותו...
יומצויין..
אפרת
בס"ד
יומצויין..
אפרת
וואו, השקעת בי. 3 פעמים כתבת לי את אותו דבר. ישי ויזנר
בנים שונים מבנות. אין מה לעשות.
בנים הרבה פחות באים וגם כשהם באים הם הרבה פחות פעילים.

חו"מ- אני לא יודע מה הולך בסניף הבנים אצלכם, אבל אני יכול לספר לך שמדריכים בסניף פג"ז בנים משקיעים את הנשמה ויותר מזה (עד כמה שנדיר למצוא מדריכים בנים משקיענים, אבל זה נושא לדיון אחר), ולא תמיד זה עוזר...

להמשיך לכתוב?
אז בוא נאמר-אפוש
בס"ד
שאם אתה לא מכיר את הסניף בנים שלנו אתה לא יכול לבוא ולומר שאתה לא מסכים עם מה שאמרתי....כי אני יודעת מה אני אומרת...ההודעה הזאת נועדה להגיע לאנשים מסויים ולחלק מהם היא כבר הגיע...
אני חושבת שגם אם אתה בן אתה יכול להשקיע זה פשוט תלוי בך!...
זה לא תירוץ-
אז אם אתה בן זה אומר שאתה לא צריך להשקיע? נכון שלנו יש ת'נתונים (ציור כתיבה וכו) שדרך אגב אנחנו מגלים יותר ויותר גם אצל הבנים..אבל עדיין היחס וההשקעה המינימלית מחוייבים על כל מי שהחליט שהוא לובש את "מדי התנועה"..
לא ככה?!
נכון שאני לא מכיר את הסניף שלכם,ישי ויזנר
אבל אמרתי שאצל בנים גם אם משקיעים פוווול זה לא אוטומטית מביא הרבה חניכים.
חו"מ, אם כבר נכנסנו לנושא- לבנים יש הרבה פחות זמן מבנות.
אני לא אומר שאם אני בן זה לא אומר שאני צריך להשקיע, אבל לבנים הרבה יותר קשה להשקיע (בעיקר מבחינת זמן) ובתכל'ס- בנים פחות משקיעים.

ומה זה השקעה "מינימלית"?
השקעה מינימלית-אפוש
בס"ד
השקעה מינימלית זה :
-להכין פעולה חצי שעה-שעה..ולא לארגן אות באותו הרגע...(ולא,לתכנן משחק כדורגל זה לא פעולה!)
-לעשות פעולה - כל שבת ובכל אמצע שבוע (או לפחות אמצע שבוע כן ואמצע שבוע לא)..
-פעם בחודש אפשר להדפיס צופרים...או לכתוב..
זה אפילו נמצא באינטרנט (הרעיונות והכל..)
וכן אני בפנימיה ותאמין לי אני יודעת כמה זה קשה להשקיע ואין זמן והכל אבל רבאק שעה בשבוע -זה לא שאתה לא תמצא את עצמך שעה סתם מקשקש עם החבר'ה והכל...אז פשוט תנצל ת'שעה הזאת לזה...בהצלחה..
נ"ב
השעה זה לבנים פנות-אתן יכולות יותר -הרבה יותר

אני לא אמצא את עצמי שעה מקשקש סתם ככה עם החבר'ה.ישי ויזנר
אולי אני אתחיל ללמוד קצת יותר למבחנים...

ואת לא יודעת מה זה פנימיה.
אני לא יודע איפה את לומדת, אבל בואי נתערב שבכל יום את גומרת ללמוד יותר מוקדם מרוב המדריכים הבנים בתנועה?

הערה קטנה:
אני משקיע את הזמן הזה ואפילו יותר, אבל זה לא כזה פשוט.
את פשוט לא חיה באותה המסגרת שבנים חיים בה.
מדריך יקר...*^*מישי*^*
תראה.. אתה צודק שאי אפשר להשוות בין בנים לבנות, אבל לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו! לי יש את זה שלך אין בעוד שלך יש משו אחר שלי אין..!
אתה לא יכול לבוא ככה ולהחליט שלנו יש יותר אמצעים להכין פעולות וכאלה! חוצמזה, אתה בכלל לא יודע איך אנחנו מנצלות את הזמנים שלנו!

אני מצטערת על ההתנפלות... פשוט שמתי לב שאוהבים פה להפלות את הבנות... זה לא כ"כ פיר...
יש לכן יותר זמן?ישי ויזנר
אז יותר קל לכן להכין פעולות.
לא שלבנים אין יתרונות אחרים, אבל איך זה מתבטא פה?

איך שאתן מנצלות את הזמן שלכן זה כבר עניינכן, אבל לו"ז של בת ממוצעת יותר גמיש מלו"ז של בן ממוצע (פחות לימודים ודומ' ויותר חברות ושות').

זה בסדר תרגישי חופשי להתנפל עלי. אני כבר רגיל...
סתם, בסבבה.
מממ.. מישו אמר שיש לנו יותר זמן??!*^*מישי*^*
בתור אחת שלא באולפנא (מודה באשמה...) אני מרגישה בכל זאת בעומס....
בוא נגיד שבגלל שאנחנו חוזרות כל יום הבייתה המורים נהנים להפציץ בשיעורים (יותר מכם אין על מה להתווכח..!)
ואיך לא- מטלות של בית???! (ואני לא אפרט..!)
אם נלך לפי הגישה שלך, לבנים יש יותר ידע מלבנות (לא אמרתי כלום!!)- ק"ו יותר קל לכם למצא פעולות- לא?!

אני מתנצלת
אני לא בטוח שיש לכן יותר שיעורי בית.ישי ויזנר
וחו"מ- כמה זמן פנוי (לחברות, סניף וכו') יש לך ביום?
זה פשוט תלוי ברצון ובניצול וסידור זמן...אפוש
לא תמידיאיר ויזנר
לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו עם 1-3 שעות ביום בשביל עצמנו.(חברים, ש"ב וכו') לפחות אני. ואני מנצל ומסדר את הזמן שלי...

נ.ב.
הש"ב שלנו הם לפנימייה שיהיה ברור
הלואי.ישי ויזנר
הלואי עלי 1-3 שעות ביום בשביל עצמי...
מממ...*^*מישי*^*
בהסתמך על כך שחודשיים לא למדנו (שביתה..- כבר אמרתי שאני לא בפנימיה (עוד סיבה) ??!), ובהסתמך על כך שאני בכיתה י"ב- כן... יש לי הרבה יותר שיעורי בית ממך...
ואם מחשיבים את כל הסיירות לש"ל שיש או את ההכתרה או עוד הרבה דברים...

חח.. שוב נסחפתי.. .
בהתחשב בזה שאנחנו בחודשיים האלה למדנו,ישי ויזנר
אבל למרות זה אני לומד בערך פי 2 יחידות ממך, ובהסתמך על זה שאני אולי בכיתה י"א, אבל לי יש גם קורסים אקדמאים (אינפיניטסימלי, סטטיסטיקה, הסתברות, UNIX, מערכות הפעלה, מבל"ט ועוד כל מיני קללות).
אני לא יודע מה זה סיירות לש"ל, אבל לי יש לארגן פוריויזיון ועוד הרבה דברים, וזה עוד לפני שהתחלתי להזכיר את ה-30 שעות גמרא שיש לי בשבוע ועוד הרבה דברים אחרים...

זה בסדר. אני אוהב לשבת בחושך...
זה בעייה של מי שהולך ללמוד במקומות שמלמדים כאלהאש מאנשים קרים.
שטויות...סתם...
אז אולי אני קצת חריג,ישי ויזנר
אבל כמעט לכל הבנים אין הרבה זמן (אם בכלל).
אתן פשוט לא מבינות את המציאות שבנים חיים בה.
לפי הרושם שקיבלתי עד עכשיו זה נראה כאילו שאצלכן עמוס זה שיש "רק" 5 שעות ביום "לבזבז" (בכוונה במרכאות) על לבלות עם חברות ולכייף.
ממ.. בוא נגיד שקצת קצת לא הבנתי אותך...*^*מישי*^*
חח.. עמוס מעל ומעבר מה אני אגיד... אבל גמני עמוסה (שיעורי נהיגה, הכתרה, התנדבות, עזרה בבית וגם אני לא כל היום עם החברות שלי וכו' וכו'..).
וגם אחרים.. פה הדוג' הם עליך ועלי.. אבל לכל אחד יש ת'בעיות שלו...

ממ.. אני בכל זאת לא מסכימה עם זה שלבנים יותר קשה מלבנות... (עקשנית... מה לעשות... )
אגב- סיירות לשירות לאומי...

[ממ.. סליחה על הבורות- מה הקשר לחושך?!]
טוב מה???נצח לנצח!!!
מתחרים למי היום יות עמוס???חח...
לדעתי לא משנה בן/בת ה כ ל אפשר להספיק עם תכנון זמן נכון!!!
אני ממש לא חושב ככה.ישי ויזנר
את רוצה לנסות לדחוס בסדר היום שלי עוד משהו? אני אשמח אם תצליחי.
תכתוב את סדר היום...ונוכל.../ברצינות/אפוש
את באמת חושבת שאני אכתוב את סדר היום שלי בפורום?!ישי ויזנר
זה "קצת" לא בטיחותי. אפילו במסר"ש לא הייתי כותב אותו למישהו שאני לא מכיר.
יש גבול.

אבל בכ"מ- ראית שרשמתי קודם חלק מהדברי שיש לי לעשות.
תחשבי שזה רק חלק.
זה לא כל מה שאני עושה...ישי ויזנר
סבבה. לקחת את עצמך אז הבאתי את עצמי, אבל מה לעשות שבכללי לבנות יש יותר זמן פנוי מבנים.

בואי נעשה כזה דבר- את תרשמי סדר יום של בת ממוצעת (לא את- סדר יום של בת רגילה) ואני ארשום סדר יום של בן ממוצע. הולך?

"לשבת בחושך" זה ביטוי. הוא אומר שאני אדפק לי בצד בשקט ואתמרמר לי על זה, אבל בתכל'ס אני לא אעשה כלום כדי לשנות את המצב שלי.
אווו...*^*מישי*^*
מאיפה הבאת את זה שיש לנו אממ.. 5 (?!) שעות פנויות??! ומה אתה חושב- אם יש זמן פנוי הולכים לכיף? לזה אני (ואחרות כמוני) לא כ"כ מקדישה זמן...

אוקי... הבנים יותר עמוסים...! (או אולי רק אתה? האחים שלי לא מתלוננים כמוך...)
זה בכל זאת לא אומר שיש לנו יותר זמן בשביל הסניף..!
יש הבדל בין הפעולות של הבנים לאלה של הבנות.. בזה אי אפשר להתווכח...
כשאני יושבת להכין פעולה אני צריכה להיות מרוכזת ולתכנן את זה מא' עד ת' ואז להתחיל, ולרוב זה דברים גדולים שצריך להכין, ז"א שלוקח הרבה זמן להכין את זה- ואני בטוחה שאני מבזבזת יותר זמן ממך (וזה כשכל האחים רובצים מסביב וצריך לדאוג שישאר משו מהפעולה המסכנה עד שבת..)
ביחד עם זה ועם עוד הרבה דברים...
אני לא יודע איפה האחים שלך לומדים,ישי ויזנר
אבל רוב הבנים מאוד עמוסים (גם אם לא עד כדי כך).

בכ"מ- איזה הבדל יש בין פעולות של בנים לפעולות של בנות?
היו פעולות שעשיתי לחניכים שלי שהגיעו אח"כ לסניף פג"ז בנות...

ונאי בכלל לא בטוח שאת "מבזבזת" יותר זמן ממני (טוב, אולי היום כן, אבל פעם הייתי משקיע פווווווווווול זמן בפעולות. היום פשוט כבר אין לי בכלל זמן).

וחו"מ- בשביל זה יש חברים (ואני גם צריך ללמוד מהעצה הזאת). תבקשי מחברות שלך לעזור לך.

ד"א- ניצחתי בויכוח. הסכמת איתי שלבנים יש פחות זמן לזה...
איש נכבד... *^*מישי*^*
קודם כל,לא התכוונתי להגיד ח"ו שאני מבזבזת זמן בלהכין פעולות.. להיפך!!!מחילה...
כן.. יש הבדל בין הפעולות שאני עושה לאלה שלך.. זה הוכח... מוכנה להשוות מתישהוא...
ממ.. מצפה יריחו? דרכי נועם פ"ת? {שם האחים שלי לומדים \למדו...}
תראה... נכון שיש חברים (ות) אבל עצם העובדה שאין זמן... (וכשיש- מנצלים לדברים אחרים....) חוצמזה- לא סתם אנשים מפסיקים להדריך הכיתה י"ב...

ולד"א שלך- דומני שהויכוח היה על זה שאין זמן להקדיש לפעולות..

מממממממ.....
אני גם מוכן להשוות בהזדמנות...ישי ויזנר
את פשוט חיה בסטיגמות.
אם אני בן זה אומר שאני משקיע פחות?

מצפה יריחו זה גם די לחוץ, אבל דווקא דרכי נועם קצת פחות (למרות שעדיין יותר מאולפנה ממוצעת).

סתם הערה- כל המדריכים שהיו לי נשארו מדריכים שלי גם כשהם היו בכיתה י"ב (אפילו ששניים מהם, האחרונים, למדו במכון לב..).
אז אני מבינה שאני לא צריכה לפרט...אפוש
בס"ד
לא עובר 24 שעות ומה שאתה כותב כבר לא רלוונטי..
זה דווקא היה יכול להיות משעשע לכתוב סדרי יום...חח...
ח"ו לא רלוונטי.ישי ויזנר
אין לי בעיה לכתוב סתם סדר יום של בן רגיל.
את סדר היום שלי אני בחיים לא אכתוב בפורום (בלנ"ד).
קדימה..שפוך (תמיד חלמתי לכנס לראש של גבר..חח)אפוש
סבבה.ישי ויזנר
זה לו"ז של בן ממוצע בפנימיה:

6:40 השכמה (כמעט בכל הישיבות).
7:00-7:55 תפילה.
7:55-8:45 ארוחת בוקר וסידור חדרים.
8:45- בערך 13:00 לימודים (בחלק מהישיבות רק לימודי קודש)
13:00-13:45 ארוחת צהריים.
13:45- בערך 15:00 לימודים
15:00- 15:30 מנחה והפסקה
15:30- בערך 19:00 לימודים
19:00-19:45 ארוחת ערב
19:45-20:00 ערבית
20:00-21:00 סדר ערב
21:00-24:00 זמן לש"ב וכו'.

זה בעיקרון נכון לרוב הישיבות.
בכל אחת מהישיבות זה שונה קצת, אבל זה העיקרון.
וואוו..tomerittal
אני לא לומד בפנימיה ואני לא כל יום מסיים תכלס ת'למודים ב7. זה טיירוף!! כל יום???
חוץ משלישי ושישי.ישי ויזנר
שלישי גומרים בערך ב-4 (בישיבה נורמלית, לא אצלינו).
פשש...מרשיםאפוש
אוףף הוא שלח ללא תוכן...אפוש
בס"ד
זה ממש מרשים...באמת! אולי אתה כן צודק איפה שהוא...
אבל נראלי שבאחת ההפסקות אפשר להכין פעולה לא?!
בהצלחה...
נ"ב אם אתם רוצים לראות סדר יום של פנימיסטית?
ניסית פעם להכין פעולה בהפסקה?ישי ויזנר
זה בלתי אפשרי.
עד שאתה נכנס לתוך הפעולה ומתחיל לתכנן אותה ההפסקה כמעט נגמרת (וזה עוד בלי לדבר על ההפרעות של חברים מסביב).

חו"מ- לוקח הרבה זמן להכין פעולה טובה. אין מספיק זמן בהפסקה.

אבל עכשיו את מתחילה להבין מה המציאות שבנים חיים בה...
הלוווואפוש
בס"ד
אתה פנימיסט מה שאומר שאתה יכול להיות בהפסקה בחדר -ושמה לעשות בנחת ...

נראה לי קצת קשה..tomerittal
בהפסקה יש לי לפחות את הכאב ראש הזה של הלימודים, וגם לוקח יותר מהפסקה אחת להכין פעולה וככה שאם הייתי בפנימיה לא נראה לי שהייתי רוצה להכין פעולה בזמן שבין השיעורים, רק בזמן החופשי..
אבל ממש שכוייח שאתה מצליח בכל זאת להכין!!
חידה במתמטיקה:ישי ויזנר
הדרך מהכיתה לחדר היא 5דק'=t.
נתון שההפסקה היא 10 דקות.
כמה זמן ישאר למדריך המסכן להכין פעולה?

חו"מ- עיקר הבעייה שלי היא זמן, לא רעש...
כתבת שיש לך הפסקות ארוכות יותר...אפוש
בס"ד
אתה רוצה לומר לי שאין לך זמן שאתה לפעמים "מבזבז" (בשיחות עם החבר'ה וכו..)
כי אם אין לך כזה-אני משחררת אותך וקובעת אותך למנצח בסיבוב הזה...
איפה כתבתי את זה?ישי ויזנר
גם עכשיו (כשאני בפורום) אני תוך כדי עושה עוד דברים.
הזמן היחיד שאני מדבר עם חברים בו זה או תוך כדי שאני מתכנת איזה משהו (או עושה איזשהם ש.ב. אחרים) או בלילה לפני שאני הולך לישון (שיחות מיטה. כל אחד במיטה שלו באיזה 12-1 בלילה ומדברים מתוך המיטה... ).
טוב, האמת שגם בשיעורים ובהפסקות יוצא לי לדבר איתם, אבל זה לא בזמן שהייתי יכול להכין בו פעולות...

הערה קטנה:
זה לא הלו"ז שלי. הלו"ז שלי יותר צפוף...

עדיין ישהו חושב שהוא יכול להכניס לי עוד משהו ללו"ז?
כן...*^*מישי*^*
לגבי הלו"ז שלך לפעולות- מה בדעתך להכין את הפעולות בשלישי ושישי כשאתה לא לומד??!
חוצמזה, זה לו"ז של פנימיה..! לגבי ההדרכה אני בטוחה שיש לך זמן, וחוצמזה, אתה בטח מדריך עם עוד מישו, ככה שאתה לא צריך להכין כל הזמן, או שאתה צריך להכין חצי..!
תקשיב חבריקו.. אל תעשה את עצמך כ"כ מסכן..! יש לך זמני פנאי פה ושם, שאתה מבלה עם החברים שלך וכו' (ולא אמרתי שאתה צריך לעשות משו אחר..!)
וגם אם אתה עמוס, אני מצטערת, אבל זה מה שבחרת, לא? אוף אני מרגישה מתנשאת...
מממ... טוב... נראה לי שהבהרתי את עצמי... סליחה על העקיצות... יומנעים..!
קודם כל-ישי ויזנר
כמו שכתבתי, הלו"ז פה זה לא הלו"ז שלי. אני גומר ביום שלישי יותר מאוחר ומגיע ישר לפעולה (אם אני מצליח להגיע).
ביום שישי אני "קצת" עוזר בבית, ויש לי גם דברים אחרים שאני צריך לעשות (בקשר לסניף). עוד מעט זה ישתנה...

ברור שזה לו"ז של פנימיה, אני בפנימיה (ולא סתם בפנימיה- במכון לב..).

זה לא עובד ככה. מדריכים צריכים להכין פעולות ביחד! הפעולות ככה יוצאות הרבה יותר טובות! (לא שאנחנו עושים את זה...)

ברור שאני מבלה עם חברים- בזמן הלימודים ובלילה.

כן, זה מה שבחרתי, ובעז"ה יהיו לי אולי חדשות בנושא תוך בערך שבוע...

אמרתי כבר- תרגישי חופשי לעקוץ. אני אשב בחושך.
אוו... אתה במכון לב...*^*מישי*^*
חח... הבן של המנהלת שלי לומד שם... בי"ב..
ואם כבר, הוא בי"יב, ומדריך (איך לא?!) את שבט דביר בסניף שלו(!!)... (בבנ"ע)
שנה מעליך ובאותה הישיבה שלך... ולא נראה שהוא סובל מזה.. (בהסתמך על שבת אירגון שהיה להם...)=]
אתה בעצמך אמרת שאתה לא מכין פעולות עם המדריך שאיתך.., ואני בטוחה שהרב ככה..!
אתה רומז שלא נוח לך עם זה?!

חח... יתושים לא אוהבים לעקוץ בחושך...
מי זה?ישי ויזנר
הדרכה של חב"ב זה דבר שונה לגמרי.
ואני לא יודע מי זה, אבל יש שני מסלולים אצלינו: חרשנים מאוד (מב"ר) וחרשנים עוד יותר (מטאו"ר)...
אני, איך לא, במטאו"ר...

סבבה. אני אשב באור. הכל כדי שתוכלי לרדת עלי...
או או... איזה כבוד...*^*מישי*^*
חח... מטאו"ר... ראשי תיבות של? גם לנו יש מב"ר...
הוא לא נראה לי מהחלשים יותר... לפי מה שהבנתי הוא חרשן לא קטן (שמועות... לא אמרתי שזה נכון..)... הולך בדרכי ההורים...
לדעתי בחבריא ב' צריך להשקיע יותר... הם יותר גדולים וזה אממ.. יותר עמוק..

יש!.
מטאו"ר- מסלול תואר אקדמי ובגרות ריאלית.ישי ויזנר
הוא דווקא מהמב"ר ועוד מהסטלנים יותר שם...

זה נכון שצריך להשקיע יותר, אבל זה סוג השקעה שונה.
אוי ואבוי...*^*מישי*^*
נו.. אני לא מתפלאת...
וכשאני אומרת שהבנות משקיעות אחרת זה לא?!
אני מדריכה של קטנות ומרגישה (טוב.. לא בשלב הזה של חודש אדר) שאני ממש משקיעה בהם, יותר ממה שהמדריכים של אח שלי משקיעים...
תראה... אתה בחרת לעצמך את החיים ההכי קשים (מממ.. ? )... וגם בחרת להיות מדריך... לא כל המדריכים חורשים כמוך, אבל שוב, זה אתה בחרת בזה... אתה לא יכול להשוות עם אחרים עם בחרת משו שונה מהאחרים...
השאלה אם ה"אחרת" הזה קשור לדיון או לא.ישי ויזנר
השקעה של מדריך בחב"ב צריכה להיות יותר פעילותית מאשר פעולתית (אני מקווה שהצלחת להבין).
המטרה של מדריך של שבט בחב"ב צריכה להיות יותר הכנסה של אידיאלים מעשיים ע"י פעילויות והתנדבויות וכו' מאשר פעולות "פרונטליות".

זה סוג של משהו שלוקח הרבה פחות זמן לארגן ואפשר לארגן אותו בכל החורים של ה-5 דקות שיש ביממה.
כמובן שצריכות להיות גם פעולות, אבל גם הפעולות הם בסגנות יותר בוגר ופחות צריך להשקיע מחשבה על מתודות שיגרמו לחניכים להישאר מרוכזים אליך.

אני לא מכיר את מדריכים של אח שלך, אבל יש גם מדריכים בנים משקיענים.

לא בדיוק בחרתי...
להיות מדריך בחרתי, אבל זה היה גם לא מעט בגלל שלא היה מישהו אחר.
אני באתי בתקווה להרים את הסניף מהרצפה לתקרה.
אולי זה היה יותר מצליח בנסיבות אחרות, אבל אני די נכשלתי בקטע הזה (למרות שאני מאמין שנתתי וקיבלתי המון מהחניכים שלי ולכן בכלל לא בזבזתי את הזמן הזה).

אני לא משווה עם אף אחד. בכוונה דאגתי לרשום סדר יום של בן נורמלי בפנימיה ולא את שלי (חו"מ שאת שלי אני לא חושב שאי פעם אני אכתוב בפורום מול כולם).
ישי ויזנר היקר...!!*^*מישי*^*
אף אחד (!!) לא מכריח אותך להדריך...!!
על מה התחיל הויכוח הזה?! על זה שלבנים יש פחות זמן להכין פעולות (תקן אותי אם לא...) וזה הגיע לזה שלך אין זמן כמעט (לא כן?) אני שוב אומרת שאתה לא יכול להתלונן על זה כי אתה בחרת גם בזה וגם בזה, ועצם זה שאתה מסתדר עם זה וגם מצליח לא רע (אתה אמרת), אני לא חושבת שיקשה עליך להמשיך ככה...

לדעתי להיות מדריך של גדולים זה הרבה יותר קשה כי צריך הרבה לחשוב... צריך לתכנן מאת זה יותר לפני כי קשה יותר להעביר משו לגדולים מאשר לקטנים... הם מבינים מה שהם רוצים וגם זה טוב, כי בכל מקרה הם יבינו משו טוב... אצל גדולים זה אחרת כי הם יכולים להבין בדיוק הפוך מצמה שהם אמרוים להבין... אוף הסתבכתי... הבנת את הכוונה שלי?!
אני לא העברתי את הויכוח אלי.ישי ויזנר
אתן כל הזמן העברתן את השיחה ספציפית עלי ועכשיו את מתלוננת על זה.
חו"מ- אחרי שרשמתי את סדר היום של בן ממוצע בפנימיה (אני מדגיש שוב- לא את שלי!) הסכימו פה שלבנים יש פחות זמן להכין פעולות מאשר לבנות. נכון?

אני מסכים איתך שלהיות מדריך של גדולים זה יותר קשה, אבל עוד פעם, זה סוג השקעה שונה.
כמו שכתבתי, זו השקעה שיותר אפשרי לעשות אותה בחמש דקות פה ושם, או אפילו תוך כדי דברים אחרים.

האמת- החלום שלי זה להיות מדריך של שבט גדול (בגיל... ).
אתן? זה כולל אותי?אפוש
כן.ישי ויזנר
(קצר וקולע)
מה, אני תמיד חייבת להיות הכבשה השחורה??! *^*מישי*^*
אני לא מתלוננת..! ח"ו!!!*^*מישי*^*
אוקי... שיכנעת אותי...
לבנים יש פחות זמן...אשריך ואשרי הבנים שמתאמצים כ"כ קשה כדי למצוא זמן להכין פעולה..!! (מסירות נפש..!!!)

אני לא יודעת מה להגיד לך בקשר לגדולים, אני מדריכה בדיוק את ההיפך אז אני לא יכולה להכריע... (סתם מתוך סקרנות- איזה שבט אתה מדריך??!)

מפסידה בכבוד
יש!ישי ויזנר
העיקר הוא שמי שפתחה את השירשור תודה שניצחתי...
אה, בעצם היא כבר כתבה...

אני מדריך מעפילים.
זה השבט שבאמצע- לא גדולים אבל גם לא קטנים.
קשים מכל הכיוונים...
ואני השכנה שממול...*^*מישי*^*
מעפילים... טובב... אני מדריכת נבטים... יש הבדל...

זה מזה נכוןן אתה צודק!!!??כנסו דחוך!!מיסטר דום
תקשיבו בתור מדריך לשבט קטן זה יכול להיות מעצבן...
לבוא ואתה מכין פעולה בשבת או באמתצע שבוע והם פשוט באים ונותנים לך נכות כואבות...ממש כואבות שברו לי פעם משקפיים..

וזה ממש מעצבן ואסור לך להגיב להם פעם אחת הגבתי והחזקתי חניך...והוא פשוט התחיל לבכותת לומרות שהחזקתי אותו חלש ובשביל שהוא ירגע ואחרי זה עוד הוא המשיך להרביץ לי..אז מאז אני פשוט בורח מהם!!בגלל שאני אפילו לא רוצה לגעת בהם קצת אתם מבינים יש לכם רעיונות??

וזה נכון שפשוט אין זמן ולפעמים מאלתרים פעולה ואפחד לא מעריך את מה שאתה עושה חניכים לא אבל אני כבר לא מצפה הקומונר לא אפחד לא...
אים כמו שבט בוגר!!
מיסטר דום היקר...*^*מישי*^*
אני מדריכה של שבט נבטים כבר שנתיים (זרעים נבטים..) וגם לי קרו וקוראים דברים כאלה, אבל של בנות.. ואני אפרט...
קודם כשאני מגיעה תמיד הן קופצות עלי כולם ביחד ואין מצב שאחזר לנשום לפני שאספיק לנקות את הריצפה...
שניםםםםםםםםםםםםםם של סדר עם המפקד
מנחה צריך להשגיח שכוווולן מתפללות.... (התפללתי קודם\ אין לי סידור וכדומה...)
מגיע זמן הפעולה, ואני מוצאת את עצמי שנה מחפשת את הפעולה ששנה השקעתי בה, עד שאני מוצאת אותה בידי החניכות היקרות עם כל הצו'פרים וכו'...
כשזה קרה לי בפעם הראשונה ניסיתי לצעוק וכמעט קיבלתי טלפ]ון מההורים על זה שלא עשיתי כלום...
ככה זה...
אני החלטתי להעמיד גבול... זה לא יכול להמשיך ככה... ואתה יודע מה?1 היום החניכות שלי במפדק שלישיות קבועות, לא משנה מי תהיה מקדימה (טוב.. תלוי למי...) כשאני מגיעה הן באות לחיבוק אחת אחת (ב"ה..) והן לא מספיקות לראות לפנ י מה תהיה הפעולה כי היא לא נמצאת במקום שאפשר למצוא אותה... עם התפילה יש עוד בעיה...

מיסטר... אם אתה רוצה לתרום לסניף ולחניכים שלך, אתה חייב להיות קשוח...
ואם לא אתה, המדריך שאיתך יעשה את זה...!
אל תחזיר להם מכות כי תקבל גם מהם וגם מההורים ומהקומו...
או שתעשה להם פעולה על עוגמת הנפש שלך, או שתקיים שיחה, או שתעמיד אותם על תנאי (יהנו אם תמשיכו אני הולך..) או כולם ביחד ואנשים מוזמנים להוסיף רעיונות...
אל תתייאש... זה לא מה שיפתור את זה..

{איך לא, שוב התפלספתי... מחילה..} *^*מישי*^*
איכשהו אני די מזדהה.ישי ויזנר
חוץ מהקטע של הטלפון מההורים.
אני הייתי קשוח מההתחלה...
לא התקשרו אלי.. *^*מישי*^*
לא, אבל היא התחילה את הויכוח.ישי ויזנר
זה שהחניכים--tomerittal
קופצים עליך זה לא בגלל שהם שונאים אותך.. הפוך! יש להם הנאה מיזה.. (לפחות ככה אני רואה את החניכים שלי)
ברור!ישי ויזנר
אבל זה עדיין לא מאוד כיף שקופצים עליך 20 חניכים...
תומר חמוד החניכים שלי רוצים רק...מיסטר דום
לעלות אותי על המוקד הם לא סובלים אותי באלף אחוז...

ואגב המד"ש שאיתי הא יותר גרוע ממני..
לא נכון..tomerittal
הוא בכלל לא גרוע..
אני עוד לא כתבתי שום דבר ברור..אולי רמזתי..אפוש
אהה.. וזה ויכוח ויכוח זהאפוש
"ויכוח על רקע חינוכי.." חחח
אני מצטט:ישי ויזנר
"אתה רוצה לומר לי שאין לך זמן שאתה לפעמים "מבזבז" (בשיחות עם החבר'ה וכו..)
כי אם אין לך כזה-אני משחררת אותך וקובעת אותך למנצח בסיבוב הזה..."

זה מוכר לך?
אז מה, יש הפסקה??! *^*מישי*^*
תסתכלי בתגובה לזה...ישי ויזנר
חח..מישי הוא מדבר אליי...אפוש
בס"ד
אוףף אבל כיף לי השרשור הזה...אני לא משחררת אותך עדיין!
וזה וכיח את מה שאני אומר כל הזמן:ישי ויזנר
צריך פורום נפרד.
עד עכשיו זה היה (אני חושב) דיון ענייני.
גבולי, אבל אני חושב שהוא לא עבר את הגבול.
עכשיו עם הדיון הזה ימשך זה יהפוך לשירשור של ליצנות וקלות ראש, ולכן אני חושב שאם הפורום לא נפרד, לפחות צריך לדעת לשים את הגבול...

סבבה?
אתה צודק בזה*^*מישי*^*
שאתה אומר שאם זה ימשך יהיה קלות ראש וזה לא טוב...
אבל בכל זאת היה גם את הקטע הענייני, לא?!
פשוט צריך לדעת איפה הגבול.. בזה אני מסכימה איתך...
נכון, היה את הקטע הענייני,ישי ויזנר
למרות שגם זה נושא גבולי.
מה תרם כל הדיון הזה (חוץ מזה שאולי אתן קצת פחות חושבות שהבנים סטלנים...)?

וחו"מ- את רואה שאנשים לא יודעים לשים את הגבול, נכון?

אבל בואי לא ננצל"ש.
אם את רוצה אפשר לפתוח על זה שירשור אחר...
נראה לי שהשרשור הזה באמת לא תרם הרבה..tomerittal
בסה"כ.. כל מדריך משקיע כמה שהוא יכול-רוצה, ויש מדריכים שקשה להם יותר..
זה לא היה ברור לפניכן?
הדיון (?) היה בהתחלה מוצדק..!!*^*מישי*^*
בהמשך הוא התפלסף.. נכון...
בקשה.. תפתח..! בהחלט נושא שצריך לדבר עליו..!

ראשי תיבות של מה זה נצל"ש? (שוב, סליחה על הבורות...)

שבוע טוב
ניצול שירשור.ישי ויזנר
טוב אז צדקת..ביי..(צדקתם פעמיים..חח)אפוש
מממממממ..............*^*מישי*^*
מטאו"ר- מסלול תואר אקדמי ובגרות ריאלית.ישי ויזנר
הוא דווקא מהמב"ר ועוד מהסטלנים יותר שם...

זה נכון שצריך להשקיע יותר, אבל זה סוג השקעה שונה.
....אפוש
בס"ד
אוקיי זה כל כך עמוס והכל אז מה אתה עושה? מתי מכין?
....אפוש
בס"ד
אוקיי זה כל כך עמוס והכל אז מה אתה עושה? מתי מכין?
משתדלים למצוא זמן.ישי ויזנר
לפעמים במוצאי שבתות (אם יש זמן), לפעמים איזה מורה לא מגיע ויש איזה שיעור חופשי, לפעמים אני מצליח למצוא קצת זמן בערב, לפעמים יש איזה שיעור מבוזבז ואפשר להכין בו פעולה, אבל באמת בזמן האחרון ההדרכה שלי פחות טובה ממה שהיא הייתה פעם.
אין לך מד"ש?אפוש
ברור שיש.ישי ויזנר
אחרת כבר לא היה שבט...
אבל המד"ש שלי הוא גם הקומונר...
תראה..tomerittal
תראה..tomerittal
אני בטוח שגם אני אם הייתי כמוך היה מאוד קשה לי בהדרכה, ואפילו אם ממש לא הייתי מצליח הייתי עוזב את זה..
סטיגמות?!*^*מישי*^*
לא אמרתי שבן משקיע פחות- הוא פשוט משקיע אחרת..
אין לי בעיה נגד ההדרכה ב י"ב (עובדה שאני מדריכה וב י"ב..) פשוט אני אומרת לך שלרוב לא נשארים להדריך ב י"ב ויש לזה סיבה...
יפה. מתקדמים.ישי ויזנר
בתחילת השירשור אמרו שבנים משקיעים פחות.
עכשיו הגענו לזה שבנים משקיעים אותו דבר למרות שיש להם פחות זמן להשקיע.
אגדה*אפוש
איך את יודעת מה אנחנו עושים??tomerittal
עם הנא"ר כזו.. אנלא מתפלאת איך שכולנו נראים..פגזניקית גאה!
אני באמת מרגישה שכשאני מתגאה, אני מתגאה בסניף שליי באופן פרטי [פג"ז המלך!] ולא דווקא בהנא"ר ה- [תסלחו לי אבל זה מה שאני מרגישה--] כושלת.
לאחר איך שהיא התבטאה נגד הסניף שלנו.. זה שבר אותי..
תפסו אותי במסמרים לכיסא כדי שאנלא אלך להפוך להם שם הכל..[נסחפתי.. אה ??]
אני חושבת שהכל מתחיל בהנא"ר הכושלת.
כשהיא תשנה / תשתפר-- יהיה אפשר להתחיל על מה לדבר..!!
בנתיים- כל אחד ואחת מנסים לעשות ת'מקסימום בסניף ללא עזרתה של ההנא"ר..

סליחה שככה זה נשמע.. אבל זה עוד היה בצורה מנומסת!!
אפרתוש,*מוריה 2*
בסניף שלנו אי אפשר להגדיל כ"כ את השבטים הגדולים ואני יכולה לתת לך דוגמה על השבט שלי הצטרפו אלינו בסביבות ז,ח 5 בנות חדשות הן באו לכמה חודשים ועזבו למה?! אולי כי שכבה שלמה ירדה עליהן שהן 'באריאל ' הדוסים והמשעמממים שחוץ מ... הן לא עושות כלום! ובכלל אם אין בנים אז מה זה שווה?!
תקשיבי עזרא זה סניף קשה! הם מושכים את החיניכים שלהם בכוח!!! ע"ע סניף פג"ז בנים וסניף רחובות . אני לא אומרת שאין מה לעשות, יש! אבל זה קשה כשהנא"ר לא תומכת בגרוש בסניפים . את יודעת מה ? נדבר איתך בשבת, נקודה למחשבה: זוכרת מה יוסי אמר כשהציתו לנו את הסניף?!
יש לי עוד כמה סיפורים קטנים לספר לך אני מכירה את הנא"ר לא מאתמול.
דבר שני, עזרא או בנ"ע אלו תנעות וותיקות והן רוצות טאבו על כל החניכים, זה מאד נדיר לראות שמדריכים/ מדריכות יתמכו בחניכים ללכת למקום שבאמת טוב להם. וזה גם לא דבר שאפשר להוכיח שהם מושכים את החניכים שלהם בכוח. אני חושבת שלבוא ולומר אתם לא עושים מספיק זה מאד מרגיז! למה את שם ? את רואה את כל התהליך שהמדריכים עוברים? את חושבת שטוב להם עם המצב הזה? אפרת אל תקשי עליהם יותר ואל תצאי בהכרזות גורפות.
יקירתי עד כאן להיום. נשתמע בשבת.
מסכימה עם מוריה.. איפה ההנא"ר כשצריכים אותה???פגזניקית גאה!
זאת מוריה קלנר או יוסף?אפוש
בס"ד
אתן כל שתי שניות משנות את הכינויים שלכם..אני כבר משתגעת!!!
זה מאוד נדיר שחניכים יודעים מה הם רוציםמשה
הם הולכים עם העדר, וזהו.
מדריכים שיודעים לנווט את העדר כמו שצריך לא צריכים להפעיל כח אלים (כאילו שאפשר בכלל).

וזה בלי להיכנס לדיון על סניף או תנועה ספציפית.
אפרת, נחשי... נו מי יכולה להיות?  *מוריה 2*
תפסיקו כבר להתלונן על הכל!!!*^*מישי*^*
אנחנו לא חייבים הנהלה ארצית בשביל להתעלות!!
אפרת! מאיפה הבאת את זה שבסניפי הבנים אין השקעה?!!~אהרלה~!נתניה
אנחנו מתעלים הרבה מאוד ללא עזרת ההנא"ר..פגזניקית גאה!
אבל אני רק אומרת שאם הייתה תמיכה.. היינו יכולים בעז"ה לעלות עוד ועוד...
מאיפה את מכירה את ההנהלה הארצית???היית שם???אנונימי (פותח)
אני כתבתי על כל סניפי הבנים? ואמרתי שאין השקעה?אפוש
בס"ד
לא להוציא לי מילים מהפה ובמיוחד לא להוציא אותן מהקשרם!!...
א.אני דיברתי על סניף מסויים...
ב.אני לא אמרתי שאין השקעה בכלל...
אפרת...מיסטר דום
את פשוט וכחנית ברמות מטורפות...

התכוונת עלינו?!
חחח...אפוש
בס"ד
חח..אני חושבת שזה ממש משעשע להתווכח ככה-על דברים שאני בטוחה בעצמי ..תודה על המחמאות...יאללה חבר'ה תשתעשעו קצת..;)
נ"ב
אני חושבת שהבנתם למי אני מתכוונת לא?!
בטוחה בהם* /תיקון/אפוש
לא הבנתי.. את יוכלה להגיד בבקשה?tomerittal
יואו אפרת...מיסטר דום
ת'אמת אני אל מצדיק אותך בכלל!!! בגלל שבניפ הם לא כמו בנות תפנימי זה שתי דברים שונים....

וחוצמזה שהסניף שלנו באמת כזה והמבין יבין!!
אהמ יוסף!!tomerittal
נראה לי שהסניף שלנו יותר טוב ממה שאתה חושב.. תתחיל להגיע לשבתות ואז תראה.. חח סתאם
תומר....מיסטר דום
בשביל מה לי להגיע בשביל לקבל מכות מחניכים???
יוסף...אתה מאכזב אותי...אפוש
בס"ד
עכשיו אתה גם לא מגיע לשבתות?
מה יהיה?
חחחעעtomerittal
זה קצת כואב אבל לא נורא.. חחח אתה בטח יודע מה ההרגשה..
אפרת זה לא ככה ואת יודעת...מיסטר דום
אמרתי לך אני בא והם ישר מתחילים לרדוף אחריי ולתת לי מכות ובשבי שאני לא יחזיר להם אני בורח מהם ואז הולך הביתה אני ידע שסזה שגוי ולא נכון אני יודע אבל מה אני יעשה??
החמש בנות לא עזבו בגלל שירדו עליהן!!כי לא !!חנה זלדה 2
אהרלה-מסכים איתך!tomerittal
לא, לא הייתי שם..פגזניקית גאה!
אבל אני רואה טוב מאוד מה שיוסי ורדי הזה אמר על הסניף שלי..
אם זו התגובה שלו.. הוא לא ראוי להיות מזכ"ל אריאל.. לעניות דעתי...
מהה?tomerittal
מי הקפיץ את זה??
למה???
אני נועלת.פגזניקית גאה!אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך