אפשר לשאול אותכן מאיפה הביטחונות במה שאתן/ם אומרים?
לפני שמוצאים דיבה- מבררים!

בקשר לסניפי בנים- מאין לכן שאין השקעה? לפעמים מדריך נותן את כל כולו,משקיע מעל ומעבר וכו' ולך- זה יראה כאילו הוא לא עושה כלום.
קודם כל צריך לדעת שהפרמטרים של השקעה בחיים שונים אצל בנים ובנות..
אני אתן לכן דוג'- יצא לכן לשמוע פעם בן שמספר שהוא למד המון והשקיע לפני איזה מבחן??? אח שלי אמר לי את זה לפני מבחן בתנ"ך אחרי שהוא עבר על חצי מהחומר פעם אחת...אצל בנות- זה כלום!לא למדתי!אני אכשל! אצל בנים-השקעתי!!!
חוצמזה יש הבדל מאוד משמעותי בהתפתחות וחינוך של בנים לעומת בנות... בד"כ אצל בנים האסימון נופלל יותר מאוחר והם מתחזקים בגילאים יותר גדולים משל בנות. כך שאם אצלנו חניכה בכיתה ז' יכולה לעבור בגלל אידאלים אצל בנים זה בד"כ יקרה בסביבות י' ומעלה..
עם כל זאת ומנסיון במשפחה של מדריכים בנים- יש נטיה לפעמים (שבד"כ בנות פשוט לא מעזות לנסות אותה מאימת הקומנרית |סמילי מפחיד...;)| ) לבנים להזניח ולהכין פעולה בשבת עצמה או אפילו בדרך לסניף. עכשיו חוצמזה שזה קצת הימור- כי מה אם לא תמצא? הם מפספסים את בנית התהליך החינוכי בשבט...

בקשר להנא"ר- לפני הכל- מי מכל מי שכתב פה בשרשור עבד אי פעם עם ההנהלה או ישב ודיבר עם מישו מההנהלה.
אניא גיד לכם את האמת- גם לי יש ביקורת על ההנהלה אבל קודם כל - לא ככה.
לא בלי לדעת את העבודות, לא בפורום הזה (ולא בפורום בכלל!), ולא בצורה כזו.
*ראשון לראשונים- ר לי להוציא את הרוח מהמפרסים אבל תקנו אותי אם אני טועה- לרובכם לא באמת יצא לעבוד עם ההנא"ר ולראות מה היא כן או לא עושה. בתור קומנרית (ולא בשנה הראשונה... ;) אני יודעת שלפעמים ההנהלה עושה המון למען סניפים ואפילו למדריכים (שלא לדבר על חבבנקים בוגרים וחניכים) לא יודעים על קיומם. אם בגיבוי חינוכי דרך בנית תהליכים עזרה מול עיריות וגופים שונים באזור דרך תמיכה בשעות הקשות וקלה בהזמנות ציוד ברגעי שמחה או מצוקה.שלא לדבר על מהלכים תנועתים שההנהלה מרימה (ולא אני לא מדברת על מסע סוכות או פזומונתנועה...)
אז קודם כל אני חושבת שמן הראוי שלפני שמתלהמים בודקים ומבררים וגם אם מוצאים מקום שבו נעשו טעויות (וסליחה שאני חוזרת על דברי םשכבר אמרתי אלפי פעמים בעבר..) יש דרך להעביר ביקורת... אבל- השאלה היא מה המטרה של הבקרות שלכם. אם אתם רוצים סתם לקטר- תרוחו ותסעדו... אבל אם אתם רוצים באמת לשנות- לא ככה.גשו לקומנרים שלכם או אפילו להנא"ר בכבודה ובעצמה.שלחו מייל להנהלה,התקשרו למשרד ( 02-6510822) או לכל אחד מבעלי התפקידים (הפלאפונים שלהם פנויום ומפורסמים ברבים...) או אפילו טרחו ממש וגשו בכבודכם ובעצמכם להנהלה ושוחחו על מה שמפריע לכם. כולנו יודעים שאחד הדברים שהתנועה מתפארת בו הוא שהיא תנועה של נוער שבה הנוער קובע את סדר היום - יש לכם בעיה? פתרו אותה!!!
יו!קצת נסחפתי..השעה עשתה את שלה כנראה..
שיהיה ליל מנוחה מעיר הקודש תובב"ה!
ואחרון חביב- אפי מאמי- אני נשארתי ואשאר בכינויי הזה... ;)
בצלב"א