תרומת דם- דחופה!דג זהב

זאת בקשה לתרומת דם דחופה, עבור חברה טובה של סבתא שלי.

אנשים, לכו לתרום דם. זה מציל חיים, ולא לוקח ממך כלום, מלבד 30 דקות מחייך. (ודקירה קטנטנה ביד- אבל זה שווה ממש את הכאב!)

סתם לשתף, אני תרמתי דם והרגשתי מזה טוב עם זה! זה אשכרה הצלת חיים.

אז תקראו, ורוצו לתרום!

תזכו למצוות ורק בשורות טובות!

בקשה לתרומות דם לאמי רינה ליטוין ביברמן

אמי סובלת מזה כחודשיים מכשל של מח העצם. זהו מצב מסכן חיים, העלול לגרום בין השאר לשטפי דם פנימיים באיברים חיוניים. הטיפול צפוי להימשך בעוד שבועות רבים. בינתיים היא זקוקה לעירויי דם וטרומבוציטים (טסיות, התאים האחראים על קרישת הדם) על בסיס יומיומי. לפיכך התבקשנו על ידי בית החולים לגייס תורמי דם מתאימים.

למעוניינים לתרום:

יש להגיע לבנק הדם ולתת תרומת דם רגילה. בנוסף תילקח מבחנה לבדיקות כדי לבדוק אם התורם מתאים לשמש כתורם טרומבוציטים לאמי. משך התהליך, כולל מילוי טפסים וקבלה כ-30 דק' (יש לשתות הרבה ולאכול לפני התרומה, ולנוח קצת אחרי התרומה).

תורם שיימצא מתאים יזומן שנית לבנק הדם כדי לתרום טרומבוציטים. התהליך נמשך שעה וחצי: הדם נלקח מזרוע אחת למכונה שמסננת את הטרומבוציטים ומחזירה לתורם את הדם דרך הזרוע השנייה במעגל סגור. ההליך אינו כואב ואינו מסוכן: לאדם בריא יש הרבה יותר טרומבוציטים ממה שנחוץ לו.

מי מתאים לתרומה: אנשים בריאים בעלי סוג דם A בין גילי 18-45 (חריגות כלפי מעלה אפשריות אם מדובר באדם בריא. גיל 17- רק באישור הורים).אנשים מצוננים או שסובלים ממחושי ראש צריכים לחכות 4 ימים אחרי שחלפו הצינון או הכאבים.

לא מתאימים: אנשים בעלי לחץ דם נמוך במיוחד או נטייה להתעלף בבדיקות דם או בעלי ורידים קטנים ובעייתיים לבדיקות דם. אנשים שלקחו כדורים נגד מלריה במהלך השנה האחרונה, אנשים שעברו סרטן או השתלות מסוג כלשהו. יש לדווח מראש על מחלות קשות בעבר כגון צהבת.

איפה ומתי: כל הגעה יש לתאם עם מילאת בטל.0546-347437, Milibib@012.net.il

אנשים שגרים במרכז יכולים להגיע לבנק הדם בבי"ח איכילוב. הבנק פתוח כל יום במהלך הבוקר ולעיתים גם אחה"צ, וניתן לתאם את המועד אתי.

את התרומה הראשונית ניתן לתת גם בתחנות של מגן דוד אדום בתל השומר, בירושלים (המשביר).

בכל מקרה, לציין במפורש שמדובר בתרומת טרומבוציטים עבור רינה ביברמן (זה השם בו היא מוכרת בבית החולים), המאושפזת במח' השתלות מיח עצם באיכילוב, (פרטים נא לתאם אתי).

המון תודה,

מילאת ביברמן

למעוניינים במס' הטלפון של האשה, צרו איתי קשר באישי.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך