זה אפשרי?
בכללי- כיף לנגן על קלרינט?
זה אפשרי?
בכללי- כיף לנגן על קלרינט?
יש לי חבר שלמד לבד והיום הוא מנגן מטורף!!
ובככלי יש היום הרבה חוברות ללימוד עצמי.. בהצלחה!![]()
התחלתי ללמוד לפני כחצי שנה על קלרינט שכור,
ועכשיו אני בחיפושים אחר אחד חדש ובמצב טוב.
ואני לומדת לבד (אמנם עם חברה שלמדה 7-8 שנים).
אבל שוב, נראה לי שבהחלט אפשר עם הרבה רצון והרבה אימונים..
וזה כלי מדהים.
כמה רגש אפשר להפיק ממנו..
אני את הבסיס ממש למדתי אצל מורה, אבל ממשיכה לבד.
בהתחלה צריך השקעה, זה יכול להיות מעצבן, וקצת מוציא את החשק אבל זה שווה את זה.
זה פשוט כלי מהמם.
נהינת מכל רגע שלי איתו
זה הדבר שמרגיע אותי בכל מצברוח, מהמם!
מומלץ
אבל..
צריך המון השקעה , מוטיבציה, ואהבה לכלי...
אבל אני מתה על הכלי הזה!
צליל יפה!
עדיף לך ללמוד בסיס אצל מורה ולהמשיך לבד וכן.. כמו כל כלי אחר שמנגנים בו זה כיף..=]]
אבל בשביל להגיע לרמה ממוצעת - אפשר ללמוד לבד. עדיף להתחיל מחלילית - זה הבסיס לכלי הנשיפה.
אני מנגן על חלילית משמיעה, ובזכות זה אני מסתדר יחסית בקלות עם קלרינט.
כלי מדהים!
חלילי צריך לנשוף קצת וקלרינט הרבה...
הפיה של הקלרינט -היא שונה בתכלית ודורשת הרבה מאמץ...
אפילו האצבוע לא דומה...
הדומה בהם הוא ששניהם נקראים כלי נשיפה.. ותו לא.
שלי למד לבד (עם חברים..) אבל אולי זה כי יש לו חוש מוזיקאלי??..
לא ממש מבינה בזה.. מקוה שעזרתי, ובהצלחה!! (:
אבל זהו כלי מבין החמישיה הפותחת שהייתי רוצה לדעת לנגן עליהם... נשמע ממש מדהים. אם היה לי כסף ואיזה חבר שיודע ומוכן ללמד- בכיף.
אחותי לומדת קלרינט, ועד שלומדים לנגן- צריך סבלנות הקיצר..
וכן- בטח שזה כיף למרות שצריך להתאמן ולחזק ת'לשון..
זה כלי מהמםם !!
כדי לך ללמוד.. עם מורה!!
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.