יש משהו שקצת מפריע לי, והוא :שווגי =)

מה קופץ לכן לראש כשאתן שומעות את המילה "חרדים" ?!

לי אישית זה תמיד מזכיר אנשים צדיקים כאלה והרבה יותר דוסים ממני..

אני לא רוצה לרכל או משהו כזהה.. אבל ממש מפריע לי שאני עוברת ברחוב ורואה נשים חרדיות עם חצאית כמעט מיני וגרבי ניילון .?? באלי תמיד לשאול אותן אם הן בטוחות שהגרבי ניילון האלה באמת מכסות את הברך ואם זה לא שקוף מידי ..

כאילו זה חלק מההלכות צניעות ?? הגרביים השקופות והדקיקות האלה באמת משנות משהו ?? לא נראלי !!

ולמשל גם הדוגמא של הפיאות האלה, אני אספר לכן סיפור קצר.. "בעבודה של אמא שלי היתי אישה אחת שהתחתנה, חודש אחרי החתונה אמא שלי רואה אותה ללא כיסוי ראש.. אז היא שאלה אותה בעדינות מה קרה ומה לא הסתדר.. והאישה כזה קופצת בשמחה.. 'אז הפאה באמת נראית כמו השיער שלי ??' בהתלהבות.. זה לא נראה לכן קצת כמו צחוק מההלכה ?? מי יודע בכלל שזה פאה ולא השער האמיתי ??

סתם רציתי לדעת מה אתן חושבותת..

אני איתך!talr123

גם לי זה מפריע......

כמעט שאלתי מישי אחת אם היא לא מרגישה שהחצאית שלה קצרה.....

אני מבינה ת'עניין הזה של הקושי- זה באמת קשה ללכת צנוע. אבל לא יודעת, מהחרדים אני מצפה.....

וגם, בקשר לפיאות- זה ממש מוזר שלפני החתונה הכל אסוף, ואז אחרי שאת אמורה להיות יותר צנועה- את פתאום הולכת עם שיער פזור...

מסכימה עם שתיכן..zipush

אולי פעם יהיה לכם או לי אומץ לשאול....

אני שמחה שאני לא היחידה שחושבת ככהה.. =]שווגי =)
היי שוגי.. כנסי>>>>>מיכל מלכא

ככה, אני אקדים ואומר שיש לי משפחה חרדית גדולה מאד...

ויש לי המוון אבל המוון בנות-דודות חרדיות..

ויש  אחת  שאני לגמרי פתוחה איתה  בכל הקטע של דתיים-חרדיים וכו'.. 

ופעם אחת באמת, השאלה הזאת הציקה לי אז שאלתי אותה (כמובן בעידון )

והיא אמרה לי משו נכון- גם להם, כן כן, "סוד קטן", גם לחרדיות יש יצר! מה חשבת, רק לנו קשה עם הצניעות???

רק את רוצה להראות טוב?,

אז אני מסכימה איתך, באמת מסכימה איתך, שזה בהחלט בחלק מהמקרים לא צנוע, אבל מצד שני, מה? החרדים מושלמים?? אין להם ניסיונות? אין להם יצרים??? בקיצור לגמרי אין עניין לשפוט אותם למרות שכן, זה מוזר, ואני אומרת לך, גם אני חשבתי כמוך, כך שאני לא באה לתקוף ח"ו " אלא לשתף אותך בתובנותיי..

ובכלל, עוד עניין שטיפל'ה הפריע לי, שבשאלה שלך הצגת כאילו החרדיים יותר צדיקים ודוסיים וכו' וכו' ממנו..

החרדיים לא יותר דוסיים ממנו, זה פשוט עוד סגנון בעבודת ה'..

גם זאת מחשבה שחשבתי ואחרי שהעמידו אותי על טעותי אני ממש לא מסכימה איתה!!

הרי אנחנו צריכים לשים את כל הכוחות שלנו והיכולות שלנו בעבודת ה', נכון? אז למה שנבוא מלכתחילה בתור ציבור ונגיד :" אנחנו פשרנים..." לא! אנחנו באים בתור ציבור ואומרים-"אנחנו עושים את הכי הרבה שלנו בעבודת ה', בדרך שאנחנו מאמינים בה!!!" [סתם הערה, אני לא אומרת שאני דווקא בדעות שלי דתלי"ת, עוד לא לגמרי גיבשתי ת'צמי, אבל עקרוונית לא נכון לדעתי, לבוא ולומר מראש: אנחנו לא הולכים עד הסוף עם עבודת ה'..]

זהו..

המשך ערב טוב ושמייח!!!!!

אבל מה לעשות שככה חושבים עליהם , שהם יותרשווגי =)

צדיקים ממנו ..

וברור שגם להן יש יצר , אבל כמה שאני רוצהה.. אניח בחיים לא אסתובב ככהה.. כי זה לא צנוע זה ממש עובר את ההלכות צניעות..

ובכל זאת, תודה רבה שנתת לי עוד כמה נקודות למחשבה ולימדת עליהן זכות =] =]

גמלי זה מפריע....עץ על מים

זה נקרא היום: "חרדים מודרנים" עם חצאיות שח"ו לא יעברו תברך, וגרביים/גרביונים בצבע ברגל 5 דינר אולי... ופאה ארוכה שהיא כמו השיער וכו'...

זה מפריע לי לראות את זה, הבעל נראה כמו רב גדול והאשה...

אבל חס וחלילה לא להכליל!!! כי יש גם חרדים מדהימים, חרדים שהולכים צנוע באמת!

ואנחנו לא באים לדון אפאחד!

מיכל-talr123

הבעיה היא, שהחרדים מגדירים את עצמם כציבור ששם את הדגש על התורה. אז זה קצת מוזר שהן מחפפות..

וברו שאני לא אומרת שאין להן יצר, וברור שהציבור הדת"לי גם צריך להיות ברמה דתית מאוד גבוהה...

דוס

ח"ו לא הכללתי, דיברתי על "החרדים מודרנים" .שווגי =)
אני עם מיכל והבת של אבא,מעפר אני באה

יש מלא סוגי חרדים,

זה כמו שהחרדים יבואו ויגידו הדתיים לאומיים הם פשרנים! הנשים שם לא מכסות את כל השיער וזה לא נכון! כי יש רק כמה, חלק ממש קטן שלא מכסה את כל השיער.

יש מלא חרדיות שלא הולכות עם פאה, מלא שהולכות עם פאה ממש לא צנועה ועובדות על עצמן, ויש תאלה שיחשבו שפאה זה יותר צנוע מכיסוי ראש!

והקטע של הגרביים, אני מסכימה איתך! זה באמת דפוק!

שוגי-אנונימי (פותח)

ברור שכשאומרים חרדים הם נשמעים יותר צדיקים וזה,אבל מהכרות אישית אני יכולה לומר לך כמה דברים:

1. עניין הגרביים באמת דפוק!

התקנון במוסדות הלימוד מחייבים (אבל לא ממש בודקים בפועל) גרביים של 40 דנייר לפחות (שזה די עבה ולא רואים ממש את הרגל),

אבל גם הבנות לא רוצות להראות מוזנחות ולכן הן קונות את ה-15 דנייר+- שיותר רואים את הרגל וזה יותר יפה.

2.נשים חרדיות עם מיני זה בחרדים "המודרניים" שיענו לא ממש שייכים למגזר הרגיל (ושלא תחשבי שלא עושים להם בעיות, אם זה במוסדות לימוד,אזור מגורים וכ'ו)  מה לעשות שהיופי חשוב גם להן?

3. פאות-עוד דבר מזעזע שמשתרש בציבור הזה.

הפאות האלו עולות אלפי דולרים! והצעירות רוצות להראות in להרגיש בקניון כאחד האדם ממי שנמצא שם,לא להיות שונה.

אז תגידי שמהחרדים את מצפה?

אולי. אבל בת'כלס גם להם יש יצר וגם הן נהנות להראות טוב אפילו אם זה לא מידי צנוע.

וסתם בדרך אגב, כשאת אומרת שמהחרדים את מצפה ליותר זה נשמע כאילו מהמגזר הדתי את מצפה לפחות.

ז"א, אם בנות דתיות הולכות עם קצר/קצת חשוף וכ'ו זה בסדר כי הן דתיות!

אני חושבת שכולנו קיבלנו את אותה התורה ולכולנו יש את אותם הציווים.

אני ממש לא חושבת שבת דתיה שהולכת עם קצר זה יותר בסדר מחרדיה שהולכת אותו הדבר בדיוק. (גם אם את מצפה למשהו אחר)

ובמילה אחת-זו סטיגמה!

שנזכה כולנו לקיים רצון ד'.

סוף חפירה....

זה ממש ממש לשון הרע! ויש לי מה להיגד -סטלנית!!!!

אז ככה . . זה ממש ממש סטיגמות כמו שאמרו.. וכאילו שאנחנו נראים יותר טוב...

ואני מכירה איזה חרדיה ממש צדיקה שהולכת עם גרבי ניילון, וזה פשוט לא במודעות שלה שזה לא בסדר, ככה הם נהגו במשפחה מדורי דורות, אז לפעמים שאת רואה מישהי עם גרבי ניילון זה לא אומר שהיא פחות צדיקה...

ושפוט את עצמך לפני שתשפוט אחרים (משהו כזה..)  - -- בציבור הדת"ל כולם הולכות עם גרביים?? כל הנוער בסדר? (כיוון שאפ'חת לא יודעת איפה אני גרה, אני ירשה לעצמי לומר שהנוער בישוב שלנו במצב זוועה!!!!!!!!!!! וכמעט אין נער שנשאר דתי..)\

אז...

בקשר לפאות..אנונימי (פותח)

שמעתי סיפור ממקור ראשון, האישה סיפרה לי שהיא ובעלה היו בתוך הבית ואנשים ראו מהחלון שהם מדברים ולא שומרים נגיעה וזה מקום חבדניק ואז עברו כל מיני רכוליות ביישוב שהם לא נשואים והם לא שומרים נגיעה...לקחו את זה ממש קשה...והיא עוד כעסה על האנשים האלה...!! אני לא מבינה מה הקטע?? כאילו אם ככה אז אפשר אחרי החתונה לגזור ת'שיער ולהפוך אותו לפאה וללכת ככה...זה סתם מטומטם..אני לא מבינה את הקטע ובחיים לא אבין..

עלתה לי מחשבה.רוש לילה.

תמיד יודעים שלחרדים (הבנים) יש ת'קטע של שמירת עיניים וזה.. נכון?

אז כשהן רואות בחורה חילונית עם מיני וזהה, הן יסבו מבט.

אבל כשהם רואים מישהי מהציבור שלהם- גם היא בדיוק עם מיני ועם גרביים שקופות מחץ, הוא יסתכל עליה. הוא לא יסב מבט. היא צנועה.

אבל אם היא צנועה- גם החילנויה צנועה! אורך החצאית שלהן בדיוק אותו דבר. אז מה ההבדל? ולפעמים החילוניה היא אפילו יותר צנועה, כי יש לה תיץ שמכסה את הרגל באמת!!

מי חולקת עליי? אשמח שלמוע תשובה!

זה כמו שחילונים מסתכלים עלינו-טומי-

כמו בציבור שלנו יש יותר דוסים ופחות הבנות שהולכות עם חצאיות קצרות לא מראות על כולם

יש גם הרב שהולכות עם חצאיות שלוש רבע וגרבי נילון כהות

הודיקה הנסיכה - תסלחי לי אבל זה שטויות!!סטלנית!!!!

מהיכרות אישית וקרובה מאד עם המגזר הזה:

בן ששומר עינים מבנות הוא שומר עינים גם מבנות דתיות, חרדיות והכי צנועות שייש~~...

בן ששומר עניים ממראות לא צנועים (אני מקווה שזה כל בן..) לא מסתכל על בנות לא צנועות, ללכת עם טייצ' זה ממש  ממש  לא צנוע, ומבליט את הרגל בצורה זועתית. בת חרדיה שהולכת עם חצאית 4\3, וגרביי ניילון, אמנם זה לא הכי צנוע, אבל זה הרבה יותר צנוע. נקודה!

יש לי המון מה להגיב בנושא בע"ה במוצ"ש.-Rעות-

אווףף כתבתי פווול והכל נמחקק..שווגי =)

אני צריכה ללכת בעז"ה אני אכתוב פעם אחרתת..

ובבקשהה , אל תתעצבנו עליי זאת לא היתה כווונה גם לא להגיד לשון הרע ממש לאא רק רציתי לדעת מה אתן חושבוותת.. ואין לי בעיה שנעלה בשרשור הזה לדיון על כל המגזרים שאתן לא רוצותת.. וזה ממש לא בקטע של לשון הרעע.. אף אחת כאן לא דיברה על מישהי מסוייממתת דיברנו על הכללל..

@#$@#@%$^^הדר!ש=)אחרונה

אני מסכימה אם 2 הדעות שכתובות פה... 

בבת מצווה של אחותי אז כל החברות שלה באו עם חצאיות מעל הברך ועם טוניקות מעל הברך .. אבל כל זה עם טיץ מתחת.. ואמא שלי דיברה עם אחותה ואמרה שלה שהיא ממש מוזעזעת!! איך זה הגינוי שבת ישארל הולכת ככה?

ואז דודה שלי (אחותה?!) בחב"ד(היא חב"דניקית) זה לא יותר טוב!! שמה זה אותו דבר רק בלי טיץ מתחת... 

וזה ממש נכון..

אני חושבת שזה נכון מה שהעלו פה.. אבל בכל זאת אי אפשר לשפוט!! אי אפשר לדעת מה עבר עליה בחיים..

שנזכה לגאולה שלמה במהרה!

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך