לא מטפל בערבים!!!חגי לנדסברג

אני יודע שזה נשמע קצת מפוצץ אבל כן....

כשאני מגיע לערבי אני מטפל אבל אני לא מכניס לאמבולנס ואם יש יהודי ח"ו באותו מקרה אני אעדיף לטפל ביהודי.

זה נשמע סותר אחד את השני אבל ככה אני מתנהל...

אם אני לא אעדיף את היהודי, מי יעשה את זה? הערבי???

[אם אני לא אפרגן לעצמי אף אחד לא יעשה את זה...(מישו שם,שם)]

אתה במדא? מגנייייבשירושש
חתיכת גזען!אדוני המשורר
לא נכון!חגי לנדסברג

היה פעם סיפור שמע"ר אחד טיפל בפצוע והפצוע התפוצץ והתברר שהוא טיפל במחבל!!!!

אני לא רוצה לקחת סיכון מיותר!

כלל ראשון במד"א - safety!!!!!

זה קצת מגעיל לטפל בערבים,דואגת!

ומרגישים לא מוסריים שאתה מטפל באנשים האלו שיכול להיוות שהם/ אחיהם/ בניהם/ או סבתא שלהם יתפוצצו..

אבל במד"א מלמדים אותך שקודם כל- חיי אדם... אתה מחוייב במעין שבועת הרופאים כזו...

(שבועת הרופאים או שבועת הִיפּוֹקְרָטֵס היא שבועה שמקבלים על עצמם מרבית הרופאים בתחילת דרכם. נהוג לומר את השבועה עם סיום הלימודים בבית הספר לרפואה.

השבועה נחשבת כבסיס לאתיקה הרפואית המודרנית, אולם היא לא מהווה מסמך משפטי מחייב. בשבועה מתחייב הרופא לנסות להציל חיים, לא לגרום נזק לחולה, לנהוג בטוהר מידות ולשמור על סודיות רפואית. היות שבשבועה המקורית, המיוחסת להיפוקרטס, מופיעים סעיפים שאינם רלוונטיים לימינו, מקובל כיום להשתמש בנוסחים מודרניים המבוססים על הגרסה הקדומה. בנוסחים אלו יש התייחסות לעניינים נוספים שלא מופיעים בנוסח המקורי, כגון החובה לתת טיפול שוויוני לכל אדם באשר הוא אדם.)

זה צעצבן ומסריח אבל... אולי זה מה שיגרום לו לא להתפוצץ... מי יודע..

לא קשור למגעיל!!!אני שומר על הביטחון העצמי שלי!!!חגי לנדסברג
נו באמת...דואגת!

ערבי שיכור/ יולדת/ ערבי בת"ד????

אולי אשים 2 כפפות, אולי אסתכל יותר על גופו מפני סכינים/ אקדחים/או בליטות של חגורות למיניהם, אבל לא לטפל?

בפיגוע ל"ע גם אני לא אטפל בערבי, אבל בממרות השוטפות? מטפלים בכל אדם באשר הוא..

אהמאנונימי (פותח)

(הערת אגב, אני כותב מאנונימי כי אני מוכר בכמה פורומים פה, ואין לי שום עיניין שאנשים אחרים ידעו מה אני חושב בנושא)

אז ככה,

הנושא הזה מעט עדין, כי אנחנו היום במצב מלחמה. אז נכון שיש פה ושם ערבים שרוצים שלום (וגם זה לא בטוח) אבל צריך להזהר מכולם

אבל מה אכפת לך לטפל בערבים?

1- זה מאמן אותך בטיפול.

2- וכאן אני אומר בזהירות כי זה רגיש- מי אמר לך שהוא ערבי? אתה יודע כמה לצערנו "אחמד בן שרה" יש?

3- הלכתית אתה חייב לטפל ואף לחלל שבת על פיקוח נפש של גוי. אמנם יש בזה גדרים ומעט סייגים ולא המקום כאן לפרט (מי שמעוניין- אפשר באישי), אבל אתה צריך לחלל שבת!

4- אתה מפחד מהם שיעשו לך משהו? אני הרבה יותר מפחד מנסיעות דחופות של נהגים במד"א- שלדעתי יותר מסוכן ליסוע בדחופה מאשר לטפל בערבים. עוד לא יצא לי מקרה שהוזקתי מערבי עקב נסיון טיפול בו.

ונכון שהייתי מעדיף לעזור ליהודים, אבל לא תמיד זה עובד ככה..

קטע שהיה לי

-- יצאתי עם נהג אחד לת"ד, הוא אומר בדרך- דיי, נמאס לי לטפל בערבים.. אז אמרתי לו- מה אתה מעדיף? שזה יהיה יהודים?....

אז זה מבאס לצאת לטפל בערבי באמצע הלילה(כונן), אבל אני מעדיף שהוא ערבי ולא יהודי..

אז בהצלחה במה שתחליט

עם כזאת הצהרה אני לא מטפל בערביםנ.מ.לאחרונה

עוף ממד"א לא צריך אותך. אף אחד לא שואל אותך אם אתה אוהב את המטופל ומרגיש איליו יחס חיובי. תעשה את העבודה הכי טוב שאפשר ואם לא מתאים לך אז אתה לא חייב להיתנדב במד"א.

מעצבן אותי שאנשים עושים סלקציה לפני הטיפול. למה מי אתה?

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך