החשבונות של ה' הם לא החשבונות שלנו!!!רע"ם

כן המצב קשה ועמ"י חווה הלילה פגיעה קשה במיוחד הציבור הדתי...

ישיבת מרכז הרב לב ליבה של הציונות הדתית החממה (הקסבה) של ירושלים שכונת קרית משה..

אבל עם כל זה אנחנו צריכים לזכור שזה חשבונות של הקב"ה ולבוא בענווה ולדעת להגיד אנחנו לא מבינים אנחנו לא יודעים למה..

מותר לשאול שאלות ואפילו שאלות קשות אבל צריך לזכור כמה דברים!!

שיש מישהו למעלה שמנהל את העולם  וכל מה שה' עושה לטובה עושה... כאן נבחנת האמונה האמיתית שלנו..

האם גם כשקשה לנו אנחנו יודעים להגיד משפטים כמו תן חיוך הכל לטובה...

אחרי ששואלים את השאלות צריך לקום להתאושש לאסוף את השברין מחדש... ולשאול לְמַה... ולא לָמַה ...

לקום להתעודד...ולזכור שבכל חלק מתהליך... נכון שקשה ומתור לכאוב קצת אבל אסור לשכוח לקום להמשיך להאמין...

ולא לתת לאף אחד לנצח אותנו

כי נצח ישראל לא ישקר ונר ישראל לא יכבה..

בשורות טובות!!

כנראה אנחנו צריכים להתחזק!!אvעד
יש למישהו את שמות הפצועיים בדחיפות????????????????מיכל160
כתוב בראש צעיר.תפוזה 1
שמות הפצועים לרפואה שלמה במהרה:ת
נפתלי בן גילה
יונתן יצחק בן אביטל
שמעון בן תרזה
נדב בן הדסה
ראובן בן נעמי
אלחנן יוסף בן זוהרה
בתוך שאר חולי עם ישראל.
*נדב אליהו בן הדסהאש מאנשים קרים.
יונתן יצחק בן אביטל נפטר.תפוזה 1
אוי לא...אפוש
הוא לא נפטר!!!!!אנונימי (פותח)
יש שני שמות דומים.
*התכוונתי שהוא לא נרצח!אנונימי (פותח)
אז מה השם שדומה והוא נפטר?תפוזה 1
-אנונימי (פותח)
טעיתי!

תודה שגרמת לי לבדוק את הטעות שוב....

סליחה.
שמות הפצועים (מתוך אתר הישיבה- מעודכן)twilk
נפתלי בן גילה רחל
שמעון יחיאל בן תרזה
נדב אליהו בן הדסה
שמעון בן רות
אליהו בן מרים
ישעיהו בן ציפורה
יהודה הלל בן מרים

ישעיהו ויהודה הלל השתחררו כבר אך עדין צריכים תפילות.
אוי... טאטע!!!!~אהרלה~!נתניה
ימח שמם!
משהו חזק ששמעתי...ת
משהו חזק ששמעתי... (בטעות נשלח...)ת
היום ראינו ברדיו קול חי את הרב יעקב אריאל מרמת גן. המראין אומר לו שלום והוא עונה "חודש טוב!" המראין לא מגיב הוא אומר עוד פעם "חודש טוב!" והמראין לא מגיב פעם שלישית הוא אומר "כן, אמרתי חודש טוב!" המראין אומר "הרב מתכון שיהיה חודש טוב?!" והרב אומר (אני לא מצטטטת מדויק במליותיו...)-לא, כבר עכשיו חודש טוב,חודש אדר, אני חוזר עכשיו מההלוויות ומה שהם רוצים זה להחליש אותנו דווקא עכשיו ודווקא במקום הזה ואת הציבור הזה אבל ככה גם חשב המן שזה חודש שבו נפטר משה רבינו ע"ה ושהוא סוף השנה שלנו (החודש ה12 לניסן) אבל הוא לא ידע שזה הסוף שלו ושאצלינו כל סוף מחובר להתחלה, אדר מחובר לניסן, ובאדר יש את הענין של נהפוך הוא...
שבעז"ה נזכה לראות עין בעין את הנהפוך הוא של הדור שלנו ולראות ניסים ונפלאות וישועות גדולות עוד השנה!!
יפה! אהבתי.תפוזה 1
מחזק!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
באמת מחזק!!!...איזה תוכנית?אפוש
המראין היה מרדכי לביאת
זה תוכנית ביום שישי לסיכום השבוע "לביא בהילוך שישי"-אם אני לא טועה...
פתאום אני לא יכולה לעכל שזה היה באמת...אש מאנשים קרים.
אין מצב...ה' לא יכל לעשות לנו דבר כזה...אוף נימאסלי...
*אvעד
זה חבלי משיח כמו שאמר הרב אליהו ה' רוצה לעורר אותנו כדי שנחזור בתשובה.
אבל זה עדיין לא יכול להיות!!!אש מאנשים קרים.
לא יכול להיות שמחבל ניכנס לישיבה והורג יהודים שלומדים תורה!!! זה באמת לא יכול להיות!!!!

מזתומרת חבלי משיח??? יענו עוד שבוע מקס' המשיח בא???
תשובהאvעד
א)מותם של צדיקים מכפר ומשום זה ה' (ולא המחבל ,המחבל הוא רק כלי)

לקח את הצדיקים שלמדו תורה ולא סתם אנשים שמבתובבים ברח' הרצל.

ב)המשיח בא עכשיו לא עוד שבוע.
אין יאוש בעולם כלל!!!*^*מישי*^*
הכל מתוחנן מאת ה'!
הוא רוצה לעורר את עמו ונאלץ לעשות זאת בדרך הקשה....
כמו שאבא שמעניש קשה את הילד שלו לאחר שחזר על אותו המה שאסור לו כמה פעמים...
יפה אמרת!!!אvעד
אתם שניכם ממש צודקים!אש מאנשים קרים.
אבל אני עדיין לא מצליחה לקבל ולעכל...
אבל האם אנחנו לומדים את הלקח?\לק''י\
ומקבלים את המסר שה' אבינו מעביר אלינו דרך העונש?

לא יודעת...אבל זה לא יכול להיות שהיה פיגוע במרכז!!אש מאנשים קרים.
אוווף...
גם לי קשה לעכל את זה\לק''י\
וזה המקום האחרון (!!!!) שהייתי חולמת שיהיה שם פיגוע, ועוד בדיוק בזמן שהם בעיצומה של לימוד התורה!

ולכן זה עוד יותר כואב--- ולכן כנראה לעניות דעתי ה' מנסה לתת לנו עונש יותר חזק וגדול כדי לעורר אותנו להתקרב אליו ולהסתכל על עצמנו!!!
אבל מה זה יעזור???אש מאנשים קרים.
לנו זה כואב!!! לאנשים שיושבים שם במעלה המדינה זה לא מזיז בגרוש!!! וזה לא משנה מה הם אומרים!!! אולמרט ה****** (צינזור...) אומר שזה עצוב ובאותו זמן עוזר לערבאיכסים!!!
אם אני לא מסתכלת על תגובותיו של אולמרט ימ"ש -\לק''י\
הרבה יותר קל לי.
כי אני לא מצפה לתגובה מרשע כמוהו, כי אצלו דם זה כמו מים. אולי את כן ציפית למשהו ממנו- ולכן כגודל הציפיה כך גודל האכזבה.

אנחנו צריכים להסתכל ולצפות רק מעצמנו.
לא ציפיתי ממנו לכלום!!!אש מאנשים קרים.
אבל אם הוא לא ידיע למסקנה שצריך לעשות משו זה לא ייגמר בדבר ההוא שהיה ביום חמישי!!!
נכון-אבל זה כבר החלטה של הקב"ה אם זה יגמר כך או לא\לק''י\
ולכן אנחנו לא יכולים לסמוך על התגובות של הרשע הנ"ל.
אבל אם ההישתדלות והרצון שיהיה טוב לא יבוא ממנו-אש מאנשים קרים.
אז ה' לא יעשה אתזה לבד!!!
מי זה "ממנו" ? מאולמרט?! הצחקת אותי...[עצוב]\לק''י\
ממנו- זה מ-אי-ת-נו!!!
לא אמרתי שממנו זה מאולמרט!!!אש מאנשים קרים.
לכתוב מאיתנו זה ארוך וספרותי מידיי!!! ממנו=מאת אנחנו...

ואם ה' ירצה זה גם יכול לבוא מאולמרט!!! גם הוא יהודי!!! (עדיין לא גילו שסבא שלו היה נוצרי...)
טוב, אז ברוך ה' לא הבנתי אותך נכון...\לק''י\
וה' מבטיח לנו "אם בקולי תשמעו " "וישבתם לבטח בארצכם"
מכאן שזה תלוי רק בנו.
(ושתדעי לך שאת חמודה)
אבל מזה יעזור אם אנחנו נישתנה???אש מאנשים קרים.
אם הציבור שלנו ישתנה זה לא יגרום לכל שאר עמ"י להישתנות!!! ואנחנו נעבוד קשה וזה לא יעזור כי חלק גדול לא ישתנה!!!
את לא יכולה לשנות את כולם!\לק''י\
כל אחד צריך לחשוב כמו שכתוב ברמב"ם- שעם ישראל עכשיו -חציו זכאי וחציו חייב- וזה אומר שצריך לחשוב שעכשיו המעשה הבא שאת עושה- הוא ישפיע או לטוב או לרע- כי עכשיו הזכויות והחובות של עם ישראל הם בדיוק שווה בשווה- ולכן מה שאת עושה עכשיו- אם תעשי מעשה טוב- זה ישפיע לטובה על כף הזכויות ואם תעשי מעשה רע- כף החובה תהיה יותר מלאה-

ולאחר המעשה ההוא שעשית- את שוב צריכה לחשוב שזה שווה בשווה- ושמה שעכשיו תעשי- ישפיע על זכויות או חובות עם ישראל...

ואת זה לא אני אומרת אלאהרמב"ם.

ואם כל אחד היה חושב לפני כל מעשה- שעכשיו ברגע זה הוא משפיע על חובת/זכות עמ"י יהיו פחות מעשים רעים -אבל כל אחד צריך לחשוב את זה רק על עצמו! ולא לנסות לחפש מה לא בסדר אצל אחרים.
חברותיות...*^*מישי*^*
לק"י היקרה... הציוויים של הקב"ה הם לאולמרט בדיוק כמו שהם בשבילך..! אין הבדל בין יהודי כזה ליהודי כזה... זו המציאות...
וכן... אולמרט יכול להשתנות מעכשיו לעוד שניה בדיוק כמו שכל אחד אחר יכול להשתנות...
הבעיה פה היא הרצון... והפחד....
אם אולמרט יודע שהוא טועה (ואני בטוחה שהוא יודע..) הוא יודע שהכבוד שלו ילך לאונולולו...
והוא מפחד... אז הוא שואב "כוחות" ממקורות אחרים... רק חבל שה"כוחות" הללו יגרמו לכך שה"כבוד" שלו יעבו פלנטה (מה שהוא לא יודע...)...

שרופה על פג"ז (אפשר שמות בקשה?)- אם את תשתני, את תוכלי לגרום לאמא\ אבא\ אח\ אחות\ חברה\ סבא\ דוד\ ..... או כולם ביחד להשתנות... ואז יגיע תורם לשנות אחרים וכן הלאה.... וכן... כל אחד יכול להשתנות...
'אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שאפשר לתקן...'

אנשים... אסור להתייאש..! צריך לעמוד בנסיונות ולהצליח אותם!!! צריך להוכיח לעולם שאנחנו הילדים של הקב"ה..!!! ושאנחנו גאים בזה!!! ושאנחנו ננצח..!!!
לק"י-זה לא פייר שהם ימשיכו להיתנהג ככה, ואנחנואש מאנשים קרים.
נעבוד קשה!!! מה אנחנו עובדים בשבילם??? נכון שגם אנחנו צריכים להביא ת'גאולה, אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה לבד!!! אנחנו לא יכולים להביא לעמ"י ת'זכויות לבד!!!!

מישי-קוראים לי איילת. צודקת, אבל עדיין אנ'לא מסוגלת לעכל ת'פיגוע...
למישי היקרה-\לק''י\
אבל אני לא יושבת ומחכה שאולמרט ישתנה,-- אני מסתכלת על עצמי- כי העונש הזה לא היה עונש פרטי- הוא עונש כללי לעם ישראל- הוא פגע בכולנו. וכולנו באבל ממנו,
אני מנסה לחשוב עד כמה זה פגע וזיעזע אותי באופן אישי- כי ה' רצה שזה יזעזע אותי- ולנסות לשנות את עצמי(!) ולא לחכות לאחרים שישתנו.(למרות שגם הם צריכים)
קצת התפלספתי... מקווה שיהיו כאלה שיקראו עד הסוף...*^*מישי*^*
לק"י- מצד אחד את אומרת שהעונש לא פרטי, ומצד שני את אומרת שאת צריכה לעבוד את עצמך... זה קצת שונה אחד מהשני...
לא אמרתי שצריך לחכות שאולמרט ישתנה.. אמרתי שאפשרי ביותר שהוא ישתנה... והוא לא ישתנה עד לרגע האחרון... אבל ככה ה' מחשב את העולם...! הוא אומר שאולמרט זה הראש ממשלה ההכי טוב שמגיע לנו בתור עם, וצריך לקבל את זה... וכן.. צריך לשנות את זה..! כי זה לא מה שצריך להיות..!
כן... תשני את עצמך... בזה את צריכה להתחיל... אחרי שתשני את עצמך, תתחילי לפעול על האחרים... חוצמזה, אני לא חושבת שאת צריכה כ"כ לשנות את עצמך... את מספיק טובה בשביל לשנות אחרים...!!

איילת- ברור שאת לא יכולה לעכל את הפיגוע..! אפחד לא יכול!!! אחים שלנו נרצחו, בגללנו..! כן... בגללנו..! אבל אסור ליפול ליאוש... זה מה שהערבים ימ"ש מחפשים...המכות שהיו היום על יולי תמיר זה אחד הדברים שהערבים חוגגים עכשיו..! הם רוצים לפצל אותנו..! והם מצליחים...! אם לא נהיה מאוחדים, יהיה קל לפגוע בכל קבוצה אחת אחת... את השמאלנים הם כבר ניצחו מזמן... את התוצאות כבר ראינו... עכשיו מנסים לדפוק אותנו... אנחנו ההכי חזקים שנשארו... אסור לנו לתת להם לנצח..!!! אנחנו חייבים להתאחד עם כולם...
כמו שילד בונה ממ.. מטוס מלגו... בא אח שלו הגדול ומתחיל לפרק אותו... הוא מתחיל בכנף אחת, ואז עוד אחת, ונשאר המרכז... גוף המטוס.. שזה אנחנו... מה את חושבת? ניתן לו?או שנתאחד, ויחד עם הילד (הקב"ה) לא ניתן לו, ונתקן??!
לא משנהנצח לנצח!!!
אנחנו לא צריכים לשנות את שאר הציבורים... אולי להמשיך בקירוב הלבבות כמו תנועת "ראש יהודי" אבל העיקר שההתחלה תבוא מהציבור שלנו!!!!!! כן, כניראה הקב"ה רק מרמז לנו!!! (דווקא לנו) כי הוא מצפה ממלח הארץ להיות המובילים!!! בידינו- יש פשוט להתחזק ומה שבטוח לא להתייאש!!!!!
ב ט ו ח----- שאם נעבוד קשה- נשנה!!!!!
איילת...דביר כבוד!!
אנחנו לא משתנים בשביל ממשלה של...אלא בשבילנו!! כדי שלנו יהיה יותר טוב ואם נשתנה זה יהיה קידוש ה' אדיר!!
וחוצמזה שיש לציבור שלנו המון(!!!!!) מה לתקן ( אני לא יפרט..)
אז אני מקווה שנצליח בעז"ה בשורות טובות!!
טווב...אש מאנשים קרים.
מישי-אבל זה לא נורמלי!!! ברור שלא מעכלים, אבל בני אדם חזרו לחיים הרגילים שלהם!!! ולא הכרתי שם אפחד (ב"ה אחשלי לא היה שם!) ואנ'לא מצליחה לחזור להיות אותו דבר כמו שבוע שעבר...אני מיסתובבת באול' מנותקת ולא מצליחה לעכל..אני מרגישה כאילו..לא יודעת איך להגדיר את זה...זה פשוט מטורף..אנ'לא מיתייחסת לבני אדם (אמונה-אולי שמת לב לזה) ואני אוף אנ'לא מצליחה להגדיר...וזה לא שהכרתי מישו שנרצח...

אמונה-נכון! אבל מזה יעזור אם אנחנו נישתנה והם ישארו אותו דבר???
חברה...*^*מישי*^*
איך לא תיהי באבל??! אחים שלך נרצחוו..!!! זה היה יכול להיות כל אחד מאיתנו לא עלינו...!
אבל את לא צריכה כ"כ להרגיש רע..! הכל לטובה!!! הקב"ה נתן הקב"ה לקח..! הוא הלווה לנו אותם, והחליט שעכשיו הוא רוצה אותם לעצמו...!
את יודעת שבעולם האחר הם נהנים פי אלף יותר ממה שאנחנו כאן??!
נכון... קשה לנו לעכל שזה קורה... אבל, ואני מצטערת להגיד את זה, אבל זו המציאות..!
את לא צריכה להתנתק מהסביבה..!! זה לא מה שהקב"ה רוצה..! הוא ציווה אותנו לא להתאבל יותר ממה שצריך. בדברים י"ד (עשיתי ש"ב.. ) כתוב "בנים אתם לה' אלוקיכם לא תתגודדו"- אנחנו ילדים של הקב"ה. אבא אמר- צריך להקשיב! גם אם זה קשה!!
חברה... הוא מעמיד אותך ואותנו בנסיון..!!! חייבים לעמוד בו..! גם אם זה קשה..!!
פסדר אבל כולםאש מאנשים קרים.
כבר לא כ"כ מרגישים את זה...ובכון ששם יותר טוב אבל...ואני לא מיתנתקת בכוונה, אני פשוט לא מסוגלת...חוצמיזה-אם נהיה בשמחה נישכח...
למה נראה לך??!*^*מישי*^*
אם נהיה שמחים זה מה שהם היו רוצים..!!!! וזה מה שהקב"ה רוצה..!!!!!!
אין הדבר עומד בפני הרצון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בשבילי, תפנימי את זה..!!!! אין הדבר עומד בפני הרצון!!!!!
ומה את רוצה, שכולם ישקעו בבוץ המר וזהו??! צריך לקום מההריסות..! אני לא אומרת שצריך לשכוח... ח"ו!! אבל צריך לצאת מהדיכאון..!!! הדיכי הוא לא הפיתרון..!!! זה בדיוק מה שהערבים רוצים- לשבור אותנו..!!! הם יודעים שזה מאד קשה לנו אז הם ממשיכים..!! אם ניתן להם את מה שהם רוצים- איך את רוצה להצליח?!
הייתי משייכת את זה למשו אחר אבל לא נראה לי זה מתאים עכשיו לכתוב את זה...
לא בדיוק- אסור לשכוח-\לק''י\
אסור לנו בשום פנים ואופן לשכוח!

- אנחנו צריכים לזכור-וצריך לעשות משהו כדי לא לשכוח-
למשל אדם שיושב שבעה- חייב לקרוע את הבגד כדי לא לשכוח- ואסור לו ללבוש בגד שלם- ואסור לשמוע נגינה- ואסור הרבה הרבה דברים דווקא כדי שלא נשכח.!!
אמנם אנחנו לא צריכים להיכנס ליאוש ולמרה שחורה- אבל צריכים להתנער מהעפר בלי לשכוח את אשר עשה לנו עמלק---

א-ל נקמות ה'! א-ל נקמות הופיע!
לשמוח זה לא אומר ששכחנו!!דביר כבוד!!
דווקא השמחה דרך של היתמודדות!! (יש לי קטע על זה אילת אני יכולה להביא לך..אם את רוצה)ואני אישית לא שכחתי אולי אני שמחה ורגילה אבל זה מגיע מכוון שונה לגמרי אחרי שבת מזעזעת בשכונה (אני מקרית משה..) ואחרי יומיים קשים של הלם דיכאון וכד'..איילת-המחבל ימ"ש תיכנן להגיע באמצע ההרדה של ישל"צ (ב"ה השביעיסטים יתעכבו בטיול וככה היא נדחתה!!)הוא ידע מה זה ר"ח אדר בשבילנו הוא רצה שנבכה בו ולצערנו הוא הצליח ולכן אנחנו חייבים להראות לכל הערבים ימ"ש שזה לא מה שישבור אותנו!! לא סתם אומרים:משנכנס אדר מרבים בשמחה אם כל שנה זה היה ברור אז השנה צריך את זה בצורה יותר חזקה ועוצמתית ושמחה אמיתית!!
שנזכה עוד היום ל"אשר ישלטו היהודים המה בשונאהם"!!אמן!!
אם לא שמת לב- כתבתי שאנחנו צריכים להתנער מהעפר\לק''י\
ולא לשקוע ביאוש-- וגם אני מנסה לשמוח--אבל לא לשכוח! זו שמחה שמהולה בעצב.

והלוואי שריבונו של עולם יזכה אותנו לשמחה *שלמה* (!)!!!
לא אמרתי שאני לא מסכימה איתך..דביר כבוד!!
די הגבתי לאיילת ואני ממש מסימה עם מה שאת ומישי אמרתם אנוחנו לקום מהעפר ושמחה היא דרך התמודדות
זה בסדר (לא כעסתי עלייך)[חיוך]\לק''י\
טוב אתם צודקות, אבל זה מסובך...אש מאנשים קרים.
ואמונה-יש עוד כמה סיבות שב"ה שהשביעיבטים היתעכבו בטיול...ותביאי לי ת'קטע הזה, טוב???

אבל איך אפשר להיות בשמחה אחריי שקרה דבר כזה??? איך אפשר להיות בשמחה שכ"כ עצוב וכואב??? איך אפשר להיות בשמחה כש8 ילדים נירצחו כשלמדו תורה??? איך אפשר להיות בשמחה שכל השבת ראית את אחשלך מפורק???
איילת...*^*מישי*^*
הם הוציאו את נשמתם על קידוש ה' ולא בגלל שומדבר אחר!!!!!!!
רב קרוב משפחה של אחד הנרצחים כתב למשפחה שאפילו החפץ חיים לא הגיע לרמה שלהם..! אם היינו יודעים איזה תענוג יש לתלמידים הללו בעולם הבא לא היינו עצובים..!!
את צריכה להיות בשמחה כי
א. ה' ציווה אותנו להיות תמיד בשמחה..!
ב. בגלל שעכשיו חודש אדר וצריך להיות עוד יותר בשמחה..!
ג. בגלל שלא יעזור לך ולא להם ולא לאף אחד אחר שתיהי (או כל אחד אחר) עצובה..!!
צריכים להתאבל, אבל עד גבול מסויים..!!! שןוב... אנחנו ילדים של הקב"ה..!
את סומכת על הקב"ה?!
תראי, כולנו ילדים של הקב"ה... את, אני, הרב כזה או אחר, אולמרט, התלמידים שנרצחו... כולם..!!!
אנחנו לא אמורים לחשוב שאם תלמיד שלמד תורה נרצח זה יותר גרוע מאם בנאדם שמאלני שנרצח גם מערבי..! כי כולנו אחים, ואין שום הבדל..! רק בדעות שנלו...! וזה עוד ישתנה יום אחד..! זה שהם חושבים אחרת זה לא עושה אותך יותר חשובה מהם... זה מה שעמ"י לא מבין...! למה נחרב ביהמ"ק??? בגלל שנאת חינם..!! אחים שונאים אחד את השני עד כדי כך שרוצים לרצוח אחד את השני?! זה נשמע לך מציאותי??! איך את רוצה שיגיע ביהמ"ק השלישי אם אנחנו ככה שונאים אחד את השני...?
נסחפתי קצת...
מה שרציתי להגיד זה שאת לא יכולה להגיד שאם נרצחו 8 ילדים שלמדו תורה זה לא עושה את זה יותר גרוע מיהודי אחר שנרצח...!!

אני חייבת לציין שקשה לשכנע אותך..! וזה לא רע..! כל הכבוד לך שאת שואלת...!! אחרים היו יכולים לספוג את זה קשה וההשפעות היו גרועות ח"ו..!

אני מצטערת אם אני חריפה... קשה המצב הזה של היום...
מישי-אש מאנשים קרים.
באמת שכואב לי הראש ואנלי כח לענות (אפ'ם לא ידעתי עד כמה מייאש יכול להיות להעביר פעולה...), את צודקת, אבל אנ'לא מצליחה לקבל את זה...כאילו המוח הבין אבל הלב לא מסכים להפנים...וצריך להיות תמיד בשמחה אבל באמת שלא תמיד אפשר...דייי...אבל אוף כאילו הממשלה ה******* הזאת נותנת לערבאיכסים לחשוב שהם יכולים לעשות לנו מה שהם רוצים!! ושדם של יהודים הוא הפקר!!! ובתמורה לזה שהם רוצחים אותנו הם יקבלו דברים..אוף אנ'לא יכולה מרוב מחשבות...
ברור שאני סומכת על הקב"ה!!!ואני יודעת שהוא עושה הכל לטובתנו!!! (סתכלי בחתימה שלי)! אבל, אוף.....
חוצמיזה את לא יודעת איזה קשה זה לראות את אחשלך הגדול כולו מפורק, מרוסק...

כול הכבוד שאני שואלת??? שאלתי ביום ראשון רב אחד באול' שלי ואז מורה אחת צעקה עליי...

קשה לי לענות לך*^*מישי*^*
אבל אני לא מוותרת לך..!! אני אשאל את הרב שלי ואביא לך תשובה בע"ה...
בקשר לחתימה- מה שאת מאמינה בו נמצא אך ורק בלב שלך..!!

גם אח שלי בהתחלה היה מרוסק (לדעתי פחות מאחיך) אבל אני שיכנעתי אותו לצאת מזה..!! כולנו התרסקנו מזה... זה דבר שקשה מאוד לעכל...
גם אחיך יצא מזה... ברור שקשה לו..!!

בקשר לתגובה של המורה שלך, אני מצטערת, אבל היא חוצפנית שהיא ענתה לך ככה..!! זו שאלה שחשוב מאוד שתדעי לצאת ממנה!!! אין לה זכות לעצור אותך מזה..!. היא רק תהרוס אותך!!!

שוב סליחה על החריפות ומקווה לחזור לפה עם תשובה...
...אש מאנשים קרים.
טוב..

ברור שהוא היה פחות מאחי!!! אחשלך לא לומד שם ולא הכיר את כל הנירצחים (נראלי..)
יצא מיזה??? את יודעת מזה שהיה פיגוע בישיבה שלך??? ובנס לא היית שם??? שרצחו לך 8 חברים???

גם אני מיצטערת והיא מאוד חוצפנית...אבל מה לעשות-יש כאלה...בכלל לא דיברתי איתה...

חברה...*^*מישי*^*
הוא הכיר, אם כי לא כמו אח שלך...!
לאח שלך היה נס!!!!!!!
את בטוח מכירה את הסיפור של ר' עקיבא איך שהוא מת... בגיל 40 התחיל ללמוד תורה ועברית- מא' עד ת'... גיל 40 זה גיל מאוד מבוגר ללמוד דבר כזה... אבל הוא לא ויתר..!!! הוא האמין בה', ונהיה לרב גדול מאוד ומוכר עד היום..!!!
חברה... איך הרב הגדול הזה מת?! ע"י זה ששרטו לו את הבשר ואת הלב במסרקות ברזל....
ועל מה הרב הגדול הזה חשב כשהוא עמד למות?! כשהתלמידים שלו שלא היו מסוגלים לראות אותו בסבלו מתחננים שיוותר ויכנע לרומאים- לא! ר' עקובא, במקום לחשוב למה הקב"ה עושה לי את זה אחרי שכ"כ התאמצתי בשבילו- לא! הוא עונה לתלמידים שלו שכל החיים שלו הוא שאל את עצמו איך לאהוב את ה' ולקיים את מצוותיו, ועכשיו הוא לא יוותר..! הוא קרא שמע ישראל ועלה לשמיים בטהרה וגאווה..!!
לא הרבה הגיעו לרמה שלו... נסיונות כאלה מגיעים רק לגדולים שבנו... אבל הם לא באים סתם..! הם באים ללמד אותך ואותי ואחרים הרבה דברים!!!
צודקת ממש!!!אש מאנשים קרים.
ואוף כאילו אני מבינה אותך אבל לא מצליחה...אוף אנ'לא מצליחה להסביר את מה שאני מרגישה...
אבל אם אנחנו נמשיך להיתחנף לעבראיכסים ולעשות כל מה שאמריקה רוצה אנחנו לא נצליח להביא ת'מחשיח!!! אוף למה הממשלה הזאת כ"כ מטומטמת???
כי זה מה שמגיע לנו!!!*^*מישי*^*
לא מגיע לנו יותר מזה..!
ואת תראי שכשהחלק הרדום יתעורר- זה יקרה בתגובה למשו קשה שיקרה לעמ"י..!! יותר מכל דבר אחר!!! וזה כי, כן... כי הממשלה שלנו מטומטמת!!! וכי גם אנחנו מטומטמים!!! אנחנו לא עושים את מה שצריך!!! ורק משו קשה מאוד שיקרה יעורר אותנו... ואז ננקום!!! על הכל!!!!
ואז יבוא המשיח בע"ה!!

קשה לי מאוד לכתוב את זה....
אבל זו המציאות... וצריך לפקוח עיניים...

אבל מתי זה כבר יקרה???אש מאנשים קרים.
הדבר ההוא לא יותר מידי זיעזע ת'בני אדם שיושבים אי שם למעלה ובטוחים שהכל שייך להם...אותי הוא דווקא כן (אפשר להיכנס לפורום של עז-רע ולראות את זה..) אבל זה שהוא זיעזע אותי וגרם לי לעשות דברים שלא הייתי עושה לפניי-מקרב ת'משיח??
בגלל זה אמרתי*^*מישי*^*
שדבר יותר קשה פי לא יודעת כמה ישכנע אותם..!!

אם את מזדעזעת, את מבינה ישי פה משו לא בסדר..! את מבינה שהוע לא אמור להיות פה, ואת צריכה לתקן...
כשיקרה משו שיזעזע את הממשלה ח"ו (ובואי נתפלל שזה לא יקרה..!!!) הם (או אלה שיחליפו אותם...) יפעלו כמו שראוי שעמ"י יפעל..!!
אבל לא יכול לקרות דבר פי לא יודעת כמה...אש מאנשים קרים.
ה' לא יכול לעשות לנו את זה!!!

אולי..

אמונה-תודה רבה! שיא השימחתותי!
ואת לא יכולה לדעת את החשבונות של ה'אvעד
למי אתה אומר את זה?*^*מישי*^*
איילת- כמו שאנחנו לא יכולים לבגוד (כן!!) באבא שלנו?!
פסדר אבל...אש מאנשים קרים.
אוף למה לא מבינים שזה פשוט לא יכול להיקלט שהם יושבים ולומדים תורה ובאים ורוצחים אותם??? אוף די...שמעו: יושב ילד בן 15 בספרייה של ישיבה. יושב ולומד תורה, בא מחבל, ערבאיכס מסריח מטומטם שתהי נשמתם של כל החברים שלו צרורה שצרור המתים, בא, עושה פיו פיו, כבר אין ילד, הוא כבר לא לומד תורה...אוקי???
דווקא כן!!!!!*^*מישי*^*
נראה לך שלא אכפת לי או לאחרים שאחים שלנו נרצחו??!
גמני התפללתי חזק!!! גמני בכיתי המון!!!
מה שיותר כואב לך זה שהם נרצחו מתי שהם למדו תורה... אני לא מבדילה בין ילד שלמד תורה לבין איש שקנה ירקות בשוק והתפוצץ עם המחבל!!! גם אם הוא הכי שמאלני בעולם!!! כי הוא לא פחות אח שלי מהבחור ישיבה..!!

אני לא יצאתי מזה היום. אם ככה זה נשמע..! גמלי כואב!!! אבל אני לא יושבת ומתאבלת ולא עושה כלום כי זה לא מה שאני צריכה לעשות!! זה ממש לא מה שהקב"ה רוצה!!! " לא תתגודדו" !!!
אבל זה באמת לא אותו דבר!!!אש מאנשים קרים.
אם ה' רוצה אותם לידו הוא יכל לקחת אותם כשהם יחצו ת'כביש!!!! אבל...
ברור ששנהם אחים שלנו אבל..אוף אנ'לא יכולה להסביר את מה שאני מרגישה...
חוצמיזה-מחבל ניכנס למרכז..אוקי...זה נשמע נורא...מרכז היה צריך להיות מקום בטוח, וזה, ובתוך ה-מקום בא מחבל והרג...
הוא לקח אותם ככה*^*מישי*^*
כי הוא רצה לזעזע..! את היית פחות מזדעזעת אם זה היה בתאונת דרכים...
[אני מרגישה ממש מגעיל שאני כותבת את זה...]
ונורמלי לחלוטים שתרגישי יותר קשה עם בחורי ישיבה מאשר עם אנשים אחרים..! הם יותר קרובים אילךי מרוב הבחינות... אבל... זה לא מה שצריך להיות.. ולכן אני משתדלת לקחת את כולם כאחד...
חשוב ממש!!!*^*מישי*^*
ישיבת עטרת ירושלים

בלב עיר העתיקה בירושלים

תורת הרב שלמה אבינר שליט"א

הוכן ע"י הרב מרדכי פרידפרטיק

פיגוע במרכז הרב

[תכנית רדיו שעות ספורות אחרי הפיגוע]

דברי פתיחה

נפגעה לב מדינתנו – הלב הרוחני, הלב הלימודי, הלב האמוני. זו ישיבת מרכז הרב – אם כל הישיבות הלאומיות הדתיות, אם כל הישיבות הציוניות, הישיבה הגדולה שהקים מרן הרב קוק להפיץ את החזון הגדול של תחיית האומה בארצה. כל פיגוע הוא פיגוע נורא ואיום, וקל וחומר פיגוע בלב. זו הישיבה שבה למדתי ומה שיש בי זה מזאת הישיבה. לא במקרה הם בחרו את המקום הקדוש הזה, הם רצו לפגוע בקודש פנימי. כוחות הרשע רוצים לפגוע בלב אעפ"י שכמובן לא יצליחו. עם ישראל בוודאי יותר חזק מכל כוחות הרשע, וישיבת מרכז הרב בוודאי יותר חזקה מכל.

אנחנו צריכים לזכור שאנחנו מול אויבים. אנחנו במלחמה. במלחמה כמו במלחמה. במלחמה לא שייך לרחם על אנשים אכזרים. כל שנעשה רחמן על האכזרי לסוף נעשה אכזר על הרחמנים (תנחומא, פ' מצורע א', ילקוט שמעוני שמואל א קכא). הרחמנים זה אנחנו והם האכזרים. ובזה שאתה מרחם על אכזרים, אתה מתאכזר על אחיך. במלחמה כמו במלחמה. זה המושג של המלחמה הטוטלית. כלומר, אנחנו לא מחפשים מלחמות. אנחנו עם אוהב שלום, דורש שלום, אוהב כל הבריות. אבל אם תוקפים אותנו צריך להשיב בכל תוקף. זה כמו דוד המלך- כאשר רק גזזו זקן וחתכו בגדים לכמה מעבדיו - הוא הוציא את כל חייליו למלחמה. במלחמה אתה צריך להרתיע. אתה לא יכול לשים שוטר כל מטר מרובע. עיין בפילוסופיה המדינית של הרמב"ם במורה נבוכים (ח"ג, פרק מא), שסוד הביטחון זה הרתעה. לכן כשיש אויב צריך להכות בו בכל תוקף. זה לא עולה על הדעת שיש מחבלים, רשעים ורוצחים ואתה נותן להם חשמל, ואתה נותן להם דלק ואתה נותן להם נשק. אתה מטורף לתת נשק לאויבים ולרוצחים. הרי כתוב בגמרא עבודה זרה (טו-טז) שאסור למכור נשק לכל מיני רוצחים – סתם רוצחים. ופה אתה נותן נשק. ולא רק בעבר גם בהווה. זה טירוף. ובסוף ברחמנות הזאת כלפי אויבים, אתה פוגע בנו. גם מדינות אחרות בעולם מבינות את הדבר הזה שאנחנו צריכים לפעול בתקיפות. יכול להיות שיצעקו, אבל ממילא הם צועקים. כל מה שתעשה צועקים עלינו. אני זוכר בדיחה – אעפ"י שזה לא ערב לבדיחות – של מאיר עוזיאל, הומוריסט ונכדו שהרב עוזיאל, שבתחרות מיס מוסריות במאתיים מדינות בעולם, כל שנה אנחנו מגיעים בסוף, במקום מאתיים, למרות שאנחנו היחידים להתייצב בתחרות. בוודאי צריך להיות מוסרי, אבל כלפי אחינו ולא כמין חסד של הבל כלפי אויבים. זה לא בא בחשבון המהלך העדין הזה כלפי אויבינו. כאשר הייתה מלחמת עולם השניה, בעלות הברית נכנסו לברלין והרסו שכונה אחר שכונה ואף אחד לא אמר שום דבר, כי כולם הבינו שאין דרך אחרת להילחם. המלך חוסיין טיפל בכפפות של משי עם ספטמבר השחור? לא נכון! הוא חיסל שבע עשרה אלף פלישתנאיים ומיגר את האינתיפאדה פעם אחד ולתמיד. וגם הנשיא אסאד, כשהפלסטינאים התקוממו בסוריה, חיסל עשרים ואחד אלף פלסטינים בחודש ימים. וגם החאמס, כשרצה לשלוט ברצועת עזה הרגו המון פלסטינאים. הרי זאת השפה שהם מדברים ומבינים. זאת הדרך שצריך לטפל בהם.

אני זוכר פעם בנוה דלקים – תבנה ותכונן במהרה – מחבל התנפל על אישה. היא שכבה על עגלת התינוק. המחבל דקר בגבה חמש עשרה דקירות סכין. בנס הגיע מישהו ירה והרג אותו. אחר כך הוא רואיין ברדיו ע"י מראיין טיפש, אידיוט, לא מוסרי. שאל אותו המראיין: "תגיד, איך אתה מרגיש אחרי שהרגת בן אדם"? אז הוא ענה לו: "זה שהרגתי, לא היה בן אדם". זכרתי את זה וציטטתי את זה כמה פעמים. אחרי הרבה שנים פגשתי מישהו, אמרתי שלום. הוא אמר: "אתה לא מכיר אותי אבל ציטטת אותי. אני זה שהרגתי את זה שהוא לא בן אדם". אני אמרתי: "ישר כוח. כיוונת לדברי הרמב"ם במורה נבוכים" (ח"א, פרק ז)". הרמב"ם מביא את הגמרא על שדים. הוא אומר ששד הוא מישהו בן אדם מבחוץ, חיה מבפנים. הוא נראה בן אדם, יש לו אף, אוזן, משקפים, תיק, אבל בפנים הוא חיה. והוא יותר גרוע מחיה כי יש לו שכל. לפעמים שואלים אותי: האם נכונה התיאוריה שהאדם בא מהחיה? אני עונה: אני לא יודע, אני לא הייתי אז. אבל זה לא מטריד אותי אם אדם בא מהחיה, זה מטריד אותי אם הוא הגיע מהחיה. ולצערנו יש שעוד לא הגיעו מהחיה. לכן אנחנו צריכים עז וגבורה להילחם ולחזק את עם ישראל בארצנו.
איילת- {וכולם גם...}*^*מישי*^*
שו"ת מהמאזינים

משנכנס אדר והפיגוע במרכז הרב

ש: אומרים "משנכנס אדר מרבים בשמחה". איך יכול להיות שהפיגוע קרה בר"ח אדר?

ת: זה לא קשור. חודש אדר זה חודש של שמחה, וממה שקרה אנחנו עצובים ושבורים. ולכן אנחנו הולכים ברגשות מעורבים. מחנכים התקשרו אלי ואמרו לי: אנחנו נמשיך לקיים את האירועים המתוכננים. אנחנו נמשיך לרקוד ולשמוח, כי האויבים רוצים לשבור את המורל שלנו, והם לא יצליחו. הרי טרור לא יכול לחסל מדינה, הטרור יכול רק לייאש. יש פתגם סיני: "תהרוג בן אדם אחד ותפחיד אלפים". אבל הם לא יצליחו. אז אמרו ראשי אולפנות וראשי תיכוניות: אדרבה נרקוד ונשמח. אמרו לי: מה אתה חושב? אמרתי: אתם צודקים, אבל צריך להקדים תפילה, תהלים ודברי כיבושים. לכן, זה לא קשור. אדר זה אדר ויחד עם זה אנחנו עצובים. גם וגם. בפרשת שמיני נהרגו בני אהרן בחנוכת המשכן ואחר כך אמר משה רבנו: הוציאו אותם. מסביר רש"י: מביאים את המת מפני הכלה. זה חתונה גדולה של עם ישראל עם ארץ ישראל שנמשכת יותר ממאה ועשרים שנה. יש עליות וירידות בחתונה כמו שאמרו בגמרא (שבת קל, א) "ליכא כתובה דלא רמו בה תיגרא". ובחתונה יש מתים יקרים, אבל אחרי שמתאבלים ומתעצבים ונשברים על המת, אנחנו ממשיכים לשמוח עם הכלה.

שלוחי מצוה אינן ניזוקין

ש: איך פגעו תלמידי הישיבה כשלמדו תורה כש"שלוחי מצוה אינן ניזוקין"?

ת: עיין מסכת פסחים ח,ב ש"שלוחי מצווה אינן ניזוקין" נאמר בדלא שכיח היזיקא – נזק לא שכיח. הדוגמה שם שיש אדם שבודק חמץ ואולי הוא צריך לבדוק תחת האבנים. אל יבדוק! שמא יש שם נחשים ועקרבים. אבל שלוחי מצוה אינן ניזוקין? אבל פה שכיח היזיקא. זה שכיח שיש נחשים ועקרבים, ולכן הוא עלול להינזק. עוד דוגמה נוספת: יש קיר משותף לי ולשכן הגוי, אז אני דוחף את אצבעות בחורים בקיר לבדוק את החמץ. אל תבדוק, כי השכן יאשים אותך בכישוף ויעשה לך צרות גדולות. אבל שלוחי מצוה אינן ניזוקין? אבל פה שכיח היזיקא. השכן הזה הוא שכן מרושע. כאשר יש שכיח היזיקא אנחנו לא אומרים "שלוחי מצוה אינן ניזוקין". במסילת ישרים (סוף פרק ט) זה מבואר באריכות. ברור שכשנכנס מחבל ויורה בכל הכיוונים זה נקרא "שכיח היזיקא" ובזה גם שלוחי מצוה ניזוקין.

דתיים-לאומיים נפגעים יותר

ש: למה דתיים-לאומיים נפגעים יותר על ידי הטרור מהחרדים? אולי זה איתות שיש טעות בדרך?

ת: ברשת הטליווזיה של חיזבללא – אל מאנר – הם אמרו שהפיגוע היה במכוון בישיבת מרכז הרב שמוציאה הרבה חיילים. ברור שחייל קרבי הוא נפגע יותר מחייל ביחידה תומכת – אעפ"י שגם הוא חשוב. ומי שבכלל לא הולך לצבא בוודאי שהוא נפגע פחות. ומי שהולך לגור במקומות מסוכנים יכול להיות שהוא יפגע יותר ממי שלא הולך לגור במקומות מסוכנים. הם פגעו בישיבת מרכז הרב כי היא מוציאה חיילים אמיצים וגיבורים. אז הם מפחדים- והם באמת צריכים לפחד. בוודאי שזה איתות, כי תמיד הרשע לוחם במקום שיש הכי כוח ומה שמאיים עליו.

לחימה ברשעים

ש: מי לוחם ברשעים, אנחנו או הקב"ה?

ת: הרי אם הקב"ה מנהיג העולם ראוי שהוא ילחם נגד הרשעים ואז אנחנו לא זקוקים לצבא. באמת שאלה טובה. הרי כתוב בתורה "בן עשרים שנה ומעלה יוצא לצבא". אז את שואלת בצדק. ובמלחמת עמלק משה רבנו אמר ליהושע בין נון: "בחר לנו אנשים וצא הילחם בעמלק". את שואלת שאילה טובה – למה משה רבנו אמר ליהושע להילחם בעמלק? שד' ילחם בעמלק? וגם אם כן, כשהייתה מלחמת סיחון ועוג הרי משה רבנו עצמו הלך למלחמה. למה משה רבנו הלך למלחמה? וגם יהושע, בכיבוש הארץ, נלחם נגד שלושים ואחד מלכים. את שואלת בצדק – למה יהושע נלחם ולא ישב בשקט שד' ילחם? תשובה: בגמרא במסכת נדה (ע-עא) כתוב: מה יעשה אדם ויחכם? ירבה בישיבה. אמרו: הרבה עשו כן ולא הועיל להם? לכן יתפלל. גם הרבה עשו וזה לא הועיל להם. אלא הא בלא הא, לא סגי – לא די זה בלי זה. צריך גם ללמוד וגם להתפלל. כלומר ד' נותן לי תבונה אבל זה דרך העמל שלי. מה יעשה אדם ויתעשר? ירבה בסחורה. אמרו לו: הרבה עשו כן ולא הועילו? לכן יתפלל. גם את זה הרבה עשו וזה לא הועיל להם? אלא הא בלא הא לא סגי – לא די זה בלי זה. כלומר, מה שד' שולח לנו כסף זה לא אם יושבים בטל אלא ד' שולח ברכה על המאמצים שלנו. מה יעשה אדם ויהיו לו ילדים? יתחתן. הרבה עשו כן ולא הועילו? לכן יתפלל. גם הרבה עשו ולא הואיל להם? אלא הא בלא הא לא סגי – לא די זה בלי זה. צריך להתחתן וד' ישים ברכתו על הזוג. אותו דבר המלחמה. למה צריך להילחם, ד' ילחם? לא נכון. לא די זה בלא זה. אנחנו צריכים להילחם ואנחנו שלוחים של ד' להביא את הנצחון כמו שכתוב בתהלים מזמור יח (פסוק ל), "כי בך ארץ גדוד" – דויד אומר בך אני ארוץ בגדוד. מי שהולך למלחמה הוא השליח של רבונו של עולם.

תודה רבה מתוקה! את שיא העוזרת!!!!!אש מאנשים קרים.
צודקת...באמת אם זה היה תאונה כאילו מי שישמע...
חח.. בכיף... תבואי כל יום.. =]*^*מישי*^*
אז ניצחתי??!
או עדיין לא??!
נחשוב עלזה...אש מאנשים קרים.
אממ...ברמת העיקרון-כן...אבל יש עדיין קצת כאב...אבל אני כבר בקושי מרגישה אתזה...וחוצמיזה שאנ'לא הולכת לתת לעמלק לנצח!!!!!!!! (מושפעת מהשיחה של הרב שלנו)

תודה רבה!!!!! את ממש מתוקה ושיא העזרת לי!!!
ברור שלא תתני להם לנצח..!!!*^*מישי*^*
וברור שכואב לך עדיין- "כולנו יהודים.."

אחח... מה אני אגיד... בשורות טובות..!!
אמן!אש מאנשים קרים.
שבת שלום!
=)*^*מישי*^*
ובזאת תם ה.. טקס...
או שלא...

שבת שלום!!!!!

אמן!אש מאנשים קרים.
עד לפעם הבאה...תקווי שלא תהיה...

אבל את שיא המתוקה איך שלמרות שאת בכלל לא מכירה אותי כ"כ אכפת לך ממני, ושיא הניסית (והצלחת!) להוציא אותי מיזה!!!

שבוע טוב!!
יש!! הצלחתי..!!! *^*מישי*^*
בעזרת ה', יהיה טוב, אמן!!!
איזה חמודה!אש מאנשים קרים.אחרונה
אמן!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך