אני מתלבטת כמה כסף לקחת איתי לנסיעה.
בעיקרון מבחינת אוכל אני פחות או יותר מסודרת.
אולי חוץ מנשנושים וכאלה-שאת זה בע"ה אביא מהארץ.
כמה כסף להביא איתי ובאיזה מטבע??
כמה אתם הבאתם בפעם האחרונה שהייתם??
אני מתלבטת כמה כסף לקחת איתי לנסיעה.
בעיקרון מבחינת אוכל אני פחות או יותר מסודרת.
אולי חוץ מנשנושים וכאלה-שאת זה בע"ה אביא מהארץ.
כמה כסף להביא איתי ובאיזה מטבע??
כמה אתם הבאתם בפעם האחרונה שהייתם??
לפי דעתי אם את מסודרת מבחינת אוכל ולינה, מספיק 100 דולר. הכל שם זול אבל בגלל שאי אפשר לשתות מים מהברז אז צריך לקנות מים מינרלים. ובטח תקני מתנות ספרים ומזכרות וכו'..
אני הייתי בראש השנה אז זה קצת שונה.
כדאי שתכנסי לאתר אומן ותבדקי איזה מאכלים ומשקאות כשרים שם (למשל לפי מה שזכור לי אסור קולה..)
יש שם חנות כשרה בבעלות יהודים זה נמצא ממש בתחילת שוק "פושקנה".
ואל תשכחי לפרוט (עדיף כבר בארץ) כסף למטבעות של עשרות אגורות בשביל ה"פרוטה לצדקה" לפני התיקון הכללי... (מספיק 10 אג' אחד וזה נחשב פרוטה לצדקה)
מומלץ שתשימי בתוך תיק "פאוץ" (שחוגרים מסביב לגוף) את הכסף הדרכון כרטיס טיסה תעודת זהות וכו' ואת כל החפצים היקרים כדי שזה תמיד יהיה איתך. אל תשאירי בחדר, ציון, אוטובוס וכו'..
מומלץ לא ללכת יחידי אלא תמיד בזוגות ובקבוצות,
והעיקר להיות בשמחה על הזכות הנפלאה שנפלה בחלקך, אל תלחיצי את עצמך לשום דבר ואל תסעי בציפיות (בכי, או הספק של כמה תיקון הכללי להגיד, התרגשות, תחושות, וכו') זה סתם בלבולים, אלא תסעי בפשטות במחשבה- "אני מספיק לי כל הנסיעה הזו כדי לומר רק פעם אחת תיקון הכללי בציון כדי לזכות בהבטחה של הצדיק והשאר זה בונוס.. ולהאמין שאני בטיפול ובידיים של הרופא הגדול והוא מחליט איך לטפל בי, אני העיקר באה אליו."
יש סיפור שבטח שמעת או שתשמעי- שר' נתן אמר "שאם האדם לאחר פטירתו מגיע לבית דין של מעלה ואם ח"ו לא יצא זכאי במשפט לפי גריעות מעשיו, ואז ישאלו אותו מה הוא מעדיף לרדת עוד פעם לעולם הזה או להכנס לגיהנם, יאמר להם- בגלל הסכנה העצומה והנסיונות של זה העולם שאין מצב שלא אחטא, לכן אני מעדיף שפה תגמרו איתי מה שצריך ונגמור עם הסיפור, אבל אם יבטיחו לו שיזכה פעם אחת בחייו להיות בציון רבינו הקדוש באומן אז כדאי לו שירד שוב לזה העולם ויעבור מה שיעבור העיקר שיזכה להיות פעם אחת בציון רבינו הקדוש!!!
אז שוב אשרייך! ונסיעה טובה ובטוחה, וזכות רבינו הקדוש יעמוד בעדכם ושהקב"ה ימלא כל משאלות לבבכם לטובה ולברכה![]()
מה לגבי כסף מקומי,להביא?
כסף מקומי נקרא גריונה, ולא צריך,
הדולר הוא מטבע עולמי ואפשר להשתמש איתו שם (וגם עדיף, הם רואים דולר והם משתגעים.. חחח...
)
נסיעה טובה וכל הישועות..
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!