אמנם יש עניין לשמר את "חופש הביטוי", אבל לפעמים המשתמש הנורמלי - ההוא שאין לו הרשאות ניהול ולא צריך להרגיש איזשהי אחריות כלפיו וכלפי האנשים שבו - לא רואה תמונה שלמה.
לא פעם יהיו בפורום(לא רק זה, אבל גם) כמה שרשורים שהם "לא לעניין"...
יש כאלו שיאמרו שאין עם זה בעיה, ויש את חבריהם מהקצה השני שבסקאלה שיטענו שכל שרשור שחורג קלות מנושא הפורום[שמוגדר בכותרת הפורום או במכתב הפתיחה] דינו הרג במחיקה...
המנהל, תפקידו הוא לכל הפחות לשמר את רמת הפורום, לדאוג שלא תתדרדר הרמה בו, שהוא לא יהפוך לפורום שטויות ובלאגנים, וכדו'...
דעתי הקטנה היא שבזמן האחרון חלה איזשהי ירידה ברמת הפורום...
התחושה שלי היא שילדים מגיבים פה בזמן האחרון(לא בדקתי, ולא רק הילדים מבחינה כרונולוגית אשמים בזה...), וגם שחסרה פה קצת הקשבה ופתיחות - למשל כאן: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t377516 ...(שימו לב לתגובה של יעקב רובין, ולנימה הכועסת/מתגוננת/מסתגרת/וכו' שיש לרוב התגובות בשרשור)
ישנם גם שרשורים אחרים שאנשים מסוימים לא מרגישים בנוח עם עצם קיומם בפורום הזה, שגם בנים וגם בנות יכולים לדון יחד באותם נושאים...
למשל, הצדיקה הרגישה שזה חוסר צניעות רציני לדון על ענייני איפור לנשים...
ועוד...
מצד שני, לדעתי אחרי השרשור שפתחה אחת אחרת נוצר מצב שבו אנשים היו יותר פתוחים וקשובים לבעיות מסוג "אחר" שפחות דובר לפני כן במסגרת לנ"ו הפתוח...
אז - האם חוסר נוחות של אחד מחברי הפורום הוא סיבה לנעילת השרשור? הרי מדובר פה אחרי הכל במרחב ששואף להתנהל באופן דמוקרטי-יחסית(אלירז וצדיקה, אתן לא נחשבות
), מקום שבו כל אחד יכול להתבטא!
לא?
לא יודע... הרי גם המנהלים לא אמורים להיות "מעל העם"(זה אנחנו
).
אני ממליץ:
1) לפתוח שרשור בפורום לגבי השאלה "מהי צניעות", כדי שתהיה לנו לפחות הגדרה של צניעות של הפורום, שלפיה יקבע מה נמחק/ננעל/וכו'...
2) להכניס מנהל נוסף, שהרי כידוע - אין בית דין בפחות משלושה(האמת שיש, אבל תזרמו... זה במצבים מיוחדים
).
3) שכל אחד יפעיל את כושר שיקול הדעת של עצמו. ראית שרשור שנראה לך לא קשור? אל תענה/י[מי אמר "לא מאכילים טרולים" ונשאר רעב?
].
4) לזכור שלמרות שזה פורום לקראת נישואין וזו'.... אין סיבה לדבר רק על זה. אנחנו בני אדם
רשות: 5) אני מציע שכל מי ששם לב שעברתי את השעה שישים "
" בתחילת כל הודעה בשרשור.
לילה טוב!