מתכון לריבת חלב -
לכל ליטר חלב - רבע קילו סוכר, ואם החלב שמן, אולי כדאי אפילו יותר.
להשתמש בסיר בעל תחתית עבה (ככה אמרו לי, לא יודעת אם זה באמת משנה)
לשים בסיר 3 גולות שלמות ונקיות. חשוב לבד שהן שלמות לחלוטין.
להביא לסף רתיחה, להוסיף חצי כפית סודה לשתיה (לכל ליטר)
לבשל על אש נמוכה במשך כ2.5 עד שהריבה מקבלת צבע מתאים, וכאשר מרימים מן הריבה בכף היא נשפכת תחילה כחוט ובסוף כטיפות מתמשכות. ואני אגיד לך את האמת, זה החלק הקשה, לדעת מתי הריבה מוכנה, זה ענין של נסיון. שלא תהיה רכה מידי, ושלא תהיה קשה מידי, ושלא תשרף בתחתית.
כעיקרון הגולות אמורות לקרקש, ולהסתובב ולערבב את הריבה, אני ממליצה בכל זאת לערבב פעם ב30-40 דקות, ולעיתים קרובות יותר לקראת הסוף.
אם אין לך גולות, או שמפחיד לך לנסות לעשות עם גולות, לא חייבים, אפשר לערבב פשוט כל 20 דקות בערך את הריבה, לעיתים קרובות יותר לקראת הסוף.