שילוב צורות בסריגת כיפהאמא מסורה

אני סורגת כיפה לבן שלי מחוט עבה, רציתי לגוון קצת את הסריגה החלקה, וחשבתי לעשות כל מיני צורות.

איך סורגים משולש? ריבוע? (ניסיתי פעם לסרוג ריבוע גראיני לפי הוראות שמצאתי באינטרנט וזה לא יצא כ"כ מוצלח, הריבועים יצאו לא שווים למרחק שביניהם) גם דוגמאת מניפות לא יצאה טוב עד כדי כך שוויתרתי עליה.

אשמח לקבל הסברים איך סורגים את הנ"ל.

רעיונות לשילובים מעניינים נוספים יתקבלו בברכה- עם הסבר איך סורגים. אני לא רוצה ממש דוגמאות כמו שעושים בסוף של כיפה- שכדי לראות את הדוגמא זה מחייב שילוב של צבעים, אלא משהו שלא מחייב החלפת חוט בדוגמא (כמובן שאשלב צבעים בכיפה ולא אעשה אותה מצבע אחד)

מקווה שהכיוון שלי ברור.

תודה רבה

יש מישהי שיכולה לעזור?אמא מסורה

או שרק אולפניסטיות סורגות והן חזרו ללימודים?

טוב שהקפצתיהודיה מא"י
אני מניחה שאת מתכוונת לדוגמאות כמו של כיפות כיסוי ראש לנשים
יש שפע של דוגמאות כאלו אבל צריך מיומנות מסוימת כדי שהם יצאו טוב, ולדעת לשלב בניהם
חורים, איקסים(3 סוגים לפחות), מניפות, מניפות הפוכות......
חלק מהמשחק בדוגמאות כאלו זה לשלב בין עוביים שונים של שורות (חצי עמוד, עמוד נמוך, עמוד רגיל, עמוד גבוה, אני משנה את עובי המסרגה בין הגדלים השונים כדי לקבל סריגה חלקה יותר) ובין צבעים שונים, וכמובן בין הדוגמאות השונות
קשה להסביר, הכי טוב אם תוכלי למצוא חברה שתדגים לך. ננסה בכל זאת כמה, לפחות את הבסיסים שבהם
חורים - סורגים עמוד, עין שרשרת, מדלגים בכיפה על עין אחת וסורגים עמוד נוסף. ועוד עין שרשרת וכו'.
הדרך הטובה ביותר להוסיף עיניים בדרך זאת, לפחות לפי דעתי היא בכך שבמקום שרוצים להוסיף עין לא מדלגים על עין בכיפה, אלא רק עושים עין שרשרת, וסורגים את העמוד הבא בעין הבאה.
בשורה שאחרי זה היכן שרוצים להוסיף עין סורגים שתי עיניים על העין של השרשרת.
אומנם, היכן שמוסיפים עיניים בשורה הזאת הריבוע לא יצא ממש ריבוע אלא יותר טרפז, אבל אל דאגה בתוצאה הסופית לא ישימו לב.
איקסים - בסיסיים. מדלגים על עין אחת.סורגים עמוד. חוזרים אחורה לעין שדילגנו עליה וסורגים שם עמוד. ושוב מדלגים על עין, וכו'.
הדרך הטובה להוסיף לדוגמא הזאת עיניים - במקום שרוצים להוסיף עין לא מדלגים על עין אלא סורגים את העמוד הראשון של האיקס בעין הבאה, ואז חוזרים אחורה וסורגים את העמוד השני בעין של העמוד הקודם.
למתקדמות - (או במילים אחרות, אם תצליחי להבין) כשחוזרים אחורה מעבירים את המסרגה מאחורי העמוד שסרגנו, ואז מכניסים כרגיל, במקדימה של הכיפה, כך שלא סורגים את העמוד השני על העמוד הראשון.
עוד שיטת דוגמאות יפה - במקום לנעוץ את המסרגה במקום נועצים אותה שורה למטה (או חצי שורה. או שתי שורות...). כך אפשר לעשות איקסים - סורגים שורה של עמודים. בשורה שאחריה סורגים את האיקסים. נועצים את המסרגה בשורה למטה 2-3 עיניים. סורגים עין רגילה במקום (או עמוד או איזה עיניים שאת סורגת באותה שורה) ואז נועצים את המסרגה שוב בשורה למטה, מאחורה. מתקבל איקס גדול וברור. אפשר כמובן לשנות את הגדלים ולקבל איקס קטן יותר או גדול יותר. אני בדר"כ לא עושה אותם צמודים, אלא איקס, כמה עיניים רגילות (7-15, תלוי בגודל של הכיפה, ובמצב רוח שלי) ואז עוד איקס.
דשא - סורגים שתי שורות של חצאי עמודים (עיניים רגילות של כיפה) בשורה הבאה (שמומלץ לעשותה גם כן חצאי עמודים) סורגים עין אחת בשורה למטה, זאת שאחריה שתי שורות למטה, ועוד אחת שוב שורה למטה. כמה עיניים רגילות - רווח, ושוב.
וכך אפשר לשחק המון עם הדוגמאות האלו, כי בעצם יש אין סוף. רק צריך לשים לב תמיד בדיוק איפה סרגנו, ולא לסרוג שוב על עין שבעצם סרגנו עליה, אבל הכנסנו את המסרגה למטה יותר.
עכשיו לגבי מניפות - אולי תסבירי לי מה בדיוק עשית, ואולי אוכל לתת לך עיצה איך לעשות אותן טובות יותר. כי אלו באמת אחת מהדוגמאות הפשוטות והיפות שיש.
אם לא הבנת משהו, אשמח להסביר עוד, אבל תשאלי ספציפית.
וספרי לנו איך הסתדרת בסוף
תודה על התשובהאמא מסורה

אני צריכה לשבת על ההסברים שלך כשיהיה לי קצת יותר זמן כדי להבין בדיוק, עכשיו רק רפרפתי.

איקסים- את הבסיסי דווקא סרגתי פעם, אתמול שכחתי מהדוגמא הזאת, נראה אם תהיה לי סבלנות לנסות את השניים.

מניפות- סרגתי 3 או 4 עמודים באותה עין (אני לא זוכרת בדיוק כמה), לקראת סוף הכיפה וכשסרגתי את השורה- שתיים שאח"כ, אם אני זוכרת נכון סרגתי חצאי עומדים, הכיפה התעגלה כלפי חוץ ואיבדה את כל הצורה שלה.

דשא- זה מה שנראה בכיפה צורת משולשים?

בחלק מהדוגמאות כתבת להיכנס בשורה למטה, הכוונה זה להכנס בשורות שמעל לשורה שבה אני נכנסת?

בכיפות הקודמות שסרגתי, התחלתי את הדוגמאות רק בשלב שכבר לא היה צריך להוסיף עיניים, אני אוהבת יותר שהדוגמאות מתחילות איפה שהכיפה מתחילה להתעגל ולא באיזור שנמצא במרכז הראש.

.\

טוב אז ככהיהודיה מא"י
מניפות סורגים 3-4 עיניים באותה עין, ואז מדלגים על 2-3 עיניים (על שתיים אם סרגת 3, על 3 אם סרגת 2)
דשא - נסי ותראי איך זה יוצא לך
הדוגמאות שנכנסים בשורה למטה - הכוונה בשורה שסרגת לפני השורה שאת סורגת עכשיו
ואוו תודה על ההסברים!פלפלתי

לא כ"כ הבנתי איך עושים את האיקסים והדשא, אבל אולי אקרא את זה שוב אח"כ בניחותא ואנסה "על המקום" אולי זה ילך..

ובאמת כל הכבוד על ההשקעה בהסברים.

עזר גם לי.

יהודיה, יש מצב שאת מעלה לי תמונה שלפלפלתיאחרונה

משולשים ואיקסים?

לא הבנתי בדיוק איך עושים אותם ואיך זה צריך להראות..

יש אפשרות שתעלי איזה תמונה כזאת ?

תודה רבה ושבת שלום!

גם אני סרגתי כאלו, אםנפשי ישובב

הבנתי נכון למה את מתכוונת. אשמח לעזור לך בפועל, דברי איתי באישי ונתאם בלנ"ד. בהצלחה.

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך