אני מניחה שאת מתכוונת לדוגמאות כמו של כיפות כיסוי ראש לנשים
יש שפע של דוגמאות כאלו אבל צריך מיומנות מסוימת כדי שהם יצאו טוב, ולדעת לשלב בניהם
חורים, איקסים(3 סוגים לפחות), מניפות, מניפות הפוכות......
חלק מהמשחק בדוגמאות כאלו זה לשלב בין עוביים שונים של שורות (חצי עמוד, עמוד נמוך, עמוד רגיל, עמוד גבוה, אני משנה את עובי המסרגה בין הגדלים השונים כדי לקבל סריגה חלקה יותר) ובין צבעים שונים, וכמובן בין הדוגמאות השונות
קשה להסביר, הכי טוב אם תוכלי למצוא חברה שתדגים לך. ננסה בכל זאת כמה, לפחות את הבסיסים שבהם
חורים - סורגים עמוד, עין שרשרת, מדלגים בכיפה על עין אחת וסורגים עמוד נוסף. ועוד עין שרשרת וכו'.
הדרך הטובה ביותר להוסיף עיניים בדרך זאת, לפחות לפי דעתי היא בכך שבמקום שרוצים להוסיף עין לא מדלגים על עין בכיפה, אלא רק עושים עין שרשרת, וסורגים את העמוד הבא בעין הבאה.
בשורה שאחרי זה היכן שרוצים להוסיף עין סורגים שתי עיניים על העין של השרשרת.
אומנם, היכן שמוסיפים עיניים בשורה הזאת הריבוע לא יצא ממש ריבוע אלא יותר טרפז, אבל אל דאגה בתוצאה הסופית לא ישימו לב.
איקסים - בסיסיים. מדלגים על עין אחת.סורגים עמוד. חוזרים אחורה לעין שדילגנו עליה וסורגים שם עמוד. ושוב מדלגים על עין, וכו'.
הדרך הטובה להוסיף לדוגמא הזאת עיניים - במקום שרוצים להוסיף עין לא מדלגים על עין אלא סורגים את העמוד הראשון של האיקס בעין הבאה, ואז חוזרים אחורה וסורגים את העמוד השני בעין של העמוד הקודם.
למתקדמות - (או במילים אחרות, אם תצליחי להבין) כשחוזרים אחורה מעבירים את המסרגה מאחורי העמוד שסרגנו, ואז מכניסים כרגיל, במקדימה של הכיפה, כך שלא סורגים את העמוד השני על העמוד הראשון.
עוד שיטת דוגמאות יפה - במקום לנעוץ את המסרגה במקום נועצים אותה שורה למטה (או חצי שורה. או שתי שורות...). כך אפשר לעשות איקסים - סורגים שורה של עמודים. בשורה שאחריה סורגים את האיקסים. נועצים את המסרגה בשורה למטה 2-3 עיניים. סורגים עין רגילה במקום (או עמוד או איזה עיניים שאת סורגת באותה שורה) ואז נועצים את המסרגה שוב בשורה למטה, מאחורה. מתקבל איקס גדול וברור. אפשר כמובן לשנות את הגדלים ולקבל איקס קטן יותר או גדול יותר. אני בדר"כ לא עושה אותם צמודים, אלא איקס, כמה עיניים רגילות (7-15, תלוי בגודל של הכיפה, ובמצב רוח שלי) ואז עוד איקס.
דשא - סורגים שתי שורות של חצאי עמודים (עיניים רגילות של כיפה) בשורה הבאה (שמומלץ לעשותה גם כן חצאי עמודים) סורגים עין אחת בשורה למטה, זאת שאחריה שתי שורות למטה, ועוד אחת שוב שורה למטה. כמה עיניים רגילות - רווח, ושוב.
וכך אפשר לשחק המון עם הדוגמאות האלו, כי בעצם יש אין סוף. רק צריך לשים לב תמיד בדיוק איפה סרגנו, ולא לסרוג שוב על עין שבעצם סרגנו עליה, אבל הכנסנו את המסרגה למטה יותר.
עכשיו לגבי מניפות - אולי תסבירי לי מה בדיוק עשית, ואולי אוכל לתת לך עיצה איך לעשות אותן טובות יותר. כי אלו באמת אחת מהדוגמאות הפשוטות והיפות שיש.
אם לא הבנת משהו, אשמח להסביר עוד, אבל תשאלי ספציפית.
וספרי לנו איך הסתדרת בסוף