ולא איך אלמד אותו להרדם לבד.
מנסיוני האישי- יש לי 3 ילדים- כולם נרדמו מתוך הנקה עד שהם הפסיקו עם זה יום אחד (הקטן עדיין נרדם בהנקה). את הראשון (שכיום בן 4) העברתי לחדר משלו כשהיה בן 3 חודשים כל פעם הייתי קמה אליו בלילה, הנקתי אותו בחדר שלו והחזרתי אותו לאחר מכן למיטה שלו (לפעמים ניקרתי תוך כדי) העיקר לא להרגיל אותו למיטה שלי- היה לי מאוד קשה בבקרים אח"כ כי לא היה לי רצף בשינה, בגיל חצי שנה התחיל מידי פעם לישון לילות, עד שבשלב מסוים נשברתי ולקחתי אותו אלי למיטה בלילה.
השניה (קצת יותר משנתיים וחצי) כשהייתה מתעוררת בלילה, בחודשים הראשונים הנקתי אותה בישיבה עד ששמתילב שאני ממש נרדמת תוך כדי ואז עברתי לשכיבה, מנמנת קצת וכשהרגשתי שהיא נרדמה מיד העברתי חזרה למיטה שלה, העברתי אותה חדר כשהייתה בת חצי שנה, הייתה מתעוררת בלילות עד קרוב לגיל שנה וגם אותה הייתי משאירה אצלי עד הבוקר.
השלישי (בן 5 חודשים)- ישן לילה כבר מגיל 3 וחצי חודשים!!! התחיל מ-6 שעות והיום הוא ישן בין 8 ל-9 שעות כששנת הלילה שלו מתחילה בסביבות 7-8 בערב. ואיך קרה הפלא?
החלטתי שאני זורמת איתו ועם מה שמתאים לי באותו רגע. הכי התאים לי לישון נורמלי בלילה כדי שאוכל להיות עירנית לילדים האחרים, מהיום הראשון שחזרנו הבייתה- כשהיה נרדם בלילה, לפני שהלכתי לישון- שמתי אותו במיטה שלו, כשהתעורר באמצע הלילה הוא עבר למיטה שלי, הנקתי אותו כשהיה צריך, נכון היו לילות שהוא ישן פחות טוב והעיר אותו לעיתים קרובות, עם זאת שמתי לב שכשהוא היה בן חודשיים-שלושה הוא התחיל לקלוט את העסק של שינה רצופה, כי לא היה זמן שהייתי ממש עירנית איתו וככה הוא התרגל שלילה זה זמן שינה (האמת אני יודעת שיכול להיות שיהיו עוד שינויים והוא יכול להתעורר באמצע הלילה, אבל זה לא מרתיע אותי כי אני יודעת שהוא שאם הוא מתעורר זה נטו מרעב, והוא יחזור לישון ביחד איתי).
בנוסף אני משתמשת במוצץ, כשהרגשתי שהוא מתעורר יותר מידי פעמים- כי ה"מוצץ האנושי" נפל, פשוט הייתי שמה לידי מוצץ ושמה לו בפה כשהרגשתי שהוא מתחיל להתנועע, למרות שאכל רק לא מזמן וזה היה מרגיעכ אותו והוא המשיך לישון (איתי)
כן, שמעתי הערות מהסוג- זה מסוכן שישן איתך, הוא מידי קטן את עלולה למעוך אותו, סיננתי את ההערות האלה, כי הייתי מתעוררת מכל תזוזה קטנה שלו- אז אין סיכוי שהייתי חלילה פוגעת בו בלי לשים לב.
ראיתי שכתבת שלא מתאים לך שהוא ישן איתך- זה בסדר גמור, את לא צריכה להרגיש שזה מה שיגרום לו לישון לילה. מה שאני רוצה להגיד מהנסיון שלי הוא- אל תקשיבי לעצות מהסביבה מה צריך להיות, איך לחנך או לא לחנך, אם אומרים לך דברים שמתאימים לך, אז סבבה, לכי עם זה, אם לא מתאים לך, תקשיבי לאינטואיציה האמהית שלך-היא תדריך אותך יותר טוב מכל הדרכה אחרת.
ושלא ישמע ממני שאני נגד עצות למינהן, אני בטוחה שיועצות שינה עוזרות במצבים שההורים חסרי אונים ויתכן שהעצה שהיועצת אמרה לך, לא כ"כ הצליחה כיוון שזה היה יעוץ חד פעמי או שהייתה עצה כללית מידי בלי להכיר לעומק את הצרכים שלכם והאופי של התינוק שזה בוודאי א"א לקלוט ביעוץ חד פעמי.
מאחלת לך, שבקרוב תבשרי לנו שעלית על דרך המלך ומצאת את הדרך הנוחה עבור שניכם איך להרגיל אותו לשינה רצופה.