בעיקרון זה טיפה ארוך,אבל לענ"ד זה ממש יפה אז מי שרוצה יקרא מי שלא בעיה שלו..
ראש השנה- ראש השנה זהו יום הדין,כשמו כן הוא.ה' דן כל אחד ואחד מאיתנו,מי לחיים..למיתה..מי לרעב..מי לשובע..
"כבקרת רועה עדרו",כמו שרועה עובר על העדר שלו ומחליט לגבי כל כבשה וכבשה איזה כבשה תלך לשחיטה,ואיזה תישאר לתת עוד צמר,איזה עיזה תישאר להביא חלב ואיזה לא וכו'..כך אנחנו בראש השנה.
אז לכאורה,אנחנו אמורים להיות רועדים בראש השנה,כל היום להגיד סליחות וממש להרגיש חיל ורעדה,היום מחליטים לגביך,לפי איך שהתנהגת אם תמות או לא!ובר"ה לא אומרים סליחות,לא צמים לא כלום..למה?
ה"מגיד מדובנא" עונה על זה במשל יפה
שאלו את המגיד מדובנא פעם: - תגיד,למה כל הזמן אתה מביא משלים?
- אני אביא לכם משל..
)
משל למלך אחד(איך לא..) שמלך על כמה מדינות,וכ-ל היום היה עסוק,חותם על מסמך שלום כזה עם רוסיה,על מסמך כלכלי אחר עם לבנון,ועל אחד אחר עם פורטוגוזיה..כ-ל יום כל היום.היה לו קשה עם זה,עד שהוא החליט שבמקום שהוא,המלך, כל הזמן יהיה עסוק בזה,הוא יעביר את התפקיד הזה ל2 שרים שהוא סומך עליהם,אבל הכי הכי בעולם, והם יבצעו את זה בשבילו.
קרא ל2 השרים שהוא הכי סומך עליהם,הסביר להם את התפקיד,עד כמה הוא חשוב,והביא להם את טבעת המלך שאיתה חותמים,ואמר להם:הטבעת הזאת,תשמרו עליה כמו החיים שלכם,דירבלאק תעשו שטויות,זה תפקיד חשוב,אני סומך עליכם.
התחילו בתפקיד,חותמים פה חותמים שם..לאחר כמה ימים,אחד מהם הגיע למשרד עם בקבוק יין,
-צ'מע,הבאתי לנו פה יין משו...מהסרטים.מעיף לך ת'פוני.
- השתגעת?אנחנו באמצע תפקיד חשוב!
- אני אומר לך בחיים לא טעמת כזה דבר,קח שלוק,קט..ן
-טוב,אבל קטן.
ושתו, ושתו, ושתו..עד שהשתכרו.
תוך כדי שהם שיכורים,הם ניסו לפצח אגוז כדי לאכול,ניסו ניסו..לא הצליחו!מה נעשה מה נעשה...נפצח אותו עם טבעת המלך
מניח את האגוז על השולחן,ומתחיל לדפוק עליו עם הטבעת.תוך כדי שהוא דופק המלך עובר שם,שומע רעש ונכנס,מוצא אותם עם בקבוקי יין על הקצפה..קליפות של אגוזים על השולחן,וטבעת המלך?!באמצע לפצח אגוז.
-זה מה שאתם עושים?ככה אפשר לסמוך עליכם?מה שתם עושים זה בעצם מרידה במלכות.
- גהיק.גהיק.אבל המלך..
- בלי אבל,עוד שעה אתם אצלי,לכו תיפרדו מהמשפחות שלכם..
-אבל אבל..
בשעה הזאת אחד השרים הלך התחיל לבכות ולהיפד מהמשפחה שלו..אחרי חצי שעה הוא פוגש את השר השני,לא בוכה לא כלום..
-מה,למה אתה לא בוכה?
אני אסביר לך..תשמע מה עשיתי בזמן שאתה בוכה-אני הלכתי לשר ממש קרוב של המלך ואמרתי לו,שיילך ויסביר למלך שאנחנו לא רוצים למרוד בו,ממש לא,ומה שעשינו זה רק בגלל שהיינו שיכורים,אבל באמת אנחנו אוהבים את המלך אז שלא ישפוט אותנו על מרידה במלכות כי זה רק היה מתוך שיכרון..עד השמלך באמת הבין והסכים לשפוט אותם על זה שהם לא מילאו את תפקידם,אבל לא על מרידה במלכות,אז בסדר,נקבל כמה חודשים כלא,אבל לא נמות..
אותו דבר אנחנו,ה' ברוב חסדיו עימנו,מצד הדין-בערך כל אחד ממנו היה אמור למות מזמן,אני לפחות..
אבל ה' לא דן אותנו על מה שעשינו,אלא על מה שאנחנו רוצים לעשות,אנחנו רוצים להתקרב לה',אנחנו רוצים לחזור בתשובה..על זה.
מובא בילקוט שמעוני(תימצתתי):
"שאלו לחכמה-חוטא,מה עונשו? אמרה להם:"חטאים תרדוף רעה".
שאלו לנבואה-חוטא, מה עונשו? אמרה להם: "אל הנפש החוטאת היא תמות"
שאלו לתורה- חוטא,מה עונשו? אמרה להם: יבא אשם ויתכפר לו.
שאלו להקב"ה- חוטא,מה עונשו? אמר להם..יעשה תשובה ויתכפר לו.
ב"ה שזכינו בכזה אבא..
סליחה ומחילה על האורך..ויהי רצון שנזכה לשוב בתשובה אמיתית אליו יתברך,ונכתב וניחתם בספר חיים טובים,ישועה ורחמים..