אתם בעניין לדוסיות והעצמה???
חשבתי על רעיון לפתיחת שרשור חדש: שכל אחד/אחת נכתוב דבר תורה ששמענו במשך היום ככה לתעצומות הנפש וחיבור החול ברוח:
אם יש מי בעניין אשמח ללמוד!
דבר מה של עוצמה פשוטה ועמוקה:
קיבלתי דיסק במתנה. ובדיסק היה שיר "בן בג בג אומר..." בטח רבים הכירו את המקור (שלא כמוני נטולת ידע ובורה...אחמ אחמ): אני טרם...למרות שהייתי צריכה כבר להכיר לא הכרתי. כל אופן ניסיתי להבין את המילים ששרים בשיר והגעתי למסקנה שמדובר בארמית ולכן אני מתקשה להבין. אז הקלדתי בגוגל(כן, בעוונותי הרבים) ואז גיליתי בפשטות שזה נמצא במסכת אבות פרק ה' משנה כ"ב. וואלה הופתעתי לחלוטין. מסכת אבות ולא הכרתי. אז הפניתי את מרכז ראשי ותשומת לבי למקור. במסכת אבות. וואו היה מדהים לגלות את משמעות הדברים. ואיך שזה לא סתם התגלגל אליי כעת, דווקא כעת. ואחרי כל החפירות הנה פני הדברים ממש:
"בן בג בג אומר:
הפוך בה והפך בה,
דכולה בה;
ובה תחזי,
וסיב ובלה בה,
ומינה לא תזוע
שאין לך מידה טובה הימנה"
בקריאה ראשונית הבנתי חלקית. אז עיינתי בקהתי לפירוש המשנה.
תעסוק בתורה, תהיה חוזר ועוסק בה תדיר- תהפוך בה.
דכולה בה: הכול בה. כל חוכמות עולם כלולות בתורה האדירה. ויש מוסיפים על פירוש זה: לא להסתפק בקריאה גסה ושטחית אלא יהא מהפך בה בעיון. וככל שתהפוך בה יותר תגלה יותר.
ובה תחזי: ובה תראה את האמת בעין שכלך. עצום!!!
וסיב ובלה בה: איזה יפה זה, פשוט ואמיתי- תזקין ותבלה בה, תעסוק בתורה עד זקנה ושיבה. זה ממש חמוד!(הגדרה מוזרה.)
ומינה לא תזוע- כמובן לא תזוז ממנה אף פעם. אל תחשוב למדתי מספיק תמיד יש מה ללמוד.(ואני מוסיפה גם מכל אדם יש מה ללמוד... לא סתם אנשים עוברים לנגדנו או לצידנו בחיים)
ומתוך כך ברור מאליו: שאין מידה טובה הימנה: אין מידה או דבר טוב יותר מאשר לעסוק בתורה תדיר: יהושע: "לא ימוש מספר תורה זה והגית בו יומם ולילה".
ישתבח שמו!
לתפארתו וקידוש שמו.
כל הישועות
ברכה והצלחה.
ומחילה אם חפרתי...
התרגשתי.
וכל בן תורה שמלא בתורה נשמח לקצת אורה. אנרגיות חיוביות...