"הלימוד מיישב את הדעת ומשקיט את הלב"אנונימי (פותח)

אתם בעניין לדוסיות והעצמה???
חשבתי על רעיון לפתיחת שרשור חדש: שכל אחד/אחת נכתוב דבר תורה ששמענו במשך היום ככה לתעצומות הנפש וחיבור החול ברוח:

אם יש מי בעניין אשמח ללמוד!
דבר מה של עוצמה פשוטה ועמוקה:

קיבלתי דיסק במתנה. ובדיסק היה שיר "בן בג בג אומר..." בטח רבים הכירו את המקור (שלא כמוני נטולת ידע ובורה...אחמ אחמ): אני טרם...למרות שהייתי צריכה כבר להכיר לא הכרתי. כל אופן ניסיתי להבין את המילים ששרים בשיר והגעתי למסקנה שמדובר בארמית ולכן אני מתקשה להבין. אז הקלדתי בגוגל(כן, בעוונותי הרבים) ואז גיליתי בפשטות שזה נמצא במסכת אבות פרק ה' משנה כ"ב. וואלה הופתעתי לחלוטין. מסכת אבות ולא הכרתי. אז הפניתי את מרכז ראשי ותשומת לבי למקור. במסכת אבות. וואו היה מדהים לגלות את משמעות הדברים. ואיך שזה לא סתם התגלגל אליי כעת, דווקא כעת. ואחרי כל החפירות הנה פני הדברים ממש:

"בן בג בג אומר:

הפוך בה והפך בה,

דכולה בה;

ובה תחזי,

וסיב ובלה בה,

ומינה לא תזוע

שאין לך מידה טובה הימנה"

בקריאה ראשונית הבנתי חלקית. אז עיינתי בקהתי לפירוש המשנה.
תעסוק בתורה, תהיה חוזר ועוסק בה תדיר- תהפוך בה.
דכולה בה: הכול בה. כל חוכמות עולם כלולות בתורה האדירה. ויש מוסיפים על פירוש זה: לא להסתפק בקריאה גסה ושטחית אלא יהא מהפך בה בעיון. וככל שתהפוך בה יותר תגלה יותר.

ובה תחזי: ובה תראה את האמת בעין שכלך. עצום!!!
וסיב ובלה בה: איזה יפה זה, פשוט ואמיתי- תזקין ותבלה בה, תעסוק בתורה עד זקנה ושיבה. זה ממש חמוד!(הגדרה מוזרה.)

ומינה לא תזוע- כמובן לא תזוז ממנה אף פעם. אל תחשוב למדתי מספיק תמיד יש מה ללמוד.(ואני מוסיפה גם מכל אדם יש מה ללמוד... לא סתם אנשים עוברים לנגדנו או לצידנו בחיים)

ומתוך כך ברור מאליו: שאין מידה טובה הימנה: אין מידה או דבר טוב יותר מאשר לעסוק בתורה תדיר: יהושע: "לא ימוש מספר תורה זה והגית בו יומם ולילה".

ישתבח שמו!
לתפארתו וקידוש שמו.
כל הישועות
ברכה והצלחה.

ומחילה אם חפרתי...

התרגשתי.

וכל בן תורה שמלא בתורה נשמח לקצת אורה. אנרגיות חיוביות...

אה, להתחיל  את כל הפרקי אבות?פלפלתי
כי ה"בן בג בג" זה משם..
לא הבנתי...אנונימי (פותח)
לא לזאת הייתה כוונתי...למרות שאין לי שום התנגדות
פשוט חשבתי שנוכל לקיים שרשור משמעותי
ואם יש למישהו דבר תורה קטן/גדול שהרטיט את ליבו אשמח שישתף/תשתף אותנו...
כל הישועות
למה לא? בכיף..tomerittal
בן בג בג זה לא שיר של שוואקי? =)תפוזה 1
יש כבר שרשור כזה,פלספנית
בס"ד
הוא מכונה "הלכה יומית" בפורום "בראש צעיר", שרוף ונעוץ בראש הרשימה. מתעדכן כל יום, עד כמה שידוע לי.
אה..ופה אסור?אנונימי (פותח)
מותר, סתם המלצתי, לא אמרתי שאסורפלספנית
בס"ד
או שלא כדאי או משו...
זה כזה מסובך להעלות משו? להתחיל להריץ משו?פלפלתי
בסוף עוד תתחרטו..
הנה משו מהיום ב"ה:אנונימי (פותח)
ראשית אומר שמומלץ בחום ספר הנקרא "תשוב תחיני" של הרב יהושע שפירא ואשתו הי"ו. ולבנים הספר "אשיב ממצולות". ספרים העוסקים בנפתולי הנפש ונועם התשובה בענייני קדושה וצניעות. ואסתום פי כי כל מילה מיותרת. פשוט פקיחת עיניים ונגיעה בכל לב.

ואצוטט בפניכם רק חלק ממכתב ברכה של הרב יעקוב אריאל שליט"א:
"אין ספק שתשובה שלמה ומלאה היא האידיאלית. אולם היא הנותנת.
טעות טראגית לחשוב שכל עוד התשובה אינה שלמה אין בה תועלת חלילה כלל. היאוש מלפף את האדם שאינו מסוגל לתקן את אורחות חייו תיקון דרסטי ומהפכני. ולא היא. יש מעלות רבות לתשובה ההדרגתית. היא מותאמת יותר לטבעם של רוב בני האדם, שקשה להם לדלג על כמה שלבים בבת אחת. מה גם שאם הסולם לא יציב או שהקופץ אינו ספורטאי מצטיין הוא עלול ליפול ולרסק את ראשו. לכן אל לו לאדם הרגיל(וכולנו כאלה-כך הרב כותב לא אני הוספתי) למוד את עצמו בקנה מידה של יחידים בעלי כושר חריג המסוגלים לקפוץ כמה מדרגות בבת אחת. לא רק הגאולה אלא גם התשובה היא קמעא קמעא. מבחינה מסויימת ייתכן אפילו שהתשובה ההדרגתית עדיפה. היא יסודית יותר, עמוקה יותר ויציבה יותר לאורך זמן ממושך.

כל התקדמות ולו תהי הקטנה ביותר היא ערך עצום שעל האדם לשמוח בו. אפילו רגע קט שבו אדם נמנע מלעשות רע הוא כבר רגע גדול. על האדם לשמוח ולהודות לה' על כל עת ועל כל שעה ועל כל רגע ואף על כל שניה! בפרט אם רגע כזה מנוצל ללימוד תורה....
גם אם האדם חוזר ונכשל אל יתייאש. עצם העובדה שהוא לא מתייאש היא כבר מדרגה גדולה. עצם הרצון לתקן גם אם אינו יוצא תמיד אל הפועל הוא כבר מוכיח על יסוד בריא בנפש. גם אם הוא יודע שהוא עלול ליפול מחדש. "שבע יפול צדיק וקם" הכוונה לא רק לשבע, אלא גם לשבעים ושבע ואפילו לשבעי שבעים של רבואות פעמים! כל עוד אדם מודע לכשלונותיו ושואף לחזור ולקום על רגליו הוא כבר בעל מדרגה.
לכן כל תיקון אפילו קל שבקלים, גם אם הוא יודע שהוא עלול להיכשל אח"כ שוב, יש להיאחז בו, ומתיקון קל של זמן מועט ניתן להגיע לזמן ארוך יותר ויותר ולתיקון יסודי יותר והאדם עולה מעלה מעלה.
..."

ונכתבים עוד דברים רבים בספר- אך מי שקורא בו יקום עם תובנות.
כל הישועות
ברכה והצלחה.
ואגב: פלספנית- מחילה לא הבנתי אותך!שכוייח על הארה.
ישתבח שמו! מאכילה עצמיאנונימי (פותח)אחרונה
בס"ד
""תשובה מועילה נעוצה בהגדרת היסוד של עבודת הנפש הנדרשת לתשובה והיא: שהטוב שבי הוא אני באמת, ואילו הרע אינו אני. מי שאין הדברים הללו ברורים אצלו, אינו יכול לעסוק בתיקון נפשו. תיקון רע יכול לבוא רק כשנשמרת הפרדה בין המתוקן לבין המתקן. אם אין הפרדה- סופו של המתקן ליפול אל תוך הרע, במקום להעלות אותו אליו. לכן עוד לפני שאדם בא לעסוק ב'כובד ראש' בתשובה ובתיקון, הוא מוכרח לזכור היטב שהוא כבר צדיק בפנימיותו, בזהותו האמיתית- ומתוך כך הוא יכול לבוא ולתקן. הרע אומנם תופס מקום באישיות- אך אין הוא חלק מה'אני' ומהזהות. כל מציאותו אינה אלא כדי להוות אתגר לטוב לגלות את כוחו ולהשיב הכול לה' יתברך, רק מנקודת מוצא כזו יכול ה'אני' הטוב לתקן!

ככל שאדם מרגיש את השייכות העצמית שלו לטוב שבתוכו, ויודע שבאמת הוא בן של מלך העומד בקרן אורה וכל החושך שאופף אותו זר ומוזר לנפשו- כך הוא מתרחק מכל רע ומקטין את הסיכויים שישוב ויחטא. ככל שאדם מאמין בכוחה של התשובה וביכולת שלה למחות את חטאיו ולנקות את זוהמתו, כך נעשית תשובתו חזקה יותר והוא מוצא את עצמו עומד מאחוריה עם כל כוחות נפשו. מאידך, ככל שאדם טועה ומשייך עצמו לרע שבו, נותן לו מציאות וקיום ממשי בתוכו- הוא מוסיף ומסתבך בתוכו, ומגדיל בכך את הסיכויים ישוב ויחטא. אם יש שייכות לרע, סופו לצוץ ולעלות אל פני השטח במוקדם או במאוחר."

(מתוך "תשוב תחיני"**, על נפתולי הנפש ונועם התשובה בענייני קדושה וצניעות)

**לבנים הספר: "אשיב ממצולות"

אגב: חשבתי לקצר אך נתקלתי בקושי!!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך