תנועת אריאל לפני כ-26 שנה הועפה מתנועת בנ"ע. החבר'ה שהועפו, נכפה עליהם לא להשתמש בשם בנ"ע(נאסר עליהם לקרוא לעצמם 'בנ"ע'), אז הוא שונה ל'אריאל' משום שזה היה השם של השכבה ה"מורדת"(כמו שיש: אחיה, לביא, אלעד וכו' וכו', אז יש גם 'אריאל').
שמות השבטים באריאל נשארו אותם שמות כמו של בנ"ע(למרות שלפי הידוע לי, גם בזה היה ניסיון של בנ"ע שלא נשתמש באותם שמות, אך לא עלה בידם).
אני אישית בעד לשנות את שמות השבטים, ושנשתמש בשמות שלנו, ולא ניקח את השמות מבנ"ע, משום שאנו בהווה כבר לא קשורים אליה. אנו תנועת נוער נפרדת מבנ"ע, ואנו לא איזה תנועה שנגררת אחרי בנ"ע.
השימוש באותם שמות פוגע בגאוות תנועה שלנו. אנו לפעמים נחשבים סתם כנספחים לבנ"ע.
יש כאלה שעושים חילוק בין חבריא א', שבזה הם טוענים שיש לשנות משום שאנו תנועה שונה. אך את השם של השבט העולה אין לשנות, משום שזה השם שנשאר לכל החיים ורוב הציבור הוא בנ"ע, אז לא יזהו אותנו אם נעשה שימוש בשמות משלנו.
אני אישית חושב שכדאי לשנות גם את השמות של חב"ב, משום שבסה"כ אנו לא צריכים להיגרר אחרי אחרים, אלא אנו צריכים להיות עצמאיים ולהשתמש בשמות משלנו(אליסף, הקומונר של בית-אל, ניסח את המשפט האחרון בצורה יותר טובה. הוא אמר את זה במליאה הלפני האחרונה שהיתה, כאשר היתה הצבעה על שינוי השמות).
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
בצ"ל אריאל!