בס"ד
היי, אתה, אני יודעת שבטח אתה לא זוכר אותי, היו לך עוד 50 הצעות השנה חוץ ממני, אז למה שתזכור בכלל?
רק רציתי לספר לך לפני ראש השנה, שאני חושבת שיש עוד אחת שאתה צריך לבקש ממנה סליחה, ואני רוצה להאמין שבאמת ובתמים אתה לא יודע למה.
אמרת שביררת עליי ואני נשמעת בחורה מדהימה בדיוק כמו שחלמת תמיד, וביקשת מספר טלפון. והנה אני מחכה לשיחה.. ומחכה... ומחכה.. ומחכה..
אמרת שאתה מתלבט, ושאתה רוצה לראות תמונה לפני, ומאז נעלמו עקבותיך...
אני לא מכוערת, אפילו רחוקה מזה, ואני יודעת גם מה אני שווה, אבל בכל זאת, זה לא מה שמנע ממני להרטיב את הכרית באותו לילה. אתה חושב שזה בטח זה לטובתי, כי עדיף לחסוך את הדייט הזה מראש, אבל מה שאתה לא יודע הוא שחודש לפני כן קרה לי את אותו דבר רק עם בחור אחר. ולפני חודשים עם עוד אחד.
בטח אתה חושב לעצמך: " היא בכלל לא מכירה אותי, אז היא גם לא תיפגע". בהחלט יש בזה משהו. לעולם לא הייתי חולמת שהאבא לילדים שלי יהיה כ"כ חסר רגישות כמוך, אבל אי אפשר לומר שזה לא פוגע לטווח הארוך: פתאום אתה מתחיל לחשוב פעמיים אם כל האנשים שפגשת בחיים ושאמרו לך שאתה כ"כ מוצלח התכוונו לזה באמת.. יש רגעים שכל הביטחון שלך בעצמך מתערער.. אתה מתחיל לפחד שאתה לא באמת מכיר את עצמך.. אני לא יודעת אם זה פייר להפיל את כל האשמה עליך, אבל אתה בהחלט "הקש ששבר את גב הגמל".
השתרש לו מנהג, ואפילו אצל בחורים טובים ואיכותיים לראות תמונה לפני הפגישה, אני לא נגד, אבל צריך לעשות את זה בצורה עדינה, לא פוגעת, וללא ידיעת הבחורה. (הדרישות של הבנים היום זה כבר נושא אחר לדיון) לשפוט על פי מראה חיצוני זאת חולשה, לא משהו שצריך להתגאות ולנפנף בו מול כל העולם.
אז רגע לפני שאתה עומד לפני היום הקדוש הזה, מזיל דמעות ומבקש מהקב"ה שייתן לך שנה טובה וזיווג, תחשוב על הדמעות שלי ושל עוד בחורות אחרות שירדו בגללך.
מי יודע, אולי ביום מן הימים תתפכח, תתבגר, ותבין שחתונה זה חיבור נשמות ולא מועמדות למלכת יופי, אבל עד אז- תמשיך ללמוד את התורה שאתה כל כך מתהדר בה, שהיא מה שהופכת אותך להיות כל כך מבוקש.
כואבת, ומאוכזבת, אני.