מה אתן אומרות על אופה לחם??מישהי חמודית

ממליצות או לא?

לנו יש ו...אמת ואמונה

אני לא ממליצה...

 

  • בקושי משתמשים בזה בסוף וזה סתם תופס מקום בבית.
  • הלחם לא תמיד יוצא טוב...
  • הלחם מהחנות הרבה יותר טעים!

 

לנו ישיהודיה מא"י

ובנתיים אנחנו משתמשים כמעט כל יום.

אבל קניתי אותו לפני בסכ"ה שבועיים (ומאז לא קניתי לחם בכלל!)

החלטתי לקנות כי אנחנו משתמשים בלחם מקמח מלא, והמחיר כ"כ עלה לאחרונה, וגם קשה למצוא לחם בלי סויה.

אבל לסנדביצ'ים של הילד אני משתמש בלחם רגיל כי אחרת הוא לא אוכל.

אני ממש נהנת מהאופה לחם שלנושומשום אחר2
לבת נוגה אופה לחםאנונימי (פותח)

אני אשמח אם תגידי לי איזה לחם את מכינה ללחם ללא גלוטן ומאיזה דגם את משתמשת

 

אני גם חושבת לקנות אבל מפחדת שיתפוס סתם מקום ולא יהיה בו שימוש

 

תודה על התשובה

 

 

אה, זו לא אני אלא חברה שלי בת נוגה

אם אוכל בקרוב לשאול אותה - בל"נ - אעשה זאת

צעצוע נחמד- לחם מרובע!כלנית1

בהרבה בתים מתלהבים התלהבות ראשונית (אנחנו נהניהו מאד מהעובדה שאפשר לתכנן את השעה בה הלחם יהיה מוכן בבוקר. צריך לקחת בחשבון לתת ללחם להתקרר מעט לפני שאוכלים.

לאפות לפחות בהתחלה, רק ממתכונים שמגיעים עם האופה, עד שתלמדי את הסדר המדוייק של החומרים. אם לא תקפידי על הסדר (מה לא הולך עם מה) הבצק לא יתפח כמו שצריך.

אופה תלוי בגודל המשפחה או הלחם שאת מתכננת. את צריכה לבדוק מה גודל הלחם. יש משפחות שהלחם לא מספיק להם אפילו לסעודה אחת!

יש אפשרות להשתמש באופה להכנת בצק ואז את אופה בתנור בעצמך, לפי הצורה והגודל הרצויים.

מומלץ!alma

גם בתור לש בצק, ואח"כ אפשר לאפות בצורות אחרות (ואפילו פיצה....)

כמו כולם:אלעד

מכינים כמה פעמים רצוף,

עד שנמאס.

 

זה נחמד למי שמעוניין כל בוקר בלחם טרי, קצת שבלוני,

ועם סיכוי סביר שמכל מיני סיבות הוא לא ממש יצא

לנו ישפלספנית

בעזהי"ת

 

כבר כמה שנים [נראה לי 4 או 5..], והוא ממש שימושי-

החל מלחמים לבוקר- ממש לא בנאליים, מגוונים מאוד- לחם זיתים, שום, עגבניות, בצל, אגוזים, וכל תוספת מעניינת שמתחשק לנו בערב שלפני- לא אגיד שתמיד תמיד, כי אני לא כ"כ גרה בבית כרגע [שירות לאומי] אבל 2-3 פעמים בשבוע..

בערב- מידי פעם- בצק שממנו מכינים לחמניות, פוקצ'ות, סמבוסק, פיצה, וכן על זו הדרך..

 

וגם קבוע, ביום שישי- בצק שממנו קולעים שתי חלות גדולות ויפות.. 

 

אנחנו משתמשים רק בקמח 70%, וקונים- רק לחם לבן לאח שלי הקטן, שאחרת לא אוכל- הלחם נשאר בהקפאה וכל פעם מפשירים לו שתי פרוסות.., ולפעמים לחמניות או משו, ליום שישי בצהריים וכאלה..

 

 

יעיל מאוד מאוד. 

אה,פלספנית

בעזהי"ת

 

ומעולם עוד לא קרה לנו ש'לא יצא טוב', 'הבצק לא נילוש', וכיו"ב.. 

איכ. יוצא דוחה!!רחלקה
לאפיית מוצרים ללא גלוטן זה ממש שימושי בת נוגה
מה זה אופה לחם?~א.ל
אני לא אהבתי את הלחםקיווי

אבל משתמשת לבצק לחלות מקמח מלא. יוצא מעולה ברמה שלא מגעים לבד לדעתי

את יכולה בבקשה לכתוב מתכון לחלות שאת מכניסה לאופה?משתדלת

כי הסתבכתי עם זה..

כתוב שמותר להכניס מוצרים בס"כ משקל של קילו...

ותמיד מתכונים הם עם קילו קמח..

אז עושים חצי כמותיהודיה מא"י

השאלה היא אם זה מספיק לכם לשבת...

בעלאלעד
חחח! האם אופה לחם = בעל?כנראה אם קוראים לו עקיבאבת נוגה
צלנו הוא בבוידיםאנונימי (פותח)

ב"ה

יש לנו אופה לחם,  שהשתמשנו בו בערך כחודש,

ואח"כ הוא עבר מיד ליד לתקופות קצרות,

ולבסוף , חזר אלי.

היום הוא יושב כבוד בבוידים...

מידי פעם זוכרים אותו שהוא קיים אי שם..

נראה לי שמתלהבים בהתחלה,

הלחמים לא יוצאים יפים,ויותר קל לקנות בחנות מלנקות אותו יום יום.

ולמי שנהנית ומשתמשת -יבושם לה!

שנה טובה ומתוקה,

וגמר חתימה טובה!!!

גם אצלי בבוידם.lila317

אחרי הרבה נסיונות פשוט התייאשתי . לחם מלא יצא לי כבד מידי והלחם הלבן לא תמיד היה אפוי מספיק.

אז אמרתי די אני מכינה לחמניות מקמח מלא בתנור וזהו!הראש שקטמעשן

אם יש אפשרות- לקחת בהשאלה לחודשכלנית1

אם יש לך חברה/שכנה טובה, בקשי בהשאלה לחודש אופה לחם. אחרי חודש תוכלי בודאות לדעת אם את תשתמשי באופה באופן קבוע וכדאי לכם לקנות.

לפני כמה שנים העברתי לאחיינית שלי את אופה הלחם הישן שלנו. היא התלוננה שהיא לא אופה חלות כי אין לה כח בידיים וזה מצריך הרבה עבודה. אופה הלחם שלנו נתן לה אומץ. הוא לש את הבצק ואז היא קלעה חלות. אחרי חודשיים האופה התקלקל ומאז היא קיבלה אומץ לאפות חלות בבית.

מתכוניםshirat123

אפשר מתכונים????

אני בדרך לחתונה וספר מתכוני אופה הלחם קבור..כלנית1

ספר המתכונים של אופה הלחם קבור היכנשהו. אם לא תמצאי מתכון מחר בע"ה אחפש ואקליק לך...

רצף מתכונים לאופה הלחם. תהנו (מתוך שרשור באתר תפוזבת מלך

 

לחם פסטו, קשקבל, צנובר ועגבניות מיובשות 
• תוכנית בסיסי - BASIC 
חומרים: 
310 מ"ל מים. 
1 כף דבש. 
1 כף אבקת חלב. 
2 כפות שמן זית. 
3 כפות פסטו. 
1 כף עלי רוזמרין קצוץ. 
4 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
41 1 כפיות מלח. 
41 1 כפות שמרים יבשים. 

• עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: 
31 כוס עגבניות מיובשות קצוצות. 
21 כוס גבינת קשקבל פרמזן מגורד. 
5 כפות צנובר קלוי. 


לחם כפרי עם זיתים 

תוכנית צרפתי – FRENCH 

חומרים: 
300 מ"ל מים. 
2 כפות סוכר חום. 
2 כפות שמן זית. 
21 3 כוסות שטיבל 3 – קמח כפרי. 
1 כף נבט חיטה. 
41 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 


עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: 
43 כוס זיתים קצוצים. 

ניתן לגוון ע"י הוספת בצל מטוגן, עשבי תיבול, גרעיני חמנייה וכו'. 



לחם סמולינה 

• תוכנית צרפתי - FRENCH 

חומרים: 
320 מ"ל מים. 
2 כפות דבש. 
1 כף אבקת חלב. 
2 כפות חמאה מומסת (או שמן). 
1 כוס שטיבל 9 – קמח פסטה. 
21 כוס שטיבל 6 – קמח חיטה מלא מטחינת רחיים. 
21 2 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
2 כפות נבט חיטה. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים. 





לחם מלא עם אגוזים 

• תוכנית חיטה מלאה - WHOLE WHEAT 
צבע- כהה 

חומרים: 
340 מ"ל מים. 
2 כפות סוכר חום. 
2 כפות שמן (רצוי שמן אגוזים) 
2 כוסות שטיבל 10 – קומפלט מלא. 
2 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 

עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: 
43 כוס אגוזי מלך קצוצים. 




לחם שיפון עם קימל 

• תוכנית חיטה מלאה - WHOLE WHEAT 

חומרים: 
340 מ"ל מים. 
1 כף תרכיז תפוחים. 
2 כפות סוכר חום. 
2 כפות שמן. 
21 1 כוסות שטיבל 7 – קמח שיפון מלא. 
21 1 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
1 כוס שטיבל 6 – קמח חיטה מלא מטחינת רחיים. 
21 1 כפות זרעי קימל. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 





לחם זרעים 

• תוכנית חיטה מלאה - WHOLE WHEAT 

חומרים: 
340 מ"ל מים. 
2 כפות סוכר חום. 
2 כפות שמן. 
21 1 כוסות שטיבל 6 – קמח חיטה מלא מטחינת רחיים. 
21 כוס שטיבל 9 – קמח פסטה. 
2 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 

עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: 
1 כוס זרעים המכילה – 3 כפות זרעי פישתן, 2 כפות זרעי חמניה, 2 כפות שומשום, 
2 כפות זרעי דלעת, 2 כפות אגוזי פקאן קצוץ. 


עוגת בננה, אגוזים ושוקולד צ'יפס 

• תוכנית מהיר QUICK- 
חומרים: 
21 כוס חמאה מומסת. 
2 ביצים טרופות. 
41 כוס חלב. 
21 1 כוסות סוכר. 
1 כפית תמצית וניל. 
3 בננות בשלות ומעוכות. 
21 2 כוסות שטיבל 5 – קמח עוגות. 
3 כפיות אבקת אפיה. 
21 כפית סודה לשתיה. 
41 כפית מלח. 
21 כוס אגוזי מלך קצוצים. 
21 כוס שוקולד צ'יפס. 

• לאחר גמר האפיה, מומלץ להשאיר את העוגה להתקרר במכונת האפייה למשך 
כשעה. 



חלה 

• תוכנית מתוק SWEET 

חומרים: 
43 כוס מים. 
2 כפות סוכר. 
1 שקית סוכר וניל. 
41 כוס חמאה מומסת. 
2 ביצים. 
1 חלמון ביצה. 
2 כפות אבקת חלב. 
21 3 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
21 1 כפיות מלח. 
3 כפיות שמרים יבשים. 

• לגיוון, ניתן להוסיף לבצק, עם השמע הצפצופים, צימוקים או אגוזים. 



לחם תירס מהיר 

* תוכנית מהיר מאד ULTRA FAST 1 

חומרים: 
1 כוס רוויון. 
41 כוס חמאה מומסת. 
1 ביצה טרופה. 
2 כפות סוכר. 
21 כפית מלח. 
1 כוס קמח תירס (ממליגה). 
1 כוס שטיבל 1 – קמח רב תכליתי. 
2 כפיות אבקת אפיה. 
21 כפית אבקת סודה לשתיה. 

בצק 
• תוכנית בצק – DOUGH 

בתוכנית בצק, ניתן להכין בצק שמרים ממתכוני אפיה שונים. בגמר תוכנית ה-DOUGH יש להוציא את הבצק מכלי הלישה. להעבירו לתבנית אפיה, ולהתפיחו עד להכפלת הנפח. להכניס את הכיכר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה הרצויה. 
כמו-כן, ניתן להכין קרואסונים, פיצה, לחמניות וכו'. 


לחם אחיד 

• תוכנית כריך – SANDWICH 

חומרים: 
330 מ"ל מים. 
2 כפות סוכר. 
2 כפות שמן. 
3 כוסות שטיבל 3 – קמח כפרי. 
1 כוס שטיבל 2 - קמח לחם. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 


ריבת תות 

• תוכנית ריבה – JAM 

חומרים: 
500 גרם תותים. 
400 גרם סוכר. 

לשטוף היטב את התותים, לחתוך לחצאים או רבעים כל תות (תלוי בגודל). להניח בכלי של מכשיר האפייה, ולשפוך מעל את הסוכר. 
כאשר הריבה מוכנה, יש להכניסה לצנצנת מעוקרת וסגורה היטב. 



לחם גזר וצימוקים 

• תוכנית עוגה – CAKE 

חומרים: 
200 מ"ל מים. 
41 מיץ תפוזים. 
1 ביצה (מס' 1). 
2 כפות אבקת חלב. 
3 כפות שמן. 
3 כפות דבש. 
2 כוסות שטיבל 2 – קמח לחם. 
2 כוסות שטיבל 3 – קמח כפרי. 
1 כפית קינמון. 
21 1 כפיות מלח. 
21 1 כפות שמרים יבשים. 

עם השמע הצפצופים, (בגמר הלישה וההתפחה הראשונית) להוסיף: 
1 כוס גזר מגורד. 
21 כוס צימוקים. 



מקור: שטיבל

מתכון: לחם חמניות ואגוזים

רכיבים:
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש (אפשר פחות)
½ 1  כפיות מלח (אפשר פחות)
¼ כוס גרעיני חמניות
¼ כוס אגוזים מלך קצוצים
3 כוסות קמח
¼ 1 כפיות שמרים יבשים

תוכנית מס' 8 (זמן כולל- 3 שעות ו- 25 דקות)

אופן הכנה:
תכנית בסיסית.

הערות:
זה לחם מתוך חוברת של אופה הלחם של מרפי ריצ'רדס, הוא נקרא בחוברת - לחם אגוזים גס.

לחם לבן בסיסי - גדול - ‏מאת clcl ‏


08:41 | ‏2008/‏05/‏24 
לחם לבן בסיסי - גדול 

זהו מתכון בסיסי ללחם לבן שניתן להוסיף לו כל תוספת שרק חושבים עליה. 
הבצק מקבל בברכה תוספות מלוחות (עגבניות מיובשות, זיתים וכו') 
וגם מתוקות (שוקולד, פירות יבשים, אגוזים וכו'). 


חומרים: 
1/8 1 כוסות חלב 
2.5 כפות חמאה 
1 ביצה מס' 3 
2.25 כפות סוכר 
1.25 כפיות מלח 
3 כוסות קמח 
2 כפיות שמרים יבשים 


הוראות הכנה:
באופה לחם מרפי ריצ'רדס, התכנית היא תכנית מס' 2. 

זמן אפיה כ-3 שעות. 
 

 

זה אחד הדברים השווים!!בת-של-מלך

לפעמים בחורף היינו מכינים בלילה וקמים בבוקר לריח משכר...

 

מצד שני- זה בלי צורה ואפשר לעשות רק כמות קטנה..

אופה לחם מומלץ בחוםeladweisz

לנו יש אופה לחם ,אנחנו מכינים בו בעיקר לחמניות לכבוד שבת ,בכל יום שישי !

זה הרבה יותר טעים מהלחמניות שנמכרות בחנות .הבצק יוצא נהדר .

בנוסף אנחנו מכינים בצק לפיצה .

לנו המכשיר מאוד שימושי אנחנו ממליצים בחום !

מה זה אופה לחם??חמוץ!!

סליחה על הבורות.....

זה מכשיריהודיה מא"י

שמכניסים לתוכו קמח מים שמרים וכו', לוחצים על הכפתור ואחרי כמה שעות יוצא לחם מוכן.

ובדר"כ יש לו גם תוכניות להכין רק בצק וריבה וכו'

יש פה אנשים שירצו להיפטר מהאופה לחם שלהם?יעלי אביב

(כי זה נשמע ככה

ויש כמה אנשים שמאוד ישמחו....)

אצלנו בבית יש...ד"ר אריק

בס"ד

והיא יעיל מאוד...

בגלל שלושה מתוך תשעה אנשים בבית אוכלים קמח שיפון בלי סוכר ובלי שמרים ועדפה ללא ממתיקים מלאכותיים- אז זה יעיל מאוד, הלחם הביתי הרבה יותר טעים מלחם רגיל או כל לחם אחר (ואכלתי כל מיני סוגים של לחם- שרובם היו בטעם של קרטון...)

אבל יש חסרונות- הוא מתקלקל מהר, ודי בעיתי לקחת אותו לגן\בית ספר\עבודה- כי הוא מתפורר מהר, וזאת עבודה

בעיני- הוא הרבה יותר בריא, הרבה יותר טעים, והרבה יותר כיפי

לדר' אריקכלנית1

יש לך מושג איך ממירים קמח כוסמין בקמח חיטה במתכוני אופה הלחם? נתת לי רעיון. אופה הלחם עומד בטל כבר לפחות שנה וזה רעיון לגאול אותו מהבטלה...

הפרשת חלהאנונימי (פותח)

אפית לחם היא זכות גדולה שניתנה אך ורק לנשות ישראל ע"י הקדוש ברוך הוא בעצמו יש ענין של הפרשת חלה שהיו בבית המקדש מקריבים ע"י הכהן .היום היות ואין לנר בית מקדש נשות ישראל מפרישות חלה או זורקות את החלק המופרש כאשר עוט פים אותו קודם עם נייר ואח"כ בשקית ניילון או אופים בחום גבוה עד שנשרף. הפרשת חלה מבטאת את מהות הפנימיות של האישה ואת אמונתה כהיות אישה ישראלית התחברות של החומר עם הרוח שהיא מקדשת בעצמה את הלחם ומאכילה את משפחתה אורחים וכו.המצווה של נידה הדלקת נר שבת והפרשת חלה אישה ורידה את השפע והברכה מהשם יתברך לביתה.אנחנו נשות ישראל אמורות לראות בזה זכות ולא עול או חס וחלילה מאוס.

 

 בברכה שנה טובה וגמר טוב לכל בנות ישראל.גילה שולמית בן חור  

0544485728

מותר לשאול מה הקשר פה להפרשת חלה?יהודיה מא"י

מעבר לכך כתבת כמה עובדות לא נכונות

א. אפיית לחם לא ניתנה לנשים. אין שום מצווה או חיוב על נשים לאפות לחם.  יש מנהג שאת החלות לשבת יאפו דווקא בבית ולא לקנות, וגם כשלשים את הבצק באופה לחם או במעבד מזון בהחלט יוצאים ידי חובת מנהג זה.

ב. הפרשת חלה אכן נחשבת למצוה של נשים, למרות זאת היא אינה רק של נשים, ולמעשה היום בכעבר רוב הפרשת החלה נעשית ע"י גברים במאפיות

ג. הפרשת חלה מעולם לא היתה מוקרבת, כי אם ניתנת במתנה לכהן, כאחת ממתנות כהונה (כמו תרומות ומעשרות למשל) יש לאכול אותה בטהרה, ומאחר והיום אין אפשרות לעשות זאת אכן זורקים את החלה עטופה או שורפים אותה.

מעבר למה שהמנהלת כתבהאלעד

אין שום חיוב להפריש חלה.

ההפרשה נעשית רק ממשקל בצק מסויים, וזהו.

 

[וכאת כל הסגולות המציאו לא מזמן, עד כדי כך שהפכו את המצוה החשובה הזו מהלכה לסגולה]

[אבל זה כבר נושא לדיון אחר]

לחם באופה לחם בד"כ לא מגיע למשקל מחוייב בחלהכלנית1
נכוןיהודיה מא"י

נראה לי שאפילו אופה הלחם הביתיים הגדולים ביותר מגיעים ללחם במשקל של קילו חצי (הסטנדרט זה 900 ג'

וגם לחם של קילו וחצי בדר"כ לא צריך הפרשת חלה שמתחילה ממשהו כמו קילו וחצי קמח.

כמה עולה אופה לחם?Michal1
הכי זולים מתחיליםיהודיה מא"י

מ300-350 ש"ח

ומגיע עד לאזור האלף ש"ח.

אפשר לבדוק בחנות עודפים של מרפי ריצ'רדסכלנית1אחרונה

בירושלים יש חנות עודפים של מורפי ריצ'רדס (התחלת כנפי נשרים, ליד מאפיית אנג'ל). לפעמים יש להם עודפים (עודפים,תצוגה או סתם מבצע) יותר בזול. תבדקי באתר של זאפ מחירים ואז תוכלי להתקשר ולשאול בחנות זו אם יש עודפים.

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך