
זו הארוחה היחידה, שאנחנו אוכלים אצל חברים.
חוץ מזה שבאופן כללי אנחנו לא אוכלים חמין בקיץ, כבד וחם לנו מידי (ואל תגידי שאנחנו לא יהודים
)
ניצלו"ש- אני לא מבינה למה זה שחמין הפך למנהג בשבת מחייב את כולם ברמה כזאת שאומרים (גם אם בצחוק) שמי שלא אוכל חמין בשבת הוא לא יהודי.
פעם הייתה בעיה של לחמם בשבת כי לא היו פלטות, ולהכניס לתנור בשבת זה בישול, כך שמצאו את הפתרון של החמין- מכניסים לתנור לפני שבת וכך יש אוכל חם בשבת, אבל מאז המצאת הפלטה, מותר לשים בה אוכל גם בשבת, כמובן שעם תנאים מסוימים- אוכל מבושל 100% ויבש, אני לא רואה בכך בעיה כמו שזה מוצג ביחסלמי שלא אוכל חמין בשבת.
וכמובן זה בלי חלילה זילזול במנהג, אלא על ההתייחסות למי שלא נוהג כך.
ואנחנו ספרדים- אם זה משנה משהו למנהג.
ולעצם השאלה שלך אם אתם ממש לא יכולים בלי חמין, אולי תבשלי אותו לגמרי מחר ובערב שבת לשים על הפלטה- לא נראה לי שהחמין יהרס מלהיות יומיים במקרר.
2. בר"ה בשנה שעברה הכנתי פירה לארוחה של יום שישי בבוקר/ צהריים (עם הזמנים של ר"ה זה היה יותר צהריים), השארתי מעט מנוזלי הבישול של התפו"א, הוספתי בצל מטוגן והפירה יצא רך ובכלל לא היה מרוגש שהוכן יומים קודם.