שייך להיכנס להדרכה בכיתה ט'?..נעה*

אני בכיתה ט' ורוצים להכניס אותנו כבר להדרכה...

זה נראה לכם שייך בכלל?...אני עוד לא "קטנה" מידי בשביל זה?

אשמח לעצות...

ודרך אגב- רוצים להכניס אותנו לפני חודש אירגון...זה לא יהיה קשה מידי?...כי זה כאילו להיכנס ל-בוום! פתאום זה להיות כל היום בסניף...מה עדיף -לפני חודש אירגון או אחרי?...

תודה ויומטוב!!

ממש נגד. אא"כ המצב כ"כ כ"כ נואש--יהודית-

עד שאין מצב למדריכות חוץ..

לעניות דעתי- עדיף לסניף להכניס מדריכות חוץ, עם כל המורכבויות שבזה מאשר להכניס בנות שעדיין לא מספיק בשלות.

ואני לא אומרת שאת לא בוגרת או משהו, אבל זה לא רק זה..

יכולות להיות בנות שבכיתה ז,ח כבר בוגרות. זה לא אומר שמתאים להם להנהיג קבוצה.

הדרכה זה לא לבוא להעסיק את החניכות שלישי שבת.. זה מעבר. זה באמת לגעת בנפשות של ילדות.
צריך רמה מינימלית של הכרה בנפש של עמצך כדי לנסות לקדם נפשות אחרות.

ואין מה לעשות, החמישית זה עוד הזמן שבונים בו את עצמך ממש,
וזה כמו לדלג קצת על שלב.
חבל, מכל הכיוונים.

אפילו בתחילת שישית, לפני חוד"א זה נראה לי מוקדם מידי, אבל זה.. מילא.

זו דעתי

בהצלחה, עם כל מה שלא תחליטו בסוף!

אני יענה בתור קומונרדי"מ

בסניף שלי (עפרה/עמונה כבוד) הכנסתי מדריך שעכשיו בכיתה ט' והוא קטן בשכבה (היה לו בר מצווה בחופש)

אבל הוא בוגר חבל"ז הרבה יותר מהמון מדריכים אחרים שראיתי (בתנועה בכלל וגם בסניף השני שהייתי בו קומונר בהר חומה)

זה מאד משתנה מאדם לאדם

אל תכנסו.*נעמה*

חפשו מדריכות חוץ [ר-צ-י-נ-י-ו-ת על אמת. לא כאלה שיבואו לסמן V].

אני נכנסתי קצת לפני תחילת השישית וזה לא היה טוב.

יש לי חניכות שנכנסו בכיתה ט' וזה לא נגמר טוב.

חבל. חבל. חבל.

באמת.

אל תעשו את זה לעצמכן.

וסליחה על הפסימיות הקלה..

אני יכול להגיד לך שהמדריך הזה שהכנסתידי"מ

היה לפני זה עושה פעלות בשבת (כשהוא היה בכיתה ח' ולפני בר מצווה) 

והיה ממש מצויין

נ.ב לא תמיד אפשר למצוא מדריכים בטח לא מדריכי חוץ (ואני אומר את זה בתור מי שהיה קומונר בשני סניפים שהיו בנוים על מדריכי חוץ)

אבל הוא אחד.*נעמה*

זה לא אומר כלום על השאר.

להדריך בחמישית זה ק-ש-ה. ואם אתה לא בנוי לזה, אתה לא תעבור את זה.

ובד"כ, לא בנויים להדרכה בחמישית. נו, מנסיון.

יש יחידי סגולה, נכון. אבל אין לסמוך על הנס, כך אמרו חז"ל ואני מסכימה איתם בקטע הזה.

יפה מצידך שאת מסכימה איתםדי"מ

נכון זה מה שאמרתי שזה כל מקרה לגופו

אוף, נו. לא התכוונתי לזלזל חלילה!*נעמה*

*ואני לגמרי מסכימה איתם.

זה היה בצחוקדי"מ

לא חשבתי שבאת לזלזל

פעולה מטורפת בשבת זה לא להנהיג שבט,פגזניקית גאה!

וזה לא העיסוק היום יומי הזה בחינוך נשמות של ד'.
לדעתי, לא שייך בכלל.

בסדר זה דוגמאדי"מ

זה לא הסיבה היחדיה שבחרתי בו

אוף אוף אוף...נעה*

אתם אומרים לי פה לא להיכנס....ואני לא יודעת מה לעשות..

הדרכת חוץ-אין בכלל מדריכות בסניף...יש כמה שרק נכנסו לכמה חודשים עד שיהיה מדירכות נורמאליות..ככה שמגיסים עכשיו את כולם...

לפני ששאלתי פה דיברתי עם הקומונרית שלנו...איזה נשמה שהיא...קיצור דיברנו  והיא מבחינתה מכניסה אותי עם חברה שלי....

כולם אומרים לי להיכנס ובהצלחה וכו'...ופתאום אומרים לי שזה ממש לא שייך כיתה ט'...

אני לא יודעת מה לעשות...

אשמח אם יש כאלה שיגידו לי למה זה כן טוב כי אני כמעט בטוח נכנסת...

החיים קשים...   לא נורא...מתגברים!!!

יהודית-אשמח לדבר איתך באישי על זה...אם תוכלי

אנחנו נכנס בכל מקרה-תחזקו אותנו!בבושקה!

אבל ביקשתן את דעתינו. אז זאת דעתינו.*נעמה*

אבל בכ"מ, שיהיה ממש ב"הצלחה!

אולי תשברו את המסורת הזאת ותוכיחו שכן שאפשר להדריך בחמישית

בטח שאפשר!!!!די"מ

ומה זאת המסורת הזאת מי המציא אותה |מוכן לתקיפה|

חברה שלי (נעה, את במקרה בטעות מכירה אותה..נדנדה כתומה.

מדריכה עכשיו שנה שניה, והיא שישיסטית.. ושנ"ש (כשהיא היתה חמשושית..) היה לה ממש טוב. וחברה אחרת שלי היתה מדריכה בחמישית גם, והיה לה קשה אז היא עזבה.. ככה שזה ממש אינדווידואלי.. וממש אי אפשר לומר באופן גורף אם זה טוב או לא..

רבבה-נעה*

לגבי זאת שעזבה כי לא היה לה טוב- עוד לפני שהיא נכנסה ידעתי שזה ממש לא מתאים וכשהיא  עזבה ממש לא הופתעתי...זה ממש תלוי באופי...

בבושקה-אני לא תופסת אותך! תת'קשרי אלי דחוף...וגם אני צריכה את המספר של-בילי [תביני לבד]

אני יודעת. היא פשוט לא התאמיה.. אבל זה בדיוק מה שאנדנדה כתומה.

אמרתי..

כל אחת שונה..

אני יודעת שכל אחת שונה...נעה*

השאלה היא אם בכלל שייך להיכנס להרכה בט'...

מאד שייךדי"מ

אך כמו שאמרו זה הכל תלוי בכל אחד ואחד

אבל בעקרונית אני לא רואה בעיה כמוכן שאם יש אפשרות להכניס רק ששיסטים ומעלה יש מצב שזה עדיף

כמובן שהכל תלוי באישיות,טל..

אבל לא לשכוח להכניס למערכת השיקולים את הרצון לתרום

ואת הצורך של הסניף במדריכה איכותית, 

ומה יקרה אם לא תהיה מדריכה...

החלטה מורכבת,

שיהיה בהצלחה ובשמחה!

לפי דעתי זה ממש לא לעניין ....כפרגניסט.
תלוי בבנאדם ובסניף..השם הוא המלך
זה לא חוכמה להגיד את זה בסניף כמו שלךדי"מ

ואתה מוזמן לשאול את הקומונר שלך (מ.ק) דיברתי איות על זה בסל"ק די הרבה

טוב שמענו...כפרגניסט.
ל:נעה,דב מורל,כפרגניסט,נעמה...החניך החתיך...

קודם כול במקרה המסוים הזה,ביקשו מהן להכנס אז הן כמובן לא צריכות לתת תשובה שלילית...

בכול מקרה-אני מסכים עם דוב מורל,גם בכיתה ט' אפשר להכניס מדריכים\ות וזה לפעמים עדיף על מדריכם בשביעית...

זה נכון שאם את\ה נכנס\ת בכיתה ט' אז כול המרץ והרצון יעלמו במוקדם או במאוחר,אבל גם מדריכים\ות בשישית יכול להגמר להם המרץ.

הכול תלוי בילד\ה הנכנס\ת.

בד"כ אני מאוד בעד.מדריך מתאים-יכול להכנס ברגע שהוא בוגר מספיק ע"פ שיקול הקומונר.

כול ההתלבטות האם להכניס בכיתה ט' היא בגלל שהתרגלנו שזה לא נכון

לדוג' אם תשאלו חברה מבני עקיבא-הם יגידו שקומונר\מדריך בשמינית זה גם לא טוב-ובאריאל זה נפוץ...

חוץ מזה,האיש היחיד שזה יכול לפגוע בו זה במדריך עצמו ולא בחניכים או בסניף או בצוות...

אם המדריך עצמו מרגיש שהוא מוכן זה מספיק טוב

שיהיה לכולם גמר חתימה טובה

אני מסכים...שרייבר
^^^^^^^^די"מ
אני מאד מבינה למה התרגלו לזה שזה לא*נעמה*

טוב להכניס בחמישית.

לא אמרתי שלהדריך בשמינית זה אידיאלי. אבל בכל זאת, בשמינית אתה קצת- קצת יותר בשל להדרכה.

ולדעתי עדיף מדריכה שמיניסטית שחוקה מאשר מדריכה חמשושית, שתשחק אחרי חצי שנה כי היא לא בשלה לזה.

ותמיד יש יוצאי דופן. ושכוייח לאלה שהם כאלו. באמת.

זה כמו שחבר שלי לא האמין לי שאני קומונרדי"מ

כשהייתי שבעיסיט

יש דברים שהם קורח המציאות ובכלל לא בטוח שזה רע

אם אתה רוצה להתווכח על זה אתה מוזמן לאישידי"מ

זה היה לכפרגניסט

גם בסניף כמו שלנו,נראה לי שלפעמים כדאי להכניסמוקדםשרייבר
מהאנונימי (פותח)

מה קורה איתמר אתה ממש צודק במה שאתה אומר

תכנסססיי!!יעל =]

אני מדריכה, אני יותר קטנה מימך, אני בכיתה ז'..
נכנסתי רק עכשיו
זה ממש שווה, וכיף!

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

בכיתה ז'????איזה סניף זה?שרייבר

צריך מקרה מיוחד במינו בשביל להכניס בכיתה ז'...

שווה וכיף?אורי הולנדר

לא קראתי את כל השרשור, אבל נתקלתי בהודעה הזאת:

אני מדריכה, אני יותר קטנה מימך, אני בכיתה ז'..
נכנסתי רק עכשיו
זה ממש שווה, וכיף!

טוב, אז נתחיל מזה שכדי להכניס בכיתה ז' הסניף צריך להיות ממש, אבל ממש נואש. אני עוזב את עניין הגיל ויותר הולך על המטרה.

אני מקווה מאד שאף אחד פה לא משתכנע לגבי כניסה להדרכה מהמשפט: "זה ממש שווה, וכיף!". דבר ראשון, זה לא (בלי לייאש, חבר'ה, אני אסביר את עצמי בשורות הבאות). דבר שני, זו מטרת הכניסה להדרכה? בשביל קצת "זה ממש שווה" או טיפה "וכיף!" משקיעים שנה או שנתיים (במקרה שלי 3, ובמקרים אחרים שראיתי 5 ויותר) בהדרכה? לא נראה לי. ותנו לי לגלות לכם משהו. הדרכה זה קשה, ומי שבא בראש של: "היי, איזה מגניב להיות מדריך, זה בטח ממש כיף אז אני נכנס", יסבול (בלשון המעטה). לא, הדרכה בשביל אדם כזה זה לא כיף, בגלל שהמדריך הזה נכנס להדרכה רק בשביל ליהנות, וכשהוא לא מקבל את זה, זה לא כיף. כשהוא צריך להשקיע, זה כבר איבד את המטרה. לעומת זאת, מדריך שבא בראש של: "אני מרגיש שאני יכול לתרום הרבה מאד דרך הדרכה, אז כדאי לנסות", לא רק שסביר מאד להניח שהוא יצליח באמת להשפיע, סביר מאד להניח גם שהוא ייהנה ויהיה לו כיף. למה? הרי הוא יסבול ויצטרך להשקיע והחניכים יקפצו עליו והוא יתמלא בגואש והוא יהיה מגעיל ומוקף בילדים מעצבנים! איזה כיף יכול לצאת לו מזה? כיף לו רק מעצם העובדה שהוא יודע שכל הסבל הזה הוא בשביל מטרה שמבחינתו היא חשובה, ולכן הוא נהנה אפילו מהסבל.

נעה, למה את רוצה להיכנס? ועוד בכיתה ט'? זה בגלל שזה שווה וכיף וכולן עושות את זה וזה מגניב וככה אני אהיה יותר מקובלת? כי אם כן, כדאי לך לברוח מהר, כי את לא תיהני מזה דקה. את רוצה את זה בגלל שהסניף זקוק למדריכות ואת מרגישה שאת יכולה לתרום לקידום מטרות התנועה? תיכנסי, ומהר, בגלל שאת חשובה מאד, ואת אפילו כנראה תיהני מזה.

תבדקי טוב את המניעים שלך, כי אם הם לא שלמים (אני בכוונה לא אומר מושלמים, כי אצל אף אחד זה לא מושלם), זה לא יעבוד.

בהצלחה!

אני מסכימה מאוד עם אורי ורוצה להוסיףתמר_דר

אני לא יודעת מאיזה סניף את, אבל הייתי שמחה לדעת אם יש לכן קומונרית (שמיניסטית רצינית או בת שרות ולא מישהי שרק מעבירה מפקד).

ולמה? כי הדרכה זה משהו שלא עושים לבד. גם אם בפועל את מדריכה לבד, הדרכה מצריכה התייעצות והכוונה. כיתה ט' נראית לי באופן אישי מוקדם מדי, מבחינה נפשית ומנטלית.

מלבד זאת, מישהו כתב פה שהיחיד שיכול להיפגע אם המדריך לא יתאים הוא המדריך בעצמו- זה כל כך לא נכון! זה אפילו מסוכן!

מדריך שלא מבין מה זאת הדרכה, מה זה להנהיג חבורת ילדי שתולים בו עיניים מעריצות, מסוגל לגרום הרבה נזק- החל מנזק פיזי בגלל שהוא לא היה אחראי מספיק לבדוק שהחניכים שותים לאורך כל המסע וכלה בנזק נפשי של העלבה, חוסר התייחסות ותגובות לא בוגרות שעלולות לפגוע בחניך מאוד.

כל אחד מכיר את עצמו ויודע א מתאים לו להיכנס בגיל מוקד כל כך, אבל לעניות דעתי צריך להיות פיקוח צמוד על הכנסה להדרכה מצד הקומונרית (ומחילה מכל מדריכי/ות נעלה שאולי נעלבים מהתערבות שלא נראית להם נצרכת- תאמינו לי שבד"כ  הקומונרים שלכם לא מדברים שטויות) ואם אין קומונרית- אז של ההנהלה.

נעה- בהצלחה בתפקידך החדש! זכרי שיש לך כוח גדול בידיים וזכרי להשתמש בו בתבונה. אל תתביישי להתייעץ ולשאול אם תצטרכי עזרה.

טויב..חברה-אני נכנסת...נעה*

כן...בטוח אני נכנסת ועם חברה שלי...חברה טובה...

ממש תודה לכל מי שענה לי פה...

בעי'קרון-אנחנו נכנסות בכיתה ט' כי אין לסניף מדריכות..לא כי אני רוצה ובלה בלה בלה...עכשיו אני רוצה כמובן..אבל לא בגלל זה אני נכנסת...

יש כבר ב"ה פעולת פתיחה שיא השפיצית...ממש שווה...[אין צופר עדיין..]

יעל-איך את מדריכה בכיתה ז'?....סתם שאלה...

ואורי הולנדר- כמו שאמרתי -אני נכנסת כי אין מדירכות...לא ממנטיעים אחרים...אני גם רוצה כל זאת...אני חושבת שאני אוכל לתרום ומאוד מקווה שאתרם...

תודה רבה לכולם! לכל מי שענה לי...וזה שכתבתי שאני נכנסת זה לא אומר שסגרתי תשירשור דווקא התפתח פה דיון מעניין...תמשיכו...זה יעשזור לעוד אנשים...ואני יעדכן אחרי סוכות איך זה להיות מדריככה חמשוישית...

יום טוב לכולם!

תגובה לאורי הולנדרעירוניסט גאה
מה שכתבת זה לא ממש מדויק אני (ורוב הצוות אצלנו) נכנסנו להדרכה מתוך מניעים
אישים של זה ממש מגניב להיות מדריך וזה הולך להיות כיף
ובסופו של דבר התחלנו באמת להשקיע ולתת את הנשמה (ולפעמים גם יותר מזה)
למען הסניף והחניכים וברוך ה' הצוות הקודם שלנו (תשעא)
היה תותח!!!
נ.ב איך אתה קשור לתנועה אתה מדריך/קומונר/בוגר ומאיזה סניף אתה?
אני משתמש בגלאקסי 2 שלי בתפילון שלך והוא עובד לי מצוין חוץ מזה שהאפשרות של הדילוגים לקדושה ומועדים וישתבח וכו' לא עובדת לי
אז רק רציתי לומר תודה רבה וענקית
תגובה לתגובה לתגובתיאורי הולנדר

אני מסכים שכל מדריך נכנס גם ממניעים אישיים של הנאה, אני רק אומר שזו לא צריכה להיות המטרה שלשמה נכנסים. אם אתם נהנים, אז תמשיכו, ואין לי כח כרגע לכתוב עוד...

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת הדרכתי 3 שנים, ואני עכשיו מכניס את החניכים שלי להדרכה. אני מסניף רמב"ש.

ובקשר לתפילון, זה קורה בפונט Ezra SIL ולא בפונטים האחרים (מסיבות שאין לי כח להסביר כרגע...).

גמר טוב וחג שמח!

שנה שעברה היה טיול לילי של הקומונריםדי"מאחרונה

ודביר מחה בתוקף שאין בתפילון תיקון חצות רצינו להגיד אבל לא היה

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך