עזרה דחופהאנונימי (פותח)

קצת לא נעים.. יש לי ילדה בת שלוש וחצי שבזמן האחרון מתעסקת עם איבר המין שלה התעלמתי בתחילה אח"כ שאלתי אותה אם כואב לה משהו כשאמרה שלא אז הסברתי לה (עד כמה שהיא מבינה)  שלא צנוע לנגוע במקום כזה ולא עוזר שום דבר היא ממשיכה מידי פעם ביום.

מה אני צריכה לעשות???

מה שאני אומרת להםיוקטנה
אני אומרת להם: "לא נעים לאנשים לראות את זה. את/ה יכול/ה לעשות את זה כשאתה לבד, בשירותים או בחדר או בלילה"
(זה עובד גם על חיטוט באף...)
תגובה לאפרתאנונימי (פותח)
ביתך מגלה עוד איבר בגוף, כמו שגילתה את ידיה, רגליה וכו'. זהו תהליך טבעי ובריא. מה גם שהמגע, בואי נהיה כנים, נעים לה. אנחנו כמבוגרים מסתכלים על זה כאילו זה מלוכלך, גס, מיני וכו'. אך היא-ילדה בריאה בנפשה-מתעניינת בתמימות נפלאה בגופה. זה בסדר וזה נורמאלי וזה יעבור. אני חושבת שאנחנו משדרים לילדים שיש להם משהו רע ואסור בגוף. האם זה באמת אסור ורע? בגילה?
תגובה לאפרתאנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם ספציפית לגיל שאת מדברת עליו זה מקובל, אך באופן כללי אני מסכימה עם הגישה של נעומי. יש לנו ילד בגיל שנה ועשרה, וגם אצלו יש בחודשיים האחרונים תופעה כזו, והיא נראית לי מאוד טבעית והגיונית, כי כפי שאמרה נעומי- הוא מתבונן בגוף שלו ומכיר אותו, ובאמת זה מסקרן ומעניין... כשהוא עושה זאת, אני מאפשרת לו לעבור את התהליך הזה, ולא מעירה, אך גם לא מעודדת... פשוט מאפשרת. נראה לי שאם נותנים ליד הרגשה של מתח סביב העניין, זה רק ימשוך אותו יותר וגם אולי עלול לגרום לו לדימוי גוף שלילי.
שמעתי פעם סיפור על אמא שבתה בת ה-4 (אולי אני לא מדייקת בגיל) הלכה בבית ללא בגדים, אז האמא לקחה אותה לחדר ואמרה לה: יש לך גוף כל כך יפה ויקר, אז בואי נשמור עליו ונעטוף אותו בבגדים! אני כל כך מסכימה עם האמירה הזו. נראה שיש איזשהוא עיוות בכך שהורים משדרים לילדים שלהם שהגוף שלהם לא צנוע, לא נקי... ושגוף זה משהו שצריך להתבייש בו. (שמעתי מאמא שלי, שבילדותה היו אומרים לילד: בוא נכסה את הבושה...!)מסתבר, שאפשר ללמד אותם לשמור על צניעות ממקום חיובי. כך גם, אני מאמינה, שהילד יפנים יותר את ערך הצניעות, וגם יבין אותו בצורה באמיתית והנכונה שלו.
מסכימה.אנונימי (פותח)
אני לבנותיי ניצלתי את ההזדמנות הטבעית הזאת, להסביר להם על חשיבות המקום, שמירתו לקראת אימהות בעז"ה.
ונקודה נוספת, זאת האמירה שהגוף המקסים והיקר הזה הוא רק שלהן\ם הם יכולים לגעת בו בהיותם לבדאבל לאף אחד אחר אסור.- בימינו זה מסר שלדעתי חייב לעבור לילדים!!!
לאפרתיהודית פוגלאחרונה
בעיקרון הכל נכון מה שכתבו לך בקשר להתנהגות של ילדתך. אבל אם זה מפריע לך - וזה משהוא אינדיבידואלי שלך, וזה בסדר - אימרי לה בנחרצות שזה מפריע לך ושתפסיק. יש משהוא לא נכון בהתעסקות באיבר המין בכל רגע נתון ולעיני כולם, וזכותך לדרוש ממנה להפסיק.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך