הפורום שלנו.123

מספר שאלות שאשמח שתענו עליהם(ולא איכשהו להיכנס לזה שאני חסר בושה ואיש נבזה...)בצורה רצינית:

1. האם אנחנו צריכים פורום לתנועה?

2. מה היתרונות בפורום?

3. מה החסרונות בפורום?

4. במה שונה דיון במציאות לבין דיון בפורום?

5. למה את/ה נמצא פה בפורום?

חחח טוב, אני אנסה לענות-רעות

אבל על אריאל- לא על עזרא..

1. לפי דעתי- זה כאילו "נוגד" את האידאילים שעל פיהם אתם הולכים בתנועה- הפרדה מוחלטת- וכאן הרי זה מעורב.. אז לפי דעתי- אתם לא צריכים פורום..

2. יתרונות- שתפתחו קצת לעולם שמיסביבכם. תדעו שיש בנות, וכן, הם יכולות להיות גם מצחיקות וחכמוןת ולא יודעת מה. הן לא חייזרים.

3. חסרונות- אתה מכיר ככה אנשים לעומק, כאילו אתה מכיר את הבנ"א- וזה "קושר" אותך אליו ריגשית. וזאת הבעיה בפוםר מעורב.

4. אני אישית- לא אתווכח סתם ככה עם אנשים שאני לא מכירה- סתם ככה ברחוב- וכאן זה נותן לי בעצם "במה" - ז"א - כאן אני יכולה להביע את דעתי.

5. אני נמצאת בפורום- סתם. כי נחמד כאן.

יתרונות.123

לפי תשובתך לשאלה מס' 2, אני מבין שהיתרונות לשיטתך הוא רק לבנים ולא לבנות. לבנות איו יתרונות בפורום?

התייחסת פה לפורום הזה, ואני התכוונתי יותר להתייחסות ל'פורום', ולאו דווקא לפורום הזה שהוא מעורב וכו'.

בצ"ל אריאל!

מצטערת שהתשובה באיחור-רעות

פשוט לא נכנסתי לכאן הרבה מאוד זמן..

בקשר לשאלה 2- זה אותו הדבר - גם הפוך. שבנות ידעו שבנים הם לא חייזרים, ושהם יכולים להיות מצחיקים וכאלה..

מצטערת שלא הסברתי את עצמי נכון.

תשובותשרי.

1. כמובן שצריך. זה המקום לשאול שאלות, לעורר בעיות, לנסות לפתור אותן ולהיות בקשר עם חברי התנועה.

2. עיין בתשובה 1.

3. ניתן להגיע במהירות לקלות ראש במצבים כאלה וחבל. חשוב מאד לשמור על רמה גבוהה בפורום.

4. בפורום הרבה יותר נוח להתווכח. אתה נמצא בבית, אין צורך לענות מיד על תגובה, ניתן לחשוב על התשובות הרבה יותר זמן, ולתת תשובה ברורה ונכונה בדיון.

5. אתה בטח יודע.

לעניות דעתיאנונימי (פותח)

יותר מידי פעמים הדיון פה גולש לרמות מטופשות עד בעייתיות לגמרי,

בשביל זה צריך בקרה מסודרת ביותר של כל מה שנכתב, וכללים ברורים, מה שודאי לא יכול להיות באתר כזה, אבל באתר של אריאל שיקום ב"ה.

לעניות דעתי צורת הפורום שצריכה להיות זה פורום אחד כללי- לבנים, פורום אחד כללי- לבנות. ועוד שניים שלושה פורומים לדג' - פורום בנושאי הדרכה, פורום שאלות להנא"ר וכאלה משותפים.

(אפשר ללמד כמה אנשים פה את המושג משותף? מעורב זה מציאות אסורה, משהו של בנים ובנות בצורה מותרת ולאור גבולות ההלכה הוא משותף,- הגדרה קצת בעייתית, אולי מישהו יצליח לנסח את זה יותר טוב)

בצלב"א.

בקרה.123

למה אי אפשר שיהיה פה בקרה?

כללים ברורים לפורום זה כבר נכתבו.

קודם כל שיהיה אתר לתנועה, ושאחר כך יהיו בה אנשים, ולאחר מכן נראה אם זה הגיוני לפתוח כמות פורומים שהיא יותר גדולה מכמות המשתמשים...

בצ"ל אריאל!

רק הערה שוליתמשה
אני לא יודע מי אצלכם אחראי על האתר הנבנה ומהי רמתו המקצועית - אבל נראה לי שפה אני יכול לתרום מנסיוני ב-3 שנים האחרונות בתפעול טכני ותוכני של מערכות פורומים.

אחזקה של פורום (ולו בסיסי) זה דבר שדורש מיומנות. מערכות הפורומים החינמיות השונות הן אולי חזקות ומשוכללות - אבל כבדות.

לא אכנס כאן לפרטים הטכניים של הפורומים בעזרא - אבל ספק אם מתכנת מתחיל או מערכת מוכנה היתה עומדת בעומס שם ובתקציב שיש שם.

הסיבה שהמערכת של עזרא בראשית דרכה (כשהקוד של הפורומים היה בינוני) שרדה היתה העובדה שהיא התאחסנה על שרת פרטי ויקר (שאני אגב שילמתי את עלות האחזקה שלו מסיבות אחרות) שעמד בעומס, ועדיין, רוב הגולשים הוותיקים יודעים שהיו תקופות שהגלישה היתה בלתי אפשרית לנוכח העומס הרב שעמד על המערכת (היושב במרומים דאג שאלמד היטב על יעילות בתכנות).

בני עקיבא משתמשים במערכת של כיפה (שעלות האחזקה שלה לבועז נכטרשטרן היא כ-200-250 דולר בחודש לפחות) ובעזרא יש מערכת סופר יעילה שאיכשהו מחזיקה את העומס האדיר שם (וגם שם צריך הרבה עבודה).

תחשבו על זה היטב לפני שאתם נכנסים להרפתקאה הזו.

משה.
תשובותצחי קנטור

1. חכו בסבלנות ל-3.

2. אתה בהחלט יכול להיות יותר מעוּרה בענייני התנועה, מה חדש מה ישן וכו'

3. גולשים לוויכוחים מיותרים, כל רגע בא קנטרן אחר שמתלונן שהפורום הזה מעורב, ועל זה מוקדש רוב רובו של הפורום. אפילו שאלה פשוטה או נושא קטן אי אפשר להעלות, בלי שיהיה פה וויכוח כללי בינך לבין כל שאר חברי הפורום.

4. אתה רומז שדיון בפורום אינו דיון מציאותי (אלא מה? דימיוני, וחסר משמעות), וחבל שזו הגישה של מנהל פורום שאמור להעריך את משמעותו של הפורום אותו הוא מנהל, שאז מה הפורום הזה שווה!?

5. למה באמת!?

אולי כדאי?שורש וגרביים

שתפסיק להקפיץ נושאים ישנים, זה נורא מעצבן.

לדעתי צריך לחזור עליהם שובצחי קנטור

אז נכון, זה אשכול מלפני שבועיים וחצי. אז מה? הוא התקלקל? הוא פג תוקף?

זו שאלה טובה שמופנית לכלל גולשי הפורום, אני רק עכשיו הצטרפתי ואני רוצה לענות, וזה חשוב לפורום שנשאיר את הנושאים שבתוכו "בחיים", שניתן גם לדיונים ישנים להימשך, מה יש? הרי כל התכלית של הפורום היא, בין השאר, לברר את העמדה שלנו כחברים ב"אריאל" בתחומים שונים, ולמה לא להמשיך ו"לטחון" קצת דברים? מה יש?

אבל אם זה ממש מפריע, אז בסדר, אני מצטער, ואני אפסיק.

נווושורש וגרביים

אז אם הצטרפת עכשיו זה אומר שאתה צריך לטחון נושאים ישנים?

לא היית פה מקודם - הפסדת,

וגם אף אחד לא יגיב לך על נושאים ישנים אז ככה שאין דיון וזה לא עוזר.

טובצחי קנטור

אבל בפורומים שהייתי בהם עד עכשיו דיונים היו נמשכים הרבה יותר משבועיים. ובינינו, מי בכלל מסתכל על התאריך, ולמה זה כל כך מפריע? זה לא שראיתי שמישהו שואל "מתי הצעדה לגוש קטיף" לפני שבועיים, ועניתי לו שלפי התאריך שלו נשאר לו כך וכך ימים, אני מגיב לנושאים שהם עדיין רלוונטיים, לדעתי לפחות.

הקפצת הודעות "ישנות".123

אין שום בעיה שאדם יקפיץ הודעות "ישנות", גם אם זה מעצבן אותך. כל עוד יש לאדם להוסיף דברים עניניים לאותו נושא, הוא מוזמן לעשות זאת.

בצ"ל אריאל!

העולם הווירטואלי כמציאות.123

לגבי תשובה 4 - לא הבנתי מהיכן הסקת את המסקנה הזאת. אני רק שאלתי שאלות, ולא באתי לרמוז שום דבר(השאלות האלו נשאלו, ע"מ לברר בשביל כולנו דברים מסויימים, שהיו מאוד "חמים" פה בפורום בזמן ששאלתי את השאלות האלו).

דעתי האישית היא, שהעולם הווירטואלי מבחינה מסויימת הוא הרבה יותר אמיתי ועם הרבה יותר משמעות מהעולם ה"מציאותי".

אשמח שלא תסיק סתם מסקנות מדברי, ועל זה תבנה בנייני שווא חסרי בסיס.

בצ"ל אריאל!

זה נכוןצחי קנטור

קצת התבלבלתי מהניסוח - בוא ננסה לענות בכל זאת:

4. דיון במציאות, לדעתי, כאשר הוא פנים אל פנים הוא יותר רציני, בפורום הרבה יותר קל לא רציני.

אמממ טוב... ננסה לענות...יוכי

1. האם אנחנו צריכים פורום לתנועה?

תראו תיתרונות ותחסרונות ואז תחליטו לבד...

2. מה היתרונות בפורום?

שיש גוף שמקשר בין כל המדריכים/ החניכים, זה טוב שאפשר לשאול שאלות על התנועה, לדון בכל מיני נושאים חשובים וכו'.. 

3. מה החסרונות בפורום?

אמממ, טוב...  הוא קצת "מרובע" מדי, ז"א... מדברים פה רק על אריאל או יותר נכון רק על דברים רציניים, לפי דעתי מותר לפעמים גם "להקל ראש" ולעשות דברים קצת יותר נחמדים..

4. במה שונה דיון במציאות לבין דיון בפורום?

בפורום כותבים כל מה שבא... וחוצמזה שאפשר לחכות שנים עד שכותבים משו, וגם, זה הרבה יותר מסודר ונחמד

5. למה את/ה נמצא פה בפורום?

סתם...

הפורום שלנואפרת

אם כבר החזירו תאשכול הישן הזה אז נזכרתי שלא עניתי עדיין...

1- כן

2- אפשר לדון בנושאים של התנועה (וגם סתם נושאים אקטואלים) ולהגיע להחלטות וליישומים. לפעמים זה טוב ללבן דברים הרבה זמן מאשר הזמן שיש במליאה שבו לא כולם ממש אומרים את דעתם.

3- א. מעורב... ב. לפעמים כותבים דברים סתם וגם זה בזבוז זמן לפעמים..

4- במציאות אנשים צריכים לתת תגובה מיידית על מה שאומרים להם ובפורום יש זמן לחשוב, לחפש מקורות וכו'. יש אנשים שמתביישים להגיד את הדעה שלהם מול האדם שאיתו הם מדברים ולכן זה מצויין שאפשר לכתוב וככה אנשים יותר פתוחים.

5- כי זה מעניין

מסכיםצחקןאחרונה

ב"ה

1. כן - ברור שצריך .

2. יתרונות :

א. אפשר לדבר יותר חופ/שי מהרגיל, בלי סתיגמות קודומות שיש על השם שלך בתנועה.

ב. כל אחד, כולל חניך בכתה ג' שיש לו אינטרנט יכול להבי דעה, בלי שידעו את הגיל (אנשים לפעמים דוחים הצעות רק בגלל גיל המציע). 

ג.  פה גם עזראי כמוני יכול להביע דעה, בניגוד לועידה.

3. חסרונות :

א. התמכרות מרובה (מתוך עניין או שיעמום...)

ב. שאנשים לא כ"כ רצויים עלולים להפויע פה...

4. דיון במציאות רואים את הפרצוף שלך, יש עליך סתיגמות, גיל, איןזמן כ"כ לחשובולפתוח פרויקט השו"ת לחפש מקורות (ואני עושה את זה) .

5.  מתוך עניין, שעמום - ולהפיג את הצום.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך