טבלאות כאלה הן המצאה די גרועה, מהסיבה הפשוטה שהרבה מאוד ילדים לא ממש הולכים לפיהם.
אין ספק שאת צריכה לעבוד עם הבן שלך בכל שלבי ההתפתחות שלו, אבל תסמכי על עצמך שאת כבר תבחיני מה הוא מסוגל ומה לא, מה הוא רוצה ומנסה לעשות או להשיג, כמובן שאת תנסי כל מיני דברים שאולי לא יתאימו לשלב, אבל את תגלי את זה די מהר, ופשוט תעברי לנסות דברים אחרים.
כדי שילד יתפתח הוא צריך גירויים, לא טבלאות...
אני אתן לך דוגמא: יש שלב שבו קראתי שההמלצה היא לעבוד על להכניס דברים לתוך סל, או כלי קיבול גדול כלשהוא. כמובן, שניסיתי את זה על הבת שלי, אבל היא היתה מוכנה רק להוציא, ובשום אופן לא הבינה מה אני רוצה ממנה עם הלהכניס...
היום, רק כעבור חצי שנה, היא למדה להכניס, וזה בא ממנה... כמובן שמיד אחר כך היא מוציאה, אבל זאת התקדמות 
עוד דוגמא: יש ילדים שמתחילים לזחול על גחון מוקדם אבל לוקח להם מלא זמן לעבור ל-6 או להתחיל ללכת, ויש כאלה שמתחילים להרים ראש מאוחר, אבל אז מריצים את כל השלבים.
זה כל כך משתנה מילד לילד. הטבלאות האלה הן בעיקר סטטיסטיקה עם סטיות תקן ממש ממש לא קטנות. והרבה פעמים הם סתם סתם מלחיצות וגורמות לביזבוז זמן!
אז עזבי אותך מתכנונים - הכי חשוב זה לזרום עם הילד, להענות לצרכיו, לנסות לקרוא אותו, לעקוב אחריו ותאמיני לי שאת כבר תדעי מה לעשות!