הרב גיא צבי מינצmama

בס"ד

יש איזה משהו שאני רוצה לחלוק, ולשמוע את תגובותיכם.

עד סוף כתה ט' שמעתי איזה מוסיקה שרק רציתי. ישראלי, לועזי, היפ הופ, דאנס, פופ וכו'...

מה שקרה זה שבחופש הגדול של סוף כתה ט, הרב גיא צבי מינצ בא אלינו ליישוב, ודיבר על כמה שהמוסיקה משפיעה על הנפש. המסקנה היתה לא לשמוע מוסיקה שהיא לא כשרה= לא יהודית.

ממש התרשמתי ונהניתי מהשיחה, ואפילו קניתי אח"כ ספר שלו: "כנגן המנגן".

באותו לילה שברתי את הדיסקים שהיו לי בבית(כמובן מוסיקה לועזית וחילונית), והפסקתי ל ג מ ר י  לשמוע מוסיקה חילונית. לגמרי. מה שאומר שאפילו מוסיקה עברית של שנות השישים לא הייתי שומעת גם אם היא היתה הכי בסדר בעולם...

אה. שכחתי לציין שאני ממש ממש מוסיקלית ונורא מחוברת למוסיקה.

כך "שרדתי" את כל החופש בלי לשמוע מוסיקה לא כשרה, עד... שהתחילו הלימודים...

בהתחלה, הצלחתי לעמוד בזה אבל לאט לאט שמעתי יותר ויותר שירים שהחלטתי לא לשמוע.. לא שמתי לב(או שכן...) איך לאט לאט דבר שקיבלתי על עצמי פשוט מתמוסס. מתאדה.

וזהו. באיזשהו שלב הפסקתי לסנן, ושמעתי הכל, בחזרה.

אני לא יודעת בדיוק למה. או שזה בגלל המהירות והפזיזות שלקחתי על עצמי, או שזה בגלל שלא יכלתי בלי מוסיקה, ורוב המוסיקה שאהבתי היתה חילונית...

בקיצור, מה שמפריע לי, זה שפעם (כשהפסקתי לשמו מה שלא טוב..), יכולתי להרגיש את ההשפעה של המוזיקה, בדיוק כמו שהרב דיבר, אבל היום, כשמדברים על הנושא הזה, יש לי הבנה, אבל אני כבר ממש לא בעד להפסיק לשמוע מוסיקה "שלילית". אני לא חושבת שיש סיכוי שאנשים יפסיקו לשמוע מוסיקה שהם כ"כ התרגלו אליה, וזה לא כזה נורא בעיני.

אמרו לי שזה אולי בגלל שאני עמוק בתוך זה...

מי יודע?

הממ!מאחורי הקו
בע"ה

|מנצלת הזדמנות לחפור|
לפ"ד הדרך הכי טובה להרגיל את עצמך למשהו שאת רוצה בו ולא מסוגלת היא להכריח את עצמך(אלא מה?)!!
שימי לב. פופ, רוק, דאנס היפ הופ וכו' הם לא סוגי מוזיקה שהמילים שלהם חייבות להיות לא כשרות.
כמו שהרב אמר- אכן המוזיקה משפיעה לרעה על הנפש, והיא גם משפיעה לטובה!! לכן- אני מציעה שתחפשי מצוזיקה בסגנונות שאת אוהבת רק עם מילים כן כשרות וכן שישפיעו טוב. והיום יש ב"ה כל כך הרבה סוגי מוזיקה של יוצרים יהודיים עם מילים יפות!
זהו, אני צריכה ללכת- אבל בכיף אמשיך לחפור מחר- מחר יום חדש| טריליליל...
ההה.
נראה ליאני12345
שכל דבר עד שאנו מוצאים בו את עצמינו מעורב בו תהליך של הליכה לקצוות. בהתחלה שמעת הכל, אח"כ שברת כמעט הכל ואח"כ מצאת את האמצע פחות או יותר.
נראה לי שכך זה צריך להיות. ולדעת כמובן שכל הזמן נהייה במן מצב כזה של מה נכון ומה לא נכון. והעיקר לדעת לזהות אצלך מה עושה לך טוב. מה גורם לך להרגיש שלווה עם עצמך מבחינה אמונית ואם לא אז תמשיכי לנסות
תגובה לאני 12345taltal
הקטע הוא שלא כ"כ מצאתי את האמצע, את מבינה?!
חזרתי להיות בדיוק באותו מקום שהייתי(מהבחינה הזאת)
אני מכירה אותו...אנונימי (פותח)
ניצלו"ש- מי שרוצה להזמין מגיא צבי מינצ דיסקים בזול, אני ישמח לתת את המספר שלו.

אני יגיד לך מה...

מוזיקה זה דבר שבא מהנשמה. תחשבו כולכם - מאיפה מוזיקה באה אם לא מהנשמה? בעיניי זה אחד הדברים הכי רוחניים שיש. ועזבו עכשיו את המילים של השירים - מילים זה פרט מאוד שולי, ויש דיון אחר שעוסק בשירים עם גסויות. אני מדברת על המוזיקה עצמה - זה הפרט החשוב!!

לפי גיא צבי מינצ, מוזיקה שיוצאת מנשמה שומרת תורה ומצוות - במקרה של גויים, שבע מצוות בני נח - יוצאת ממקום יותר טהור. יש היגיון במה שהוא אומר, אם מתבססים על זה שהנשמה של שומרי תורה ומצוות היא יותר טהורה.

מוזיקה גם נכנסת לנשמה. קרה לכם פעם שבכיתם/צחקתם/מתתם מפחד בסרט? תראו את אותו שוב בלי המוזיקה ברקע ותראו שפחות תתרגשו/תצחקו/תפחדו. מוזיקה מאוד משפיעה על התנהגות ומצב רוח בכל מיני מצבים. אני בעצמי עברתי כמה קורסים בעניין התאמת מוזיקה למצברוח בכל מיני מצבים כדי ליצור אווירה מאוד מסויימת, אבל זה דיון אחר.

לכן, לפי מה שהסקנו - כדי שהנשמה תימנע מקליטה של מוזיקה ממקור "טמא", צריך לשמוע מוזיקה ממקור "טהור", היינו - מוזיקה שנכתבה ע"י אנשים שומרי תורה ומצוות.

אני הייתי שמחה אם הייתי יכולה לקיים את העניין הזה, אבל לצערי הרב - או בעצם לא - אני מוזיקאית, ויש דברים שאי אפשר להימנע מהם. גם מוצרט, מיילס דייוויס, אלוויס פרסלי, הנדריקס, G&R, אמינם ובסי סמית' הם גויים, ובוב דילן הוא בכלל יהודי אבל לא שומר תורה ומצוות, ואתה לא יכול להיות באמת מוזיקאי בלי לשמוע קלאסיקות כאלה. אז אני יכולה לומר שאני עושה את זה לשם לימוד, אבל אני לא צבועה - אני גם מאוד נהנית מזה. מה גם, שהאומנים ה"טמאים" האלה בדרך כלל מייצרים מוזיקה טובה בהרבה ממה שאפשר לשמוע רק מאנשים שומרי תורה ומצוות. המוזיקה אצלם פשוט עוד לא מספיק מפותחת.

מסקנה: כל אדם עושה מה שביכולתו, ועדיף להימנע. אני אישית חושבת שאם תקדישו שניה להקשיב גם להתמזגות של כל הצלילים ותנסו לחלק אותם לתופים, באסים, גיטרות, קלידים, כלי נשיפה וכו'. אם תשפרו את ההאזנה שלכם תבינו למה אתם באמת מקשיבים - סתם זבל או מוזיקה ברמה. נק' למחשבה.
לא מסכימה עם המסקנה שלך.פלספנית
בס"ד
זה לא שמי שבכלל לא שומע יכול יותר ממי ששומע, אלא זה שמי שבכלל לא שומע *עבד* יותר ממי ששומע, *חקר* יותר, *בירר* יותר ו*התגבר* יותר!!! אבל, איך אומר ההוא מהטמבלוויזרע? "אם אני יכול, כל אחד יכול."!
וואי רוקרית את בדיוק קלעת!taltal
כמו שאמרת, גם אני הרגשתי שקשה לי מאד לשמוע רק מוסיקה דתית, כי המוסיקה הזאת היא בהרבה פחות מקצועית מהמוסיקה הדתית...
מה לעשות?! זה פשוט עובדה.
ואני ממש צריכה תאיכות שבשירים...
אפשר להבין למה לא הצלחתי לעמוד בזה...
זה באמת קשה בהתחלה.פלספנית
בס"ד
אני זוכרת שאני גם, ל"ע,עד כיתה ו' בקושי שמעתי מוזיקה וגם זה רק בבית- לועזית, בכיתה ו' הייתי שומעת שירים חילוניים (לא לועזית, ב"ה), ואז ב"ה ב"ה ב"ה תפסתי ת'צמי- לא היו לי דיסקים, אבל מחקתי מהמחשב.

עכשיו בכיתה ט' זה כבר הרבה יוץר קשה, וגם הסביבה כל החיים שרה/משמיע בקול.
מה אפשר לעשות?

קודם כל, תמצאי איזה זמר דתי טוב, חסידי אולי,שאת אוהבת. כדאי לך גם לקנות דיסקים שלו. את יכולה לבחור את גיא צבי מינץ- יש לו כבר 6 דיסקים אאל"ט, יש לי את כולם- אם את רוצה שיר אחד במייל, בכיף, את אודי דווידי, סיני תור, אם את רוצה יותר רועש ומופרע- יש את עדי רן, פרה אדומה, וכו'. ב"ה היום כבר לא חסר.

אחר כך, יש לך mp? תנקי אותו משירים שאולי יש בו, ותמלאי אותו בשירים שאת אוהבת, של אותו זמר ושל אנשים אחרים, דתיים וחסידיים. תיקחי איתך את הMP לכל מקום (כמעט).
גם כששמים סביביך מוזיקה לועזית- תסבירי לעצמך, שאת לא מוכנה להיטמא ככה ולהרוס את הנפש שלך, ואם את רוצה מוזיקה- תוציאי ת'MP.
בבית- אמרת ששברת את הדיסקים, אז אם יש- תמחקי גם מהמחשב.

וקודם כל, לפני הפעולה המעשית- תעבדי על עצמך, בראש. תסבירי לעצמך, שזה לא רק פחות עדיף לשמוע מוזיקה לועזית וחילונית- זה אסור. אסור, מטמא, הורס, משחית, מקלקל, וכו'.
תסבירי לךעצמך, שכשאת שומעת מוזיקה- חלק מהתת-מודע של הזמר, עובר אליך בלי שאת יודעת אפילו. (באמת!) תסבירי לעצמך, שאם הזמר חילוני, אז הוא בטח לא שומר על התת מודע שלו. תסבירי לעצמך, שאת בכלל לא רוצה את התת מודע שלו, שאת רוצה שהתת מודע שלך יהיה כשר.
אם נגיד את באה לחברה, והיא שמה שיר המחשב, "שיר מפעם" כמו שאני קוראת לזה- שיר שפעם, לפני שתפסתי ת'צמי, שמעתי, או שיר בסגנון- תגידי לה, ולך, בקול רם: "אם את יכולה לכבות את המוזיקה כשאני כאן, אני לא שומעת שירים כאלה." בפעם-פעמיים-שלוש-ארבע-חמש הראשונות, זה יהיה קשה לומר את זה, אבל אח"כ זה קל מאוד.
אם את נגיד הולכת לחנות ושמים שם את שירים כאלה בקול, כמו שנתקלתי לאחרונה לא פעם- את יכולה להתעלם, אבל אם את ממש חזקה, (אני עדיין לא ברמה כזאת...), את יכולה לגשת למוכר/ת ולבקש לכבות, ואם הם לא מסכימים- תצאי החוצה. (המטרות של השירים האלה- זה למשוך לקוחות, אם את "בורחת" מהם- סביר מאוד שהם יכבו ויקראו לך חזרה.)

וזהו, אם יש בעיות- בכיף, פה או במסר"ש.
בצלב"א!!! וב"הצלחה!!!
פלספנית-taltal
את אומרת דברים ממש חכמים רק חבל שלא כולם יכולים לעמוד בזה...
אם אני יכולה- כל אחד ואחת יכולה. בדוק.פלספניתאחרונה
בס"ד
כל מי שבאמת יירצה- יצליח.
ב"הצלחה.
יש גם רוק חסידי=]רוני-שבות
עם מילים כשרות למהדרין....
למשל החבר'ה yeshiva boys choir יעקב חסד וכו'

מומלץ ביותר
ד.א.mama
taltal זאת אני למי שלא הבינה...
פשוט התבלבלתי בכניסה...
מי מכיר את הקלידים של KORG?נ א

דגם Pa700 ORIENTAL

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

אולי יעניין אותך