מכתב חשוב! הסרת המגן דוד מאמבולנסים....יש דופק??

בס"ד

הודעה שהופצה באימייל :

שלום,

בשבועות האחרונים החל ארגון מגן דוד בהורדת סמל הארגון מאמבולנסים ביהודה ושומרון.

הורדת סמל המגן דוד מתבצעת בעקבות הסכם שערורייתי שחתם הארגון עם הצלב האדום לפיו ארגון מגן דוד אדום לא יפעל ביהודה ושומרון באופן רשמי עם סמליו.

הורדת מגן הדוד מהאמבולנסים הינה כהורדת דגל הלאום ופוגעת קשות בכבוד הלאומי של מדינת ישראל ושל העם היהודי באשר הוא.

צעד זה הופך את מד"א מארגון הצלה לאומי, לארגון התופס עמדה פוליטית מסוימת שאינה מקובלת על כלל הציבור ואינה עולה בקנה אחד עם עמדתה הרשמית של ממשלת ישראל.

אנו קוראים לכולם, לחתום על עצומה הקוראת למגן דוד לחזור בה מהחלטתה להוריד את המגן דוד מהאמבולנסים ביהודה ושומרון ומההסכם המביש עם הצלב האדום.

תמיכה של עשרות אלפים על עצומה זו תאפשר למד"א לחזור בה מהחלטתה ולטעון בפני הצלב האדום כי אין לה מנדט להורדת סמל הארגון מהאמבולנסים.

לחתימה על העצומה:

www.atzuma.co.il/
magendavidadom

אני לא אתנדב ב"??? ??? אדום"...כתמר יפרח

מעצבנים..

אני חתמתיאורי י.
לא בסדר מדאנהאלהאורי י.
צריך לעשות משהו רציני יותר אולי איזה שביתה המוניתאנונימי (פותח)
עושים כבר בשומרוןבנדא מצוי!!

רק למקרים דחופים יוצאים

ומה יקרה, עם האט"ן שיוצא מאריאל למקרה הרגילאהוד

של הכאבים בזרת שמאל מאתמול, יתחיל לפנות לכיוון בלינסון או אפילו רק עד מחסום אורנית לחבירה (כי הלבן בשביתה), ובאותו הזמן יהייה ת.ד קשה, או החייאה ביישוב אחר? הרי הוא תפוס כי הוא חייב לפנות...

זה נושא מורכבבנדא מצוי!!

אבל צריך למחות בצורה משמעותית שמד"א יבינו שאם לא אנחנו לא יהיה מישהו אחר שיעשה את העבודה

למחות כן, לא על חיי אדם.אהוד

אני הודעתי שאינני מגיע יותר למשמרות. אבל לא לצאת למקרים באזור הכפרי בו אנו גרים? זו כבר סכנת נפשות של ממש!

אהוד, את השאלה הזאת תפנה למד"א/ למועצה*^שלמה-בת-ים^*

זוהי אחריותם המלאה לסכנת חיים הזאת.

זו לא שאלה לכוננים השובתים.

ככונן, אין לנו פריווליגיה לשבות.אהוד

כוננות ביישובים מצילה חיים.

יש לנו את הפריווליגיה לא להגיע למשמרות.

ולכן, את השאלה הזו אני שואל את הכוננים שהחליטו לסכן חיי אדם ולא לצאת למקרים "רגילים" בישוב, ובכך לתפוס ניידת טיפול נמרץ.

ככוננים יש לנו הרבה זכויות*^שלמה-בת-ים^*

ואם בדיוק אתה בייביסיטר על הבן שלך? ברור שאתה לא חייב לצאת.

אין חולק על זה שכוננות בישוב מצילה חיים.

אבל!! לפעמים ע"מ לעזור לחולים שלנו אנחנו צריכים לשבות. יש גבול לחוצפה שעברה כל גבולות. אתה שואל מה הגבול שאנחנו צריכים לעשות? זו שאלה טובה שאכן גם ראוי להתייעץ איתה עם רב שמבין בנושא, כי בכל זאת זה פיקוח נפש.

בקשר ל"לתפוס נט"ן" למקרה לבן מעפן. בנושא זה אשתף אותך בדיון ששאלתי כמה שהצוות שלי על מקרה שהיה לנו דיי מזמן.

אמצע הלילה, שבת. יוצא ביפר לאמב' הישובי על אלימות פציעה קלה במרחק 40 דק' נסיעה דחופה(!), במקביל מוציאים אט"ן (בלילה אט"ן אדומים הוא גם לבן). לא משנה מה קרה שם ומי יצא. אני שאלתי- אם לא היינו יוצאים (כי לא היה בא לנו -לצורך העיניין) והיינו תופסים את האט"ן(אגב, לרוב האט"ן הזה הוא האמב' היחיד במעלה אדומים והאזור, גם כלבן) . האם זה בעייתי וזה צריך להיות על מצפוננו שעכשיו "תפסנו אט"ן"?

שאלתי וקבילתי מכל הצוות תשובות דיי ברורות. אתה לא אמור לעשות חישובים של מה יקרה אח"כ. תעשה מה שאתה חושב ומה שאתה יכול. באותה מידה שלא היינו שואלים אם לצאת לשם כי אולי אח"כ יהיה מקרה בתוך הישוב..

לכן גם פה, אינני חושב שזה צריך להיות שיקול שלנו אם "תפסנו נט"ן" או לא.

אפרופו יש לנו חייםב.ש.

אותו סיפור לגבי שביתת הרופאים.

מה, אין להם חיים?

שידאגו קודם לחיים של הרופאים  ואח"כ הם יהיו מוכנים להיות הפייטרים כדי להציל גם את האחרים...

הכל הולך סביב אותו עיקרון.

איש, כרצונו יעשה.אהוד

למה אי אפשר לדרוש תשלום על כוננות???rinrin

אם תפסיקו להתנדב בגלל זה ותדרשו כסף אולי זה יזיז להם משהו.

גם רופא בכיר שיושב בבית וכונן מקבל כסף על כוננות, גם אחות כוננית במחלקה מקבלת כסף על זה שהיא יושבת בבית. 

לכן- גם לכם מותר לשבות ולדרוש כסף על כוננות ולא צריך להתנדב כשזה נוגד חלק מהעקרונות שלך.

תאמין לי שמד"א יודעים להעסיק כוננים בכסף כאשר אין להם מספיק מתנדבים.

(פשוט ביישןבים יש יותר מידי אנשים טובים-"דוסים" שהצלת חיים מספיק חשובה להם כדי להתנדב-צדיקים על חשבון עצמם)

זה לא קשור לנושא הדיון בכלל.אנונימי (פותח)
ברור שכן כי בקשת תשלום זה סוג של שביתה.rinrin

אתה שובת מההתנדבות שלך להתנדב בניגוד לעקרונות.

אבל בגלל שהצלת חיים זה חשוב, אתה מוכן לעבוד בזה כמו שאר אנשי העולם השפוי.

לא. אם אתה בקש כסף אתה מפסיד את מה אתה מוחהאנונימי (פותח)

אם תפנה את המחאה לכסף תאבד את המחאה על ההחלפה של האמבולנס..

ויחשבו שאתה רודף בצע ולא רודף אחרי העקרונות שלך, הרי גם אם ישלמו לך כסף אתה לא תרצה להיות כונן כי האמבולנסים נוגדים את מה שאתה מאמין, טובף לא נוגדים פשוט לא הולכים בקנה אחד עם מה שאתה חושב..

אהוד לא הבנתי מה הבעיה.אינטרנט?!
בס"ד
שיגדירו שלחבירות עם אט"ן שכבר יצא הם כן נענים וזהו. (בלי להביע את דעתי על צורת המחאה הזו).
גם אני חתמתי כמובן ותודה על העידכון והלינק.
זה בסדר עוד חודש חודשים מחזירים את הסמלול הרגילבנדא מצוי!!אחרונה

זה רק בשביל לעבור את הביקורת של הצלב האדום.
אם תשימו לב הגג של האמבולנס נשאר אותו דבר.

לא שאני מסכים אם הדבר שהם עשו לפי דעתי הם חוצפנים גדולים.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך