האם המוסיקה החסידית של היום באמת איכותית?מולאן

לדעתי- לא כמו פעם.אשירתית
היום איזה כל אדם שיני מוציא דיסק וכולם מתלהבים.
אבל בתכלס- המוזיקה היום יורדת ברמות. אפילו זמרים ולהקות שכבר קיימים 30 שנה לפעמים ואני אוהבת את המוזיקה שלהם מאוד, מוציאים דיסק חדש, לעיתים יוצא לי למכור אותו למישהו או אף לזרוק.
לא יודעת להסביר את התופעה. אבל זוהי המציאות לדעתי.
בוודאי!מאחורי הקו
תלוי למה את מתכוונת מוסיקה "חסידית". ז"א- המוסיקה עם המקהלות השחורות והחצוצרות וכאלה? אם זה- אז לפי דעתי המוסיקה שלהם די איכותית היום (ע"ע פריד, שוואקי).
או שבכלל התכוונת למוסיקה היהודית החדשה- (סיני תור, עדי רן, דוידי, מדרגות, רזאל וכאלה) שכן, הן איכותיות.
ברור שלא כמו להקות עם ותק של מלא..tomerittal
יש להקות לועזיות, עם ותק של הרבה יותר.. ולכן גם המוזיקה קצת יותר איכותית.. אבל לפי דעתי יש הרבה מאוד שירים חסידיים מאוד איכותיים.
אבל החומר של החסידי <שחור, אמריקאים>אשירתית
היה הרבה יותר טוב פעם.
כןtaltal
אבל אין מה להשוות עם מוזיקות אחרות- לועזי/חילוני עם וותק ובלי כמו שאשירתית אמרה...
היום כמעט רוב השירים-אנלא שוללת הם בעיקרמולאן
באקורדים am ,G איכותית מבחינה מוזוקלית אבל מבחינת התוכן שבה?
תוכן המילים?
וואי העלית פה נקודה חשובה!!!!!!!!!!taltal
שימו לב שכמעט כל השירים של שיבי קלר/סיני תור/אודי דוידי וכו וכו הם באקורדים em , c, g, dm, am, וכו שזה האקורדים הקלים והפשוטים!!!
נו, ומה הבעיה?מאחורי הקו
יותר קל... =)
וואי העלית פה נקודה חשובה!!!!!!!!!!taltal
שימו לב שכמעט כל השירים של שיבי קלר/סיני תור/אודי דוידי וכו וכו הם באקורדים em , c, g, dm, am, וכו שזה האקורדים הקלים והפשוטים!!!
אופס.. מחשב דפוק..taltal
הכללת הרגע..תפוזה 1
בס"ד

יש גם bm, A,B,F"M,C7, Eb, ועוד..
תלוי לאיזה סוג הכוונה..סמדר
יש את הזמרים הפשוטים כמו סיני תור עדי רן ואלה..שלפי דעתי זה לא ברמה..לפעמים זה מילים אפילו די חסרות משקל עם מנגינה צולעת עליהם...וכמו שאמרו-האקורדים הבסיסיים ביותר... אני אישית לא אוהבת את רוב השירים האלה. (אני לא מכלילה את כולם אבל בכללי זה הסגנון.)
אבל יש להקות אחרות שמוציאות שירים על רמה..אפילו של ילדים..ישיבה בוייס,פרחי מיאמי,שוויקי.... ורואים שהמוזיקה שם ממש מושקעת,המילים מהמקורות וכו'..
נכוןן!! ובגלל זה הרבה יותר כיף בשירים האלה חשמליתtomerittal
בשביל לאלתר עליהם, לעשות פאוור קורדס, וכל מיני.. זה ממש מוסיף לשירים הפשוטים האלה!!
..אשירתית
בנוגע למוזיקה כגון שוואקי, פרחי מיאמי וכול אלה, האיכות הייתה הרבה יותר טובה פעם.
מבחינת איכות של מוזיקה-אנונימי (פותח)
איכות של המוזיקה באמת אין להשוות בין אמרקאי(שוואקי, פרחי מיאמי ועוד...) לבין חסידי ישראלי(לא יודע מי) כי יש להם יותר כלים וחוץ מזה יש להם מעבדים חבל"ז!!! אבל בנוגע למילים המוזיקה היהודית נראה לי כופלת אותם!!! יש למוזיקה היהודית מקורית לפעמים כוחות כאלה שאפילו עם אקורדים פשוטים יוצא כזה שיר שאין מה לדבר!
כן. ברצינות.אנונימי (פותח)
יש כמה נגנים טובים מאוד בז'אנר...

אגב, לתשומת ליבכם, לא תמיד הנגנים של הזמרים החסידיים הפופולריים הם חסידיים בעצמם. היו הרבה פעמים שראיתי בהקלטות של אולפנים את הזמר/להקה המפורסמים עם נגני רקע חילונים, לפעמים אפילו גויים...

עכשיו אל תקפצו, זה לא נקרא מוזיקה לועזית, כי *המחבר* הוא יהודי וזה מה שמשנה. מה שחבל לי שעל העטיפה של הדיסק מופיע רק הזמר המפורסם... לנגנים מגיע לא פחות כבוד.

עוד דבר - זה רק אני, או שבדיסקים של עדי רן יש השפעות ברורות של רוק קלאסי?? לא יודעת מה אתכם, אבל אני שמעתי שם פינק פלויד וגאנז אנד רוזס...

אבל אתם בטח לא מכירים...
גם אני חודבתכמוך על עדי רן.אשירתית
*חושבתאשירתית
מכיררtomerittal
באמת להם יש מוזיקה טובה.. אבל... חבל שאסור לשמוע..
הלחן לפי דעתי איכותי הרבה יותר מפעם ,אין מהנ נח בנשמה-בתאחרונה
להשוות... אבל את התוכן של פעם אני הרבה יותר אוהבת
מי מכיר את הקלידים של KORG?נ א

דגם Pa700 ORIENTAL

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

אולי יעניין אותך