הבטן שלו בערך פעמיים ביום עשתה לו גזים וכאבים, הוא היה ממש מסכון, וכל פעם חשבתי שזהו נגמר, אז לא הלכתי ליועצת הנקה,וכאב לי בבית שחי (צינורית סתומה?) ועכשיו שעבר שבוע והוא עדין עושה בעיות יש לי תור ליועצת הנקה דרך הכללית, מעניין אם זה שווה כמו אצל הפרטית, אעדכן אתכן בלי נדר.
הוא פשוט מסכן, בהתקפים הוא יונק דקה או שתיים ואז מתחיל לצרוח,אני לא יודעת אם זה מתסכול שאין זרימה חזקה שהוא רוצה באותו שניה (לוקח לזרימה להגיע)או מזה שיש לו גזים,ואז רק כשאני קמה ומרגיעה אותו על הכתף הוא נרגע, ואז אני מציעה לו צד שני, ובדרך כלל לוקח , ואז יונק כרגיל כחצי שעה,ואז הפסקונת ועובר צד שני לעוד חצי שעה
אבל היום כשעברתי לצד שני עוד פעם אותו סיפור, והיום כבר פעמים ויתרתי ונתתי סימלק.. אוף
ובהנקה האחרונה (של 14:00) הוא לא רצה שום צד, גם אחרי שהרגעתי על הכתף והחלפנו חיוכים,הוא הראה סימני רעב ולא רצה לינוק,אמרתי אולי השתבש לי החלב ואין לי,ואני בכיתי איתו ,ואז נתתי לו סימלק, והוא לגם בשימחה ואני האכלתי בעצב ועשיתי לו חיוך מאולץ שלא יפחד, והחמוד פשוט מחכה אותי ומחייך חזרה..
אחרי האוכל שמתי אותו בטרמפולינה והתפללתי לריבונו שיעזור לי.. והתחלתי לשאוב, ושמחתי לראות שתוך 20 דקות שאבתי 180 ושהקטן העסיק את עצמו 20 דקות בטרמפולינה.. אז יש לי חלב.. אוף אז למה הוא לא רוצה?
נתון קשה נוסף, זה שאני מוצאת את עצמי כבר שבוע משקרת ל2 הסבתות, כל פעם שהן מתקשרות לשאול לשלומו אני אומרת :"נהדר, הוא מקסים " הוא אוכל יפה?רגוע? .אני :"בטח"
אמא שלי נגד הנקה, כל פעם שהוא בוכה קצת יותר מדקה היא אומרת זה בגלל ההנקה וחבל שאני מתעללת בו , ויהיה לי תינוק חדש אם אני יעבור למטרנה (מי רוצה תינוק חדש?? אני אוהבת את מה שיש לי כ"כ!)
ואמא של בעלי היא מהסוג שאם היא שומעת שיש בעיה היא לא תעזוב אותך ,היא תתקשר כל שעה שעתיים (לא אני לא מגזימה) ותתחיל להגיד :"אז דיברתי עם השכנה גברת לוי והיא אומרת שכדאי להניק רק כל 5 שעות.." ואז אחרי שעה שוב טלפון :"אז דיברתי עם אחת באוטובוס על הבעיות שיש לך ,וזה כנראה כי יש לו גאפס" וככה היא יכולה לשגעעע אותי עם טיפים לא קשורים ומעצבנים..ככה היה לי שבוע אחרי הלידה,, ומאז למדתי לא להגיד לחמותי שום בעיה כדי שלא תדבר עלי עם כל היישוב שלה על הבעיות שלי, כל מה שאני צריכה מהאמהות, זה תמיכה של "כל הכבוד שאת עדין מנסה להניק.." אוף אבל המצפון על השקרים השבוע קצת מציקים לי..המצפון..
טוב מזל שיש כאן מקום לפרוק
ריבונו של עולם תעשה נס שההנקה של 17:00 תלך חלק..
אה ומשהו שאחותי אמרה,היא הייתה אצלי שבת ושאלה משהו מעניין, איך זה שהתינוק יודע להיסתכל ישר בעינים כדי לייצור קשר, הרי הוא יכול להתמקד באף בלחי במצח, איך הוא יודע שהעיניים זה הראי לעולם?
התשובה כמובן באה בשאלה ?איך הוא יודע לינוק מיד אחרי הלידה..