מישי למדה?
יש המלצות?
מישי למדה?
יש המלצות?
וזה לא קשור לרמה שהיא מלמדת, זה באמת אין לי מושג.
אבל היא מחתימה את מי שלומדת אצלה על הסכם סודיות לא להעביר את הידע לאף אחד, ואם זה יש לי בעיה עקרונית ממש גדולה.
כלומר, אם את רוצה לשמור את הידע שלך בסוד לעצמך, זאת זכותך. אבל אם בחרת ללמד אותו ולהפיץ אותו אין לך זכות להמשיך לשמור אותו לעצמך...
כלומר, למה מה קרה שאני אוציא כסף כוחות וזמן כדי לרכוש ידע שאפילו לא יהפוך לשלי?
כולנו התרגלנו שאנחנו קונים דברים אבל הם לא הופכים להיות שלנו (תוכנות מחשב בעיקר, לא רק) אבל לאיפה הגענו אם אפילו הידע שאנחנו קונים כבר לא הופך להיות שלנו? תארי לעצמך שמי שהולך ללמוד באוניברסיטה היה נדרש לחתום על התחייבות שכזאת. לאיפה העולם שלנו היה מגיע? כל הידע היה הולך לאיבוד.
הרגיז אותי, ודי תסכל אותי.
היא מלמדת כאילו הכל, אבל כשאת גומרת אני אישית הרגשתי שאני לא יודעת כלום. מבחינת לתפור ממש דברים לעצמי. ולמה? כי היא מלמדת דברים של ילדים. נכון, זה קטן ונוח לעבודה, אבל אם את רוצה לתפור לעצמך משהו, אז זה נורא נחמד שאת יודעת לעשות חולצה לילד, אבל לעצמך את לא תעשי בדיוק אותו דבר. ושם נפלתי.
אם את במילא יודעת לתפור, אז קחי מישהי שיודעת, תשלמי לה מה שתשלמי על זה שהיא תלמד אותך עקרונות תפירה - ורוצי עם זה לבד...
בשביל זה לא צריך מכון יעל לדעתי.
אני אישית לא הרגשתי שיצאתי עם משהו ממשי ביד לאורך ימים ושנים. זה החזיק אולי לשנה שאח"כ. לא יותר.
וכמובן שאם את רוצה לדעת לתפור משהו קצת יותר מורכב - אז יש לזה קורס נפרד, נוסף. בערך לכל דבר יש שם קורס. אז אם יש לך איזה עשרת אלפים בצד, את סגורה על כל התפירה. 
אבל אני לא יודעת, יש כאלה שמחזיקות ממנה.
והמליצו לי על שיטת יעל (שכנה שלי למדה שם)..
באמת היא מחתימה על הסכם סודיות? די!!
יש בשיטה שלה יתרנות וחסרנות:
היתרונות-
היתרון העיקרי היא שאת לומדת לבנות גיזרה (תדמיתנות בסיסית), כך שאם יש לך קצת יצירתיות ותפיסה מרחבית את יכולה לקחת כל גזרה בסיסית שהיא מלמדת ולפתח אותה לגזרות מיוחדות ומעניינות יותר.
(בניגוד למי שלומדת בודה או שיטות שבהן מוציאים גזרות מוכנות ואולי יותר קשה לפתח את הגזרה בעצמך)
החסרונות-
את חייבת לקחת את הקורס הבסיסי שכולל הרבה דברים לא שימושיים ורק אח"כ את יכולה לקח קורסים נוספים שכוללים דברים שימושיים יותר.
הרבה מהגזרות לא מדוייקות ולא יושבות יפה, אולי אצל ילדים זה לא נורא, אבל אם רוצה לעצמך- זה יכול להיות מבאס.
ההסברים לא תמיד ברורים, בעיקר כשפותחים אותם אחרי שנה-שנתיים- ויותר.
אני חושבת שההחלטה תלויה בעיקר במה שאת מצפה מהקורס, לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, תחפשי מה הכי מתאים לך.
אני לא ממש מסכימה עם מה שאמרו כאן. אני למדתי אצלה רק את הקורס הראשון ווקורס כיסים. ותפרתי מלא דברים לעצמי. היא מלמדת ממש טוב, וגם יצאתי עם ביטחון עצמי וחשק לתפור!!! זה באמת ממש מעצבן שאסור ללמד אבל זה המחיר... מי שלא רוצה שלא תלמד אצלה... אגב, זה לא נכון שהיא מלמדת דברים של ילדים, היא מלמדת מלא דברים גם לא של קטנים. הקטע שהיא מלמדת אותך להכין גזרות לבד, הוא פשוט גאוני, וממש עוזר. מי שרוצה גזרות יותר מדויקות שתעשה קורס "התאמת גיזרה למבנה גוף".
ועודבר!
גם אותי עצבן שעל כל דבר טיפה מורכב צריך לעשות עוד קורס, אבל תשמעו, היא החתימה לא ללמד, ולא לא ללמוד!!! אני שאלתי חברות שבכיף לימדו אותי דברים שהם למדו בקורסים שונים (לא של מכון יעל) והם יצאו לי מצוין!
בהצלחה!
אני לא יודעת לתפור כלום!
אבל מה הכוונה קורס בסיסי וקורסים נוספים?
כאילו לא לומדים ממהתחלה וגיזרות בקורס אחד?
יש מישי שממליצה על קורס או מישי אחרת שמלמדת תפירה טוב?
ואני ממש מרוצה מהעינין הזה שלומדים אצלה.
יש לה שיטה מיוחדת וטובה אולי יש אנשים שאותה שיטה לא מתאימה אבל לי אישית מאוד התאימה.
הכל מסודר בדפים מפורט הייטב. שלב אחרי שלב.
וגם הגזרוות שלה מדוייקות. אני למדתי בחופש הזה שם. ויצא לי כבר כמה פעמים לתפור ויצא לי בדיוק הגודל שאני צריכה ובדיוק איך שאני רציתי.
ובכלל היא נתנה את ההרגשה של בטחון עצמי-לגעת במכונה בכלל.
ומורות פרטיות אני פחות אוהבת. יותר אני אוהבת קבוצה.
זאת דעתי. אבל שכל אחת תעשה מה שיותר מתאים לה-קבוצה/פרטי.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה
ביטלתי כי אני חושבת שזה ממש מבאס לעמול על משו ולשלם עליו (1500 ש"ח!)
ובסוף זה לא לגמרי שלך.
אני צריכה להתחייב לכל החיים שאני לא ילמד תפירה! כי אני יכולה בטעות ללמד דברים שלמדתי בקורס כגון קו ישר
אסור לי לתפור עם חברות או אמא רק להראות להם את הבגד מוגמר....
כל זה^^^ היא אמרה לנו בעצמה!!!!
ואת ממש חותמת על זה וזה בעיה הלכתית אם את לא מקיימת!
בקיצור אם יש לך כוונות להמשיך ולהתפתח בתפירה חוץ מהקורס הזה זה לא שווה
אם את רוצה את התפירה כנכס אישי ורק בשביל עצמך אז אין בעיה
אין לה אמונה בצדקת הדרך שלה? גם ככה מגיעות אליה המוני בנות ונשים...
זה לא שבבת אחת תגמר לה הפרנסה...
זה נראה לי כזה מוזר וילדותי. לא ברור לי מה הענין.
ואני כשלמדתי אצלה אני לא זוכרת שהכללים היו כאלה מחמירים.. או שאני טועה? ![]()
אבל באנו אליה לפגישה והיא אמרה לנו את כל זה בפרוש ....
יש לה שיטה שהיא המציאה, אז היא מעוניינת שהזכות על לימוד השיטה תישאר אצלה.
וממש נהנתי...
האמת היא שבאתי אליה עם ידע בסיסי בתפירה, וככה קיבלתי יותר.
מה שטוב זה שהיא מלמדת אותך להכין גזרה בשיטה מעולה וכך את יכולה לתפור לכל מיני גדלים וצורות.
את כל הדברים שלומדים, וחלק גם לא לומדים בשיעור, היא מביאה לך מסוכם, ככה שאת יכולה לחזור לזה אחרי מלא זמן ולדעת לתפור. אני תופרת לי מלא וזה עומד עלי מצויין...
החיסרון היחיד שהיה בזמן שאני למדתי זה שהיא לא לימדה חצאית עם רוכסן, אבל את זה ידעתי משיעורים שלקחתי אצל מישהי עוד קודם (וזה הדבר היחיד שלמדתי אצל אותה אחת... כל השאר היה ממש דפוק...).
בקורס תופרים את רוב הבגדים ב"מיני", אבל לא נתקלתי בשום בעיה לתפור את זה בגדול. זה אותו דבר, ופשוט את לא חייבת להשקיע שיהיה יפה ומדוייק, זו הרי תפירה ראשונה... חוץ מזה, שיש דברים שכן תפרנו מיד במידות גדולות.
אני חושבת שהעניין של החתימה הוא שהיא פיתחה שיטה חדשה וחכמה איך לבנות גיזרה בעצמך (ואת יכולה לשחק איתה) ולכן היא לא רוצה שתלמדי את זה לאחרות, כי היא המציאה את זה.
אני דווקא לא מרגישה עם זה כל כך נורא, אבל אולי זה בגלל שגם אמא שלי וגם אחותי למדו אצלה, ככה שיכולנו לדבר על זה ולהתייעץ יחד...
בקיצור - אני ממש נהנתי, קיבלתי מזה המון, אני תופרת בלי סוף, וממש שמחה שעשיתי את זה!
שלא תלמד!!!
אבל אי אפשר למכור ידע, ולהמשיך לדרוש להחזיק אותו סודי לעצמך, זה פשוט לא מוסרי.
חז"ל נזפו קשות במי שהיו מכינים את הקטורת לבית המקדש שלא הסכימו לגלות לאף אחד איך הם מכינים אותה, ובסופו של דבר, כך אבד הידע לעמ"י.
זה כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
תארו לעצמכן שהיא היתה מלמדת, אבל היה צריך לחתום על הסכמה שלא משתמשים בידע לתפירה מסחרית, אלא רק לתפור לעצמך. למישהי דבר כזה נשמע הגיוני?
ובכן מה שהיא עושה גרוע לא פחות, ואפילו הרבה יותר, כי היא לא רק אוסרת שימוש מסחרי בידע שהיא מלמדת, אלא אפילו שימוש פרטי (כמו למשל לתפור עם אימא) היא אוסרת.
לא רוצה להוציא שם רע אבל אני אומרת לך כי באמת חבל שסתם תלכי לשם..
אני אישית לא למדתי שם אבל אחותי וחברות שלי למדו שם וכולם מסתבכות עם השיטה הזאת..
זאת פשוט שיטה מסבכת!
אני למדתי בשיטה הרגילה וב"ה תופרת מעולה לפי הראש..בלי כל המדידות והחירטוטים..
תחשבי על זה..
בהצלחה מותק!
את כותבת את זה כאילו כל מי שלומדת שם מסתבכת. כנראה שאת מכירה שלמדה שם הסתבכה... אבל לא להכליל. לי ולרוב מי שלומדת שם השיטה ברורה ומצוינת. ויש לה יתרון ענקי! את יכולה להכין גזרות לבד! את לא תלויה באף אחד!
אבל סבבה שתנסה..מה אפשר להפסיד?כולה כמה אלפי שקלים..
(:
בכל דבר יש את אלה שזה מתאים להם ואת אלה שלא. בדיוק כמו שיש אנשים שקל להם ללמוד מתמטיקה ויש שקל להם ללמוד היסטוריה. היא לימדה כ"כ הרבה בנות (היא כבר איזה 25 שנה מלמדת) שגם אם יש הרבה שמסתבכות זה לא אומר שהשיטה מסבכת.
לדעתי מומלץ מאוד למרות שבאמת מעצבן מאוד שאסור ללמד ואני מאוד מסכימה עם מה שיהודיה מא"י כתבה.

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.
סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.
אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.
יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם.
בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים
אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.
(הכיפה נקראת יארמולקא)
כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד
הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.
אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.
אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.
לײַד השול במאה שערים יש חנות.
שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה
זה הסוד
ולסרוג עוד מקטע של פטנט.
(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)
מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם
מקור: איך לתמחר עבודת היד?
נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי
תגל הארץאחרונהדרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
כמה אתן לוקחות על כיפה?
חוט דק?עבה?
לא סגורה על כמה לוקחים🙃