בס"ד
היום עשיתי אולטרסאונד והעובר במצג רוחבי....הרופאה שלי עובדת בהר הצופים אז היא קבעה לי תור להיפוך בעוד יומיים..
מישהי עברה את זה?מה הסיכויים שהוא אכן יתהפך,ועד כמה זה כואב?..
אני ממש בלחץ![]()
בס"ד
היום עשיתי אולטרסאונד והעובר במצג רוחבי....הרופאה שלי עובדת בהר הצופים אז היא קבעה לי תור להיפוך בעוד יומיים..
מישהי עברה את זה?מה הסיכויים שהוא אכן יתהפך,ועד כמה זה כואב?..
אני ממש בלחץ![]()
וואי כמה זה לא נוח... אך לי אמרו שזה אומר שהוא בדרך למטה,עד מחרותיים דברי עם העובר ,לטפי את הבטן לכיוון למטה,החזקי בין הרגלים פנס,ובעזרתו ייתברך באולטראסוד עוד יומיים הוא יהיה בצג ראש
למיטב ידיעתי היפוך עושים רק בשבוע 38 - תבדקי את זה שוב!!!
כ-50% מההיפוכים מצליחים. זה לא נעים, אבל יותר נעים מקיסרי
שווה לנסות!
חשוב לזכור שזו לא חתונה קתולית. אם את מרגישה פתאום שהתהליך לא נכון לך או לתינוק, את אומרת: "מספיק! תודה רבה!" והולכת הביתה להתפלל
בהצלחה!
ממליצה לפני לנסות דיקור או רפלקסולגיה יש נק' בזרת ברגל שהופכת עוברים אפשר לנסות גם עם מוקסה.
נסי לישון הלילה עם פנס בין הרגליים שהתינוק יתהפך לכיוון האור. נסו לדבר עם העובר.
מאחלת לך שבע"ה התינוק יתהפך לבד לפני ההיפוך.
על היפוך אני ממליצה על ד"ר פולק מירושלים מביקור חולים יש לו 86% הצלחה!
תעדכני אותנו.![]()
בס"ד
באיזה בית חולים הוא עובד?הוא יסכים לעשות את זה בהתראה קצרה?
ההיפוך עלול לגרום סיכון לעובר? וכמה זמן בערך זה נמשך? אני לא יודעת למה,אבל אני ממש לחוצה מזה...
אני מכירה סיפורים טובים מאוד על היפוכים. ואני זוכרת שגם לפניהם היו הרבה פחדים...
בקשר לסיכון - נמוך מאוד. הסיכון בניתוח קיסרי גדול יותר (וגם הוא לא בשמיים).
את צריכה לשתות הרבה לפני ולהתאפק,זה כואב ולא נעים,הרבה פעמיים זה מוביל ללידה ואם זה לא מצליח אז לקיסרי.
לא מכירה את דר' רחל צנגן אבל נסי לתפוס את ד"ר פולק.
אם זה מצג עכוז בביקור חולים הם גם מיילדים וגינאלית עכוז.
בהצלחה,בשורות טובות! תעדכני.
היה מצג עכוז , עד כמה דקות לפני הלידה , ואז הגברת התהפכה ונולדה רגיל.
בס"ד
פשוט כל הזמן אני שומעת עוד דברים בנושא..
מישהו אמר לבעלי שיש שתי אופציות בהיפוך או שזה מצליח או שזה ישר לידה... אני צריכה לבוא מוכנה ללידה?אני בכלל לא רוצה ללדת בירושלים..
אני עשיתי היפוך אצל ד"ר פולק והוא אמר לי ש98% מהיפוכים שלו מצליחים ונשארים כך עד סוף ההריון .
הוא ממש רופא נחמד אומנם שלמנו לו לא מעט כסף אך לפי דעתי היה שווה את זה .
בסוף היא נולדה 3 שבעות לאחר מכן בלידה רגילה
אני הבנתי ממנו שעכוז אפשר ללדת בלידה רגילה ורוחבי או רגל א"א
בהצלחה ולידה קלה בע"ה והוא יכול להתהפך עוד 1000 פעם
ואם יש לך עוד שאלות בשמחה רבה.
בס"ד
אז היום נסענו להפוך את הקטן בהדסה הר הצופים והוא פשוט לא התהפך והיה קשה והייה ממש סיוט מכמה סיבות...
הצוות שם נחמד בכללי אבל הם מאוד מאוד באווירה קונבנציונאלית ומלחיצה...מאוד!! וזה היה ממש קשה ככה,ב"ה הרופאה שלי(ד"ר צנגן)שאצלה עשיתי את ההיפוך ממש לא בראש שלהם וככה זה עוד היה נסבל..
אז הגענו לאולטרסאונדף וגילינו שהקטן התהפך-רק למצג עכוז.....קצת התבאסנו אבל ניסינו להתעודד ואחרי קבלה ארוכה ומתישה הגענו להיפוך....הבעיה היא שהיו לי קצת צירים מה שהקשה על התהליך...
בפעם הראשונה אחרי עשר דקות של מאבק היא הצליחה להוזיז אותו למצב רוחבי ואז הוא פשוט חזר למצגו העוכזי.....
ניסינו פעם נוספת כמעט חצי שעה של סיוט וזה פשוט לא הלך.
ואז ראיתי שהצירים מתחזקים ונהיים ממש כואבים,אז ביקשתי שלא תנסה שוב כי ממש לא רציתי ללדת. ומאז הירופאה פשוט ניסתה לשכנע אותי שזה לא נורא שאני יילד עכשיו כי העובר גדול וכי פעם שעברה ילדתי בשבוע 34 ושכדאי לי לעבור לביקור חולים כי שמה אולי יילדו אותו בעכוז.
ואני כ"כ לא רציתי ללדת ונכנסתי קצת למצ דכאוני וראיתי כמה שזה משפיע על הצירים..הם ממש התחזקו והתחלתי להשלים עם העובדה שאני יולדת וכבר לא היה אכפת לי אפילו ללדת בקיסרי כי לא הייתה לי שום מוטיבציה ללידה פעילה.
ב"ה בעלי חיזק אותי וכיוון אותי למחשבות טובות ולאט לאט נרגעתי וכשאני נרגעתי ככה גם הצירים לאיטם נרגעו והצלחנו להשתחרר מהמקום שכ"כ לחץ כבר ליילד אותי...
ו
עכשיו אני ממש עצובה-אין לי שום חשק ללדת-בכלל,שלא לדבר על עוד ניסיון להיפוך...זה אומר לנסות ללדת בעכוז בביקור חולים,דבר שבכלל לא תכננתי והרפואה שלי אמרה שרק שליש מהנשים מצליחות אז זה אומר לקחת אופציה של ניתוח...
וגם לידה שעברה לא היתה חוויתית כי היא היתה בשבוע מוקדם ומאוד מהירה.
זהוו?אין לי סיכוי לחוות חוויה טובה של לידה?
ועכשיו לשאלות טכניות-מישהי יודעת איך משיגים את ד"ר פולק,ובערך כמה הוא לוקח על היפוך?
הרופאה שלי אמרה שאם יש לי צירים הוא לא יסכים לגעת בי כי זה יהרוס לו את הסטטיסטיקות של ההצלחה... מישהי יודעת?
סליחה שככה ארוך-עכשיו חזרנו והייתי צריכה לפרוק..
שמעתי שד"ר פולק לא עושה היפוך לאחר שניסו כבר לעשות היפוך פעם אחת.
לגבי לידת עכוז, חברה שלי ילדה עכוז בביקור חולים תינוק מעל 4 קילו. זה לא היה פשוט אך התינוק יצא ב"ה בדרך הטבעית.
שיהיה בשעה טובה.
לדעתי טוב מאוד שהקשבת לעצמך ואמרת מתי די לך.
וגם אין לך מה להיבהל מזה שהרגשת שאת כ"כ לא רוצה לידה - זה פשוט סימן בשבילך שעוד לא הגיע הזמן בשבילך ללדת. ככה קרה לי בהיריון הראשון: כשהלכתי בפעם הראשונה למעקב הריון עודף הרופאה מאיזו שהיא סיבה חשבה לשלוח אותי לזירוז, ואני ממש זוכרת שהרגשתי פחד משתק מהאפשרות שאלד היום. בסוף היא לא שלחה אותי, ובהמשך אותו יום ניתחתי שוב את הרגשות שלי ודי נבהלתי מכך שכ"כ נחרדתי מהאפשרות ללדת - הרי זה אמור להגיע בקרוב ואני אמורה להיות מוכנה לזה נפשית, לא? סורפרייז-סורפרייז - יומיים שלושה אח"כ התחילו צירי אמת, וידעתי שאני בדרך ללידה, ולא היה בי שום שמץ של פחד! אני מבינה שכשהגוף בשל ללידה משתחררים הורמונים שמשרים תחושות של רוגע וביטחון עצמי. רעיון גאוני של יוצר האדם ברוך הוא.
בקשר לעכוז - יש תינוקות שמכל מיני סיבות פנימיות ברחם (שלא תמיד הרופאים יכולים לראות אותם) עדיף להם בעכוז. אם היו כמה ניסיונות והעובר חזר והתעקש הייתי מניחה שאולי זה המצב גם אצלך. את בטוחה שאת רוצה לנסות שוב היפוך?
ואחרון - לידת עכוז אפשרית בעוד בתי חולים חוץ מביקור חולים. אאל"ט מעייני הישועה ובילינסון ואולי יש גם עוד. את מכירה אולי את האתר "זוהר כבר בדקה"? יכול להיות שתמצאי שם מידע על מדיניות בתי החולים בעניין הזה.
שוב הרבה חיבוקים וחיזוקים - את גיבורה!
אני ממש לומדת ממך , איך שהמצב הנפשי משפיע על התהליך המופלא הזה - יכולת חלילה ללדת רק בגלל הצער - זה לא נורא כל כך - אבל עדיף לחכות .
תתעודדי , הקדוש ברוך הוא גדול יותר מכל השינויים הרגשיים שלנו , ואם הוא מחליט שתהיה לך לידה רגילה ,אז כך יהיה.
אני מקווה שאני לא נשמעת כמו דודה פולניה , (למרות שתכל'ס אני דווקא בפועל דודה וגם פולניה עם תעודות) אבל בין לבין למה שלא תעשי משהו שלא קשור ? נגיד...להזמין את עצמך לגלידה ? לרקום אם את יודעת לרקום או יותר טוב מזה , לאפות לחם!
יש לך אפשרות לשחות איפשהו? מספיק פעם פעמיים , כל פעם 10 דקות , רבע שעה - בתקופה הזו , חשוב שהבריכה תהיה מחוממת. תקשיבי לגוף שלך , כשאת שוחה .
יש לי עוד כמה עיצות פולניות , אבל אם הגזמתי , אז סליחה.
לפעמים מצב עכוז , זה כי חבל הטבור כרוך סביב הצואר. אז עכוז זה מצב אופטימלי , ששומר את העובר - כי לידה במצב ראש היא לא טובה , כדי שהחבל לא יתהדק חלילה - ככה שמעתי .
שלי נולדה כחלחלה עם חבל הטבור כרוך סביב הצואר, אבל נולדה במצג ראש.
אני קבעתי תור להיפוך לד"ר פולק ואמרו לי שזה יום שרק הוא נמצא ועושה היפוכים
אז בטוח הוא יעשה ולא צריך לשלם על זה באופן פרטי.
בסוף לא עשיתי אבל לא משנה...
ב"הצלחה רבה
ואם בסוף יהיה קיסרי זה לא סוף העולם באמת!
מוזמנת באישי אם תרצי..
אפשר מהיום למחר (ככה אני עשיתי) אשמח לענות על עוד שאלות אם צריך
לפי דעתי שווה כל שקל לא לעבור ניתוח....
(למרות שהם מילדים עכוז)
37!
יש סיכוי חמודה
37!
יש סיכוי חמודה
ליבס"ד
הוא לא עושה היפוך פעם שניה....
בקיצור נשאר להתפלל הרבה וואני מבררת על דיקור סיני.יש למישהי יידע בנושא?
למדתי כמובן מהמקרה הזה של איך המצב רוח משפיע על הצירים ,אבל נשארתי עם משקע גדול מהעניין ואני צריכה טיפים ללידה חוויתית גם במצב כזה... יש למישהי?תודה לכולן..
אך ורק עם זה לא כואב או מפריע לעשות סיבובי אגן 8 לכל צד ולשחות - ותשאלי רופא אם זה מותר בהתחשב בנסיבות.
יש פסוק שעוזר לתינוק לצאת . אני שיננתי אותו ואמרתי אותו משך הצירים , והפלא ופלא , בסוף היא יצאה (אחרי ששני רופאים עשו כוחות על הבטן שלי...) אם תרצי אשלח לך במסרים. יש אותו בכל ספר תחינות מצוי.
אם אני זוכרת נכון צריך לעמוד עמידת 6 על הבירכיים ולהשעין את הראש למטה כשהאגן גבוה ,ככה התינוק אמור להיות מסוגל להשתחרר קצת מבין עצמות האגן.
אני עשיתי עמידת ראש (בבריכה ,כדי לא ליפול על הגב או משהו כזה) וככה 'עבדתי עליו'
והוא התהפך.
גם אומרים שצריך לבדוק שהמזוזות לא הפוכות או שאין בבית ספר קודש הפוך..,שווה גם ללכת לבקש ברכה ,אותי זה לפחות מרגיע.
אולי יש עוד רופא שכן מוכן לנסות?
בהצלחה נשמה.
יש לי חברות שמטפלות בדיקור והיפוך עוברים.
בשורות טובות,אם זאת לידה עכוז בסוף מומלץ ד"ר שווד מביקור חולים או דר' גנסקי או פלוטקים משער"צ עדיף בפרטי.
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
ירושלמית במקורזוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
לא לנקות🤭
דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...
אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭
(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)
הוא ממש חמוד
לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים
אבל ממש אחלה
אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.
איפה קונים?
כמה משלמים?
מה צריך לבדוק?
ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?
לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק
אני אוהבת את הנעליים של פאפיה
במבצע באתר ב75 שח
אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות
כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..
אני מתכוונת למשהו כזה-
היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות
אז היא צריכה כבר נעליים טובות
ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...
אם כבר אז שיהיו טובות לשבת
ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.
אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.
אני לא יודעת איזה מידה היא
נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב
הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.
חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.
לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו
לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?
תודה!
או עלי אקספרס
איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.
זה לא יגיע לי עד האירוע
עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי
אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה
אני מחכה לסוף עונה
בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.
אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)
בני ברק רחוק לי
תודה
זה מקבע להם את ההליכה,
וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...
אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.
הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.
אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה.
אני אשמח לתמונה