יש אנשים שמפרידים את המטות שלהם כל הזמן כדי שהילדים לא ידעו ולא יראו שאבא ואמא ישנים ביחד. וכדי שהם לא יראו פתאום שלתקופה מסוימת הם מפרידים את המטות.
אני רוצה לפתוח על זה דיון ולהציג גם את הדעה שלי. אבל חשוב לי להבהיר משהו זה נושא( כמו הרבה מהנושאים של הפורום הזה) שבקלות רבה מאוד יכול להגרר למקומות לא טובים ולא נכונים. אז אני באמת מבקשת להתייחס לדברים בקדושה. כן, קדושה זאת מילה גבוהה כזאת ומה היא קשורה לכאן.. אבל היא הכי קשורה שבעולם זה ה-דבר שבלי קדושה הוא זבל אבל אם הוא עם קדושה אז הוא הדבר הכי נפלא בעולם. והלוואי שהצלחתי להסביר את מה שאני מרגישה.
אז אני רוצה להגיד את דעתי ואח"כ אני אשמח לדעת מה דעתכן.. פעם כשאנשים עוד היו זורעים בידיים שלהם ומגדלים בחצר עיזים וכבשים אז הילדים ראו הכל איך העז ממליטה ואיך הזרע צומח באדמה.והכל היה הרבה יותר טבעי. אנשים היו גרים בחמולות עם המשפחה, הבנים ידעו מה זה בנות, הבנות ידעו מה זה בנים.
לאט לאט התרחקנו מהטבע, מהאדמה. ופתאום לא כל הדברים ברורים. אז ההורים שלי למשל בחרו להסביר לי הרבה דברים. אמא שלי מדברת על הרבה דברים שהרבה אמהות לא מדברות עליהם עם הבנות שלהם. גם אם זה לא דברים ממש גדולים- היא פתוחה איתי, לרוב אם אני אשאל שאלה היא תענה לי. ולמה אמא שלי בחרה לעשות את זה? עכי אמא שלי כשהיא אומרת לי את זה היא אומרת לי את זה בקדושה. כי זה מה שחשוב להבין שזה נושא קדוש וטהור ועמוק הרבה יותר ממה שמוכרים לנו היום ברחוב ובסרטים. כי אם אני לא אשמע את זה ממנה אני אשמע את זה ממישו אחר גם אם לא עכשיו, אבלך כשאני אשמע את זה ממישו אחר אני לא אשמע כדי את הקדושה שיש בזה.
היה להורים שלי ויכוח עם דודים שלי על זה. דודים שלי מפרידים את המטות כל הזמן. ולא מתכננים ממש לספר לילדים שלהם הרבה דברים עד שהם יתחתנו וגם אז סביר להניח שהם יפילו את זה על הרב של הילד שלהם. לדעתי זה לא נכון. יש קטעים למשל בתורה שיש בתי ספר שמדלגים עליהם כי "זה לא צנוע" בגיל הזה. לא צנוע? יש בתורה משו שלא צנוע?! אז הרבה אולי לא ילמד את הילדים את הפס' האלה ואז הילדים יראו שהרב דילג על משו אבל הם יקראו את זה לבד ויבנו מה שהם רוצים.. אבא שלי נתן דוג' למשו- כשילד בן שנתיים רץ בבית ערום אז אומרים לא רוץ להתלבש! זה 'לא צנוע'. אבל זה בדיוק ההפך זה צנוע ולכן הוא צריך להתלבש. דווקא בגלל שזה צנוע.
וואו..יצא לי ארוך..
כל הכבוד למי ששרדה.. ואני אשמח לתגובות..
)