יש לי שאלה...אנונימי (פותח)

אבל כדי שתבינו אותה אקדים בסיפור קצר:

חברה שלי שלומדת באחת האולפנות בארץ פגועה מאוד מהמדריכה שלה,

למה היא נפגעה? כי בסוף השנה המדריכה עזבה!!

אולי זה נשמע בהתחלה מגוחך אבל זה רציני... יש חניכים שכ"כ נקשרים למדריכים שלהם עד כדי תלות בהם, ואח"כ כשהמדריכים עוזבים זה שובר את החניך...

המדריכים שבינינו, (גם המדריכות) מכירים את ההרגשה שהחניכים לא שמים עליכם קצוץ? ולעומת זאת, את ההרגשה שהחניכים עושים כל מה שתגידו להם? (טוב, אולי לא כל החניכים אבל בטוח יש את הבודדים האלו...)

זאת הרגשה מדהימה: אחרי שנים של חינוך והשקעה מטורפת סופסוף הצלחתי להשפיע על החניך...

הוא עושה מה שאני אומר לו, הוא קולט כל מה שאני משדר לו, (מתייצב בסניף בזמן, לבוש כחולבן, עומד בדממה במפקד, מתפלל בדביקות, משתתף בפעולה, מתנדב ראשון לכל דבר שאבקש, בקיצור, חניך לעניין...)

אני זוכרת כשאני הדרכתי הדבר שהיה לי הכי חשוב בהדרכה זה יצירת קשר אישי, הרבה מעבר לפעולות, בגלל שהדרכתי בסניף חוץ הייתי מתארחת בשבתות אצל חניכות שלי והייתי מבלה איתן שעות!!

כשהן היו בניצנים שיחקתי איתן בברביות, קלפים וכל מה שעניין אותן! הכל, כדי ליצור קשר אישי, שכשאדבר איתן על נושאים שמעניינים אותי הן יקשיבו, זה באמת הצליח- שנה וחצי אח"כ כשדיברתי איתן על אולפנות היתה היענות מרשימה (אני לקחתי אותן להיבחן...)

אחרי שנתיים וחצי של הדרכה הקשר האישי היה כ"כ חזק שהן שיתפו אותי וספרו לי דברים מאוד אישיים שלא היו מספרות לאף אחד. מבחינתי זה היה מדד להצלחה, בכלל לא הייתי מודעת שרמת הקשר הכ"כ חזקה יכולה להיות הרסנית.

לשמחתי (אז זה היה לצערי היום אני אומרת לשמחתי) בשנה השלישית שלי בהדרכה הייתי גם קומונרית ככה שהיו עוד הרבה דברים שהעסיקו אותי בסניף, החניכות התרגלו לראות אותי בשטח ולא לקבל את כל הצומי, והקשר איתן הלך והתרופף במשך חצי שנה עד שעזבתי לגמרי.

לא יודעת מה היה קורה אילו עזבתי אותן בפתאומיות כשהקשר היה בשיאו, טוב- זה בטוח לא היה...

המקרה שקרה לחברה שלי יכל לקרות לחניכות שלי (אולי זה קרה ואני לא מודעת לזה), זה יכול לקרות בכל קשר של חינוך בלתי פורמלי. אז מה אתם אומרים, איך אפשר למנוע מראש את התלות הזאת??? ואיך אפשר להבחין בין הערכה בריאה של החניך כלפי המדריך לבין סוג של הערצה?

ממ. שאלה קשה מאוד העלית פה.פלספנית
בס"ד
תשובה- אין לי, אולי כי אני בכלל לא מדריכה, (רק בדביר...), רק הערה קטנה כן יש לי: כתבת שסופסוף הצלחת להשפיע על חניך, הוא עושה כל מה שאני משדר לו- ואז נתת דוגמאות, שאני לא חושבת שהם כ"כ קשורות. זתומרת- אני די מתאימה לרוב הדוגמאות, אני בסניף מינימום רבע שעה לפני מפקד, מכיתה ג' תמיד כחולבן, במפקד- טוב, אני כן מדברת, אבל יחסית לשאר הסניף- אני לא כזה מפריעה, משתתפת (אולי יותר מידי) כמעט בכל פעולה, וכשצריך לעשות משו- לארגן/להביא/לבוא מוקדם יותר לעשות משו וכו'- לא משנה ממי יבקשו, בסוף זה יגיע אלי- אבל זה ממש לא קשור למדריכות...
אז נראה לי שהדוגמא הזאת לא היתה טובה.

זאת בדיוק הנקודה!אנונימי (פותח)
חניך שמפתח תלות במדריך שלו לא מבטא את זה באופן מעורר תשומת לב, הוא מתנהג כמו חניך למופת, ההבדל בינך לבין אותו חניך (אני מקווה (-: ) שאת מתנהגת ככה כי את מבינה את החשיבות והוא מתנהג ככה בגלל המדריך המסוים הזה. (קצת קשה לי לתאר את ההתנהגות של אדם שפיתח תלות, הוא יעשה כל מה שהמדריך יגיד לו לעשות וכל מה שימצא חן בעיני המדריך בלי לחשוב בכלל על ההשלכות, זה לא מתוך בחירה)
אני יודעת מה זה תלות.פלספנית
בס"ד
רק הערתי שהפריע לי כי בדוגמאות שנתת- לא הדגשת את מה שאמרת הרגע...
זאת שאלה קשה. קשה מאוד.
אם וכשיהיה לי רעיון- אולי נגיד לכם. אולי.
מלא ב"הצלחה!
זה באמת מסובך..פנינה.
אבל לפי דעתי אםרוצים ליצור עם החניכות קשר טוב שלא יהיה תלות צריך לחשוב מה המטרה שלך בהדרכה..
אני לא יודעת אם זה קשור למקרה שלך אבל הרבה פעמים למדריכות קשה מאוד להשקיע מליון בשבט ובחניכות ולא לראות תוצאות בשטח לפעמים זה ממש מתסכל וזה גורם למדריכות למדוד את ההצלחה שלהם עם החניכות באם החניכות עושות מה שהם אומרות או לא
לפי מה שהבנתי (יכול להיות שלא הבנתי נכון) הגדרת את ההצלחה בשבט בזה שהם עשו כל מה שאמרת להם ולפי דעתי זה ממש לא צריך להיות ככה
אני חושבת שאחת המטרות הכי חשובות שהמדרכה ציכה כל הזמן לבדוק את עצמה אם היא משיגה אותה זה לתת לחניכות כלים להתמודד בעצמם גם כשאת לא לידם לדוגמא אם העברת פעולה על לשון הרע המטרה שלך תהיה להבהיר להם כמה זה לא טוב לדבר לשה"ר וזה מזיק וכל זה ואז הם ישתדלו לא לדבר לשה"ר גם כשאת לא ליד ולא ישתתקו כשתתקרבי
וגם לגבי קשר אישי לדעתי כשהחניכות מספרות לך על קשיים שלהם את לא צריכה לבוא ולהגיד לה תעשי ככה וככה אלא לחשב איתה מה יותר טוב בשבילה כמו לגבי אולפנות להסביר לה למה זה טוב ללכת לאולפנא וזה ושתעשה יתרונות וחסרונות ככה שבסוף יצא שהיא הלכה לאולפנא כי היא רצתה אותה ואת עזרת לה להבין שהיא רוצה ולא היא הלכה לאולפנא כי את אמרת לה והיא סומכת עליך שאת יודעת..
אני מקווה שהבנתי נכון אם לא תתקני אותי..
אין לי כ"כ תשובה ולי אישית*^שלמה-בת-ים^*
לא היתה בעיה כזאת כי אני עזבתי את השבט והייתי קומונר, אז אני עדיין מדבר איתם ועושה להם מידי פעם פעולות אבל קראתי לא מזמן ספר "יסורים של אהבה" של רועי אביחי, ויש שם איזשהו קטע בסיפור של 'תלות רגשית' , זה אולי יעזור לך(עמודים 117-124).

אגב הספר מומלץ מאוד.

בצ"ל אריאל
אז ככה..אנונימי (פותח)
(להבהרה, אני משתמשת פה בפורום, החלפתי שם משתמש כדי שלא יזהו אותי, תיכף תבינו למה, זה קצת ארוך, אבל תתמודדו=)

הדרכתי שנתיים בסניף מסויים, הקשר שלי עם החניכות שלי היה נחמד, לא היה שום דבר מיוחד. בסוף השנה הראשונה הייתי בסמנריון הדרכה ודיברו שם על החשיבות של קשר אישי וכו', אז אמרתי שאני אנסה... דיברתי עם חניכות שלי, ועם כמה מהן הצלחתי לפתח קשר באמת טוב.

הייתה חניכה אחת שדיברה איתי מלא, ושיתפה אותי במלא מהבעיות שלה. היא כל הזמן הייתה משבחת את העצות שלי, ואומרת שהיא מספרת רק לי את כל הדברים האלו. הכל טוב ויפה, עד ש...

הקשר שלנו הפך להיות מוזר, היא התחילה להתקשר כל היום, ולהגיד לי שהיא חיה בשבילי וכו'... אני לא שמתי לב לזה שזה לא טוב, האמת, די הוחמאתי, שיש מישהי שאני משפיעה עליה כ"כ הרבה. עד שזה התחיל להציק, ואחת המדריכות האחרות בסניף התערבה, ואנחנו ניתקנו את הקשר.

לדעתי, זה יכול לקרות לכל מדריכה, אבל זו לא סיבה מספיק טובה בשביל להפסיק לנסות ליצור קשרים, להיפך, הסיכון הזה שווה! מדריכה שלא יוצרת קשר עם חניכות שלה, לדעתי מבזבזת את תקופת ההדרכה שלה. הטעות שלי הייתה שהרגשתי ממש טוב עם עצמי שהיא כל כך תלויה בי, ולא ניסיתי לדכא את העניין. לא חשבתי לרגע שהקשר הזה הוא בעייתי, ואפילו תרמתי קצת לתלות הזו שלה בי.
החכמה של מדריכה היא לשים לב מתי הקשר הוא בריא, שחניכה באה לשתף אותך ולדבר איתך, אבל בכ"ז היא חושבת לבד, ומתי היא מבטלת את עצמה מול כל הדעות שלך, ופשוט באה לדבר איתך כי היא חייבת להיות בקרבתך.

בנוגע ליציאה מההדרכה, אין מה לעשות, קשרים נפתחים ונסגרים כל החיים, זה יכול להיות עם מורה שעוזבת בסוף שנה, או אפילו אח שמתחתן. קשר אמיתי ישרוד גם עזיבה של מדריכה, ואני לא רואה סיבה לנתק קשר בריא כשיוצאים מההדרכה. צריך להסביר טוב לכל החניכות שהעזיבה היא מכורח, מכיוון שיש צורך לשינויים ולהתקדמות בחיים.

שיהיה לכולנו המון המון בהצלחה
בצפייה לבנין אריאל
אין לך מושג עד כמה תלות זה דבר חמור.אנונימי (פותח)אחרונה
אני יכול לפרט כל כך באריכות אבל כבר כתבתי הכל במקום אחר (תעשי חיפוש בפורומים על המילים תלות רגשית תחפשי את המאמר שלי)
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך