מיועד למלמדים, מורים/ות, גננות, הורים וילדים.
נקודות הדגשה אמוניות, ערכיות ועוד - מתוך פרשת השבוע, בסיגנון המתאים להסברה לילדים. מומלץ למי שמספרים לילדים
פרשת שבוע לקראת שבת, וגם לקריאה עצמית לילדים שכבר קוראים.
מיועד למלמדים, מורים/ות, גננות, הורים וילדים.
נקודות הדגשה אמוניות, ערכיות ועוד - מתוך פרשת השבוע, בסיגנון המתאים להסברה לילדים. מומלץ למי שמספרים לילדים
פרשת שבוע לקראת שבת, וגם לקריאה עצמית לילדים שכבר קוראים.
אפשר להעביר את הקישור לאתר לצוות שעובד איתי?
ב. מה זה "אפשר? רצוי...
יישר-כח!
הדפסתי לי את התוכן ובעלי הקריא בשבת והיה נהדר.
יהיה המשך? ![]()
כמובן שתגובות כאלה מעודדות שיהיה המשך..
אני מאד מקוה שיהיה מידי שבת (אני צריך להיות "בכושר" בשביל זה..)
תודה.
תודה, מרגש- גם התוכן, גם הצורה (כלומר הניסוח) וכמובן גם רחבות הלב- לזכות את כולנו ואת ילדי ישראל
תודה רבה!
ב"הודן-- ישר כח על ההתמדה.
מפעל הזנה לנפש - המנה של פרשת שמות
זהו, הגיע הזמן לפרוש, כך חשב לו הקבלן הזקן.
הוא ניגש אל מנהל חברת הבניה בה עבד והודיע על כוונתו, הוא הסביר שלטובת העסק ולא רק לטובתו האישית כדאי מאוד שהוא יפסיק את עבודתו.
לאחר מחשבה קצרה ולמרות החשש מאיבוד אחד מטובי הבנאים שלו, נענה מנהל החברה לבקשה ואמר: "בקשה אחרונה לי אליך , הגיע אלינו הזמנה מאוד מיוחדת לבניית בית פרטי ואני מבקש להפקיד פניה זו בידיך המנוסות והאמונות. אחרי בית זה אפצה אותך בהתאם ותפרוש לגמלאות." "מסכים" אמר הזקן . בהושיטו את ידו לסיכום העניין, "אחרון ודי!"
מייד ניגש לעבודה, לקח התכניות, רכש חומרי עבודה, גייס עובדים ופנה אל השטח.
אך הפעם מיהר הקבלן הזקן בעבודתו וכשהיו פה ושם אי אלו דיוקים הוא עיגל פינות, העיקר שכבר יוכל לצאת לפנסיה המיוחלת. "אז החומר לא הכי משובח, נו, אז הקירות לא הכי ישרים, נו, אז הרצפה קצת, איך להגיד, עקומה , נו, לא כל- כך נורא העיקר הבניה הושלמה וזהו."
מנהל החברה עמד בדיבורו ומיד בסיום הבניה האחרונה ארגן טקס פרידה מכובד בכדי להביע בו את הערכתו לקבלן הזקן שעבד איתו בשיתוף פעולה שנים רבות וטובות.
בעיצומו של האירוע הזמין מנהל החברה את הקבלן הזקן אל הבמה המרכזית , לאחר מספר מילות פרידה לפני כל הנוכחים, הגיש לזקן מעטפה ואמר בהתרגשות: "כאות להערכתי על פועלך למען החברה והצלחתה, אני מעניק לך את המפתח של הבית האחרון אותו בנית, הרי הוא לך במתנה !"
נתכרכמו פניו של הזקן: "אילו רק ידעתי לפני" לחש לעצמו בבושה...
השבת בקראנו את פרשת שמות על ירידת בני ישראל למצרים והתחלת עבודתם בפרך אומרים לנו חז"ל: על שם גאולתם נקראו כאן, זאת אומרת שכבר בתחילת גלות מצרים מבעד למסך החשוך של הגלות- הקושי והעבודה, הטרדות ומלחמת הקיום,כבר מתחילה לבצבץ ולהבנות הגאולה, ולא רק הגאולה ממצרים אלא אפילו הגאולה האמיתית והשלמה!
עלינו לדעת (ובעיקר לזכור) שכל מצוה ומעשה שאנו עושים צריך להיות חדור בקידום (וכחלק מ) היעד הסופי של הגלות – הגאולה, כדברי חז"ל על הזכרת יציאת מצרים "...כל ימי חייך- להביא לימות המשיח". הגלות איננה שלב ביניים שיש לעבור כדי להגיע אל השלב הבא. הגלות היא היא הזמן והמקום בו עלינו לבנות (את הבית) וליצור גאולה. שכן בכוחנו אנו להביא לימות המשיח וכשיגיע בקרוב ממש הרגע לו ציפינו, אזי נראה את מעשינו ועבודתנו כל משך זמן הגלות מאירים בפועל ממש באור אמיתי ונצחי -אור הגאולה האמיתית והשלמה בבית המקדש השלישי!
כי הבית השלישי--- הוא הבית שלנו!
נפלא לראות את הפירות הרוחניים בהם אתה מזין את ילדי ישראל. בעידן של אינסטנט ואייפון, כל כך קריטי לנצל כל משאב ולשוחח עם הילדים על ערכים יהודיים מתוך לימוד, סיפור - חוויה בלתי נשכחת.
זהו חינוך אמיתי- לקבוע בנפשם של הילדים את אהבת התורה , הערכים והמידות הטובות מתוך שמחה ואהבה.
פשוט מרגש , ומרגש כמה שזה פשוט,
אורן פז
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות